- Konu Sahibi cizikzeytin
-
Selam ben üniversite mezunuKızlar neden baslasam bilimiyoum forma yeni üye oldum hersey suara okadar kotuki. Bas ta aslindaeski hesapimtan yazcaktim ama kocamin bilgisayarinda acik birakmisim yalnislikla ve kocam kv'yle ilgili yazdiklari mi okuyup cok kizdi bende bir daha goirmiycem diye sozvermistim ama isin icinden cikamadjm cok yardima ihtiyacim var. Olaylarin hebsinin basla ma sebepi kv'nin bizimle yasmaya baslamadi oldum kocam is icin azerbeycana gitmek zorundatdi ve oglumuz yeni dodugu icin beni bir sekilde kv'nin bizimle yasmaasi komusun da ikna edmisti. Basta iyi olabilir die dusunmusdum ama kadin her seye karisiyo herseye. Kocam gityiginden beyri hereye laf ediyo mesela kahvalti yaptik ben karisik kizaryma yapiyodum geldi dediki kizim bunun kapagini niye acik bıraktın bak bütün dolablar yag olmus bak sen 26 yasinda kadinsjn annesin bunları dusunmen lazim. Sora bisey demedim basta ama. Bebegi uyuduktan sonra televizyona bakiyom demistim geldi diyoki kizim sen beyazlari yikamamissin bak orda bekliyolardj kokuyolardi belki el atarsindie bekledim ama oturmus dizi izliyosun. Neyse gittim yikadim beyazlari. Makine biter bitmez dibimde bitti gelmis diyo ki kizim asmiycakmisin camasirlari bak onlar orda kokmaya başlarlar. Artik dayanamadim dedim ki eee anne sen yap o zaman. Kizim ben yapardim ama bilmiyo musun benim belim sakat nasil asiyim bunlari eyilip kalkamiyorin. Icimdeb dedim ki ee o zaman herseye laf edeme ama gittim astim çamaşırları. Aksam kocami aradım yani cok bunaldim artik bu hareketlerden biraz agladim kocam cok uzuldu dediki balim haklisin ama o buyuklerinden oyle gormus hem anlayamiyo senin nekadar sorumluluğun ordugunu alttan alamaya calis dedi. Kocam üzülmesin diye alttan aliyim dedim ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi. Ben buna cok uzuldum cunku yani ben özelijle evlendikten sora ise girmeye calismadim cunku cocuguklarima bakarim ilerde onlari kendim yetistirmeliyim diye düşünmüştüm. Yine kocami aradim. Yine alttan al falan deyip durdu kapatim telefonu yüzüne. Öbür gun oylenleyin oglumu emzirirken kizim bak oyle tutma cocuk nefes alamaz dedi. Yani cocugumu emzirmeyide mi senden ogrenicem ya yeter artik deyip kendimi yatak odasina kilitledim. Kocami aradim. Cok kötüyüm dedim annen yine bana karisiyo dedim. Ve kizlar INANAMAZSINIZ. bana dedi ki farkindamisin bilmiyorum ama burda senin sacmaliklarindan daha onemli islerim var. Bi daha boyle seyler icin beni arama senin yüzünden her seferinde bir bahane uydurmam gerekiyo yeter artık. Sonra telefonu kapatti. O kadar kirildim ki kizlar yani gece boyunca agladim odamdan hiç cikmadim. Sonra kocam belki alnar beni ne kadar kırdığıni die Instagramdan bir sotry paylaştım soyle bir yazi: vardı,
Yalnız mantı el oyalayıcı zaman alıcı bi iş. Ben evlendiğimden beri 2 3kere ancak açmışımdır o da değişiklik olsun diye. Yeni bebeği olmuş emziren bi annenin oturup mantı açmasını, vaktini enerjisini ona harcamasını bekleyen kvyi mi haklı buldunuz? Ayrıca ona ne? Çok istiyosa otursun açsın.Okumakla mantı açmamak arasındaki bağlantıyı anlamadım. Hazır gıda yemek hiç sağlıklı değil o konuda katıldım kayınvalidenize. Bence abartıyorsunuz gibi azıcık. Kadın sanırım düzen istiyor sadece. Çamaşırı gerçekten bekletmemek gerekir mesela. Yanlış bir şey söylememiş anneniz söylese bu kadar takmazdınız bence. Boşverin. Eşinizi de sürekli arayıp sıkmayın. Yabancı bir ülkede sorunlar yaşıyordur zaten birde böyle küçük şeylerle gerilmesin boş yere.
