• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir düğün meselesi

Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.
Biz temmuzda evlendik bize hep sakin ozaman findik zamani kimse gelemez dediler bende gelmeyin ozaman dedim ama kir düğünü 500kisilikti zar zor sigdik fazla bile gelen oldu sirf meraktan gelirler takinti yapmayin kimse gelmesin nolur yani sizin karariniz onlar uymak zorunda daha nerdeyse 1sene var ki onceden söylemişsiniz bi zahmet gelsinler

Biz temmuzda evlendik bize hep sakin ozaman findik zamani kimse gelemez dediler bende gelmeyin ozaman dedim ama kir düğünü 500kisilikti zar zor sigdik fazla bile gelen oldu sirf meraktan gelirler takinti yapmayin kimse gelmesin nolur yani sizin karariniz onlar uymak zorunda daha nerdeyse 1sene var ki onceden söylemişsiniz bi zahmet gelsinler
Evet bizimkilerde fındığa gidiyorlar yetiştiremeyiz diyorlar.

Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.
Ay su akrabalar ne cok konusuyor, gelmezsen gelme demek gerekiyor. Benim annemde sırf komşular gelemez edemez diye gidip hic istemediğim kına salonunu ayarladı. Içimde kalmıştı. Siz istediğiniz yer de zamanda yapın isteyen gelsin istemeyen gelmesin. Ekim ayında evlendim akdenize gidecekseniz kasım ayında bile sıcak oluyor. Eylülde hayli hayli olur

Ay su akrabalar ne cok konusuyor, gelmezsen gelme demek gerekiyor. Benim annemde sırf komşular gelemez edemez diye gidip hic istemediğim kına salonunu ayarladı. Içimde kalmıştı. Siz istediğiniz yer de zamanda yapın isteyen gelsin istemeyen gelmesin. Ekim ayında evlendim akdenize gidecekseniz kasım ayında bile sıcak oluyor. Eylülde hayli hayli olur
Antalyadan bakıyoruz denize giricek kadar da sıcak olsun diyoruz en uygun bu zamanı bulduk o yüzden. Çünkü benim yetiştirebilmem önemliydi tek başıma halledicem bütün hazırlığımı.

Antalyadan bakıyoruz denize giricek kadar da sıcak olsun diyoruz en uygun bu zamanı bulduk o yüzden. Çünkü benim yetiştirebilmem önemliydi tek başıma halledicem bütün hazırlığımı.
Antalya kaş da kasim ayinda bile denize giriliyor merak etmeyin. Eylül en güzel zamani çok kalabalik olmuyor.

Eylülde baya sıcak olur bizde kaş tarafındaydık ekimin 15 inden sonra. Ve baya sıcaktı 30 derece falandi. Tatil zamanları da genelde eylül de tercih ediyoruz. Hem yoğun kalabaliklarda bitmiş olur büyük plajlara koylara rahat rahat gidiyorsun

Bu sizin dugununuz ve size uygun bir zamanda olmali.Insanlarda sizin dugununuze gore kendini ayarlar.Gelebilen gelir gelemeyen kendisi uzuntu duyar sizi suclamasi mantikli degil kimsenin.Bastirin davetiyeyi herkes kendi isini gucunu ayarlasin dert etmeyin.

O gune kadar kim öle kim kala. Detaya takilmayin,dugun 20 kisiyle de olur 200 kisiylede.

Nişanlın haklı gelen gelir gelmeyende gelmez

Biz de Eylülde yapacağız kısmetse düğünü, hayırlı olsun öncelikle. Sonra da ona uydurursun öbürüne uymaz uymaz allah uymaz yani öyle iş yapılmaz. Belirleyin gelen gelir gelmeyen gelmez çok niyeti varsa takısını gönderir zaten. Öyle saçma iş mi olur canım. Onlar ayarlasın kendilerini madem öyle diyin düğün mü büyük iki akraba mı? Valla biz hiç sokturmadık burunlarını ben eylül ayını çok seviyorum diye eylül dedim bitti. Kararlı durun karıştırmayın kimseyi işinize.

Kardeşimin düğünü bile bana göre ayarlanamadı gidip döndüm bir şekilde. Akrabalar da sanki beşi bi yerde takacaklar da onlara göre bir de her şeyin tarihi değişecek

Görevlerini yapsınlar da gelmezlerse gelmesinler. Bizde ekim ortasında yaptık kış olmuştu resmen evde kombi yanıyordu düşünün. Ne yapalım balayına gitmedik iki sene sonra güç bela balayına gidebildik bu yıl. Bence başkaları için düğününüzü ayarlamayın kendiniz için ayarlayın çünkü o gün sizin gününüz.

Benimde böyle bir derdim vardı kimseye uyduramadık hep bi aksilik çıktı sonunda dedik ki bu bizim günümüz biz ne zaman istersek o zaman olacak gelmek istemeyende gelmez boşver. Şimdi temmuza ayarladık bile düğünü başkaları düşünsün :ıslık:

gelmezlerse gelmesinler ya elalemin keyfine göre mi ben düğünümü belirliycem.

Birinci derece abi kardeş abla vs olsa düğün için özellikle istişare edilir ama diğerleri için o söz konusu değildir.
Diğerlerine Davetiye verilir onlar da kendi işlerini iki günlüğüne ayarlayıp hatır için gelirler.

Evet bizde bunu söylüyoruz ama onlar gelmeyince düğün olmaz sanıyorlar illa erteleyin diye sıkıştırıyorlar. İstemede falan vardı bazı akrabalar babam olmadığından dolayı. O yüzden düğün tarihi konuşurkende onlara sormamız bekliyorlarmış.

evlenen siz mutlu olacak olan siz karışan xxxxxx kişiler. müstakbel eşinizle nasıl karar veriyorsanız onu uygulayın. tamam bugüne kadar babanız yoktu başınızda durdular allah razı olsun. bugünden sonra hala her şeyi onlara soracak değilsiniz. eşinizle mutluluklar dilerim.

abi kardeş anne baba icin tarih ayarlanirda didimin didisida kendi bilir yani overlok makinasi gibi dugun salonunun ayaklarina gitmesini istiyor sanki bazi insanlar siz ne zaman istiyorsaniz ozaman yapin gelen gelsin gelmeyende keyfi bilir

Back