Bir şey soracağım bunu okuyan herkese. Lütfen samimi olarak cevap verin. Gazlama, motive etme amacınız olmasın. Salt fikrinizi merak ediyorum. Çünkü ona göre aksiyon alacağım.
Sizce ben kitap yazabilir miyim? Mevcut potansiyelim bunun için yeterli mi? Yoksa yıllardır dediğim gibi daha çok okuyup, daha çok pişip kırklı yaşlarda mı yazmayı denemeliyim? Zira ben yazarım demek için pişmek gerek. Öteki türlü hadsizlik geliyor karalamaları kitap diye sunmak.
Öte yandan aklımda bir şiir dönüyor birkaç gündür. Bir isme yazılmış şiir. Her cümlesi sarsılmama sebep oluyor. İşte dedim kitabın ismi belli. Anlamı, kitabın içeriğinden de çarpıcı bir isim. Kitabın içeriği zaten belli. 32 yılın birikmişliği. Sus idrak, boşver anlatma idrak dediğim her şey. O isimle hayat bulsun istiyorum. Tanınmak, bilinmek gibi kaygılarım yok. Bilakis kendi ismimi kullanmayacağım tanıdığım ve bildiğim kimse öğrenmesin diye. Mümkün ise gizli kalmaktır amacım. Satılmış, para kazandırmış bunlar da önemli değil. Ben sadece yazmak istiyorum. Ölmeden önce her şeyi yazmak.
Günlerdir düşünüyorum. Ben neyim, ne için varım, ne yapmak istiyorum diye. Tüm sorular aynı yere çıkarıyor beni. Ben, sadece yazarken ben oluyorum. Özgür oluyorum, mutlu oluyorum, kanatlarım çıkıyor gökkubbeden bakıyorum insanlara. Bir çeşit uyarıcı gibi yazmak. Hem kendime dönüyorum hem kendimin dışına doğru kanat çırpıyorum. Mutlu oluyorum yahu ötesi yok ki.
Kaygılarım var, hem de çok fazla. Bir kere bilinmek istemiyorum. Bu kitabı idrak yazmış denilsin istemiyorum. Bu ne kadar mümkün olabilir mesela. Bunun dışında yetersizlik hissi var tabi. Olmadım henüz, biliyorum. Ben yazarım deme küstahlığına yeltenmek hata belki de.
Ama bacılar. Artık bağıra bağıra yazmak istiyorum ben. Yerkürede bir idrak yaşadı, mücadele etti savaştı başardı ya da başaramadı ama çığlığı duyuldu desinler. Adımla değilse de şiirin kahramanı ile bilsinler.
Lütfen samimi fikirlerinizi yazın. Piş, olgunlaş Derseniz beklerim. Yaz derseniz başlarım. Yakın çevremde kimse bilmeyecek yazdığımı, o yüzden fikirleriniz önemli benim için. Bir de sizler, yazan idraki biliyor onu tanıyorsunuz. Sizden daha objektif olacak kimse yok. Şimdiden teşekkürler.
Idrakyollariiltihabi dramatik yazıların sonradan mizaha dönmesi, yaşadıklarını olduğu gibi yazınca defalarca aynı şeyleri yaşama ihtimalinden veya hayatının gerçeklerinden korktuğundan, o gerçeklerden mizaha sığınarak kaçmak istediğinden olabilir mi?
