- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Hakkında hayırlısı olsun. Ben de çoğu kişi bile bile lades yaptığı için bu konuya dikkat çekmek istedim.Evli değilim hatta konu sahibinden de birkaç yaş büyüğüm. Burada çok konu okuyoruz, zaman zaman "evlilik bu muymuş" diyebiliyoruz ki bu doğru. Ben evlilikten korkmaktan ziyade, şu an için sadece "daha erken" diyorum. "Yaşım geçiyor, evlenmeliyim" gibi kalıplaşmış korkuları yaşamıyorum. Evlenmeden önce de önce eş adayını, sonra da ailesini gözlemlemek gerektiği konusuna katılıyorum, ufacık bir pürüz bile es geçilmemeli bence, çünkü sonra tüm hayatımızı etkileyebilir. Kimbilir belki de bu konuda fazla titiz davrandığım için evlenmeyebilirim de.
Teşekkür ederim. Ben değinmek istediğim noktaları belirttim. Allah herkese yuvasında huzur mutluluk versin. Ben kendi evliliğimde sorun yok demiyorum, bunu diyen zaten yalan söyler. Aksine benim yaşadığım sıkıntıları insanlar yaşasa da daha hafif atlatsın, amacım bu.Cok guzel konu ve deginilmis cok dogru noktalar var diye düşünüyorum. Yine de siper al. Bence tepki veren cok olacaktir sen sansli olabilirsin biz de bunlara dikkat ettik ama sonra degisiyor falan diyenler cikacaktir. Simdi her karakter farkli gercekten bu konuda senin seciciligine de sansina da katiliyorum. Ama gercekten bu dedigin hatalara da cok dusen var. Su cumleleri çok okuduk mesela. Ailem cok uyarmisti dinlemedim pişmanım. Sevgiliyken de boyleydi ama bu kadar degildi. Nisanliyken başladı ama gecer diye evlenmekten vazgecmedim.. boyle uzar gider liste. Eminim senin uyarin da evliliginde mutsuz olan herkese degil goz gore gore mutsuz bi evlilige adim atan herkese. Ve o kisimdakiler için de çok doğru bi uyari olmuş.
Canım benim kısmetsiz insanın pek seçme şansı da olmuyor.Bakıyor evlenmem lazım e kimse de yok o var bi hadi evleneyim oluyor demek ki.Çoğu kişi zorla evlendirilmiyor, ya da adamlar insanın boğazını sıkmıyor illa benimle evleneceksin diye.
Seçici olun hanımlar. Seçen taraf siz olun.
Canım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi.Canım benim kısmetsiz insanın pek seçme şansı da olmuyor.Bakıyor evlenmem lazım e kimse de yok o var bi hadi evleneyim oluyor demek ki.
Şahsen ben evde kalmayı tercih edeceğim önceliklerim farklı olduğu için ama bakış açısını anladığım için çok da haksız bulamıyorum.
Siz de çok güzel noktalara değinmişsiniz. Ben de para mutluluk getirir düşüncesiyle evlenen bir arkadaşımı örnek göstermek istiyorum. Bu arkadaş internetten biriyle tanıştı görüştü. Çocuğun tipini beğenmediği her halinden belliydi, sürekli bize siz beğeniyor musunuz diye soruyordu. Biz de senin beğenmen önemli dedik. Çocuk kamuda iyi bir iş sahibi diye kabul etti. O dönemde ben nişanlıydım, benim nişanlımla kıyaslamaya başladı, aramız açıldı. Nişanlandılar. Çocuğun ailesinin kredi borcunu ödediğini öğrendi, ayrılmak istedi (!). Neyse nihai olarak evlendiler. Para için evlenen kız haftanın 6 günü çalıştı kendi eşyalarının taksidini ödedi. Yani umduğu gibi olmadı. Olayın daha çok yönü var da uzatmayayım, parasal yönü böyle gelişti.Çok güzel bir konu ve sonuna kadar katılıyorum. Aslında sorunun büyük kısmı kadınlarımızın bir an önce evlenme isteğinde. Aman yaşım geçiyor, bir an önce kendi evim olsun, bir an önce anne olayım, artık şu baba evinden çıkayım düşünceleriyle çoğu kadınımız evleneceği erkeği daha tam tanıyamadan, ne olduğunu bile anlamadan evleniyorlar. Bir de aile faktörü çok önemli. Birçoğumuz aşkın herşeyi halledebileceğini düşünüyor ve zamanla düzelir diyor ama sosyo kültürel yapıları birbirinden çok farklı ailelerden gelen insanların arasında sorun çıkmaması zaten düşünülemez. Yine maddi kaygılarla evlenen kadınlarımızın da büyük kısmının mutlu olamadığını görüyorum.
