- 3 Nisan 2014
- 36.140
- 147.320
- 798
- Konu Sahibi cizikzeytin
kadına söyleyin evine gitsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Orda da haklı, paketli gıda tüketeceğime yapamıyorsam ya da sağlıklısını alamıyorsam hiç tüketmem. Üstelik emziren bir annenin bu tip bebeğe de zarar verebilecek şeyleri düşünebiliyor olması lazım.yorumu yapan arkadaş hazır gida yemek sağlıksız o konuda haklı buldum kvnizi demiş. Yani mantıyı konu sahibi kendi eliyle yapmadığı için haksız bulunmuş. Verdiği cevaptan dolayı değil. Bu konda savundum konu sahibini. Verdiği cevabı savunsaydım sizi alıntılardım.
Valla maddi durumun her gün dışardan yemeye ya da bi yardımcı tutup yemek yaptırmaya yetmiyorsa iyi kötü mutfağa girmek zorundasın. Taş mı yiyeceğiz? Okumaya çalışmaya da gayet bağlarım. Mutfak ev işi vakit gereken işler. Vaktin olacak ki öğreneceksin, yapacaksın. Şahsen evlenene kadar öğrenmeye vaktim hiç olmadı. Öğrenci yemekleri işte basit şeyler sadece. Çünkü ancak ona zamanım vardı. Gayet bağlantılı aslında. Kaç öğrenci evinde mantı börek çörek açılır ki mesala?Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Kimse mutfak işi yapmak zorunda değil. Makarna bile haşlamayabilirsiniz ama bunu okumaya çalışmaya bağlayamazsınız.
Gerçekten kompleks yaptınız. Kv diyor ki senin işin ne nasıl mantı açamazsın. Konu sahibi de diyor ki ben okudum mantı açmayı öğrenecek vaktim mi vardı. Gayet doğru bi savunma şekli. Evet öğrenci evinde basit yemekler yapardık. Kalkıp su böreği, mantı, baklava açmazdık. Burda kv nin beklediği diğer yemekler değil. Mantı açamadığı için laf sokuyor. Ayrıca okumamış bi kadın da mantı açabilmek öğrenmek veya vakit ayırmak zorunda değil. Mantı açabilmeyi kadının kadınlığıyla doğru orantıda gören kvye değil de konu sahibine yüklenmeniz çok absürd.öğrenci evinde sadece konserve ve makarna yenmiyor yalnızsiz nasıl bir öğrencilik yaşadınız bilmiyorum ama benim öğrenci evimde her yemek pişerdi genellemeniz yanlış tamam hamur da açmazdık ama sadece makarna yemezdik yani. Her insan farklıdır. Konu sahibinin mantı açıp açmaması değil olay konuyu ben ünv. Mezunuyum açamam demesi.
Üniversite mezunuyum ben okudum demişGerçekten kompleks yaptınız. Kv diyor ki senin işin ne nasıl mantı açamazsın. Konu sahibi de diyor ki ben okudum mantı açmayı öğrenecek vaktim mi vardı. Gayet doğru bi savunma şekli. Evet öğrenci evinde basit yemekler yapardık. Kalkıp su böreği, mantı, baklava açmazdık. Burda kv nin beklediği diğer yemekler değil. Mantı açamadığı için laf sokuyor. Ayrıca okumamış bi kadın da mantı açabilmek öğrenmek veya vakit ayırmak zorunda değil. Mantı açabilmeyi kadının kadınlığıyla doğru orantıda gören kvye değil de konu sahibine yüklenmeniz çok absürd.
Hamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.Abartmamak gerekiyor bence. Vakit yokluğundan değil, ilgi yokluğundandır o durum. Ben de 08:00-20:00 çalışıyorum ama mis gibi yemekler yapıyorum. Benim de çok çalışmayı bahane ederek mutfağa girmemem gerekiyor o zaman.
Hafta içi neyse hafta sonu da mı yok? İsteyen her şekilde yapıyor. Sizin evlenince yemek yapmayı öğrenmiş olmanız tüm üniversite okuyanların/mezunlarının bu durumda olduğunu göstermez.
