bir derdim var.

Orda da haklı, paketli gıda tüketeceğime yapamıyorsam ya da sağlıklısını alamıyorsam hiç tüketmem. Üstelik emziren bir annenin bu tip bebeğe de zarar verebilecek şeyleri düşünebiliyor olması lazım.

Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Kimse mutfak işi yapmak zorunda değil. Makarna bile haşlamayabilirsiniz ama bunu okumaya çalışmaya bağlayamazsınız.
Valla maddi durumun her gün dışardan yemeye ya da bi yardımcı tutup yemek yaptırmaya yetmiyorsa iyi kötü mutfağa girmek zorundasın. Taş mı yiyeceğiz? Okumaya çalışmaya da gayet bağlarım. Mutfak ev işi vakit gereken işler. Vaktin olacak ki öğreneceksin, yapacaksın. Şahsen evlenene kadar öğrenmeye vaktim hiç olmadı. Öğrenci yemekleri işte basit şeyler sadece. Çünkü ancak ona zamanım vardı. Gayet bağlantılı aslında. Kaç öğrenci evinde mantı börek çörek açılır ki mesala?

Gerçekten kompleks yaptınız. Kv diyor ki senin işin ne nasıl mantı açamazsın. Konu sahibi de diyor ki ben okudum mantı açmayı öğrenecek vaktim mi vardı. Gayet doğru bi savunma şekli. Evet öğrenci evinde basit yemekler yapardık. Kalkıp su böreği, mantı, baklava açmazdık. Burda kv nin beklediği diğer yemekler değil. Mantı açamadığı için laf sokuyor. Ayrıca okumamış bi kadın da mantı açabilmek öğrenmek veya vakit ayırmak zorunda değil. Mantı açabilmeyi kadının kadınlığıyla doğru orantıda gören kvye değil de konu sahibine yüklenmeniz çok absürd.

Üniversite mezunuyum ben okudum demiş
Vakitten bahsetmemiş
Ben kvyi savunmuyorum ben hamur açmak istemiyorum sevmiyorum demek yeterli, okuyup aynı anda çalışan insanlarda var, eve bakan da
Konu üni okuduğu için bu tarz işleri beğenmemesi

Hamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.

Hamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.
Onun cevabını da ben üni okudum diye değil ben böyleyim sevmiyorum diye verse egolu görünmezdi işte
Okumayanlarda hamur açmak zorunda değil çünkü

Anlamamakta ısrarcısınız.

İyi forumlar dilerim.

Üniversite mezunu olmakla hamur açmanin ne alakası var, bende yüksek yaptım oklava bana sen üniversite mezunusun ben seninle çalışmam demiyor. Ben açmayı bilmiyorum diyebilirdiniz
Zaten bir yaştan sonra anneyle bile aynı evde yaşanmaz yani kayınvalide ne alaka ?

Siz çok yanlış anlıyorsunuz. Burda kimse niye yapmıyorsun vs demiyor ki. Yemek yapar yapmaz keyfi kahyası bilir. Kadın mantıyı açta dememiş. Kızım açardık demiş beraber açarız demiş yani. Hanımefendi direk ben üniversite mezunuyum egosuna girip kadına cahil sıfatı yapıştırıyor. Cahil dediği kadın bence bu tavrına çok güzel cevap vermiş. Okumuşsun ama evdesin diye onun laf sokmasına kibarca laf sokmuş. Kadın onun iyiliğini düşünmüş. O laf sokmayı tercih etmiş. Mantıksız bir cümle kurmuş konu sahibi bende hiç yemek yapmadım bilmiyorum ama bana böyle kızım beraber açardık dese anne benim el becerim yok ya da anne boşa niye yorulalım böylesi daha iyi der geçerdim. Çoğu kişi mantıklı olanı söylerdi

Ben üniversite mezunuyum mantı açmakla uğraşamam anlamında mı dedi? Yoksa senin işin ne nasıl bilmezsin diyen kv ye ben okudum öğrenecek vaktim olmadı anlamında mı dedi? İkisi çok farklı şeyler. Eğer ilk anlamda dedi ise tabiki saçma. Ama ikinci anlamda kendini savunduysa gayet haklı. Neyse ya gelsin kendi aydınşatsın ne demek istediğini. Kayboldu ortadan, fahri avukat gibi kaldım ortada. Gelen vuruyor giden vuruyor. Gidiyorum ben.

Annesinin her lafını uzakta olan eşinize mi şikayet edeceksiniz böyle?

Baştan beraber yaşamayı kabul etmeyecektiniz ettiyseniz, yetişkin, üniversite mezunu biri olarak eşinizi veli tayin etmeyip, bazen duymayarak bazen uygun dille cevabınızı vererek siz yöneteceksiniz kayınvalidenizle ilişkinizi. Yada devam etmeyeceksiniz beraber yaşamaya. Hergün hergün eşinizi arayarak bir sonuca varamazsıniz.

Arkadaşın cümlesi direk şöyle yalnız ben hamur açmam demiş. Peşine ben üniversite mezunuyum demiş. Yani ben okudum hamur vs asla açmam gibi söylemiş. Ben orayı tekrar tekrar okudum direk anlaşılan imada söylemiş canım o yüzden kadın onun laf sokmasına evdesin demiş. Gelince kendi açıklar lakin bu kadar eleştiriye çevir gazı yanmasın yapma ihtimali çok yüksek

Ayni yastayiz ben bana iki laf denildigimde bunaliyorum genelde annem babam yada sevgilim oluyor diyen onlarla da bir sure triplenip iletisim kurmuyorum ama senin kv yani nereye tukursen sıkıntı. Çok bunaltici bir kadin ama sen de kocana sikayet etmeyi birak bence. Biraz anlayisli ol adam yurtdisinda.

eğer bu tür söylemlerinden bunalıyorsanız bunu kayınvalidenizle konuşmaya ne dersiniz?
baştan kalmasını kabul etmişsiniz, sonuçta size danışılmış bu durum.
bende iş için yurt dışına gitsem ve eşim sürekli annen de annen diye arasa suratına kapatırdım telefonu
bazı şeyleri eşiniz olmadan da halledebilmelisiniz ya. rahatsız olduğunuzu konuşursunuz, ya da evleri ayırırsınuz buna sen ve kv karar verirsiniz. adamın uzaktan ne yapmasını bekliyorsunuz ki?

Gözlerim kanadı . Hepsini okuyabilene helal olsun .
zira ilk cümleden fazlasını okuyamadım .
Edit; neee üniversite mezunu mu

Acikcasi ben olsam kv ile acik acik konusurdum. Ya bana evine ve islerime karismayacaksin ya da daha fazla seninle ayni evde yasamayacagim. Secimini yap derdim. Duzelmiyorsa da kusura bakmasin. Kimsenin kafami sisirmesine izin vermezdim ben olsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…