Mantı açma talebine üniversite mezunuyum ben cevabını komik bulmuş olabilir miyiz acaba? Vaktim yok, bebek var vs bahaneler uygundur.Yalnız mantı el oyalayıcı zaman alıcı bi iş. Ben evlendiğimden beri 2 3kere ancak açmışımdır o da değişiklik olsun diye. Yeni bebeği olmuş emziren bi annenin oturup mantı açmasını, vaktini enerjisini ona harcamasını bekleyen kvyi mi haklı buldunuz? Ayrıca ona ne? Çok istiyosa otursun açsın.
Konu sahibi bence kocanı arayıp hiç şikayet etme. Erkekler böyle bi durumda hiç bi halta yaramıyor. Dediklerini yapma. Rahatsız olduğunda tersle. Ben ne zaman ne yapacağımı bilirim sen benim işime karışma de. Ağlayıp sinirlerini bozma. Sen onu deli et bırak o oğlunu arayıp rahatsız etsin. Ağzın var kimsenin seni korumasını bekleme.
Yalnız mantı el oyalayıcı zaman alıcı bi iş. Ben evlendiğimden beri 2 3kere ancak açmışımdır o da değişiklik olsun diye. Yeni bebeği olmuş emziren bi annenin oturup mantı açmasını, vaktini enerjisini ona harcamasını bekleyen kvyi mi haklı buldunuz? Ayrıca ona ne? Çok istiyosa otursun açsın.
Konu sahibi bence kocanı arayıp hiç şikayet etme. Erkekler böyle bi durumda hiç bi halta yaramıyor. Dediklerini yapma. Rahatsız olduğunda tersle. Ben ne zaman ne yapacağımı bilirim sen benim işime karışma de. Ağlayıp sinirlerini bozma. Sen onu deli et bırak o oğlunu arayıp rahatsız etsin. Ağzın var kimsenin seni korumasını bekleme.
Ne kadar kolay ya insanlara cahil sıfatı yapıştırmak. Siz de çok bilgili birine benzemiyorsunuz kusura bakmayın.kvm cahil bir kadın. laf anlamaz hep dediği olsun ister.
yorumu yapan arkadaş hazır gida yemek sağlıksız o konuda haklı buldum kvnizi demiş. Yani mantıyı konu sahibi kendi eliyle yapmadığı için haksız bulunmuş. Verdiği cevaptan dolayı değil. Bu konda savundum konu sahibini. Verdiği cevabı savunsaydım sizi alıntılardım.Mantı açma talebine üniversite mezunuyum ben cevabını komik bulmuş olabilir miyiz acaba? Vaktim yok, bebek var vs bahaneler uygundur.
Başta mantı açmakla okumanın ne alakası var demiştim ama siz bilirsinizyorumu yapan arkadaş hazır gida yemek sağlıksız o konuda haklı buldum kvnizi demiş. Yani mantıyı konu sahibi kendi eliyle yapmadığı için haksız bulunmuş. Verdiği cevaptan dolayı değil. Bu konda savundum konu sahibini. Verdiği cevabı savunsaydım sizi alıntılardım.
