• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir düğün meselesi

ayarlandıysa boş verin gelmeyen gelmesin. insanları anlamıyorum en fazla 2 gün sürecek bir düğün neden zorluk çıkartıyorlar? nişanlınız haklı hava soğukken nasıl tatil yapacaksınız?

Bu konuda dusunmenize bile gerek yok bence. Dugun tarihi gelin ve damadin istegine gore ayarlanir. Akrabaya gore degil. Hangi tarihi secerseniz seçin mutlaka gelemeyenler, isi cikanlar olacaktir. Ayni anda herkesi memnun edemezsiniz. Kendinize en uygun tarihte yapin dugununuzu, gelmek isteyen illaki yolunu bulur, gelir.

ayarlandıysa boş verin gelmeyen gelmesin. insanları anlamıyorum en fazla 2 gün sürecek bir düğün neden zorluk çıkartıyorlar? nişanlınız haklı hava soğukken nasıl tatil yapacaksınız?
Evet izinlerimizi düğüne alacağımız için 2 hafta, önümüzdeki yaz tatile gidemeyeceğiz bir yere anca balayı tatilimiz olucak

Size düğünü erteletecek kadar mühim kişilersebir zahmet totolarını kaldırıp gelsinler sonra dönsünler köylerine. Gelmiyorlarsa da kendileri bilir siz de ona göre muamele yaparsınız.
Düğün tarihi değiştirmenizi talep etmeleri dahi büyük ayıp. Sakın ertelemeyin, balayınıza gönlünüzce gidin.

Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.
Akrabalar zaten herşey dört dörtlük de olsa memnun olmayacak bişey bulurlar. Emin olun düğünde herkesi mutlu etmeniz imkansız. Kesin birileri bişey bulur. Gelmezlerse hediyelerini gelenlerle gönderirler sizi de arayıp tebrik ederler. Herkesin keyfine göre tarih ayarlayacak değilsiniz...

Düğün günü belirlenir gelen gelir gelemeyen gelemez.

Ohooo öbürü der yazın olsun beriki der kışın başkası çıkar olmaz güzün olsun...

Siz belirleyin

Bastan boyle eşlemi düşünürseniz çok sıkıntı yasarrsiniz, gelecek olan gelir, takacak olan gönderir, siz işinize bakin :KK14:

Annemde kızdı artık öyle diyor. Ne zaman yanımızda oldular ki gelmesinler gerekirse dedi.
tamam işte bitti gitti
düğün tarihi iki kişinin de anne baba kardeşine göre ayarlanır
hele ki kötü gününde yanında olmayıp söz hakkı isteyenlere hiç kulak asmayın
Allah tamamına erdirsin

Kendi istediğin tarihte yap.gelebilen gelsin.zaten düğün zamanı akrabalar terelelli oluyo gelseler düğüne kılıf buluyolar herşeye kulp takarlar.senin düğünün bi kere olcak onlar unutucak sen hatırlayacaksın

Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.

Valla isteyen gelmesin. Akrabaya göre düğün ayarlanmaz. Zaten çok yakınınız olsa her şekilde yolunu bulup gelir. Boşverin istediğiniz tarihe yapın. Gelirse ekime, gelmezse kasıma :)

Ben acken tok yatan akrabanın da canı cehenneme.
Kotu gunumde elimi tutmayan babası yok arka cıkalım demeyenler, dugunumde soz hakkına sahip degıldır seninde olmasın.
Sakın onlara göre ayarlama hıcbıseyını
Esıne annene kendine göre, esinin ailesıne göre tarihi kesin.

Gelirlerse ekime, gelmezlerse...... Kadar yolları var de, oyna eglen dugununde.

Aynı yorumu yapmışız :KK12:

Akraba kim oluyormus ki? Anne baba kardes vs olsa okey. Sakin ertelemeyin. Zaten dünyanın en guzel düğününü de yapsaniz yaranamayacaksiniz birde böyle kimse icin kendi kararınızdan vazgecmeyin..gelmezlerse gelmesinler. Nerede çokluk orada b....

Akraba kim oluyormus ki? Anne baba kardes vs olsa okey. Sakin ertelemeyin. Zaten dünyanın en guzel düğününü de yapsaniz yaranamayacaksiniz birde böyle kimse icin kendi kararınızdan vazgecmeyin..gelmezlerse gelmesinler. Nerede çokluk orada b....
Evet haklısınız zaten yaranılmıyor hiçbir şekilde.

Benim görümce, eşim defalarca yaz tatili olsun bak rahat rahat gelir yardım da ederiz düğününe vs demesine rağmen abisine salon tutulup davetiye basıldıktan sonra düğünün19mayıs tatilinde olduğunu söylemişti :confused: biz 9 saat uzakta yaşıyoruz eşimin ailesinden bu arada. Uzakta olan da tek biz vardık. Düğün daha az masraflı olsun diye o tarihi almışlar balayı düğün salonu vs. Napalım bir iki söylendi eşim. İkimiz de izin alıp gittik geldik paşa paşa. İsteyen gelir istemeyen gelmez düğün de millet için değişmez. Bak benim görümceye abisine göre bile ayarlamadı düğünü örnek olsun biraz sana✌

Ben size bir şey söyleyeyim onlara göre ayarlasanız bile oo bu tarih mükemmel kesin gelcez derler yine çok gelmeyen olacak. O yüzden bence kendinizi çok kasmayın, bırakın istediğiniz tarihte yapın

Benim düğün tarihim de okulların açılmasından bir gün önce idi. Bizim sülale de hep öğretmen neredeyse dediler ki ertesi gün okul var gelmemiz zor olur. 6 saat yola gidilecekti tabi. Bi gün önce de nikâhım oldu memleketimde oraya gelirsiniz gelemesene de kırılmam. Yaptım geçtim herkes de geldi. Millete göre tarih ararsan zaten onun imkanı yok ki herkese sen uymayacaksın herkes sana uyacak bu senin düğünün.

Benim düğün tarihim de okulların açılmasından bir gün önce idi. Bizim sülale de hep öğretmen neredeyse dediler ki ertesi gün okul var gelmemiz zor olur. 6 saat yola gidilecekti tabi. Bi gün önce de nikâhım oldu memleketimde oraya gelirsiniz gelemesene de kırılmam. Yaptım geçtim herkes de geldi. Millete göre tarih ararsan zaten onun imkanı yok ki herkese sen uymayacaksın herkes sana uyacak bu senin düğünün.
Ben de artık böyle cevap vericem.

Back