Burada bile yaşadığın bir sorunu mizahla anlatıyorsun, aslında içinde fırtınalar kopuyor o an ama insan bazen kendi sorunlarından korkar, onlarla olduğu gibi yüzleşmekten korktukları için göründüklerinden farklı göstermeye çalışarak kaçar, belki de senin ajitasyondan hüzünden kaçıp mizaha sığınma sebebin budur, hani bir ara güçlü kadın olmak için zayıf noktaları saklamaktan bahsetmiştik, işte bu onun eseri:)))
Sen bence kalemi bir eline al bakalım ne çıkacak ortaya ama korkusuzca, tüm sınırlarını aşarak yaz, bize hiç göstermesen dahi ya da yayınlanmasını biraz ertelesende veya istemesen de iyi gelecek sana yazmak, kendimden biliyorum vallahi 3-5 seans terapi görmüşüm gibi geliyor:) belki yazıp döktükçe cesaretlenip kitaplaştırabilirsin, bak buradan şimdiden kitabın çıkarsa alacaklar var, imza gününe bile geliriz belli mi olur
Şu kendiyle konuşan kadını gülümseyerek okudum
Hiç okumadım yazılarını yorum yapamam ama kimler kimler yazar olmuşken idrak neden olmasın kısmına katılıyorum.
Olsa olsa diyeceğinize hanım kızım evladım:))) Hiçbir başlığa uymayan yazılar kısmına konu açsanız, başlasanız öykünüzü yazmaya, katılımcı arkadaşlarda devamını getirse, sizler yazsanız bizler okusak, şurası olmamış baştan yaz bakayım deyip bilmişlik taslasak olmaz mı?Nasıl okumadım yahu burada yazıyorum ya ajsjsjsj. Tabi bir öykü bir deneme değil ama az da olsa fikir verir bence. Forumda öykü bölümü olsa ya keşke. Böyle oyun şeklinde. Herkes devam ettirecek bir sonraki bölümü. Belki vardır eğlenceli olur valla bana da alıştırma olur :)
Aaa niye kucumsedin wattpadi. Muhtesem hercai dizisinin muhtesem yazari da oradan kesfedilmedi mi?Ahahs imza günü yapmam gizemli yazar olacağım ben. Erkek ismi bile kullanabilirim de beni lanet bir pipili sanmalarını da istemem.
Şu uyuz sitede deneyeyim diyorum da girince bile afakan basıyor. Wattpad zıkkımı. Gözlerim kanıyor oradaki şeyleri okuyunca. Bir de orada kapak falan istiyorlar öykü ya da Roman için. Teknoloji özürlüyüm ben de hiç anlamam yahu.
Bizim kız burada kendini sorguluyor benden yazar olur mu diye değil mi ama CasperAaa niye kucumsedin wattpadi. Muhtesem hercai dizisinin muhtesem yazari da oradan kesfedilmedi mi?Belki senin kitabi da dizilestirirler.. Dusunsene senin sulalene tum Turkiyenin maruz kaldigini Senin akrabalar kitap okumasa da dizi izliyorlardir heralde her turlusu sakat
Aaa niye kucumsedin wattpadi. Muhtesem hercai dizisinin muhtesem yazari da oradan kesfedilmedi mi?Belki senin kitabi da dizilestirirler.. Dusunsene senin sulalene tum Turkiyenin maruz kaldigini Senin akrabalar kitap okumasa da dizi izliyorlardir heralde her turlusu sakat
10 numara 5 yildiz yazar olur idraktanBizim kız burada kendini sorguluyor benden yazar olur mu diye değil mi ama CasperBen atcem kendimi, senelerdir şu sitede ukala ukala 5 ansiklopedilik yazı yazdım namım sitede yürüdü ama beyaz perdeye açılamadım
idrak yaz kuzum, valla bak ben bile gaza geldim, he benden olsa olsa arzuhalci olur da sende umut var, en azından hayalini kızına yükleyen ana gibi olurum, ileride ünlü bir yazar olursan ay bu çocuğa ben gaz verdim derim :))) şundan bile kendime pay çıkarıyorum hahahahahhaaa
Olsa olsa diyeceğinize hanım kızım evladım:))) Hiçbir başlığa uymayan yazılar kısmına konu açsanız, başlasanız öykünüzü yazmaya, katılımcı arkadaşlarda devamını getirse, sizler yazsanız bizler okusak, şurası olmamış baştan yaz bakayım deyip bilmişlik taslasak olmaz mı?
