Bir daha yeniden başlamamak için değişiyorum.

Dün akşam saat 7 civarında 20-25 dakikalık koşu-yürüyüşten sonra eve gelip bir büyük bardak soda-karadut suyu içtim. başka bir şey yemedim.

Bu sabahki kahvaltı: bir kase nesfit, yağsız sütle. geç kalkınca kahvaltı hazırlamaya vaktim olmadı.
ara öğün: zencefilli limonlu çay.

Dün akşam berbat bir ruh halindeydim... Yemek: 1 paket cips, 2 parça Damak, 1 muz.

Sabah kahvaltım: 1 dilim beyaz ekmek, 2 kk beyaz peynir, 1 çay kaşığı şekersiz çilek reçeli, 1 fincan yağsız sütlü çay, bir kaşık balla.
Ara öğün:
Öğle yemeğim: 3 yk pilav, sebzeli tavuk.

Dün akşam: 1 avokado, 1 tatlı biber, bir yemek kaşığı kurutulmuş domates, limon suyu ve biraz tuzla guacamole, bir küçük kase peksimet (18:30 civarı)

Bu sabah kahvaltısı: 2 kk süzme peynir, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, çörekotu, kekik, 1 fincan yağsız sütlü, 1 kaşık ballı çay

Ara öğün: yok

Öğle yemeği: Bir küçük kase taze fasülye (susuz), 1 dilim börek.

Dün akşam yemeğim: 2 haşlanmış yumurta, yarım kk süzme peynir.
20 dk yürüyüş

20 dk işe yürüyüş
Kahvaltım: 1 geniş dilim buğday ekmeini ikiye böldüm, yanında 1 kk süzme peynir, yarım domates, biraz çörekotuyla birlikte. Bir fincan az sütlü, 1 tatlı kaşığı ballı çay. (Normalde kahvaltıdan sonra canım anında tatlı bir şey istiyor, ballı çay içince o isteğin kalmadığını fark ettim.)

Ara öğün: 1 fincan yeşil çay.

Öğle yemeği: 1 karnıyarık, 1 yk pilav, 5-6 çay kaşığı sütlaç

Hiçbir şey değişmeyecek gibi hissediyorum. Sürekli kendimle yarışmaktan, başkalarıyla yarışmaktan, vücudumla ilgil, hedef noktalara varmaya çalışmaktan bıktım. Kotumun içinde göbeğimin sıkışıp daraldığını hissetmekten, bacaklarımın kotun kenarlarını zorladığını hissetmekten, bütün hatlarım belli olmasın diye dökümlü üstler giyip durmaktan, bana durmadan "kendinle barış" diyenlerden sıkıldım. Ben kendimi seviyorum. Hem de çok. Güzel bulduğum bir sürü yanım var, benim nefret ettiğim şey, kendime birkaç hafta söz geçiremeyecek kadar zayıf olduğumu düşünüp durmak. pes edenlerden hoşlanmadığım için, kendimin de durmadan havlu atması, bu işin sonunu bir türlü getirememesi beni deli ediyor. keşke bu uzun sürecek bir süreç olmasaydı, keşke 3 gün süren saçma sapan acayip detokslarla, diyetlerle bitiverseydi. kendime bir bitiş tarihi koymadığımı biliyorum ama yine de değişim görmemek moralimi bozuyor. yıl başından beri bu son deyp duuyorum, nisan ortasında yine aynı hikaye, yine aynı hikaye. sanki ömür boyu sürüp gidecek gibi, aynı kısırdöngü durup durup önüme dayanıyor. hayatımın kalanını kilo vermekten başka bir şey düşünmeyerek geçirmek istemiyorum ama dar bir elbise giydiğimde de aynaya bakıp yüzümü ekşitmek de istemiyorum. insanın kendi derisi içinde huzur bulamaması ne sinir bozucu yarabbim. kendime haksızlık ettiğimi bile bile kendimi cezalandırıyorum gibi hissetmekten o kadar sıkıldım ki. okumayın boş verin, bir sürü zırva. canımın istediği bir şeyi aman yemeyeyim, tartı günü geldi hala bir şey hissetmiyorum dedikçe nevrim döndü işte. başarısızlık timsali gibi hissetmekten usanmak da böyle bir şey. benden başka kimsenin umurunda değil biliyorum ama elimde değil, kendimi hayal kırıklığına uğratmaktan da, kendimi durmadan diken üstünde tutmaktan da sıkıldım artık. ya biri ya diğeri mi seçilecek illa ki? offfffff off.....

Kahvaltı: 1 dilim buğday ekmeği, beyaz ekmeğin köşesinden ufak bir parça, 1,5 kk beyaz peynir, bir parça kaşar peyniri, 5-6 dal maydonoz, 2 fincan çay

Ara öğün: yok
Öğle yemeği: 1 küçük kase brokoli çorbası, 1 küçük kase yoğurt, 1 tane çavdarlı wasa kraker

Sabah tartıldım. Kilo: 62.9 :)) Oh bee.

Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 1 salatalık, 1 küçük domates, 2 dilim buğday ekmeği, 1 kk süzme peynir, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı (salatalık, domates, peynirin üzerine), çörekotu, 1 fincan yağsız sütlü ballı çay.

Son düzenleme:
Dün:

Öğle yemeği: köfteli salatalıklı domatesli hardallı sandviç. yarım kase muhallebi.
Akşam yemeği: yarım tabak salata.

