- 15 Temmuz 2014
- 1.201
- 965
- 358
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
Ama seni çok takdir ettim bazen boyle sacma sapan konulardan bosanmak istiyorun biktim diye konu aciyolar. Evlilikte karsilasilan zorluklar disinda hayatin her aninda zorluk var o zaman karşılaşınca isi de birakalim yasamaktan da vazgecelim. Var mi boyle bisey. Sen bunlari asilacak seyler olarak gormussun esimle beraber sirt sirta asariz diye dusunmussun demek ki cunku artik o hayati siz paylasiyorsunuz. Yani yokusa surmektense evliligim guzel esimi seviyorum o beni seviyor mutluyuz ne olacak sanki bunu da asariz biz diye dusununce asiliyor ama aman bu kadar sikintim var bu mu evlilik denmesini anlamiyorum. Cunku sikinti hayatin her aninda var. Sadece siz degil o sikintiyi esiniz de cekiyor. Onemli olan beraber asmak. Esi kotu davranip saygi gostermedigi sürece evlilik bu mu diye koni acilmasina kiziyorum bazen.Teşekkür ederim. Ben değinmek istediğim noktaları belirttim. Allah herkese yuvasında huzur mutluluk versin. Ben kendi evliliğimde sorun yok demiyorum, bunu diyen zaten yalan söyler. Aksine benim yaşadığım sıkıntıları insanlar yaşasa da daha hafif atlatsın, amacım bu.
Biz evlendik vajinismusla karşılaştık. Dr buldum tedaviye gittik. Umutsuzluğa da kapıldık, dibe de vurduk, çok mücadele ettim-ettik, evlendik başka şehre geldim, halen iş arıyorum. Hayat maddi manevi mücadeleden ibaret.
Allah kolaylık versin hepimize.
Ben gerçekten insanlar bir kelime bile olsa faydalansın istiyorum şurada yazılanlardan. Başka bir amacım yok arkadaşlar.
Bence biraz da egitim ve kendini gelistirmeyle alakali bir durum. Evden ayrilip farkli yerde universite okuyan yeni ortamlar kulturler goren insanlarda degisebiliyor diye dusunuyorum. Örnekleri ailemde de cevremde de cok. Ben kucukken annem cok cekti nasil uzuldugunu kendim gordum esime bunlari yapmayacagim cocuklarim da bunlari gorup benim yasadiklarimi yasamayacak diyen erkek de cok. Karakter de etkili.Bu yoruma harfi harfine katılıyorum çok doğru,erkekler kendilerine babalarını rol model alıyor ve evlilik hayatında da onlar eşlerine onlar gibi davranmaya başlıyor fakat istisnalar hariç.
Bence biraz da egitim ve kendini gelistirmeyle alakali bir durum. Evden ayrilip farkli yerde universite okuyan yeni ortamlar kulturler goren insanlarda degisebiliyor diye dusunuyorum. Örnekleri ailemde de cevremde de cok. Ben kucukken annem cok cekti nasil uzuldugunu kendim gordum esime bunlari yapmayacagim cocuklarim da bunlari gorup benim yasadiklarimi yasamayacak diyen erkek de cok. Karakter de etkili.
Yazdıklarınız sanki aklımdan evliliğe dair geçen düşüncelerin toplamının yazıya dökülmüş hali.Konu gayet güzel olmuş, tebrikler Nemesis14 :)
Ben eş seçimindeki hataların büyük bir kısmını bile bile lades demeye bağlıyorum. Sevginin, aşkın tek başına yeteceğini düşünüp ilişkilerinde mantık aramayan kadınlar var. Şimdiki heyecanın ve aşkın yerini, zamanla sevgi ve arkadaşlık alır. Bunu düşünerek seçim yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece aşk yetmez, sadece mantıkta yetmez. Hem aşık olduğumuz, hem de arkadaş olabildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.
Kimse birbirine benzemez, ama ilişkilerde ortak zevkler olmalı. İnsanlar bir araya geldiklerinde bundan keyif almalı.
İkinci olarak, yetiştirilme tarzının çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğer bir kadın, çocukluğunu ve gençliğini özgürce yaşadıysa, aşırı kıskançlık ve baskıyla yaşayamaz. Aslında bir çok insan bu şekilde yaşayamaz. Bir sürü kişinin eşim beni evden çıkarmıyor, kayınvalidem kapanma baskısı yapıyor, çalıştığım için laf ediyorlar şikayetlerini okuyoruz burda. Bu tip sorunlar kendisini sevgililik döneminden belli eder. Daha sonra değişir diye ummanın yanlış olduğunu düşünüyorum, çünkü bu yetiştiriliş tarzıyla ilgili.
Ayrıca, ailelerin ilişkiye müdahale etmemesi çok önemli. Bu nedenle karşımızda sağduyulu ve iki tarafı idare eden bir insan olmalı. Evlenmeden önce elbette tam bilemeyiz ama erkeklerin bu konuda kendilerini belli ettiğini düşünüyorum. Görmezden gelmeyelim lütfen, aşk gözümüzü kör etmesin.
