Biz düzelir miyiz? Diye sormuşsunuz ya sorunun cevabı sizde aslında? Bu evliliği yürütmek istiyor musunuz? Yani geçinmeye gönlünüz var mı?
25 yıllık evliyim biz de tartıştık, büyük kavgalar ettik, küs kaldık ama hiç valiz toplamadım. Boşanma lafları etmeyi bırakın eşimden ayrılsam mı? Diye bile düşünmedim. Çünkü geçinmeye gönlüm vardı.
Benim eşim de birden parlar, kızınca sesinin tonunu ayarlayamaz ama hakaret,küfür etmez.
O sinirliyken ben susarım kendi anne babamın kavgalarından bıkmış biri olarak huzursuzluğa ve kavga ortamına tahammül edemiyorum.
Sinirini boşaltınca da eşim hiç uzatmaz hemen yumuşar bu sefer ben konuşurum o dinler, velhasılı kelam geçinip gidiyoruz.
Tabii bu düzeni oturtmak yıllar alıyor. Şanslısınız ki bu tip sosyal medya platformları var, herkes birbirine tecrübelerini ve tavsiyelerini aktarıyor.
Benim kızkardeşim yok, anneme ve arkadaşlarıma asla evimin sırrını anlatmam, kısacası bize yol gösteren olmadı çok deneye yanıla bir yol tutturduk gidiyoruz.
Lafı çok uzattım, hasılı kelam dayak, içki, kumar, aldatma ve psikolojik şiddet yoksa ilk seçenek boşanmak değil evliliği yürütmek , en azından bunun için çaba göstermek olmalı.
Umarım sorunlarınızı çözmek adına bir girişimde bulunursunuz.