Herşeyi bizden mi bekliyorsunuz, evin kızı değil misiniz yapınız efendim
Ben merakimdan 2 3 bolum izledim. Dedim moda bu bir takip edeyimAhshsh bana hercai deme. Kayınvalidem izliyor onu çılgınlar gibi. Orada isem maruz kalıyorum. Tüylerim diken diken oluyor. Miran mıdır nedir o nasıl bir model Allahım. Kırmızı gözleriyle kızın burun deliklerinin içine kadar girip aynı şeyleri söyleyip duruyor. O kıvırcık daha da değişik. Bunların bi baraka mı ne orada bir sahnesine denk geldim. Kayınvalidemin doldurulmayı bekleyen çay bardağı düştü elimden. Onlarca cümle sarf ettiler on dakika boyunca. Anlatmak istenen birbirlerini sevdikleri imiş. Özet geçin lan diye ekrana kafa atacaktım. Bak ruhum daraldı yine hatırlayınca.
10 numara 5 yildiz yazar olur idraktan
Bir esas kiz ( mazlum, kendi halinde, saf) ,esas oglan(oglanin gozunu kizartip, dudagina ruj surecegiz ve hep bagiracak) , bir hanimaga ,bir aga, dusman iki asiret, aralara da esas kiz ve oglana asik birkac yan rol koyduk mu tamam. Bir de bol aglama sahnesi tabi
Mune abla ben gidip bi kitap yazayim geleyimBence benden de olur
Valla burada senin her konuna her yorumuna yazan hatunlar var, kollarından tutup çek götür açacağın topiğe, yazmak zorundasınız deyip baskı uygula :)))Aa ben yapayım bunu o zaman. Ama bi bana kalmasın bak mizahi yazarım zaten herkes dahil olsun. Çok eskiden bir forumda yapmıştık, karnıma ağrılar giriyordu gülmekten. O kadar komik devam ediyordu ki öykü, her kafadan bir ses çıkıyordu. İşte tek sıkıntı mesela aynı anda üç üye devam ettiriyordu orada karışıyordu her şey. Bir sıraya koymak nasıl mümkün olur bilmiyorum :)
Karnıma ağrılar girdi gülmekten, dudağında ruj mu var esas oğlanın hahahahahahaa bellerinde silah da olacak değil mi:))) şey de olsun kıza saplantılı bir şekilde aşık başka bir aşiret ağası böyle kötü kalpli ortadan ikiye ayrılıp kafatasına yapıştırılmış saçları ve burma bıyıkları olsun :)))
Biraz eski Türk filmlerinden sahneler eklersen misal buğulu bakışlarla göz süzme, esas oğlanın okkalı bir lafı sonrası kızın yanından havalı bir gidişi olsun :)))
Valla burada senin her konuna her yorumuna yazan hatunlar var, kollarından tutup çek götür açacağın topiğe, yazmak zorundasınız deyip baskı uygula :)))
Aslında çok güzel olur, hayata geçir bunu bence, arada hepimizin kafa dağıtmaya ihtiyacı oluyor, yazmayı sevenlerimizde var, okur okur güleriz:)
:))) Ama bunun bir öykü derlemesi olduğunu, oyunla karışık bir deneme ve eğlence amaçlı olduğunu bilirler, ciddi olmayı da arada şakalaşıp gülüp eğlenmeyi de bilmemiz lazım, karakter olarak ekleyeceğin kısmı şaka, şakacı idrak seni:))))Ama burada her konuma çemkiren hatunlar da var. Benden nefret ediyorlar ahsjejej. Onlar gelip çomak sokarsa valla öyküye karakter olarak ekler, maho ağanın beşinci kuması yaparım hepsini ahsjsjs.