Ben üniversite okudum, hamur açmak nedir teessüf ederim şeklindeki bir savunma çok egolu.
Onun cevabını da ben üni okudum diye değil ben böyleyim sevmiyorum diye verse egolu görünmezdi işteHamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.
Hamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.
Siz çok yanlış anlıyorsunuz. Burda kimse niye yapmıyorsun vs demiyor ki. Yemek yapar yapmaz keyfi kahyası bilir. Kadın mantıyı açta dememiş. Kızım açardık demiş beraber açarız demiş yani. Hanımefendi direk ben üniversite mezunuyum egosuna girip kadına cahil sıfatı yapıştırıyor. Cahil dediği kadın bence bu tavrına çok güzel cevap vermiş. Okumuşsun ama evdesin diye onun laf sokmasına kibarca laf sokmuş. Kadın onun iyiliğini düşünmüş. O laf sokmayı tercih etmiş. Mantıksız bir cümle kurmuş konu sahibi bende hiç yemek yapmadım bilmiyorum ama bana böyle kızım beraber açardık dese anne benim el becerim yok ya da anne boşa niye yorulalım böylesi daha iyi der geçerdim. Çoğu kişi mantıklı olanı söylerdiHamur açmayı nasıl bilmezsin nasıl kadınsın senin işin ne demek de çok ataerkil, kadını hizmetçi gibi gören bi savunma. Tabi toplumumuzun kafa yapısını bilmiyormuş gibi konuşan ben de kabahat.
Ben üniversite mezunuyum mantı açmakla uğraşamam anlamında mı dedi? Yoksa senin işin ne nasıl bilmezsin diyen kv ye ben okudum öğrenecek vaktim olmadı anlamında mı dedi? İkisi çok farklı şeyler. Eğer ilk anlamda dedi ise tabiki saçma. Ama ikinci anlamda kendini savunduysa gayet haklı. Neyse ya gelsin kendi aydınşatsın ne demek istediğini. Kayboldu ortadan, fahri avukat gibi kaldım ortada. Gelen vuruyor giden vuruyor. Gidiyorum ben.Siz çok yanlış anlıyorsunuz. Burda kimse niye yapmıyorsun vs demiyor ki. Yemek yapar yapmaz keyfi kahyası bilir. Kadın mantıyı açta dememiş. Kızım açardık demiş beraber açarız demiş yani. Hanımefendi direk ben üniversite mezunuyum egosuna girip kadına cahil sıfatı yapıştırıyor. Cahil dediği kadın bence bu tavrına çok güzel cevap vermiş. Okumuşsun ama evdesin diye onun laf sokmasına kibarca laf sokmuş. Kadın onun iyiliğini düşünmüş. O laf sokmayı tercih etmiş. Mantıksız bir cümle kurmuş konu sahibi bende hiç yemek yapmadım bilmiyorum ama bana böyle kızım beraber açardık dese anne benim el becerim yok ya da anne boşa niye yorulalım böylesi daha iyi der geçerdim. Çoğu kişi mantıklı olanı söylerdi
Arkadaşın cümlesi direk şöyle yalnız ben hamur açmam demiş. Peşine ben üniversite mezunuyum demiş. Yani ben okudum hamur vs asla açmam gibi söylemiş. Ben orayı tekrar tekrar okudum direk anlaşılan imada söylemiş canım o yüzden kadın onun laf sokmasına evdesin demiş. Gelince kendi açıklar lakin bu kadar eleştiriye çevir gazı yanmasın yapma ihtimali çok yüksekBen üniversite mezunuyum mantı açmakla uğraşamam anlamında mı dedi? Yoksa senin işin ne nasıl bilmezsin diyen kv ye ben okudum öğrenecek vaktim olmadı anlamında mı dedi? İkisi çok farklı şeyler. Eğer ilk anlamda dedi ise tabiki saçma. Ama ikinci anlamda kendini savunduysa gayet haklı. Neyse ya gelsin kendi aydınşatsın ne demek istediğini. Kayboldu ortadan, fahri avukat gibi kaldım ortada. Gelen vuruyor giden vuruyor. Gidiyorum ben.
