canım senin problemin ne bilmiyorum benim estradiol hormonu yani e2 hormonu çalışmıyor demekki sendede çalışmıyorki bu igneyi vermiştir çünkü puregon ignede yumurtalık geliştirici igne....şimdi canım puregon -gonal-f igneler tüp bebekte kullanılan ignedir.bende önceden gonal-f igne kullanmıştım canım ama şimdi yasa degişmiş .aşılamada bu puregon ve gonal-f i heyetle çıkarıp alsan dahi tüp bebekte bu igneyi devlet ödemiyor ve eczaneden aldıgın zaman asıl fiyatı ödemek zorunda kalıyorsun.bana doktor dediki merional igne aynı gonal-f ile eş deger .gonal-f igne sadece göbekten vuruldugu için pahalı dedi bana MERİONAL igne verdi ve bize maliyeti 150tl oluyor .sen puregonu heyet çıkardıgın için bu fiyat ama heyet çıkarılmasa hemen hemen 600tl nin üzerindedir.şimdi canım ben önceden 1 ay kullanacaktım yumurta gelişimi yavaş olunca gonal-f verdi ve bu ignede güzel gelişti hatta ben ilk aşılamada kullandıgım igne gonal-f ti ve bir kızım olmuştu canım .yarın MARİONAL igneye başlayacaz ve tedavi sürem 1 hafta sürüyor çünkü yumurtlamam çabuk oluyor .preseedi sormuşun ama hiç kullanmadım araştırmıştım ama sadece kayganlaştırıcı birşey sende akıntı olduktan sonra gerekli olmadıgını düşünüyorum canım benim akıntım oldugu için gerek duymuyorum ve doktorumdan habersiz başka şeyler kullanmıyorum.folbiol vitamin hapını bile kullandıgımı bile doktora danışarak kullanıyorum.evet igne ucuz işte her yaptırdıkça popon agrıyor ama yumurtlama oluşumu güzel oluyor doktorum bu igneyi çok tavsiye ediyor .tedavilerde 5 ten aşagı olmuyor yumurtalarım.....doktor aşılamayı 6 ya kadar yapıyor canım ama ben son kez deneyelim diyorum.bir kızım oldu 2 yaşında zatüreden dolayı kaybettik (26 nisan 2009)sonra temmuzda 1.aşılamayı yaptık olmadı sıkıntıdan herhalde sonra 2.aşılamayı yaptık eylülde hamileydim kanamam oldu durdurulamadı ve düşük yaptım (17 ekimde)bu 3.aşılamam olacak ümidim var biraz inşallah olur olmazsa yaza tüp bebege gidecez ankaraya....işte kafana göre sürekli aşılama yaptıramıyorsun bunuda doktor belirliyor canım.yoksa dedigin gibi igneler ucuz ......aşılamada ucuz 250tl ye işini halladiyorsun