• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir elti meselesi 🙄

Zaten artık ben gördüm de yaptım sanıyorlar. Evine her gün misafir akraba gelir gösterişi sever biraz. Yeni aldığı şeyleri falan. Sonra aynı akraba bana gelir. Sende de mi var sen de mi aldın. Hele de bunu kayınvalidem yapınca şaşırıyorum. Çok önemli değil ama takıntı oldu bende bir şey yapmak almak istemiyorum 😒
Sizin canınızı biraz da bu durum sıkmış sanırım ..yani eltinizin aldıklarını alıyormuşsunuz ..Onu model alıyormuşsunuz yorumu yapılması bu konuya olan dikkatinizin ekstra artmasına neden olmuştur.

Arkadaşlar misafir ilk ona mı geliyor evet ben çalıştığım için kendisi kadar fazla misafir ağırlayamıyorum 2. Çalışma konusu yıllardır dert açıktan bir bölüm okumaya çalışıyor öğretmen olabilmek için. Her sözünde ben çalışıyorum diye bana herkesin ayrım yaptığını söylüyormuş. Başka kişiler söyledi kulak asmadım. 3. Tabiki her yerde aynı şeyler var fakat bu kadarı tesadüf 4. Bizim eş tarafı her hafta birbirine gider toplanır. Çok görüşüyoruz. 5. Ben bile bu kadar dert etmedim sadece öylesine paylaşmak istedim burası öyle bir platform sonuçta bir sıkkın anımda konuşmak istedim bu konuyu ne olacak çok büyüttünüz. Derdim kimseyi aşağılamak hor görmek değil. Tanımadan etmeden linç etmek nedir. 😀

Arkadaşlar misafir ilk ona mı geliyor evet ben çalıştığım için kendisi kadar fazla misafir ağırlayamıyorum 2. Çalışma konusu yıllardır dert açıktan bir bölüm okumaya çalışıyor öğretmen olabilmek için. Her sözünde ben çalışıyorum diye bana herkesin ayrım yaptığını söylüyormuş. Başka kişiler söyledi kulak asmadım. 3. Tabiki her yerde aynı şeyler var fakat bu kadarı tesadüf 4. Bizim eş tarafı her hafta birbirine gider toplanır. Çok görüşüyoruz. 5. Ben bile bu kadar dert etmedim sadece öylesine paylaşmak istedim burası öyle bir platform sonuçta bir sıkkın anımda konuşmak istedim bu konuyu ne olacak çok büyüttünüz. Derdim kimseyi aşağılamak hor görmek değil. Tanımadan etmeden linç etmek nedir. 😀
Hanımefendi bence eltiniz baya baya sizi taklit ediyor hatta mesleğinize kadar özendiyse bence kıskanıyor da. Dinsizin hakkından imansız gelir bence hiç kendinizi üzmeyin ne düşünüyorsanız şakayla karışık vurun yüzüne insan içinde söyleyin. Yakanızdan düşene kadar bence devam edin bu tavrınıza. Benim aklıma bu kadarı geliyor. Takılmayın siz burada çok bilenlere. Böyle insanlar umursanmamaktan falan anlamaz.

Taklit denilen şey ne boyutta bilmiyoruz ki belki de gerçekten konudaki elti tam bir taklitçi ve sinir bozucu belki sadece belli şeyleri beğenip aldı konu sahibi abartıyor. Dedim ya eltim baya sorun etmişti eşyaların aynı benimkilerle diye ama alakaları yok 🤷🏻‍♀️
Bak şimdi hatırladım sana bu konuda katılıyorum.. çünkü benim dayılarımın eşleri yani eltiler... Biri büyük biri küçük gelin neyse büyük ne yaparsa bazen küçükte aynısını yapardı.. Hatta oyleki başka şehire taşındilar diğeride arkasından aynı sehire taşındı .. Aldığı şeylere özenip küçük elti de aldı.. ama ben yengemi çok iyi tanırım ve asla kotu niyetle yapmıyordu kıskançlıktan filan da değil.. onun beğendiğini oda beğeniyordu sadece taklit olsun filan diye asla değil.. Diğeri de taklid ediliyorum edalarinda dolanıyordu.. Bizde annemle kizardik küçük yengeme neden kendini bu duruma düşüyor bunların ağzına laf veriyor diye.. Yani burda uyuz olduğumuz elti taklit edilen kişiydi..

Yani kıssadan hisse şu ki , bazen bazı insanların kendi zevkleri veya fikirleri olmaz beceremezler birinden görüp sanki dünyada tek o şey varmış gibi beğeniler hemen almak isterler tamamen saf bir niyetle.. şimdi karşıdaki eltide bu insanlardan biri olabilir.. abartmamakda fayda var ..

Olabilir tabiki sonuçta tanımam etmem bilemem ne kadarı doğru söylediklerinin.. o dediğin doğru da bir iki şey alırsın birinden görüp beğenip ama herşeyin komple aynı olması bence haddinden fazla ama öyle bile olsa dünyanın sonu değil 🤭😂
Sorun şu ki istediği zaman istediği şeyleri alabilecekken ben aldıktan sonra alması ya da ben araba konusunu gündeme getirmesi. İstediği şeyi alabilecek bizden iyi maddi gücü de var vakti vardı. Yoksa kesinlikle dünyanın sonu değil. O kadar mesele varken tek sorun bu olsa keşke. Sohbet amaçlı anlık sıkıldığım bir konuydu paylaşmak istedim.

Back