bir düşükten sonra Protestan tableti doktor tavsiye etmeden başlayan oldu mu

SelanikMuhaciri

Dünyada her şey kadının eseridir. M.K.ATATÜRK
Pro Üye
10 Mayıs 2016
3.587
6.578
158
Arkadaşlar düşük yaptım ve yine hamile olma ihtimalim var belirtileri yaşamaya başladım yarın Dr gideceğim tahlil yaptırmaya ama de progestan tablet vermezse de başlamayı düşünüyorum benim gibi düşünen ve yapan oldu mu aranızda lütfen Cvp yazın teşekkürler

Progestanın düşüğü engellemediği kanıtlanmışken doktorun vermezse alıp başlaman çok saçma olur. Düşecek olanı geciktiriyor o sadece. İnş gebelik vardır ve sağlıkla devam eder.

Progestanın düşüğü engellemediği kanıtlanmışken doktorun vermezse alıp başlaman çok saçma olur. Düşecek olanı geciktiriyor o sadece. İnş gebelik vardır ve sağlıkla devam eder.

Bu yorumuna çok katılıyorum zira bir daha hamile kalırsam kullanmayı düşünmüyorum.

neden başlamaya düşünüyorsun ki. düşüğün sebebi kan pıhtılaşması da olabilir ve progestan bunu kurtarmaz. düşük sebebi için tahlil yaptırın öncelikle ve ona uygun tedaviye başlayın hamile kalmadan önce

Düşüğün bir çok sebebi var. Sağlıksız gebelik düşükle sonuçlanır. İnşallah değildir de gebelik sağlıksızsa progestan yaşatmaya yaramaz zaten. Kafana göre ilaç içme.

ilk hamileliğimde kanamam başladığında doktor bana bu ilacı vermişti ancak bu ilaç da kesin ise yarıyor diyemem ancak verebileceğim başka da bir ilaç yok demişti bu ilacı kullanırken bebek düşmedi ancak karnımda öldü kürtaj oldum şimdi tekrar hamileyim doktora düşük yaptığımı söyleyince önlem olarak verdi muhtemelen sana da verecektir. Son kontrole başka bir doktora gittim kullanmana gerek yok bırak hiçbir sorunun yok bosuna iciyorsun her hamilelik farklidir ilki oyle oldu diye yine olacak diye birsey yok 1 dusuk cok normal dedi. Zaten kaç tane doktor gezdiysem 1 düşük normal dediler.ama ben ilacı hala bırakamadım psikolojik biliyorum ama icmeyince içim rahat etmiyor günde 2 tane içiyordum 1 taneye indirdim tekrar kontrole gidince sorucam bırak diyecek muhtemelen ondan sonra bırakırım

iyi de ilaca da kendiniz karar verecekseniz doktora ne gerek var

bu insanlar 12-15 yıllarını neden heba ediyorlar okuyacağız diye

yine o kadar teknolojik alete ne gerek var

tüp bebeğim var onda direkt başladılar progestana hem de vajinal ama düşüğü olan kendi buna nasıl karar versin doktor bakar düşük hikayesine göre gereken dozda veri zira bazılarına düşük doz bazısına yüksek gerekir vs

bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın

sen hematolojiye git protein c ve s bir de apt olması lazım onlara baktır pıhtılaşma zamanını. bir günde çıkar. kan pıhtılaşması için. belki sulandırıcı kullanman gereklidir. hemen progesteron başlama. çünkü beden sağlıklı sağlıksızı ayırt etmesi lazım

Progestan düşüğü engellemez düşecek olanı geciktirir.düşecek olan bebeği progestan kurtaramaz.sadece düşük riski olduğunda verilir oda rahim kasılmasını engellesin diye.yani zaten düşmeyecek olan bebeğin konumunu rahata kavuşturur.kendi başınıza iş yapmayın.benimde iki kaybım var boşa sallamıyorum yani.

Tıbbi açıdan yapılan araştırmalarda hiç bir yararı gösterilememiştir. İlla bir ilaç alacağım diyorsanız 100mg aspirin alın. Yanına Folic Trio ekleyebilirsiniz. Ama mutlaka doktora gidin.

2. düşük olursa sebebi araştırmaya başlanılır. Bir sürü neden var bunun meydana gelmesine sebep olabilecek.
Örnek olarak ilk 3 ayda olduysa düşük genelde kromozom sıkıntısı vardır bebekte. Sadece size bağlı faktörlerden düşmez, tüplerde, rahimde, fetüsun kendisinde, hormonlarda ve ya annenin bağışıklığında sıkıntı olabilir. Hepsi araştırılır ama bilgili bir doktora gidin zaten ilki düşük olmuş. Durumunuz elveriyorsa araştırma hastanesinde doç ve ya profların özel muaynesini tercih edin.

Canım bütün yazdıklarına katılıyorum ancak nacizane bi uyarı yapmak istedim.aspirinde kesinlikle kafaya göre kullanılacak bir ilaç değil.ikinci kaybımda araştırılmadan verilen aspirin suçlu bulundu.kanda pıhtılaşma çıkmadığı sürece aspirin kullanılması çok ama çok sakıncalı.belkide pıhtılaşmanın tam tersi hiç pıhtılaşmıyor olabilir ve bu durumda aspirin çok tehlikeli.iki kayıp sonrası çok hassaslaştığım için ufak bi uyarı yapmak istedim arkadaşa.saygılar sevgiler...

Gebelikte artan hormonlar kanın akışkanlığını azaltıp, pıhtılaşmasını arttırıyor. Aspirin bunu azaltıyor, normalde zararı gösterilmiş bir ilaç değil benim bildiğim kadarıyla. Sizde aspirinin suçlu olduğuna nasıl emin oldular acaba Von willebrand faktör eksikliği, Hemofili taşıyıcılığı, İtp falan gibi kanama bozukluğunuz mu vardı ?

Progestan dusuk engelleyici degil. Vucudun gercekten progestani yeterince uretmiyorsa ilk tahlilden sonra doktor yazar. O hamilelik yutmayacaksa en yuksek dozu alsan bile tutmayacak. Bence kafana gore kullanma

Canim ben eczaciyim aspirinde oyle kafana gore alinilmiyor. Bi kere pihtilasma sorunu varsa bunu aspirin cozmez. Aspirin trombosit sayisini dusurebiliyor ama ciddi problemlerde clexane tarzi kan sulandiricilar kullaniliyor hele ki dusukler kan pihtilasmasina bagliysa. Gebelikteki kan akiskanliginin azalmasi daha cok fibrinojen denilen bi faktorden meydana geliyor tedavi yontemi kesinlikle daha degisik. Bacak damarlarindaki pihtilasma riskide artar gebelik ve ozellikle bu sorun olanlarda onun icin aspirin pek etkili bi yontem degil. Kanini bi sureligine trombosit dusuklugunden sulandirir fakat esas pihtilasma yapan hormonlarin salgilanmasini engellemez. Bende hamileliklerimde aspirin kullandim dusukte yaptim sagliklida oldu. Pihtilasma testinde aspirin kullandigim halde hep yuksek cikti. Doktor yine bu gebeliktete devam edelim dedi ama esas ignelerle cozulen bi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…