Bugün:

Kahvaltı: 2 salatalık, 1 haşlanmış yumurta, 1 kk süzme peynir, el büyüklüğünde bir dilim ekmek.
20 dk sabah işe yürüyüş

Öğle yemeği: avuç içi büyüklüğünde bir zebzeli köfte, bir porsiyon bulgur pilavı

Canımm öncelikle kilolarımız yakın o yüzden günlüğünü baştan okudum... Menülerinde gayet güzel.. seni takip ediyorum haberin ola. boy kaç senin birde hedefin nedir? belli bir liste varmı takip ettiğin

Sağol canımm birilerinin gözünün üzerimde olduğunu bilmek motive edici :)) Özel bir menüyü takip etmiyorum hayır. Sadece bildik yanlışları yapmamaya çalışıyorum: fazla ekmek, makarna, pilav, hamurişinden kaçınmak, kızartma ve çok şekerli gıdaları nadir tüketmek, işlenmiş gıdayla abur cuburdan uzak durmak, kola vb ya hiç içmemek ya da bir çay bardağıyla sınırlamak... Benim en büyük sorunum dışarıdan yemek söylemek ve fast fooda alışmaktı. Hayatımdan çıkarmak için kendimi zorlamam gereken şey üşengeçlik oldu en başında. Şimdi yemek hazırlamaya üşensem bile akşam dışarıdan mcdonalds söyleyeceğime evde peynir ekmek yiyorum. İstediğimden fazla yesem bile kızartmalar kadar zarar vermediğini düşünüyorum. :) Bunun dışında masamda yarım litrelik bir şişem var iş yerinde, onu her gün 3-4 kez doldurup içmek için zorluyorum kendimi. İlk başlarda fazla geliyordu ama şimdi alıştım, içmediğim zaman susuyorum. Çayda kahvede zaten şeker sevmem, ama canım tatlı sıcak bir şey içmek isteyince bir iki kaşık bal koyuyorum çayın içine. Cipsi çok sevdiğimden hayatımdan tamamen çıkarmadım ama her gün değil, haftada ya da 2 haftada bir, bir kase yiyorum film falan izlerken, o da canım istiyorsa. canım sıkıldığında yemeğe sardığım için başka şeylerle oyalanmaya alıştırmaya çalışıyorum kendimi, telefonda oyun oynuyrum, internette 1-2 bölüm dizi izliyorum, kitap okuyorum vsvvs. hedefim 54 civarı boyum 1,64. ideal kilo 54 olsa da ben kendim için ideali bulup onda dengeyi bulmak istiyorum, 1-2 kilo fazla, 1-2 kilo az çok da önemli değil. önemli olan alışkanlıkları değiştirebilmek, o da en zoru zaten.

Dün akşam yemeği: Marul, yarım avokadı, 4-5 dilim salam, yarım domates, 4-5 parça burgu peynirli yağsız sossuz salata. Akmina soda. Küçük bir kase cips. (Oldu bir keree, pişman değilimm..)

Sabah kahvaltım: 1 Küçük kase yağsız sütlü nesfit, yarım dilim kepekli ekmek, 1 kk süzme peynir, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 5 tane çilek.
20 dk işe yürüyüş
Ara öğün: yeşil çay, 2 tane kuru kayısı

Tartılma günümü çarşambadan pazar gününe çekmeye karar verdim, 3 günde bir kilo daha verdiğimi hiç sanmıyorum, hele de dünkü atıştırmadan sonra. Öğle yemeğinde pane tavuk ve patates salatası varmış. Sebze yemeksiz geçecek mecbur, akşama hafif yiyerek telafi ederim. Bugün 1,5 saat yoga var. Eve geç dönmeyi sevmiyorum ama dün de gitmedim, hareket etmek lazım. Esneklik kaybetmek istemiyorm.

Son düzenleme:
Yanlış alarm, öğle yemeğinde bezelye yemeği vardı. Bir kase yedim, pilava dokunmadım, onun yerine bir kutu Activia yedim. Yemekten önceki toplantıda da 4-5 tane tuzlu kurabiye atıştırdım.

Öğleden sonra yarım çokonat yedim. 90-100 kalori civarındaydı. gerekli miydi? hiç değildi. pişman mıyım? biraz. ama yemek yüzünden suçluluk hissetmemek için kendimi zorluyorum. kendime not: kendini suçlu hissedeceksen yeme. yiyeceksen de kendini suçlama.

şimdi yeşil çay içiyorum.

Dün akşam yemeğinde önceden kalan yarım avokadoyu dilimleyip 2 ince dilim kızarmış ekmeğin üzerine koydum, biraz peynirle birkaç dilim salam ekledim, oldu bana akşam yemeği. Açık sandviç. Sonrasında biraz tıkınmalar oldu ama zıvanadan çıkmadn çenemi tutmayı başardım.

Sabah kahvaltım:
Köşe ekmek (2 dlim sayılır, büyük bir parçaydı)
2 kk beyaz peynir
1 küçük domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
şekersiz yağsız sütlü çay

20 dk işe yürüyüş

Ara öğün vaktinde acıkmamıştım ama brz bağırsaklarımı hareketlendirir belki diye 2 kuru kayısıyı küp küp kesip 1 kutu activiaya karıştırdım. İçtiğim su 1 lt oldu.

Öğle yemeği düne kıyasla tam cümbüştü, miktar olarak fazla yemesem de hep karbonhidrat ve kızartma yedim. Çorba dışında çok da seçeneğim yoktu ama çorbayı da canım çekmedi, bahaneye gerek yok şimdi

3 ~ yemek kaşığı pane tavuk (minik küpler halindeydi), 7-8 tane iri patates kızartması, 4 ~yemek kaşığı yoğurtlu patates salatası. Kızartmalar olmasa fena sayılmazdı.

şimdi yeşil çay içiyorum, biradan da bacaklarımı çalıştıracak hareketler yapacağım, bir de esneme hareketleri. oturmaktan kalıp gibi oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…