Neyse her yazana tek tek açıklamayayacağım ama size de yazayım. Arkadaş demiş ki hazır gıda sağlıksız, kadını o konuda haklı buldum. Ben de diyorum ki konu sahibinin savunmasını geçin, mantı zor iş, yapmak yapabilmek vakit ayırmak zorunda değil. Konu sahibinin yerinde olsam benim cvabım bi dünya işim var şimdi oturup mantı mı açacam hiç işim olmaz olurdu. O o şekilde kendini savunmuş. Bilmiyorum çünkü mantı açmayı öğreneceğim zamanlarda okuyordum demek oluyor bu. Neden bu kadar garipsediniz ki. Evlenirken hiç mutfaktan anlamazdım. Çünkü okul iş derken mutfağa vaktim de kalmadı zaten. Ayrıca kimse baklava börek açmak zorunda değil isterse hiç okumasın. Bu konuda kv nasıl haklı olabilir. Nasıl gelinine sen ne işe yarıyorsun mantı açmayı bile bilmiyorsun diyebilir? Siz neyi savunduğunuzun farkında mısınız acaba?... ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi.
Anladığınızdan emin misiniz? Konu sahibi üniversite mezunu olduğu, okuduğu için mantı açmayı hakir görüyor. Yeni bebeği olduğu için falan değil.
Neyse her yazana tek tek açıklamayayacağım ama size de yazayım. Arkadaş demiş ki hazır gıda sağlıksız, kadını o konuda haklı buldum. Ben de diyorum ki konu sahibinin savunmasını geçin, mantı zor iş, yapmak yapabilmek vakit ayırmak zorunda değil. Konu sahibinin yerinde olsam benim cvabım bi dünya işim var şimdi oturup mantı mı açacam hiç işim olmaz olurdu. O o şekilde kendini savunmuş. Bilmiyorum çünkü mantı açmayı öğreneceğim zamanlarda okuyordum demek oluyor bu. Neden bu kadar garipsediniz ki. Evlenirken hiç mutfaktan anlamazdım. Çünkü okul iş derken mutfağa vaktim de kalmadı zaten. Ayrıca kimse baklava börek açmak zorunda değil isterse hiç okumasın. Bu konuda kv nasıl haklı olabilir. Nasıl gelinine sen ne işe yarıyorsun mantı açmayı bile bilmiyorsun diyebilir? Siz neyi savunduğunuzun farkında mısınız acaba?
Ben üniversite mezunuyum diye kayinvalideye ahkam kesip burda bir cümleyi kuramıyosunuz .Kızlar neden baslasam bilimiyoum forma yeni üye oldum hersey suara okadar kotuki. Bas ta aslindaeski hesapimtan yazcaktim ama kocamin bilgisayarinda acik birakmisim yalnislikla ve kocam kv'yle ilgili yazdiklari mi okuyup cok kizdi bende bir daha goirmiycem diye sozvermistim ama isin icinden cikamadjm cok yardima ihtiyacim var. Olaylarin hebsinin basla ma sebepi kv'nin bizimle yasmaya baslamadi oldum kocam is icin azerbeycana gitmek zorundatdi ve oglumuz yeni dodugu icin beni bir sekilde kv'nin bizimle yasmaasi komusun da ikna edmisti. Basta iyi olabilir die dusunmusdum ama kadin her seye karisiyo herseye. Kocam gityiginden beyri hereye laf ediyo mesela kahvalti yaptik ben karisik kizaryma yapiyodum geldi dediki kizim bunun kapagini niye acik bıraktın bak bütün dolablar yag olmus bak sen 26 yasinda kadinsjn annesin bunları dusunmen lazim. Sora bisey demedim basta ama. Bebegi uyuduktan sonra televizyona bakiyom demistim geldi diyoki kizim sen beyazlari yikamamissin bak orda bekliyolardj kokuyolardi belki el atarsindie bekledim ama oturmus dizi izliyosun. Neyse gittim yikadim beyazlari. Makine biter bitmez dibimde bitti gelmis diyo ki kizim asmiycakmisin camasirlari bak onlar orda kokmaya başlarlar. Artik