Bir Derdiniz Olmasın Diye...

Ama seni çok takdir ettim bazen boyle sacma sapan konulardan bosanmak istiyorun biktim diye konu aciyolar. Evlilikte karsilasilan zorluklar disinda hayatin her aninda zorluk var o zaman karşılaşınca isi de birakalim yasamaktan da vazgecelim. Var mi boyle bisey. Sen bunlari asilacak seyler olarak gormussun esimle beraber sirt sirta asariz diye dusunmussun demek ki cunku artik o hayati siz paylasiyorsunuz. Yani yokusa surmektense evliligim guzel esimi seviyorum o beni seviyor mutluyuz ne olacak sanki bunu da asariz biz diye dusununce asiliyor ama aman bu kadar sikintim var bu mu evlilik denmesini anlamiyorum. Cunku sikinti hayatin her aninda var. Sadece siz degil o sikintiyi esiniz de cekiyor. Onemli olan beraber asmak. Esi kotu davranip saygi gostermedigi sürece evlilik bu mu diye koni acilmasina kiziyorum bazen.

Bu yoruma harfi harfine katılıyorum çok doğru,erkekler kendilerine babalarını rol model alıyor ve evlilik hayatında da onlar eşlerine onlar gibi davranmaya başlıyor fakat istisnalar hariç.
Bence biraz da egitim ve kendini gelistirmeyle alakali bir durum. Evden ayrilip farkli yerde universite okuyan yeni ortamlar kulturler goren insanlarda degisebiliyor diye dusunuyorum. Örnekleri ailemde de cevremde de cok. Ben kucukken annem cok cekti nasil uzuldugunu kendim gordum esime bunlari yapmayacagim cocuklarim da bunlari gorup benim yasadiklarimi yasamayacak diyen erkek de cok. Karakter de etkili.

Ben de boyle dusunuyorum. Benim kp kvye bayagi cektirmis. Esim hep bunlara tanik olmus. 14 yasinda lise okumak icin evden ayriliyor gidis o gidis daha da donmemis. Bilmiyorum belki bigun kafasi atar da babam bile annemi aldatmis gbi bi fikre kapilir mi. Ama su an annesine cok uzuluyor. Babasina da cok kizgin. Babasinin alkolune kadar karisiyor. Ayrica annesi de ev hanimi ve okumamis olmasina ragmen egitimli oldugum icin hayran bana. Hic de kendiyle mukayese etmez gelir kalir ev isime yardim eder. Bazen hayat sartlari insanlari degistirebiliyor. Genellemeler yapmaktansa kisiliklerini analiz etmek daha mantikli.

Yazdıklarınız sanki aklımdan evliliğe dair geçen düşüncelerin toplamının yazıya dökülmüş hali.
Bana etraftan da evlen diye telkinler var ama ben aradığımı bulamadığımı düşünüyorum. Biri çıkıyor adam benim dediğim olacak diyor ki ben baskın bir karakterim öyle emrivakileri sevmem. Bu sefer de "kadın dediğin susar, kocasının dediğini yapar" der. Sonra başka biri çıkar "ben seviyorum sen de sev" der ama sorumluluk duygusu yok. Hep benden bekler. Olmayacağını söylediğimde de beni suçlar. Velhasıl her insan farklı, beklentileri farklı bu iki şey buluştuğunda ortak paydada buluşulduğunda evliliğin güzel bir hayat birlikteliği olduğunu düşünüyorum. Tabii bu düşünceleri insanlara aktaramıyorum

birde evlilikte saygı bitince gerçekten evliliğin en önemli kısmı gidiyor elden saygıyı gösterirsek de görürüz bide böyle bir durum var
Gözlemlediğim şu ki gerek evliliklerde gerekse insan ilişkilerinde saygı çok az. İnsanlar hep benim dediğim olsun mantığında hiç sen ne düşünürsün ya da senin hayatın, saygı duyarız demiyor.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Hakkında hayırlısı olsun. Ben de çoğu kişi bile bile lades yaptığı için bu konuya dikkat çekmek istedim.
Amin canım teşekkür ederim Rabbim seni de yuvanda hep mutlu etsin inşallah

Hayatta herşey araçtır aslında, iş de eş de hepsi insanı bu dünyada mutlu ve huzurlu yaşaması için vesilelerdir. Ama nedense toplumda evliliğe atfedilen birşey mutluluk. Ne yani bekarız diye mutlu olamaz mıyız?

Ne güzel bir konu olmuş. Seninki kaliteli seçim benimde bozulduktan sonra atmayıp tamir etmekle alakalı bir konum var. İlgilenen arkadaşlar için.

Ailelere danışma meselesi hakkında birşey söylemek istedim. Eş seçiminde ailelere danışırken ailenizin fikrini sizin çok güvendiğiniz bir arkadaşınız da dinlesin. Siz onun bu konuşmadan ne anladığını sorun. Çünkü bazen insan ailesini karşısına alabiliyor evlenmek istediği insan için. Ben mutsuz bir evlilik yaptım şimdi toparlanmaya çalışıyoruz ama istisnasız anne babamıb söylediği her sıkıntıyı çektim bugüne gelene kadar. Ama onlar bana evlenmeden önce bunları söylerken hemen cephe alıyordum siz sıkıntı çektiniz diye herkes mi çekecek siz açıkça istemiyoruz bahane arıyoruz deseniz ya şuna diyordum. Benim annem zaten çocuklarından başka kimseyi sevmez diyordum ama iş o değilmiş maalesef anladım ama yorulduktan sonra

Mutluluktan kastım, eş ve çocuklarla paylaşılan mutluluktu aslında. Eksik ifade etmişim. :)

İnsan evleneyim, çocuğum olsun, kendi evim ve kocam olsun diye değil, bu adamla mutlu olacağıma, onunla güzel bir geleceğe sahip olacağıma inanıyorum ve biz birlikte iyi ve mutlu çocuklar yetiştirip, huzurlu bir aile olabiliriz' e inanıyorsa evlenmeli.