Acikcasi ben olsam kv ile acik acik konusurdum. Ya bana evine ve islerime karismayacaksin ya da daha fazla seninle ayni evde yasamayacagim. Secimini yap derdim. Duzelmiyorsa da kusura bakmasin. Kimsenin kafami sisirmesine izin vermezdim ben olsam.Kızlar neden baslasam bilimiyoum forma yeni üye oldum hersey suara okadar kotuki. Bas ta aslindaeski hesapimtan yazcaktim ama kocamin bilgisayarinda acik birakmisim yalnislikla ve kocam kv'yle ilgili yazdiklari mi okuyup cok kizdi bende bir daha goirmiycem diye sozvermistim ama isin icinden cikamadjm cok yardima ihtiyacim var. Olaylarin hebsinin basla ma sebepi kv'nin bizimle yasmaya baslamadi oldum kocam is icin azerbeycana gitmek zorundatdi ve oglumuz yeni dodugu icin beni bir sekilde kv'nin bizimle yasmaasi komusun da ikna edmisti. Basta iyi olabilir die dusunmusdum ama kadin her seye karisiyo herseye. Kocam gityiginden beyri hereye laf ediyo mesela kahvalti yaptik ben karisik kizaryma yapiyodum geldi dediki kizim bunun kapagini niye acik bıraktın bak bütün dolablar yag olmus bak sen 26 yasinda kadinsjn annesin bunları dusunmen lazim. Sora bisey demedim basta ama. Bebegi uyuduktan sonra televizyona bakiyom demistim geldi diyoki kizim sen beyazlari yikamamissin bak orda bekliyolardj kokuyolardi belki el atarsindie bekledim ama oturmus dizi izliyosun. Neyse gittim yikadim beyazlari. Makine biter bitmez dibimde bitti gelmis diyo ki kizim asmiycakmisin camasirlari bak onlar orda kokmaya başlarlar. Artik dayanamadim dedim ki eee anne sen yap o zaman. Kizim ben yapardim ama bilmiyo musun benim belim sakat nasil asiyim bunlari eyilip kalkamiyorin. Icimdeb dedim ki ee o zaman herseye laf edeme ama gittim astim çamaşırları. Aksam kocami aradım yani cok bunaldim artik bu hareketlerden biraz agladim kocam cok uzuldu dediki balim haklisin ama o buyuklerinden oyle gormus hem anlayamiyo senin nekadar sorumluluğun ordugunu alttan alamaya calis dedi. Kocam üzülmesin diye alttan aliyim dedim ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi. Ben buna cok uzuldum cunku yani ben özelijle evlendikten sora ise girmeye calismadim cunku cocuguklarima bakarim ilerde onlari kendim yetistirmeliyim diye düşünmüştüm. Yine kocami aradim. Yine alttan al falan deyip durdu kapatim telefonu yüzüne. Öbür gun oylenleyin oglumu emzirirken kizim bak oyle tutma cocuk nefes alamaz dedi. Yani cocugumu emzirmeyide mi senden ogrenicem ya yeter artik deyip kendimi yatak odasina kilitledim. Kocami aradim. Cok kötüyüm dedim annen yine bana karisiyo dedim. Ve kizlar INANAMAZSINIZ. bana dedi ki farkindamisin bilmiyorum ama burda senin sacmaliklarindan daha onemli islerim var. Bi daha boyle seyler icin beni arama senin yüzünden her seferinde bir bahane uydurmam gerekiyo yeter artık. Sonra telefonu kapatti. O kadar kirildim ki kizlar yani gece boyunca agladim odamdan hiç cikmadim. Sonra kocam belki alnar beni ne kadar kırdığıni die Instagramdan bir sotry paylaştım soyle bir yazi: vardı,
Mülteci Türkçesiyle yazılmış okuyamadım.
aferin sanaay bende üniversite mezunuyum 2. okuyorum hatta ama bir su böreği açarım parmaklarını yer herkes. o zaman benim okuduğum üniversite geçersiz mi sayılıyor![]()