günaydıın..
hayırlı cumalar herkesee...
beni de listeye eklermisinizz belki uğurlu gelir :kedi:
31 ekim adet günüm inş olmam hayırlısylaa
Güzin OSMANCIK: Peki diğer tedavi şekilleri? Mesela bir hacamat var çok korktuğumuz birşeydir. Bir sülük tedavisi var. Biraz onlardan bahsedelim mi? Bugün tamamen unutulmuş, eskiden büyükannelerimiz, atalarımız hep o tedavi şekilleriyle kendilerini tedavi ederlerdi.
Dr. Nurdan AKAY: Bu sünnet bir tedavi. Ama aslında daha evvelki, gelmiş olan diğer peygamberler zamanında da bilinen bir şeydi. Belki de Hz. Adem (a.s.)’den beri bilinen bir yöntem. Miraç gecesinde yine bu şekilde rivayetler var. Ümmetine hacamatı anlat, ümmetine söyle hacamatı unutmasınlar ve uygulasınlar diye çok fazla vurgulanan bir şey. Gerçekten özellikle son yüz yıldır unutulmuş. Halbuki eskiden zannediyorum berberler -hani cerrahtı ya onlar aynı zamanda, berberlerin çok uyguladığı, berberlerin dükkanlarında var olan, mevcut olan mutat, insanların düzenli yaptırdıkları bir şey gibiydi. Böyle sırtı ağrıyan veya birazcık kalbi ile sıkıntısı olan hemen hacamatla birlikte kan aldırırdı. Sahabelerden bir tanesinin de söylediği: Vahşetim geldi. Öyle bir şey söylüyor. Vahşet geldi bana. Bana bi hacamatçı bulun diyor ve hacamat ettiriyor. Gerçekten insanı sakinleştiriyor. O kanın vücuttan çıkması ya da o zehirli, kanla birlikte çıkan şeylerin vücuttan gitmesi insanı rahatlatıyor, hafifletiyor ve sakinleştiriyor. Manevi faydaları da tabi ayrıca…
Dr. Aidin Salih: Hacamatı görmeyen doktor, doktor olamaz. ımkansız! ımkansız! Ben eski kitapları… Bu tıptan benim daha önce haberim yoktu ve ben eski âlimlerin kitaplarını okuyordum. Onlar anlatıyor, ıbn-i Sina mesela, diyor: Vücudun ağrısı gezen rüzgardan oluyor. Dedim ki ne rüzgarı? Rüzgar dokuların içinde veya organların içinde nasıl gezer? Hacamatları görünce anladım ki gerçekten öyle. Ne kadar korkunç rüzgarlar var. Bebeklere yapıyoruz hacamat. Bakın. ıki aylık veya üç aylık bebeklere,bir hata, (bir) ziyanla doğmuş çocuklara, ve suni sancıyla doğmuş olan çocuklara…
Güzin OSMANCIK: Onun da çok zararlı olduğunu söylüyorsunuz?
Dr. Aidin Salih: Çok büyük zararları var. ınsan bilseydi… ama bilmiyorlar. Evet. Onlara kafa hacamatı yapıyoruz. Muhakkak herbir çocuğa kafa hacamatı ve kuyruk sokumu hacamatı yapmalı. Ne için? Çünkü ameliyatta kullanılan anestezik maddeler doğuma hazır olmayan bebeklerin beyninde toplanıyor ve sonra gaz oluşturuyor. Parçalanıp gaz oluşturuyor ve bu gaz geziyor beyinde. Ve aşırı hareketliliğe sevkediyor bebekleri, çocukları. O sezaryenli çocuklar, biz hep biliyoruz ki başını duvara vurur, yere vurur, saçları yolar…
Dr. Nurdan AKAY: …Ağlar. Çok sakin olmazlar.
Dr. Aidin Salih: Evet. Çok ağlar. Bebekler çok ağlar. Çünkü o gezen gaz onları o kadar rahatsız eder ki benim aklıma Nemrut geliyor. Nemrut’un burnuna sinek girdi ve orada gezdi. Ve o nasıl rahatsız ediyor ve başını duvara vuruyordu. Sezaryen ile veya suni sancıyla doğan çocukların durumu da Nemrut’un durumu gibi. Hacamat ile o kadar gaz çıkıyor, o kadar gaz çıkıyor ki inanılmaz bir şey. Onu görmeden…
Güzin OSMANCIK: O gaz demek ki çok rahatsızlık veriyor.
Dr. Aidin Salih: Çok raharsızlık veriyor.
ayçacım ben şu an dinleyemiyorum işyerimde hoperlör yok ama linkini yollıyım burdada hacamat anlatılıyormuş
HACAMAT NEDİR ve NASIL YAPILIR ? – Video ile anlatim LOKMAN HEKİM – SADE YAŞAM
ayçanisa hacamat kan aldırmak gibi bişi ama bunu hacamatçıların yapması lazım ve peygamber efendimiz şöyle der kan aldırın ki özellikle yaz aylarında kanınız vücudunuza hücum edip sizi öldürmesin yani tansiyondan bahsediyor bu kan sanırım ense ile kafa tası arasından alınıyor size aidin salihin yazılarından bulup kopyalarım tiryak canım listeye eklemem için yaşın son adet tarihin beklediğin adet tarihin infertil sorunun kullandığın ilaçlar bitkisel kürler okuduğun dualar varsa bunları yazman lazım eklerim o zaman canım
bu ay ovulasyon testyle takip ettim yumurtlamamı, yumurtlamam da sıkıntı yok, hormonlarım da normal çıkmıştı tahlilde.adetlerim düzenli hamd olsun. kullandığım bi kür yok şimdi.hamileliğim tedavisiz kendiliğinden oldu ama o ay eşimle aşırı bi ceviz tüketimimiz olmuştu :) 5,5 haftalıkken düşürdüm dr düşüğe neyin sebep olduğunu söylemedi ilk gebeliklerle oluyo çoğu zaman dedi ama gebeliğmi ilk öğrendiğimde gittiğim dr daha 3,5 haftalık gebe olmama rağmen ultrasonla alttan muayene etmişti iki kez sonraki doktorum ondan kaynaklanmış olabileceğini söyledi
hamile olduğumu bilerek gittim tahlil falan yapılsın die dr daha ii bilir die önce doktora görüneyim onun verdiği tahliller yapılsın dedim ama alttan muayenenin sakıncalı olduğunu bilmiyodum..
göğüzlerim çok hassaslaşmıştı benim, üstüne yatamıyodum elim çarptığında bile acayip acıyodu, bel ağrım vardı ama adet ağrısı gb değil, sabahları dişlerimi fırçalarken çok midem bulanıyodu, çok uykum vardı hatta bi keresinde patates soyarken koltukta elimde bıçak uyuyakalmıştım :) bi de hissettim sanki olduğunu adetime bi hafta vardı eczaneden test aldım sabah ilk idrarım bile değildi çift çizgi çıktı inanamadım öğle tatilinde bi tane daha aldım onda da çıkınca akşam doktora gittim işte..değerlerim falan iyi gidiyodu ama tam ultrasondabebeğimi göreceğim gün kanamam başladı ve düşürdüm
Hayırlı cumalar arkadaşlar..
Allah dualarımızı esref saatlerıne denk getırsın.Herkesın dualarını dıleklerını kabul etsın inşallaahhhh.AMİN..
Hayırlı cumalar arkadaşlar..
Allah dualarımızı esref saatlerıne denk getırsın.Herkesın dualarını dıleklerını kabul etsın inşallaahhhh.AMİN..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?