En baştan evlilikten beklentilerimizi, kırmızı çizgilerimizi konuşmalıyız. Ve bunlardan taviz vermemeliyiz. Çünkü ne yazıkki sonrasında herkes her şeyi bizden bekliyor. Bu iş hayatında da böyle, evlilikte de, arkadaşlık ilişkilerinde de.
Bir de birlikte olduğumuz insanı, evlenince değiştireceğimiz, tabiri caizse baştan yaratacağımız bir obje gibi görmeyelim lütfen. Olduğu gibi kabul edebildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.
Gözlemlediğim şu ki gerek evliliklerde gerekse insan ilişkilerinde saygı çok az. İnsanlar hep benim dediğim olsun mantığında hiç sen ne düşünürsün ya da senin hayatın, saygı duyarız demiyor.birde evlilikte saygı bitince gerçekten evliliğin en önemli kısmı gidiyor elden saygıyı gösterirsek de görürüz bide böyle bir durum var
Amin canım teşekkür ederim Rabbim seni de yuvanda hep mutlu etsin inşallahAllah iyi insanlarla karşılaştırsın. Hakkında hayırlısı olsun. Ben de çoğu kişi bile bile lades yaptığı için bu konuya dikkat çekmek istedim.
Hayatta herşey araçtır aslında, iş de eş de hepsi insanı bu dünyada mutlu ve huzurlu yaşaması için vesilelerdir. Ama nedense toplumda evliliğe atfedilen birşey mutluluk. Ne yani bekarız diye mutlu olamaz mıyız?Bence evliliği amaç olarak görmemeli. Evlilikte bir araçtır. Aile kurmak için, mutlu olmak için, hayatı birlikte göğüsleyeceğimiz insanla ömür boyu bir arada yaşamak ve yaşlanmak için.
Eğer evlilik bu güzellikleri sağlamıyorsa, neden tercih ediyoruz diye sormalıyız bence. Ulaşmamız gereken bu güzelliklerdir, evlilik değil. Eğer birlikte olduğunuz insanla bunlara ulaşamayacaksanız, evlenmeyin. Evlilik araçtır, amaç değil.
Yazdıklarınız sanki aklımdan evliliğe dair geçen düşüncelerin toplamının yazıya dökülmüş hali.
Bana etraftan da evlen diye telkinler var ama ben aradığımı bulamadığımı düşünüyorum. Biri çıkıyor adam benim dediğim olacak diyor ki ben baskın bir karakterim öyle emrivakileri sevmem. Bu sefer de "kadın dediğin susar, kocasının dediğini yapar" der. Sonra başka biri çıkar "ben seviyorum sen de sev" der ama sorumluluk duygusu yok. Hep benden bekler. Olmayacağını söylediğimde de beni suçlar. Velhasıl her insan farklı, beklentileri farklı bu iki şey buluştuğunda ortak paydada buluşulduğunda evliliğin güzel bir hayat birlikteliği olduğunu düşünüyorum. Tabii bu düşünceleri insanlara aktaramıyorum
Hayatta herşey araçtır aslında, iş de eş de hepsi insanı bu dünyada mutlu ve huzurlu yaşaması için vesilelerdir. Ama nedense toplumda evliliğe atfedilen birşey mutluluk. Ne yani bekarız diye mutlu olamaz mıyız?
Bence biraz da egitim ve kendini gelistirmeyle alakali bir durum. Evden ayrilip farkli yerde universite okuyan yeni ortamlar kulturler goren insanlarda degisebiliyor diye dusunuyorum. Örnekleri ailemde de cevremde de cok. Ben kucukken annem cok cekti nasil uzuldugunu kendim gordum esime bunlari yapmayacagim cocuklarim da bunlari gorup benim yasadiklarimi yasamayacak diyen erkek de cok. Karakter de etkili.
Aslında aynı şeyleri demişizMutluluktan kastım, eş ve çocuklarla paylaşılan mutluluktu aslında. Eksik ifade etmişim. :)
İnsan evleneyim, çocuğum olsun, kendi evim ve kocam olsun diye değil, bu adamla mutlu olacağıma, onunla güzel bir geleceğe sahip olacağıma inanıyorum ve biz birlikte iyi ve mutlu çocuklar yetiştirip, huzurlu bir aile olabiliriz' e inanıyorsa evlenmeli.
