• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir düğün meselesi

booksmoney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2018
1.042
1.394
133
Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.

Gelmeyen gelmesin takılarını göndersinler Kafı.
Anneye babaya kardese göre ayarlanır da dugun, akrabaya göre kusura bakmasınlar
Mutlaka birine uymayacak cunku.
Siz sıze dogru geleni yapın.
Babam yok o yüzden birazda büyükler karışıyorlar bu kadar. Annem ve kardeşlerim laf etmiyorlar onlar karışıyorlar.

Gelmeyen gelmesin takılarını göndersinler Kafı.
Anneye babaya kardese göre ayarlanır da dugun, akrabaya göre kusura bakmasınlar
Mutlaka birine uymayacak cunku.
Siz sıze dogru geleni yapın.
Bebeyım topiğe niye uğramıyosun sen:hasta:

Babam yok o yüzden birazda büyükler karışıyorlar bu kadar. Annem ve kardeşlerim laf etmiyorlar onlar karışıyorlar.
Babanız yoksa Allah var. Siz varsınız siz ve anneniz bıreysınız. Dara dustugunuzde de böyle mudahale edip yardımcı oluyorlar mı peki?

Gelseler bile takacakları bi çeyrek .
Getirisi ve götürüsünü düşünün 😉
Ayrıca evet, elalemin isteğine göre düğün yapılmaz . + düğün için gelemese bile hediyesini vermek isteyen yine verir.
Nişanlınız haklı 👆🏻

Düğün yaparken akrabalara sorulmaz ki.
Gençler ne zaman uygunsa o zaman yapar,müsait olan gelir.
Evet bizde bunu söylüyoruz ama onlar gelmeyince düğün olmaz sanıyorlar illa erteleyin diye sıkıştırıyorlar. İstemede falan vardı bazı akrabalar babam olmadığından dolayı. O yüzden düğün tarihi konuşurkende onlara sormamız bekliyorlarmış.

Evet bizde bunu söylüyoruz ama onlar gelmeyince düğün olmaz sanıyorlar illa erteleyin diye sıkıştırıyorlar. İstemede falan vardı bazı akrabalar babam olmadığından dolayı. O yüzden düğün tarihi konuşurkende onlara sormamız bekliyorlarmış.
İyi.
Daha çok beklerler o zaman.
İnsanlara neden bu kadar taviz verilir ki?

Babanız yoksa Allah var. Siz varsınız siz ve anneniz bıreysınız. Dara dustugunuzde de böyle mudahale edip yardımcı oluyorlar mı peki?
Hayır babam vefat etti borçlar kaldı aylardır biz ödeyeceğiz diye uğraşıyoruz kimse aç mısın tok musun diye sormuyor. Bu halimle tek başıma söz nişan yaptım. Kimse o zaman demedi ki kızım bir şeye ihtiyacın var mı.

Kim bu gelmeyecekler

İki bayram arasında düğün olmaz

Yazın olmaz kışın olmaz

Okul vakti hiç olmaz çocuklar okula gidecek

Bayramda seyranda tatilde olmaz herkes başka yere gidiyor

Yani kulakları tıkayın zaten hazırmış da umursamayın

Çok sıkışırsanız doluydu bu tarihi bılduk erkek tarafına bu uydu vs diye geçiştirin

Kim bu gelmeyecekler

İki bayram arasında düğün olmaz

Yazın olmaz kışın olmaz

Okul vakti hiç olmaz çocuklar okula gidecek

Bayramda seyranda tatilde olmaz herkes başka yere gidiyor

Yani kulakları tıkayın zaten hazırmış da umursamayın

Çok sıkışırsanız doluydu bu tarihi bılduk erkek tarafına bu uydu vs diye geçiştirin
Evet bizde dolu dedik eylüle kadar o yüzden böyle aldık diyorlar ee ekim kasım yapın diyorlar. Pardonda sen kışın evlenmek istiyor musun diye kimse sormuyor ama.

Hayır babam vefat etti borçlar kaldı aylardır biz ödeyeceğiz diye uğraşıyoruz kimse aç mısın tok musun diye sormuyor. Bu halimle tek başıma söz nişan yaptım. Kimse o zaman demedi ki kızım bir şeye ihtiyacın var mı.
Ben acken tok yatan akrabanın da canı cehenneme.
Kotu gunumde elimi tutmayan babası yok arka cıkalım demeyenler, dugunumde soz hakkına sahip degıldır seninde olmasın.
Sakın onlara göre ayarlama hıcbıseyını
Esıne annene kendine göre, esinin ailesıne göre tarihi kesin.

Gelirlerse ekime, gelmezlerse...... Kadar yolları var de, oyna eglen dugununde.

Eylül ayı için düğün tarihine karar verdik. Fakat bazı akrabaları memnun edemiyoruz. Köyde olurlarmış gelemezlermiş vs. Nişanlımda diyor ki düğün akrabaya göre mi ayarlanırmış ben kışın balayı yapmak istemiyorum eylül bile geç. Şimdi de diyorlar ki biz gelemeyiz o zaman böyle durumlarda ne yapılır? Şahsi fikrim ben de düğünü geç yapmak istemiyorum balayına düzgün bir yere gidelim istiyorum ama bir yandan da gelmeyiz dedikleri için kararsız kalıyorum. Amaan iki kişinin gelmemesiyle düğün mü ertelenir diye de aklımdan geçmiyor değil. Ek olarak düğün salonu kına salonu ve organizasyon tutuldu bu yüzden uğraşmak istemiyoruz.
Oldu akrabaların randevu defterine göre mi cemiyet yapcaz artk?
Gelen gelir,gelmeyenin keyfi bilir.

Back