Bir derdim var :(

Biz düzelir miyiz? Diye sormuşsunuz ya sorunun cevabı sizde aslında? Bu evliliği yürütmek istiyor musunuz? Yani geçinmeye gönlünüz var mı?
25 yıllık evliyim biz de tartıştık, büyük kavgalar ettik, küs kaldık ama hiç valiz toplamadım. Boşanma lafları etmeyi bırakın eşimden ayrılsam mı? Diye bile düşünmedim. Çünkü geçinmeye gönlüm vardı.
Benim eşim de birden parlar, kızınca sesinin tonunu ayarlayamaz ama hakaret,küfür etmez.
O sinirliyken ben susarım kendi anne babamın kavgalarından bıkmış biri olarak huzursuzluğa ve kavga ortamına tahammül edemiyorum.
Sinirini boşaltınca da eşim hiç uzatmaz hemen yumuşar bu sefer ben konuşurum o dinler, velhasılı kelam geçinip gidiyoruz.
Tabii bu düzeni oturtmak yıllar alıyor. Şanslısınız ki bu tip sosyal medya platformları var, herkes birbirine tecrübelerini ve tavsiyelerini aktarıyor.
Benim kızkardeşim yok, anneme ve arkadaşlarıma asla evimin sırrını anlatmam, kısacası bize yol gösteren olmadı çok deneye yanıla bir yol tutturduk gidiyoruz.
Lafı çok uzattım, hasılı kelam dayak, içki, kumar, aldatma ve psikolojik şiddet yoksa ilk seçenek boşanmak değil evliliği yürütmek , en azından bunun için çaba göstermek olmalı.
Umarım sorunlarınızı çözmek adına bir girişimde bulunursunuz.
Diyoeum bende de var hata evet evlendiğimizİn 6. Ayı ttartstıgımızda kendine güvenin yoksa evlenmeseydin hep ailene anlatcaksan bosanalım demiştim o kelimeyi ilk ben actım söyledm evet geri dönüşü yok keske demeseydm ama cıktı agzomdan smdi düzeltmek icin bhrdayım ben düzelirsem o da düzelcek mi acıkcası biraz ısıga ihtiyacım var

Ailesine gidip herseyi anlatması ne ya ...
Çok itici gercekten .
Baska sorunlarınız var mı bunun harici Kayda değer ?
Var maalesef ben esimin bir cok ufak tefek yaşanını yakaladım bir gün telefonundan ablamk arıcaktım verdi telefonunu baktım telefonunda kırmızı bi nokta yanıp söüyo tıkladım ses kaydı annesiyle kendi konusması dinledm bnde annesi demişki kontru ne cabk bitiyo kontorleri yiyo yiyo nasreddin hpcanın bilmem neyi gibi ortada kalıyo demiş benden icin esimde gülmüş dalga gecmsler benimle aslında herseybo ses kaydıylaa acık verdi esim tutturdu sen telefonuma casus program yüklemssn diye ben öyle bişey yapmamıstım halbuki annesi demiş o yapmıstır eve de kamera takmıstr vs vs o ses kaydını dinledigimi keske belli etmeseydim bunlar olmıcaktı güvenm gtri demesinin sebebi ses kaydını benm ykledgmi düşünüyo isin garip tarafı ben yüklemedim o da yapmamıs nerden gelms blmyrum bu benim sınavım ama kötü bi sınav

Diyoeum bende de var hata evet evlendiğimizİn 6. Ayı ttartstıgımızda kendine güvenin yoksa evlenmeseydin hep ailene anlatcaksan bosanalım demiştim o kelimeyi ilk ben actım söyledm evet geri dönüşü yok keske demeseydm ama cıktı agzomdan smdi düzeltmek icin bhrdayım ben düzelirsem o da düzelcek mi acıkcası biraz ısıga ihtiyacım var

İkili ilişkiler her zaman birbirinden etkilenir kısacası sizin iletişim ve ilişki kurma tarzınız siz isteseniz de istemeseniz de eşinize yansıyacak ve eşinizin kişiliği, hayata bakışı,size olan duyguları mesabesinde onda mutlaka belli bir etki oluşturacaktır.
Mesleki tecrübe ve evlilik tecrübesi ile sabittir.
Eşinizi değiştirmeye çabalamayın öncelikle siz hırçın tarzınızı değiştirmeye ve evliliğinizi kurtaracağınıza inanmaya başlayın.
Sonra eşinizi gözlemleyin, bakalım o ne yapacak? Çabanız karşılıklı mı ?
Ben size sürekli alttan alıp verici olun demiyorum elbette, ilk adımı atın sonrasını karşı tarafın tepkisine göre tekrar düşünüp yorumlarsınız.
Hayattan öğrendiğim şudur ki düşüncelerimiz değişirse duygularımız , sonra da bakış açımız ve hayatımız değişir. Sevgiyle kalın...

