Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gorusmedim birdaha görusmuyecegim zaten mesaj attim üye ol ve açıklama yap . Ama yapmadı ne yapabilirim. Bende cevap vermeyim diyorum ama oda olmuyor cevap veriyorum oda olmuyor şaşırdım iyice . Zaten zor bi hayatım var . Bide bu cıktı başıma . Gerçekten ben olsam kapatırım giderim hesabı. Ama değilim alakam yok gerçekten. Hesabı kapatsam.sucu kabul etti gitti denecek . Kalsamda inanan yok . Ama hasta iki yaşlı insan . Kayinpeder kalça kemiğini kırdı yani hasta bakımı zor zaten küçük 3 yasinda yeni girmiş bi çocuğum iki kızım. Eşim gece çalışmıyor imkansız ben eminim kendimden .Bu yoğunlukta ve 2 sene öncesi 1 yasinda bile denenmiş bir bebek şimdi bile gece yatmıyor deliksiz ne deyim.ben daha
Allah şifalar versin mune adminin annesine inşallahMune annesinin sağlık sebebi ile sitede bir süredir yok. Şu aşamada cezaları ben veriyorum ve maalesef ben cezalar konusunda elimi hiç korkak kullanmıyorum. Bu sebeple Mune gelene kadar lütfen yazarken 2 kez düşünüp 1 kez yazın. Sonra gelip bana cezalarda eşitlik olmadığını haksızlık yaptığımı söylemeyin.
Hele birde "Ama bana ne dedi sen ona neden ceza vermedin" diye gelenler kendinizi güldürmeyin bana... Abla sen kendini çok önemsiyorsun da sana ne yazmışlar sen şikayet etmezsen ben nereden bileyim ?
Düzeltme: Arkadaşlar, bana ne lazım biliyor musunuz?Arkadaslar, bana ne lazim biliyormusunuz?
Ben yazarken g,ğ-larda sorun yaşiyorum, nerde yazilacagini bilmiyorum.
Bununla ilgili internette bir sey bulmama yardimci olurmusunuz?
Kac aydir ogrenecem diyorum ama nerden başlayacam bilmiyorum.
Ben duzeltmenizi istemiyorum cunki ne kadar gorsem de aklimda kalmiyor. Her halde googlede filan dersler vardir bununla ilgili. Onu soruyorum.Düzeltme: Arkadaşlar, bana ne lazım biliyor musunuz?
Ben yazarken g,ğ ile ilgili sorun yaşıyorum, nerede nasıl yazılacağını bilmiyorum.
Bununla ilgili internette bir şey bulmama yardımcı olur musunuz?
Kac aydır öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Kursa gitneyeceksen en kolayı YouTube'dan öğrenmek galiba.
Düzenlenmiş şekilde görmek bir nevi göz aşinalığı yaratır, bu şekilde görmenin size bir zararı yok sonuçta.Ben duzeltmenizi istemiyorum cunki ne kadar gorsem de aklimda kalmiyor. Her halde googlede filan dersler vardir bununla ilgili. Onu soruyorum.
İşte sorun orda, hafiza problemim var, aklimda bir sey tutamiyorum. Evet zarari yoktur ama yarari da yoktur, başlarda konularda her kelimeye dikkat ediyordum, yazilisi nasil nerde nasil yaziliyor ama 5 dakika sonra unutuyordum. Ders filan olursa surekli okurum.Düzenlenmiş şekilde görmek bir nevi göz aşinalığı yaratır, bu şekilde görmenin size bir zararı yok sonuçta.
Ben mesela Rusçayı çocuk kitapları okuyarak öğrenmeye başlamıştım.
Bir ara Skype üzerinden karşılıklı konuşarak dil öğrenme vardi. Bilmiyorum hala var mı
rusca kitaplardan ogrenilecek kadar kolay bir dil degil. Sizi başarinizdan dolayi tebrik ediyorum.Düzenlenmiş şekilde görmek bir nevi göz aşinalığı yaratır, bu şekilde görmenin size bir zararı yok sonuçta.
Ben mesela Rusçayı çocuk kitapları okuyarak öğrenmeye başlamıştım.
Bir ara Skype üzerinden karşılıklı konuşarak dil öğrenme vardi. Bilmiyorum hala var mı
Süper bir Ruscam yok ama kimseye muhtaç kalmadan işimi idare edebiliyorum.rusca kitaplardan ogrenilecek kadar kolay bir dil degil. Sizi başarinizdan dolayi tebrik ediyorum.
Buna sevindim. Zeki biri oldugunuz cok belliSüper bir Ruscam yok ama kimseye muhtaç kalmadan işimi idare edebiliyorum.
Arkadaslar, bana ne lazim biliyormusunuz?
Arkadaslar, bana ne lazim biliyormusunuz?
Tamamen kitap okuma ile göz aşinalığı. Ben bile bazen sözlüğe bakıyorum " bu kelime ğ mi yoksa y mi" diye. Ama genel kural sonu k ile biten bir kelimenin sonuna ünlü harf gelirse "a,e,ı,i,o,ö,u,ü" k harfi ğ ye dönüşür.Arkadaslar, bana ne lazim biliyormusunuz?
Ünlu harf ne onu bile bilmiyorum. Ama g ve ğ olayini kendimce az da olsa çözdum gecen.Tamamen kitap okuma ile göz aşinalığı. Ben bile bazen sözlüğe bakıyorum " bu kelime ğ mi yoksa y mi" diye. Ama genel kural sonu k ile biten bir kelimenin sonuna ünlü harf gelirse "a,e,ı,i,o,ö,u,ü" k harfi ğ ye dönüşür.
Gelecek-ini geleceğini
ağaç→ağaca, çocuk→çocuğu
Çok az kelimede de g.ye dönüşür
denk→dengim, renk→rengi, kepenk→kepengi
Bazı yabancı kelimeler de dönüşmez aynı kalır.
ahlâk, evrak, hukuk gibi.
Yani ezberden başka bir yolu yok canım. Bu arada okula giden çocuğun varsa onunla çalışabilirsin.
Teşekkur ederimYoutube da videolar var güzelce anlatılan. Videolarla en iyi anlarsınız çünkü sesle ilgili birşey, yumuşama sertleşme gibi konular var.