Aslında aynı şeyleri demişizBen yazdıklarınızda bir eksik görmedim mutluluk konusunda da genel olarak toplumun düşüncesi bu yönde dedim hani siz öyle yazdınız olarak düşünmedim
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın kardeşim, inşallah seni bu konuda yanıltacak hayırlı biri çıkar karşına :) ben de hep böyle düşünürdüm eskiden, benim istediğim gibi biri yok derdim bu dünyada...seçen taraf biz olalım haklısın da seçilmeye layık kimse yok.. armudun sapı üzümün çöpü derken kimse kalmıyo -ki haklıyız bunda-
Sağ olasın canım, konunu merak ettim, uğrayacağım :)Ne güzel bir konu olmuş. Seninki kaliteli seçim benimde bozulduktan sonra atmayıp tamir etmekle alakalı bir konum var. İlgilenen arkadaşlar için.
Ailelere danışma meselesi hakkında birşey söylemek istedim. Eş seçiminde ailelere danışırken ailenizin fikrini sizin çok güvendiğiniz bir arkadaşınız da dinlesin. Siz onun bu konuşmadan ne anladığını sorun. Çünkü bazen insan ailesini karşısına alabiliyor evlenmek istediği insan için. Ben mutsuz bir evlilik yaptım şimdi toparlanmaya çalışıyoruz ama istisnasız anne babamıb söylediği her sıkıntıyı çektim bugüne gelene kadar. Ama onlar bana evlenmeden önce bunları söylerken hemen cephe alıyordum siz sıkıntı çektiniz diye herkes mi çekecek siz açıkça istemiyoruz bahane arıyoruz deseniz ya şuna diyordum. Benim annem zaten çocuklarından başka kimseyi sevmez diyordum ama iş o değilmiş maalesef anladım ama yorulduktan sonra
Bence de umutsuz olmamakta fayda var.Ama seni çok takdir ettim bazen boyle sacma sapan konulardan bosanmak istiyorun biktim diye konu aciyolar. Evlilikte karsilasilan zorluklar disinda hayatin her aninda zorluk var o zaman karşılaşınca isi de birakalim yasamaktan da vazgecelim. Var mi boyle bisey. Sen bunlari asilacak seyler olarak gormussun esimle beraber sirt sirta asariz diye dusunmussun demek ki cunku artik o hayati siz paylasiyorsunuz. Yani yokusa surmektense evliligim guzel esimi seviyorum o beni seviyor mutluyuz ne olacak sanki bunu da asariz biz diye dusununce asiliyor ama aman bu kadar sikintim var bu mu evlilik denmesini anlamiyorum. Cunku sikinti hayatin her aninda var. Sadece siz degil o sikintiyi esiniz de cekiyor. Onemli olan beraber asmak. Esi kotu davranip saygi gostermedigi sürece evlilik bu mu diye koni acilmasina kiziyorum bazen.
ben de yanılmak istiyorum bu konuda ama hep haklı çıkmaktan yoruldumAllah iyi insanlarla karşılaştırsın kardeşim, inşallah seni bu konuda yanıltacak hayırlı biri çıkar karşına :) ben de hep böyle düşünürdüm eskiden, benim istediğim gibi biri yok derdim bu dünyada...
Ben şans olduğuna inanmıyorum. Elbette kötü insanlar çok ama bunların çoğu rengini nişanlılık döneminde belli ediyor. Kadınların çoğu ya aşkından, ya ailesinden çekindiğinden ya da elalem ne der diye ayrılmıyor. Halbuki nişanlılık tanıma sürecidir. Sana göre değilse ayrılırsın.
Daha 1 ay önce ailesine kadar küfreden nişanlısını affeden bir kız vardı burda. Evlendi adamla. Buda mı şans be canım?
Buna değinmeniz iyi olmuş ben de bununla alakalı aklıma gelen bir şeyi ekleyecektim.etrafımda o kadar cok örneği var ki böyle şeylerin evlilik cok cok farklı bir durum farklı sorumluluk gerektiriyor ve sevgiliyken melek olan evlenınce degişebiliyor diye düşünüyorum
Bence de kadınların gözünü boyayan çok şey var. Bir defa bunlardan sıyrılmamız lazım. Bu şekilde insanlar birbirini dahi kandırıyor. O yüzden her şeyden önce kadınlarımızın gözü açık olmalı. İşte o aşk böcekleri çiçekleri döneminde gözümüz kör olabileceği için ben de etrafımızda güvenebileceğimiz kişilere, başta da ailemize danışmamız lazım diyorum.Benim düşüncem, klişe olacak ama evleneceğimiz kişide öncelikle merhamet ve vicdan, şefkat, insanlık, anlayış bencil olmama en önemlisi vefa aranmalı vs. aranmalı önce. Aynı şekilde ailesinde de. Bunlar yoksa geri kalanları çöpe at gitsin...
Maddi durum kariyer, ağzın laf yapması, dış görünüş gibi şeyler kadınların gözünü boyuyor olumsuz görünen ayan beyan özellikleri, hatta çapkınlığı bile tatlı gösteriyor. Evlenince ama ahhh vahh ben ne yaptım deniyor sonradan çıkıyor acısı çünkü evlenmeden önce sorun birse evlenince on oluyor maalesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?