Doğru söylüyorsun eğitilerek kendini geliştirerek değişenler var,fakat aksine ne kadar eğitimli olursa olsun karakterinde kişiliğinde hiç birşey değişmeyenler de bolca mevcut mesela koskoca hakim olup savcı olupta karısını dövenler de var
çocukluk dönemlerinde yaşadıkları ailevi durumların sebep olduğunu düşünüyorum.

Aslında aynı şeyleri demişiz Ben yazdıklarınızda bir eksik görmedim mutluluk konusunda da genel olarak toplumun düşüncesi bu yönde dedim hani siz öyle yazdınız olarak düşünmedim

seçen taraf biz olalım haklısın da seçilmeye layık kimse yok.. armudun sapı üzümün çöpü derken kimse kalmıyo -ki haklıyız bunda-

seçen taraf biz olalım haklısın da seçilmeye layık kimse yok.. armudun sapı üzümün çöpü derken kimse kalmıyo -ki haklıyız bunda-
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın kardeşim, inşallah seni bu konuda yanıltacak hayırlı biri çıkar karşına :) ben de hep böyle düşünürdüm eskiden, benim istediğim gibi biri yok derdim bu dünyada...

Sağ olasın canım, konunu merak ettim, uğrayacağım :)

Bence de umutsuz olmamakta fayda var.
"Yani yokusa surmektense evliligim guzel esimi seviyorum o beni seviyor mutluyuz ne olacak sanki bunu da asariz biz diye dusununce asiliyor " katılıyorum canım.

ben de yanılmak istiyorum bu konuda ama hep haklı çıkmaktan yoruldum
özellikle bir derdim var daki konuları okudukça iyiki evli değilmişim diyorum. gerçi çok seven ve çok sevilen bir eşle birlikte bi ömür geçireceksem bazı şeyleri görmem duymam sanırım.. uff ne blieyim işte.. içim daraldı valla..

etrafımda o kadar cok örneği var ki böyle şeylerin evlilik cok cok farklı bir durum farklı sorumluluk gerektiriyor ve sevgiliyken melek olan evlenınce degişebiliyor diye düşünüyorum

Benim düşüncem, klişe olacak ama evleneceğimiz kişide öncelikle merhamet ve vicdan, şefkat, insanlık, anlayış bencil olmama en önemlisi vefa aranmalı vs. aranmalı önce. Aynı şekilde ailesinde de. Bunlar yoksa geri kalanları çöpe at gitsin...
Maddi durum kariyer, ağzın laf yapması, dış görünüş gibi şeyler kadınların gözünü boyuyor olumsuz görünen ayan beyan özellikleri, hatta çapkınlığı bile tatlı gösteriyor. Evlenince ama ahhh vahh ben ne yaptım deniyor sonradan çıkıyor acısı çünkü evlenmeden önce sorun birse evlenince on oluyor maalesef...

etrafımda o kadar cok örneği var ki böyle şeylerin evlilik cok cok farklı bir durum farklı sorumluluk gerektiriyor ve sevgiliyken melek olan evlenınce degişebiliyor diye düşünüyorum
Buna değinmeniz iyi olmuş ben de bununla alakalı aklıma gelen bir şeyi ekleyecektim.
Şöyle ki, adına flört nişanlılık ne derseniz diyin, bekarken erkek ve kadın birbirini görmek için çabalıyor, vakit geçirmek için, yani karşı taraf için bir araya geliyor. Birbirini görmek için şehrin bir ucundan diğer ucuna, şehir dışına gözünü kırpmadan gidiyor. Evlenince ne mi değişiyor? insanlar öncelik sırasına kendi isteklerini getiriyor. Bencilleşiyor. Artık önemli olan karşı tarafı mutlu etmek değil, bu evlilikte kendini mutlu etmek oluyor. İşte çiftler "biz" olamazsa, bütünleşemezse, hep benim istediklerim olsun ister ve istemediği şeyler konusunda fedakarlık yapmak istemez. Biz de deriz ki bu insan ne oldu da böyle değişti? Evlenince insanlar değişiyor vs. deriz...Bu yüzden biz olmayı, aile olmayı zaman içerisinde öğrenip ve bu amacı taşıyıp, bencilleşmekten uzak kalmaya çalışmalıyız. Evde bencil olmaya yatkın bir taraf varsa, diğer taraf ona biz olmayı aşılayarak başarıya ulaşabilir diye düşünüyorum. Çünkü bu şekilde senin dediğin benim dediğin senin annen benim annemden çıkıp her şey "bizim kararımız"a doğru gider inşallah.

Bence de kadınların gözünü boyayan çok şey var. Bir defa bunlardan sıyrılmamız lazım. Bu şekilde insanlar birbirini dahi kandırıyor. O yüzden her şeyden önce kadınlarımızın gözü açık olmalı. İşte o aşk böcekleri çiçekleri döneminde gözümüz kör olabileceği için ben de etrafımızda güvenebileceğimiz kişilere, başta da ailemize danışmamız lazım diyorum.
Ve aynı şekilde evlenmeden önce gözümüzün o görmezden gelmeleriyle ve her şeyi hoş görmeleriyle dikkatimizi çekmeyen bir sorun, evlenip hayatın gerçekleriyle karşılaşınca, evliliğin sadece lay lay loy olmadığını, evin çamaşırı bulaşığı ütüsü temizliği yemeği sorumluluğu olduğu gerçeğiyle başbaşa kalınca bir sorun bin sorun gibi gözde büyüyebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…