dayanamadim dedim ki eee anne sen yap o zaman. Kizim ben yapardim ama bilmiyo musun benim belim sakat nasil asiyim bunlari eyilip kalkamiyorin. Icimdeb dedim ki ee o zaman herseye laf edeme ama gittim astim çamaşırları. Aksam kocami aradım yani cok bunaldim artik bu hareketlerden biraz agladim kocam cok uzuldu dediki balim haklisin ama o buyuklerinden oyle gormus hem anlayamiyo senin nekadar sorumluluğun ordugunu alttan alamaya calis dedi. Kocam üzülmesin diye alttan aliyim dedim ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi. Ben buna cok uzuldum cunku yani ben özelijle evlendikten sora ise girmeye calismadim cunku cocuguklarima bakarim ilerde onlari kendim yetistirmeliyim diye düşünmüştüm. Yine kocami aradim. Yine alttan al falan deyip durdu kapatim telefonu yüzüne. Öbür gun oylenleyin oglumu emzirirken kizim bak oyle tutma cocuk nefes alamaz dedi. Yani cocugumu emzirmeyide mi senden ogrenicem ya yeter artik deyip kendimi yatak odasina kilitledim. Kocami aradim. Cok kötüyüm dedim annen yine bana karisiyo dedim. Ve kizlar INANAMAZSINIZ. bana dedi ki farkindamisin bilmiyorum ama burda senin sacmaliklarindan daha onemli islerim var. Bi daha boyle seyler icin beni arama senin yüzünden her seferinde bir bahane uydurmam gerekiyo yeter artık. Sonra telefonu kapatti. O kadar kirildim ki kizlar yani gece boyunca agladim odamdan hiç cikmadim. Sonra kocam belki alnar beni ne kadar kırdığıni die Instagramdan bir sotry paylaştım soyle bir yazi: vardı,
Valla çocuk gibi ikide bir annesini şikayet etmeniz çok yanlış .Adam iş için seyahatte kafası doludur .Arayıp hal hatır sorulurda .Annesini şikayet etmek bana mantıksız geldi .Çok bunalmış olabilirsiniz konunuzda haklısınızda fakat en azından eve gelmesini bekleyip ,yüz yüze şikayet eder tarzında değilde .Hoşlanmadığınız şeyleri eşinizle paylaşabilirdiniz .Veya en başta eşiniz gidince kayınvalideyi kabul etmeyecektiniz .Ben kendim çocuklada ilgilenir yalnız kendi işlerimi halledebilirim diyecektiniz .Zaten yaşlı kadın yardımdan çok hizmet ister .Kendiniz olsanız yumurta kırıp yer karnınızı doyurursunuz .Fakat evde kayınvalide bile olsa bir misafir sonuçta yemek ister çay ister kahve ister .Sizin kızıp ters konuşmanız hoş olmamış .Eşinizin gelmesini bekleseniz onla güzellikle paylaşsanız .Kendi oğlunun uyarması daha uygun olurdu bence .Kızlar neden baslasam bilimiyoum forma yeni üye oldum hersey suara okadar kotuki. Bas ta aslindaeski hesapimtan yazcaktim ama kocamin bilgisayarinda acik birakmisim yalnislikla ve kocam kv'yle ilgili yazdiklari mi okuyup cok kizdi bende bir daha goirmiycem diye sozvermistim ama isin icinden cikamadjm cok yardima ihtiyacim var. Olaylarin hebsinin basla ma sebepi kv'nin bizimle yasmaya baslamadi oldum kocam is icin azerbeycana gitmek zorundatdi ve oglumuz yeni dodugu icin beni bir sekilde kv'nin bizimle yasmaasi komusun da ikna edmisti. Basta iyi olabilir die dusunmusdum ama kadin her seye karisiyo herseye. Kocam gityiginden beyri hereye laf ediyo mesela kahvalti yaptik ben karisik kizaryma yapiyodum geldi dediki kizim bunun kapagini niye acik bıraktın bak bütün dolablar yag olmus bak sen 26 yasinda kadinsjn annesin bunları