bir düşükten sonra Protestan tableti doktor tavsiye etmeden başlayan oldu mu

Yalniz sunu unutmayin. Sorunlu embriyolar da hamileligin ilk zamanlarinda duser. Boylece sorunlu bebeklerin orani azalir. Siz boyle kafaniza gore dusugu engellerseniz ya dusmesi gereken engelli bir bebek buyumeye devam ederse? Dusuk sebebini doktorun tespit edip ona gore tedavi uygulamasi lazim.
 

bilgilendirme için teşekkürler. aspirin ve ya başka bir ilaç eğer hormonların salgılanmasını engellerse zaten düşük yaptırır. Aspirinde trombosit bozukluğu olan hastalarda kullanılmamalı doğru söylüyorsunuz. çok nadir durumlar olduğu için doktora başvurmasını söylerek kullanmasını önerdim. Bununla birlikte hafif trombofililer, antifosfolipid antikor sendromu, eklampsi riskini önleme gibi durumlarda yararı gösterilmiş. hemogramı ve kanama parametreleri normal olana yazılıyor düşük öyküsü ve ya riski varsa.

bahsedilen clexan gibi heparin türevleri daha ağır kalp hastalıkları, trombofililerde vs kullanılıyor ama yanına aspirin verilmiyor mu gene? aslında doğrusu hemogram ve kanama parametrelerine bakıp vermek tabiiki.
 

Fizyolojik acidan hamilelikte olusan dusukle sonuclanan pihtilasma ile kalp hastaliklarindaki mekanizma tamamiyle daha degisik. Kalp hastalarinda koroner damarlardaki sertlesmeyi olusturan faktorler normal degerdeki kani bile hapsedip tikanmaya yol acabiliyor ondan her iki tedavi yontemide uygun gorulebiliyor bu felc hastalari icinde oyle ve tansiyonunda rolu oldugu icin kan degerlerine gore verilir. Hamilelikteki aspirin tedavilerinde anneden daha cok cocugun trombosit dusuklugu yasama riski oluyor ve kanama durumunda bebek daha cok tehlikede olabiliyor. Doktor kontrolu altinda alinmalari en onemlisi bence.
 
Protestan hap almam ben Ortodoksum Şaka bi yana, doktora danışmadan hiçbir ilacı kullanmayın, hele ki böyle bir ilacı..
 

Canım sen eczaciysan sana bir şey sormak istiyorum. Bana doktor progestan ve kan hapi verdi "günde bir kere" dedi. Yalnız eczacı ilacın üzerine sabah, öğlen, akşam yazmış. Acaba doktor bir tane derken kan hapini mi kastetti. Yani eczacı oraya doktorun verdigi dozu yazmak zorunda değil mi? Yoksa genel kullanmı o şekilde oldugu icin mi öyle yazdı?
 
Tatlım sakin öyle bişey yapma. Sen doktordan daha mı bilgilisin ? Sen doktora şöyle progestan kullanayım mi gerek var mı de o söyler. Ben kullanmıştım ama doktor verdiği ixin. Ve umarım hamilesindir canım.
 
İlk hamileligimde ben de kullandım bebek düşmedi ama kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu hamileligimde hiç kullanmadım çok şükür herşey yolunda. Bence kullanma doktor vermezse.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…