Bir ben mi anne olamayacağım?

Haklisiniz. Oyle demek gerekiyor. Hsg den sonra gebelik sansi artıyor insallah bu ay nasip olur sizede. Tupleriniz acikti değil mi
İlk 3 ay şans fazla dediler. Üstüne 4 kez adet oldum. Haftaya 5. Bekliyorum. Evet tüplerim açık. Hiç bir sorun görülmedi rahim filmimde.

Canım benimmm böyle üst üste gelince insan kötü oluyor psikolojisi bozuluyor ama sana bir tavsiyede bulunmak isterim benim görümcemde 5 yıldır hamile kalamıyormuş ameliyatlar miyom felan derken instagramdan bitkisel bal getittirdi onunla hamile kaldı şimdi çok tatlı bir bebişi var bende kullanıyorjm şuanda adı Clife ondan 3 kavanoz kullanmanı öneririm hormonları aşırı derecede düzenliyor.

Boyle acimasizca konusan doktorlarida hic sevmiyorum. Doktorum demistiki ureme konusunda kesinlikle diye birsey yoktur asla cocugun olmaz veya cocugun var diye bi daha kesin olur gibi bi durum yok inanacaksin ve sabredeceksin

Fsh, LH,Amh... Ve diğer hormonlar...
Bu hormonlar her ay değişiyor. Bir sonraki adette baktırsanız tamamen farklı bir sonuç alabilirsiniz. Genel tablo belki 180 derece değişmez ama her döngüde az çok artmalar azalmalar oluyor kendimden biliyorum. 3 ay arayla ölçülmüş Fsh değerimin birisi 9 du, diğeri 3. LH hormonum da aynı şekilde 19'lardan 9 lara düştü. Tabi ben sağlılı beslenmeye vs geçiş yapmıştım ama kastettiğim mesele o zaten. Birkaç ay çok stresli geçer, kendini salarsın sağlıksız beslenirsin, bir bakmışsın hormonların bozulmuş. Yazın gider kamp yaparsın, ormanda yürürsün, stresi yenersin, mutlusundur, vs... Hormonların düzene girer. Bu hormon sonuçlarına çok takılmamak lazım.

Her şeyden önce bizim sağlığımız. Stres olunca hiç olmayacak yerden hastalık çıkar. Bir doktoru takip ediyorum. Diyor ki stres zamanlarında vücudun yüksek oranda kortizol hormonuna ihtiyacı olur ve vücut bir yerden sonra kortizol üretemez. Bu durumda vücutta bir yerlerden hormon ödünç alması gerekir. Bu da progesteron hormonu olur. Vücut progesteronu kortizole çevirir. Dolayısıyla stres progesteronu düşürdüğü için hamileliği geciktiriyor. Lütfen olaylara negatif bakmayın. Ben birkaç yılımı kaybettim stresten dolayı. Ağlamalar kafaya takmalar vs hiçbir işe yaramıyor. Geriye dönüp baktığımda çok pişman oluyorum. Elimde giden zaman, kaybedilen sağlık dışında bişey yok. Şu an bence en fazla ihtiyacınız olan şey stresi yenmek. Bu da öyle kafaya takma demekle olmuyor sizi çok iyi anlıyorum. Ama stresi yenmek için uygulayabileceğiniz bazı taktikler var. Sizle ve bu sayfayı okuyan herkesle paylaşmak istiyorum. Kendim bizzat uyguladım ve çok faydasını gördüm. Evliliğimin 9. yılındayım. Hiç hamile kalamadım. Ama inanın umutsuz değilim. Bu taktikleri uygulayın önce ve stresi yenin. Hormonlar çok hassas. Siz de mutlaka faydasını görürsünüz.

1. Öncelikle vücudunuzu sevin. Bu ne demek? Yani hamile kalacağız diye kollar delik deşik oluyor, mide haplarla doluyor, aldığımız hormonlar resmen kimyamızı bozuyor. Sonra bir de o halimize üzülmekten kafayı yiyoruz. İşte bu aşamada kendinizle barışmanız lazım. Vücudunuza bakın, inceleyin. Kilonuz, cilt sağlığınız, saç sağlığınız nasıl, beslenmeniz nasıl, vücudunuzda sizi rahatsız eden bir şey var mı? Bunları düşünün. Ve hamile kalmak için değil kendiniz için bir şeyler yapın. Kimyasallar, vücutta endokrin sistemini bozarlar. Bu nedenle mümkün olduğunca gereksiz kimyasal içerikli her şeyden uzak durun, her şeyin en doğalı ile vücudunuza bakım yapın. Cildinize bakım yapın. Daha iyi ve daha sağlıklı bir görünüme sahip olun.