dusunmen lazim. Sora bisey demedim basta ama. Bebegi uyuduktan sonra televizyona bakiyom demistim geldi diyoki kizim sen beyazlari yikamamissin bak orda bekliyolardj kokuyolardi belki el atarsindie bekledim ama oturmus dizi izliyosun. Neyse gittim yikadim beyazlari. Makine biter bitmez dibimde bitti gelmis diyo ki kizim asmiycakmisin camasirlari bak onlar orda kokmaya başlarlar. Artik dayanamadim dedim ki eee anne sen yap o zaman. Kizim ben yapardim ama bilmiyo musun benim belim sakat nasil asiyim bunlari eyilip kalkamiyorin. Icimdeb dedim ki ee o zaman herseye laf edeme ama gittim astim çamaşırları. Aksam kocami aradım yani cok bunaldim artik bu hareketlerden biraz agladim kocam cok uzuldu dediki balim haklisin ama o buyuklerinden oyle gormus hem anlayamiyo senin nekadar sorumluluğun ordugunu alttan alamaya calis dedi. Kocam üzülmesin diye alttan aliyim dedim ama yani mesela manti mi yapsak dedi gittim marketten manti aldim. Bu yenirmi kızım biz acardik diyo ben hamur açmam anne dedim ee kizim hamur da acmiyosan senin işinin adi ne dedi. Anne ben univeriste mezunuyum yalnız dedim okudum ben dedim. Ee kizim calismiyosun ki zaten evdesin dedi. Ben buna cok uzuldum cunku yani ben özelijle evlendikten sora ise girmeye calismadim cunku cocuguklarima bakarim ilerde onlari kendim yetistirmeliyim diye düşünmüştüm. Yine kocami aradim. Yine alttan al falan deyip durdu kapatim telefonu yüzüne. Öbür gun oylenleyin oglumu emzirirken kizim bak oyle tutma cocuk nefes alamaz dedi. Yani cocugumu emzirmeyide mi senden ogrenicem ya yeter artik deyip kendimi yatak odasina kilitledim. Kocami aradim. Cok kötüyüm dedim annen yine bana karisiyo dedim. Ve kizlar INANAMAZSINIZ. bana dedi ki farkindamisin bilmiyorum ama burda senin sacmaliklarindan daha onemli islerim var. Bi daha boyle seyler icin beni arama senin yüzünden her seferinde bir bahane uydurmam gerekiyo yeter artık. Sonra telefonu kapatti. O kadar kirildim ki kizlar yani gece boyunca agladim odamdan hiç cikmadim. Sonra kocam belki alnar beni ne kadar kırdığıni die Instagramdan bir sotry paylaştım soyle bir yazi: vardı,
Yooo hiç de garip bi bağlantı değil. Bu konuda savunmamıştım madem lafı farklı yöne çektiniz savunayım da bari işe yarasın. Okuyan çalışan insanların mutfakta fazla vakit geçirmeye vakti olmaz. Ben de evlenmeden önce okuduğum sonra çalışma hayatına girdiğim için, yemek yapmaya vaktim olmadı, ya da annemi mutfakta izlemeye vs vs... okurken mecbur öğrencilik hayatı konserveler makarnalar çünkü ders çalışmak gerekiyordu. Çalışırken geç saatte eve gelince hazır sofraya konuyorsun zaten. Evlenince öğrendim yavaş yavaş ne varsa. Çünkü evdeyim daha müsaitim ayrıca bi çocuğum var o yesin diye tarif baka baka çözdüm herşeyi. Bu cevapta kompleks yapacak, bağlantı kuramayacak bir şey yok. Gayette bağlantılı. Asıl kvnin nasıl mantı açmayı bilmezsin nasıl kadınsın demeye getirmesi absürd. Sanki kadın olmak hamur açmayla doğru orantılı. Kv bildiğin hadsiz.Kayınvalidenin haklılığını savunmuyoruz ki... Konu sahibinin kurduğu neden-sonuç ilişkisinin garipliği dikkatimizi çekti. Kimse hamur açmak zorunda değil ama garip bağlantılar kurmak da bir garip oluyor hani.