Benim tavsiyem çok erken yaşlarda evlilik yapmayın.
Evleneceğiniz adamı iyi tanıyın. Aşk günün birinde mutlaka bitiyor bunu asla unutmayın.
Evleneceğiniz erkeğin ailesini iyi gözlemleyin. Ailesiyle ilişkilerini de iyi gözlemleyin.
Para mutluluk getirir düşüncesiyle sırf maddi çıkarlar için evlenmeyin, yok öyle bir şey.
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur deyip işsiz güçsüz tembel adamla da evlenmeyin çünkü öyle bir şey de yok maalesef. Herşeyden önemlisi kendinizi sevin, kendinize saygı duyun, karşınızdakini ezmeyin ama kendinizi de ezdirmeyin. Ve hiçbir evliliğe bir gün bitebilir düşüncesiyle başlanmaz ama hayatın kime ne getireceği belli değil, o yüzden evlendim maddi açıdan hayatım kurtuldu mantığıyla asla hareket etmeyin ve geleceğinizi kendiniz güvence altına alın. Mutlaka bir işiniz olsun. Eğer böyle bir imkanınız yoksa sigortanızı mutlaka ama mutlaka yaptırın ve primlerini yatırın.
Evet gençlere sorumluluk verilmeli, katılıyorum.bence herşey yetiştirilmekten kaynaklı başına buyruk sorumsuz erkekler ve her istediği olsun isteyen kızlar bunun adıda cahillik istediğimiz kadar okuyalım ayaklarımız yere bassın bir insan cahilse cahildir arkadaş
Siz de çok güzel noktalara değinmişsiniz. Ben de para mutluluk getirir düşüncesiyle evlenen bir arkadaşımı örnek göstermek istiyorum. Bu arkadaş internetten biriyle tanıştı görüştü. Çocuğun tipini beğenmediği her halinden belliydi, sürekli bize siz beğeniyor musunuz diye soruyordu. Biz de senin beğenmen önemli dedik. Çocuk kamuda iyi bir iş sahibi diye kabul etti. O dönemde ben nişanlıydım, benim nişanlımla kıyaslamaya başladı, aramız açıldı. Nişanlandılar. Çocuğun ailesinin kredi borcunu ödediğini öğrendi, ayrılmak istedi (!). Neyse nihai olarak evlendiler. Para için evlenen kız haftanın 6 günü çalıştı kendi eşyalarının taksidini ödedi. Yani umduğu gibi olmadı. Olayın daha çok yönü var da uzatmayayım, parasal yönü böyle gelişti.