İkili ilişkiler her zaman birbirinden etkilenir kısacası sizin iletişim ve ilişki kurma tarzınız siz isteseniz de istemeseniz de eşinize yansıyacak ve eşinizin kişiliği, hayata bakışı,size olan duyguları mesabesinde onda mutlaka belli bir etki oluşturacaktır.
Mesleki tecrübe ve evlilik tecrübesi ile sabittir.
Eşinizi değiştirmeye çabalamayın öncelikle siz hırçın tarzınızı değiştirmeye ve evliliğinizi kurtaracağınıza inanmaya başlayın.
Sonra eşinizi gözlemleyin, bakalım o ne yapacak? Çabanız karşılıklı mı ?
Ben size sürekli alttan alıp verici olun demiyorum elbette, ilk adımı atın sonrasını karşı tarafın tepkisine göre tekrar düşünüp yorumlarsınız.
Hayattan öğrendiğim şudur ki düşüncelerimiz değişirse duygularımız , sonra da bakış açımız ve hayatımız değişir. Sevgiyle kalın...
Cok tesekkürler üste cevap verdigim kısma bakar mısınız güven mevzusunda da ufak bir yorum rica edecegim

Var maalesef ben esimin bir cok ufak tefek yaşanını yakaladım bir gün telefonundan ablamk arıcaktım verdi telefonunu baktım telefonunda kırmızı bi nokta yanıp söüyo tıkladım ses kaydı annesiyle kendi konusması dinledm bnde annesi demişki kontru ne cabk bitiyo kontorleri yiyo yiyo nasreddin hpcanın bilmem neyi gibi ortada kalıyo demiş benden icin esimde gülmüş dalga gecmsler benimle aslında herseybo ses kaydıylaa acık verdi esim tutturdu sen telefonuma casus program yüklemssn diye ben öyle bişey yapmamıstım halbuki annesi demiş o yapmıstır eve de kamera takmıstr vs vs o ses kaydını dinledigimi keske belli etmeseydim bunlar olmıcaktı güvenm gtri demesinin sebebi ses kaydını benm ykledgmi düşünüyo isin garip tarafı ben yüklemedim o da yapmamıs nerden gelms blmyrum bu benim sınavım ama kötü bi sınav
Şimdi bu knu acılmıyo ama güvenini ordan kaybetmiş olabilir miyim diyorum yapmadıgım halde yaptı durumuna düştüm ve esimin bir huyu var neye inandırıldıysa ona inat eder illa bu siz yanlıs biliyosunuz der misal bu sekil

Annesi yapmış Olmasın ?
Haklısın bence sizi böyle gidip gelip annesine anlatması hiç uygun bir davranış değil .
Aile terapisti düşünür müsünüz ?

5 yıllık evliyim evliliğimiz yeni oturuyor. Biraz sabretmek lazım. Ani kararlar verip yuvanızı yıkmaya değer mi ? Düşünmek lazım.

Ya peki evlenmeden önce annesine böyle düşkünlük ibaresi görmedin mi ?
Hayır hep derdiki cahil annem biz alttan alcaz huyunu biliyorum ama seviyorum annem derdi södi tamamen anneci meger nisanlıyken de gizliden gizliye herseyi anlatıyomustu annesine hep sonradan ögrendim hep sonradan

5 yıllık evliyim evliliğimiz yeni oturuyor. Biraz sabretmek lazım. Ani kararlar verip yuvanızı yıkmaya değer mi ? Düşünmek lazım.
Evet o yüzden napmam okuduysanız görmüşsünüzdür bi casus program olayı var ben yaptım diye kafasına yerlestirmiş esim ordan gitms güven ben yapmadım bubgüveni nasıl kazanabilirim

Cok tesekkürler üste cevap verdigim kısma bakar mısınız güven mevzusunda da ufak bir yorum rica edecegim
Erkekler güven, güç gibi erkekliklerine laf edilmesi halinde normalden daha büyük tepkiler verirler genelde bu hep böyledir.
Size tavsiyem böyle büyük laflarla eşinizin gururunu örselemeyin.
Sen dili yaralayıcı ve örseleyicidir çünkü karşıdaki kişiyi sen diliyle direkt olarak hedef alırız.
Halbuki şunu söylemiş olsaydınız sanırım tartışma daha düşük dozda seyrederdi:
Ben eşim olarak sana güveniyorum ve her şeyimi paylaşıyorum , fakat biz artık ikimiz ayrı bir aileyiz ve ailemizde olan biten her şeyi annene aktarman beni rahatsız ediyor.
Bunu yapmanı istemiyorum.
Bakın yine netsiniz ama suçlamadınız, gururuna dokunmadınız.
Ben dilini kullanmak göründüğü kadar kolay olmamakla birlikte çaba harcanırsa öğrenilebilir.
Geçmişte olan olmuş, ne söylendiyse söylenmiş onu değiştiremeyiz, siz artık bugünü sonrasında da geleceği planlamalısınız.
Ben sizin eşinizi sevdiğinizi ve evliliğinizi kurtarmak istediğinizi hissediyorum öyleyse geçmişi orda bırakın ve bunu eşinize de aktarın.
Hayat hır-gür ve kavgayla geçirmek için çok kısa... Her şeyin sizin için daha güzel olmasını ümit ediyorum ...

