Bir depozito derdi de benden. Lütfen bilenler yazsın

leyla_17

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2023
232
455
29
Merhaba hanımlar
10 yıllık kiracı olduğum evden taşındım. Evi kiralarken yani 10 sene önce depozito olarak iki kira bedeli ödedim.
Son kira artışım, İlk 5 ay 5bin, sonra ki 5 ay da 8 bin tl kira ödedim. Depozito olarak normalde iki kira bedelim 16bin ödenmesi gerekirken bana son 1 yılın ortalaması alınır dediler ve o şekilde depotoyu ödediler. Hiçbir yerde böyle bir şey görmedim. Bu doğrumu?

Yanlış. Ne kadar verdiyseniz hangi sene bakmaksızın verdiğiniz parayı geri iade etmek zorunda.
1 dolar verdiyseniz 1 dolar geri alacaksınız

Genelde bizde, ne kadar ödediysen o kadar geri verilir. 5 verdiysen 5 alırsın. Enflasyona göre değiştirme şansınız yok bunu

2 kira bedeli dendiyse güncel kira bedeli üzerinden hesaplama yapılıp ödenmesi gerekir. Ortalama alarak yine insaflı davranmışlar.
En nihayetinde evin banada boyasıdır, temel bakımları vs.. gibi kalemler de zamlandı.

Güncel kira bedeli olmalı.
Hakkaniyetli kiracı için en temizi gerçekten son artık 1 2 ay kira vermemek sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…