Çok fazla genelleme yapıyorsunuz. Kimse mutfak işi yapmak zorunda değil. Makarna bile haşlamayabilirsiniz ama bunu okumaya çalışmaya bağlayamazsınız.Yooo hiç de garip bi bağlantı değil. Bu konuda savunmamıştım madem lafı farklı yöne çektiniz savunayım da bari işe yarasın. Okuyan çalışan insanların mutfakta fazla vakit geçirmeye vakti olmaz. Ben de evlenmeden önce okuduğum sonra çalışma hayatına girdiğim için, yemek yapmaya vaktim olmadı, ya da annemi mutfakta izlemeye vs vs... okurken mecbur öğrencilik hayatı konserveler makarnalar çünkü ders çalışmak gerekiyordu. Çalışırken geç saatte eve gelince hazır sofraya konuyorsun zaten. Evlenince öğrendim yavaş yavaş ne varsa. Çünkü evdeyim daha müsaitim ayrıca bi çocuğum var o yesin diye tarif baka baka çözdüm herşeyi. Bu cevapta kompleks yapacak, bağlantı kuramayacak bir şey yok. Gayette bağlantılı. Asıl kvnin nasıl mantı açmayı bilmezsin nasıl kadınsın demeye getirmesi absürd. Sanki kadın olmak hamur açmayla doğru orantılı. Kv bildiğin hadsiz.
Yooo hiç de garip bi bağlantı değil. Bu konuda savunmamıştım madem lafı farklı yöne çektiniz savunayım da bari işe yarasın. Okuyan çalışan insanların mutfakta fazla vakit geçirmeye vakti olmaz. Ben de evlenmeden önce okuduğum sonra çalışma hayatına girdiğim için, yemek yapmaya vaktim olmadı, ya da annemi mutfakta izlemeye vs vs... okurken mecbur öğrencilik hayatı konserveler makarnalar çünkü ders çalışmak gerekiyordu. Çalışırken geç saatte eve gelince hazır sofraya konuyorsun zaten. Evlenince öğrendim yavaş yavaş ne varsa. Çünkü evdeyim daha müsaitim ayrıca bi çocuğum var o yesin diye tarif baka baka çözdüm herşeyi. Bu cevapta kompleks yapacak, bağlantı kuramayacak bir şey yok. Gayette bağlantılı. Asıl kvnin nasıl mantı açmayı bilmezsin nasıl kadınsın demeye getirmesi absürd. Sanki kadın olmak hamur açmayla doğru orantılı. Kv bildiğin hadsiz.
öğrenci evinde sadece konserve ve makarna yenmiyor yalnızYooo hiç de garip bi bağlantı değil. Bu konuda savunmamıştım madem lafı farklı yöne çektiniz savunayım da bari işe yarasın. Okuyan çalışan insanların mutfakta fazla vakit geçirmeye vakti olmaz. Ben de evlenmeden önce okuduğum sonra çalışma hayatına girdiğim için, yemek yapmaya vaktim olmadı, ya da annemi mutfakta izlemeye vs vs... okurken mecbur öğrencilik hayatı konserveler makarnalar çünkü ders çalışmak gerekiyordu. Çalışırken geç saatte eve gelince hazır sofraya konuyorsun zaten. Evlenince öğrendim yavaş yavaş ne varsa. Çünkü evdeyim daha müsaitim ayrıca bi çocuğum var o yesin diye tarif baka baka çözdüm herşeyi. Bu cevapta kompleks yapacak, bağlantı kuramayacak bir şey yok. Gayette bağlantılı. Asıl kvnin nasıl mantı açmayı bilmezsin nasıl kadınsın demeye getirmesi absürd. Sanki kadın olmak hamur açmayla doğru orantılı. Kv bildiğin hadsiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?