- 10 Mayıs 2016
- 3.587
- 6.578
- 158
- Konu Sahibi SelanikMuhaciri
-
Progestanın düşüğü engellemediği kanıtlanmışken doktorun vermezse alıp başlaman çok saçma olur. Düşecek olanı geciktiriyor o sadece. İnş gebelik vardır ve sağlıkla devam eder.
Neden arkadaşım yan etkisini mi gördün geçmiş olsunBu yorumuna çok katılıyorum zira bir daha hamile kalırsam kullanmayı düşünmüyorum.
Çok haklısın arkadaşım yanlış yazmışım kusura bakmayın akıllı telefon kurbanıyımBaşlıkta Protestan ı okuyunca kilise hap dağıtmaya başladı herhalde dedim.
Arkadaşlar düşük yaptım ve yine hamile olma ihtimalim var belirtileri yaşamaya başladım yarın Dr gideceğim tahlil yaptırmaya ama de progestan tablet vermezse de başlamayı düşünüyorum benim gibi düşünen ve yapan oldu mu aranızda lütfen Cvp yazın teşekkürler
neden başlamaya düşünüyorsun ki. düşüğün sebebi kan pıhtılaşması da olabilir ve progestan bunu kurtarmaz. düşük sebebi için tahlil yaptırın öncelikle ve ona uygun tedaviye başlayın hamile kalmadan önceArkadaşlar düşük yaptım ve yine hamile olma ihtimalim var belirtileri yaşamaya başladım yarın Dr gideceğim tahlil yaptırmaya ama de progestan tablet vermezse de başlamayı düşünüyorum benim gibi düşünen ve yapan oldu mu aranızda lütfen Cvp yazın teşekkürler
Neden arkadaşım yan etkisini mi gördün geçmiş olsun
ilk hamileliğimde kanamam başladığında doktor bana bu ilacı vermişti ancak bu ilaç da kesin ise yarıyor diyemem ancak verebileceğim başka da bir ilaç yok demişti bu ilacı kullanırken bebek düşmedi ancak karnımda öldü kürtaj oldum şimdi tekrar hamileyim doktora düşük yaptığımı söyleyince önlem olarak verdi muhtemelen sana da verecektir. Son kontrole başka bir doktora gittim kullanmana gerek yok bırak hiçbir sorunun yok bosuna iciyorsun her hamilelik farklidir ilki oyle oldu diye yine olacak diye birsey yok 1 dusuk cok normal dedi. Zaten kaç tane doktor gezdiysem 1 düşük normal dediler.ama ben ilacı hala bırakamadım psikolojik biliyorum ama icmeyince içim rahat etmiyor günde 2 tane içiyordum 1 taneye indirdim tekrar kontrole gidince sorucam bırak diyecek muhtemelen ondan sonra bırakırımArkadaşlar düşük yaptım ve yine hamile olma ihtimalim var belirtileri yaşamaya başladım yarın Dr gideceğim tahlil yaptırmaya ama de progestan tablet vermezse de başlamayı düşünüyorum benim gibi düşünen ve yapan oldu mu aranızda lütfen Cvp yazın teşekkürler
Canım bütün yazdıklarına katılıyorum ancak nacizane bi uyarı yapmak istedim.aspirinde kesinlikle kafaya göre kullanılacak bir ilaç değil.ikinci kaybımda araştırılmadan verilen aspirin suçlu bulundu.kanda pıhtılaşma çıkmadığı sürece aspirin kullanılması çok ama çok sakıncalı.belkide pıhtılaşmanın tam tersi hiç pıhtılaşmıyor olabilir ve bu durumda aspirin çok tehlikeli.iki kayıp sonrası çok hassaslaştığım için ufak bi uyarı yapmak istedim arkadaşa.saygılar sevgiler...Tıbbi açıdan yapılan araştırmalarda hiç bir yararı gösterilememiştir. İlla bir ilaç alacağım diyorsanız 100mg aspirin alın. Yanına Folic Trio ekleyebilirsiniz. Ama mutlaka doktora gidin.
2. düşük olursa sebebi araştırmaya başlanılır. Bir sürü neden var bunun meydana gelmesine sebep olabilecek.
Örnek olarak ilk 3 ayda olduysa düşük genelde kromozom sıkıntısı vardır bebekte. Sadece size bağlı faktörlerden düşmez, tüplerde, rahimde, fetüsun kendisinde, hormonlarda ve ya annenin bağışıklığında sıkıntı olabilir. Hepsi araştırılır ama bilgili bir doktora gidin zaten ilki düşük olmuş. Durumunuz elveriyorsa araştırma hastanesinde doç ve ya profların özel muaynesini tercih edin.
Canım bütün yazdıklarına katılıyorum ancak nacizane bi uyarı yapmak istedim.aspirinde kesinlikle kafaya göre kullanılacak bir ilaç değil.ikinci kaybımda araştırılmadan verilen aspirin suçlu bulundu.kanda pıhtılaşma çıkmadığı sürece aspirin kullanılması çok ama çok sakıncalı.belkide pıhtılaşmanın tam tersi hiç pıhtılaşmıyor olabilir ve bu durumda aspirin çok tehlikeli.iki kayıp sonrası çok hassaslaştığım için ufak bi uyarı yapmak istedim arkadaşa.saygılar sevgiler...
Gebelikte artan hormonlar kanın akışkanlığını azaltıp, pıhtılaşmasını arttırıyor. Aspirin bunu azaltıyor, normalde zararı gösterilmiş bir ilaç değil benim bildiğim kadarıyla. Sizde aspirinin suçlu olduğuna nasıl emin oldular acaba Von willebrand faktör eksikliği, Hemofili taşıyıcılığı, İtp falan gibi kanama bozukluğunuz mu vardı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?