Hayır hep derdiki cahil annem biz alttan alcaz huyunu biliyorum ama seviyorum annem derdi södi tamamen anneci meger nisanlıyken de gizliden gizliye herseyi anlatıyomustu annesine hep sonradan ögrendim hep sonradan
Yalancılıkta var yani .

Aslında evlilik Dediğin zor oturur ama bu huylarını da törpülemesi gerekiyor acaba uzak biryere mi taşınsanız ?

Erkekler güven, güç gibi erkekliklerine laf edilmesi halinde normalden daha büyük tepkiler verirler genelde bu hep böyledir.
Size tavsiyem böyle büyük laflarla eşinizin gururunu örselemeyin.
Sen dili yaralayıcı ve örseleyicidir çünkü karşıdaki kişiyi sen diliyle direkt olarak hedef alırız.
Halbuki şunu söylemiş olsaydınız sanırım tartışma daha düşük dozda seyrederdi:
Ben eşim olarak sana güveniyorum ve her şeyimi paylaşıyorum , fakat biz artık ikimiz ayrı bir aileyiz ve ailemizde olan biten her şeyi annene aktarman beni rahatsız ediyor.
Bunu yapmanı istemiyorum.
Bakın yine netsiniz ama suçlamadınız, gururuna dokunmadınız.
Ben dilini kullanmak göründüğü kadar kolay olmamakla birlikte çaba harcanırsa öğrenilebilir.
Geçmişte olan olmuş, ne söylendiyse söylenmiş onu değiştiremeyiz, siz artık bugünü sonrasında da geleceği planlamalısınız.
Ben sizin eşinizi sevdiğinizi ve evliliğinizi kurtarmak istediğinizi hissediyorum öyleyse geçmişi orda bırakın ve bunu eşinize de aktarın.
Hayat hır-gür ve kavgayla geçirmek için çok kısa... Her şeyin sizin için daha güzel olmasını ümit ediyorum ...
Ebet sadece güven kazansam gerisi gelcek bunu nasıl kazancam beynim durdu inanın cok kötü hissediyorum esimde beni seviyodur demi yoksa asla dinşemezdi bosanma davasını acardı

Evet o yüzden napmam okuduysanız görmüşsünüzdür bi casus program olayı var ben yaptım diye kafasına yerlestirmiş esim ordan gitms güven ben yapmadım bubgüveni nasıl kazanabilirim
Eşinin telefonuna program mı yüklenmiş senden mi biliyor,sen de şöyle de ben yapmadım gel gidelim şikayet edelim yapan bulunsun.

O zaman kendini toplaması Lazım .
Kv ile arana yeterince mesafe koy.
O zaman eşim bana iyice kinlenir diye düşünüyorum kv aglıyo heöen dayaanamıyo esim güven sıkıntısı bir cözebilsem bende ona güvensizim nazı konılarda ama kuşak ardı edebilirim onunkini masl kazanabilirim

Eşinin telefonuna program mı yüklenmiş senden mi biliyor,sen de şöyle de ben yapmadım gel gidelim şikayet edelim yapan bulunsun.
Dedim kanıt göster ben yaptıysam dedim yok aslında esimin aklına benim yaptıgım gelmemiş babası ve annesi demiş aklına sokmuslar Allaha havale ediyorum onları esime diyorum yarın bigün ikimizden baskası olmayacak lütfen konusalm cözelm hep aynı seyler diyo kestryo

Ebet sadece güven kazansam gerisi gelcek bunu nasıl kazancam beynim durdu inanın cok kötü hissediyorum esimde beni seviyodur demi yoksa asla dinşemezdi bosanma davasını acardı
Öncelikle şu moral bozukluğundan uzaklaşın, önümüz bayram eşinizle yeni bir başlangıç yapmak için güzel bir fırsat.
Güven kaybedecek ne yaptınız? ben tam olarak anlamadım ama telefona yüklenen ses kaydını kastediyorsanız eşinize kesin ve net bir dille bu konuyla ilginiz olmadığını, onu sevip güvendiğinizi ve sizden şüphe etmesinin sizi üzüp kırdığını ben dili kullanarak aktarın ve konuyu bir daha açmamak üzere ( tartışma anında eski konuları açmayın lütfen bu evliliğin dinamitidir) kapatın.
Diyorsanız ki eşim bana güvenini kaybetti, tekrar nasıl kazanırım?
Öncelikle bu iş akşamdan sabaha olmaz biraz zaman ister.
İkincisi eşinizin evde olup biten herşeyi anneciğine aktarması da sizin güveninizi sarsmış kısacası güven kaybı karşılıklı.
Bu nedenle de suçlu psikolojisine girmenize gerek yok.
Başbaşa oturup sakince bu yaşananları konuşun ve hepsini geride bırakıp sevgi, saygı ve güven üzerine kurulu bir evliliğe devam etmek istediğinizi söyleyin bakalım nolacak?
Bizi de haberdar etmeyi unutmayın olur mu?

Back
X