Hahah abla senle kafa kafaya verip 5 sezonluk dizi yazariz biz valla bak bunu bir dusun
Karnıma ağrılar girdi gülmekten, dudağında ruj mu var esas oğlanın hahahahahahaa bellerinde silah da olacak değil mi:))) şey de olsun kıza saplantılı bir şekilde aşık başka bir aşiret ağası böyle kötü kalpli ortadan ikiye ayrılıp kafatasına yapıştırılmış saçları ve burma bıyıkları olsun :)))
Biraz eski Türk filmlerinden sahneler eklersen misal buğulu bakışlarla göz süzme, esas oğlanın okkalı bir lafı sonrası kızın yanından havalı bir gidişi olsun :)))
Hahah abla senle kafa kafaya verip 5 sezonluk dizi yazariz biz valla bak bunu bir dusun
Bir de oglanin dudagi hep pembemsi kirmizimsi biseyler. Bence ruj o baska aciklamasi olamaz
Eline bir de cimbiz koyduk mu tamam. Tam bir Muneli hanimaga
Ama bak şimdiden söylüyorum, madem dizi yapıyoruz senaryoya destek atarım, yapımcılık vb sana ait lakin cast'ta bana da yer vereceksin, gözüm kirpiğim kara, buğday tenliyim, kaşlar kalın salsam yekpare olacak seviyede, baktı mı çok fena bakarım, benden kötü kalpli hanımağa olur, artık esas kızın annesi mi yaparsın beni, yoksa esas oğlanın annesi mi bilmem, şöyle bastı mı yeri titreten, bakışlarıyla cin çarpmışa döndüren bir hanımağa rolü isterim hahahahaaa
Buldum buldummmmEline bir de cimbiz koyduk mu tamam. Tam bir Muneli hanimagaSen senaryoyu sirtlan abla gerisi bende
AhahahaBuldum buldummmmBen esas oğlan Baran'ın annesi Sultan:))) ben eskiden esas kızın babasına aşıkmışım ama onun babasıyla benim babam topraklar yüzünden anlaşamayınca babası babamı vurmuş, bende intikam yemini ederek Baran'ın babasıyla evlenmişim:))) Baran'ın babası iyi bir adammış ama onun iyiliği bile benim yüreğimi yumuşatmaya yetmemiş, yıllar geçse de içindeki intikam ateşi sönmeyen, insanların korkup çekindiği gözü kara bir hanımağaya dönüşmüşüm, bir gün Baran'ın babası ölmüş, bende aşiretin başına geçsin diye oğluşumu İstanbul'dan çağırıp artık aşiretin ağası sen olacaksın demişim, herşey Baran'ın babasının cenazesi sonrası başlamış
Senaryo taslağı iyi diyorsun:))) eh o zaman biz bunun üzerine bir kurgu yaparız, ne olacak canım vardır bir sürü benzer senaryo, biraz ondan biraz bundan katarız, en azından 2 sezonu garantilerizAhahahaIcinde adeta kesfedilmeyi bekleyen bir senarist varmis abla
Hemen yarin cekiyoruz bu diziyi. Rahat 3 sezonu var. Daha da uzatmak bizim elimizdeEn kotu bir dizi daha ceker ikisini birlestiririz Tez elden sermaye bulmali simdi
Delal olsun esas kizin adiSenaryo taslağı iyi diyorsun:))) eh o zaman biz bunun üzerine bir kurgu yaparız, ne olacak canım vardır bir sürü benzer senaryo, biraz ondan biraz bundan katarız, en azından 2 sezonu garantilerizkısa ama vurucu bir dizi ismi bulmamız lazım, esas oğlan Baran, kıza da bir isim bulduk mu dizinin ismi şekillenir aklımızda
Kızın babasının adı Rüstem olsun, Rüstem Ağa deyince böyle ağız dolusu oluyor hahahahahaa esas kıza bir de anne lazım, annesi mazbut eşinden çekinen ama güçlü bir kadın olsun, kızı için gözünü karartabilecek biri, çünkü ne de olsa ben gibi bir hanımağayla çarpışması gerekecek :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?