Siz de çok güzel noktalara değinmişsiniz. Ben de para mutluluk getirir düşüncesiyle evlenen bir arkadaşımı örnek göstermek istiyorum. Bu arkadaş internetten biriyle tanıştı görüştü. Çocuğun tipini beğenmediği her halinden belliydi, sürekli bize siz beğeniyor musunuz diye soruyordu. Biz de senin beğenmen önemli dedik. Çocuk kamuda iyi bir iş sahibi diye kabul etti. O dönemde ben nişanlıydım, benim nişanlımla kıyaslamaya başladı, aramız açıldı. Nişanlandılar. Çocuğun ailesinin kredi borcunu ödediğini öğrendi, ayrılmak istedi (!). Neyse nihai olarak evlendiler. Para için evlenen kız haftanın 6 günü çalıştı kendi eşyalarının taksidini ödedi. Yani umduğu gibi olmadı. Olayın daha çok yönü var da uzatmayayım, parasal yönü böyle gelişti.
Eğer tek bir genç kızımız bile burada yazılanları okuyup, evlilik kararını ona göre alırsa, tek bir genç kızımızın bile hayatı güzelleşirse bu da kârdır diye düşünüyorum ben. Yazsak ne olacak anlayışıyla hareket etmemek gerekiyor. Bazen bir damla su bile hayat kurtarır unutmayın, bir damladan ne olur diye düşünmeyin.Burası öneri paylaşma yeri değil bir derdim var bölümü zaten bu dediklerini herkes onaylıyor ve açılan konularda söylüyor siz yazınca burada bunu uygulayayım diyecek insan var mıdır insan kapılıp gidiyor işte mantık devre dışı kalıyor bunların hepsi zaten insanlarca bilinen yapılması gereken şeyler ama uygulanmıyor uygulanmayacak da biz öneri yazsak ne olur yapılacaklar zaten belli yani biz yazsak ne olacak.
Burası öneri paylaşma yeri değil bir derdim var bölümü zaten bu dediklerini herkes onaylıyor ve açılan konularda söylüyor siz yazınca burada bunu uygulayayım diyecek insan var mıdır insan kapılıp gidiyor işte mantık devre dışı kalıyor bunların hepsi zaten insanlarca bilinen yapılması gereken şeyler ama uygulanmıyor uygulanmayacak da biz öneri yazsak ne olur yapılacaklar zaten belli yani biz yazsak ne olacak.
Konu ilgili bölüme taşındı, kusura bakmayın, meşgul edildiniz.Burası öneri paylaşma yeri değil bir derdim var bölümü zaten bu dediklerini herkes onaylıyor ve açılan konularda söylüyor siz yazınca burada bunu uygulayayım diyecek insan var mıdır insan kapılıp gidiyor işte mantık devre dışı kalıyor bunların hepsi zaten insanlarca bilinen yapılması gereken şeyler ama uygulanmıyor uygulanmayacak da biz öneri yazsak ne olur yapılacaklar zaten belli yani biz yazsak ne olacak.
Tamam, teşekkür ederim.konunuzu ilgili bölüme taşıyorum.
bilginize
ben de alırım valla bi dalSipariş üzerine seçilse bir tanede ben alırdım.
Bence evlilik sürecinde gelin adaylarının kayın valideyi iyi gözlemlemesi lazım. Bir erkek babasından ne gördüyse aynısını yapıyor. Her ne kadar dillendirmese de annesi nasıl bir hayat yaşadıysa karısının da aynı hayatı yaşamasını bekliyor.
Annesi ömrünü çocuklarına vakfetmiş bir erkek karısından da aynısını bekliyor. Mesela çocuk sahibi olduktan sonra karısına "Ne işin var süsle, püsle, kıyafetle?" muamelesi yapan tipler çok. Neden? Annesi öyle yaşamış çünkü.
Bence gelecekte olmak istediğiniz yerdeki kayın validenin oğluyla evlenin.
Eğer okuyorsanız, eğitimli ve çalışan bir bayansanız da kayın validenizin ya okumuş bir kadın olmasına yada en azından bu işlere saygı duymasına dikkat etmelisiniz. Yoksa hem iş hemde ev sorumluluğu altında ezilirsiniz. Çünkü karşı taraf size "Eeee ne olmuş çalışıyorsa?" muamelesi yapacaktır. Aman dikkat!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?