- 28 Ocak 2014
- 1.528
- 1.694
- 36
Hanımlar merhaba. Bundan 8 sene önce ilk gebeliğimde düşük sebebiyle kürtaj oldum. Planlı bir gebelik değildi pko m olduğu için de normal gecikmelerim sanıp doktora gitmemiştim. Bebeğin kalp atışı oldu mu olmadı mı bilemedim hiç. Doktora gittiğimde kürtaj olmam gerektiğini öğrenmiştim ve olmuştum. Ardından korundum ve 1 sene sonra planlı bir gebelik yaşadım. Bu sefer de çok problemli geçti hamileliğim. 14. Haftada kanamam oldu geçti. Rahim ağzında kısalma oldu ilaçlarla durduruldu. 34-35. Hafta gibi de preeaklampsi geçirdiğim anlaşıldı. Ama normal idrar tahlillerinin hiç birinde protein kaçağı çıkmadı 24 saatlik toplamada çıktı. Tansiyonum da hiç yükselmedi şükür. 38. Haftada sezaryen ile bebeğime kavuştum. Şimdi 6 yaşında çok şükür Bunca sene 2. Çocuğu istememe rağmen cesaret edemedim. Eşim de bende emin olamıyorduk. 2 ay önce karar verdik ve bu ay hamile kaldım ama 5+5 deyken kanamam başladı. Şu an düşük yapıyorum. Doktorum düşük tam olarak gerçekleşmezse kürtaj olacağımı söyledi ve sonrasında da bazı testler isteyeceğini. İnternetten baktığım kadarıyla genetik testleri falan isteyecek sanırım ama ben sağlıklı bir bebek doğurabildim yine de genetik testlerde bir bozukluk olabilir mi? Var mı benim gibi bunları yaşayan tecrübeli anneler Başka ne gibi testler isteyecek doktorum onları da bilmiyorum. Yaşayanlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.