2. Yemek düzeninize göz atın. Beyaz şekerin ruh sağlığına olumsuz etkisi kanıtlanmış. Paketli gıdaları, beyaz şekeri ve sağlık durumunuz neyse ona göre size zarar veren şeyleri hayatınızdan çıkarın. İnternetten sağlıklı, farklı ve renkli salata, yemek tariflerine bakın. Sonra bir güzel gidin alışveriş yapın. Her şeyin en sağlıklısını alın. Kavrulmamış ceviz, fındık, badem, kaju, antep fıstığı, kuru meyveler en sağlıklı atıştırmalıklardır. Dışarıda yemeye, kıyafete, elektroniğe, ev eşyasına vs ayıracağınız bütçeyi bir süre kısıp bu parayla kendinize sağlıklı ziyafetler çektirin. Hem hormonlarınız düzelir, hem moraliniz.

3. Uyku düzeninizi gözden geçirin. Geç uyumak, geç uyanmak vücutta melatonin-kortizol hormonu dengesini ve dolayısıyla bütün sistemi bozar. Stresten kurtulmak istiyorsak kortizolun hassas dengesini bozmamamız gerek. Akşam 10-11 arası yatağa gidin. Gece lambası kullanmayın. Odanız mümkün olduğunca karanlık olsun ki melatonin hormonu salgılansın. Sabah size uygun erken bir vakitte kalkın.

4. Gökyüzünü izleyin. Sabah balkona ya da pencereye çıkıp birkaç dakika veya ne kadar istiyorsanız gökyüzünü izleyin. Bu kısım çok önemli çünkü sabah kortizol hormonunun uyarılması için açık havaya çıkmak mühim. Gece gündüz hep ışıklandırma olan yerlerde durmak hormonların dengesini bozuyor. Gece gündüz ayarı kalmıyor vücutta. Bu yüzden güneşin doğuşunu bile izleyebilirsiniz isterseniz. Işık terapilerinin hormon tedavilerinde kullanılmasının nedeni de bu. Işığın geliş açısını, gün doğarken gökyüzünün renklerini ve gün batarkenki kızıllığı retinanıza okutmak inanılmaz etkili. Gün doğumunu kaçırsanız bile bulutları izleyin gerekirse bir süre. Stresi yenmede ne kadar faydalı olduğunu görünce inanamayacaksınız. Açık hava seansınız bitince bulabildiğiniz en sağlıklı malzemelerle mutfakta bir şef gibi, dünyanın en lezzetli kahvaltısını kendinize hazırlıyor gibi düşünün. Hatta mutfakta kahvaltınız pişerken zaman alacaksa bu sırada kuru yemişlerinizi, çayınızı alıp evin en güneş alan aydınlık bölgesine oturun. En sevdiğiniz kitabı elinize alın, kendinize zaman ayırın.

5. Doğada hafif egzersizler yapın, ve doğa yürüyüşlerinizi renklendirin. İşi kolaylaştırmak için evinize en yakın parka gidip yürüyebilirsiniz. Yeşillikleri, ağaçları, kuşları seyredin. Bir paket bulgur satın alıp kuşları yemleyebilirsiniz. Evde yumurta haşlayıp parka çıkarken yanınıza alabilir ve kedilere verebilirsiniz. Veya buzluğa plastik kapaklı bir kutu bulundurun. Tavuk, et vs yediğinizde kemikleri bu kapta biriktirin. Parka, sokağa, kedilerin köpeklerin olduğu bir yere gideceğiniz gün bir gün önceden buzluktan çıkarın, gidip hayvanları besleyin. İnanın çok iyi gelecek size. Hatta bazı günler kahvaltınızı nezih bir parkta yapmayı bile düşünebilirsiniz. Hafta içi sabahları çok sakin oluyor parklar. Kış vakti bunu uygulamak zor olabilir ama ilerisi için aklınızda bulunsun. Kış için de farklı alternatifler mutlaka vardır çevrenizde.

6. Stresi tetikleyen şeylere daha az zaman ayırın. Mesela gereksiz yere trafiğe çıkmayın. Avm'lerin kalabalığında boğulmayın. Veya stresi tetikleyen her ne yapıyorsanız tekrar gözden geçirin. İnternette işiniz yoksa gerekirse belli vakitler telefonunuzu uçuş moduna alın. En önemlisi yatmadan 2 saat önce telefon ve bilgisayarınızı kapatın, ya da en azından mümkün olan en az seviyede ilgilenin. Bu vakti uykuya hazırlık ve vücudun gevşemesi için değerlendirin.

7. Uyku öncesi 2 saatlik süreyi kendinize ayırın. Papatya çayı içebilirsiniz. Sakinleştirici bir etkisi var. Yatağa veya yatmadan önce oturduğunuz odaya lavanta kesesi koyabilirsiniz. Lavanta yağı ile kendinize evde krem yapıp elinize yüzünüze sürebilirsiniz. Veya sadece lavanta yağını bir bardak suya biraz damlatıp yakınınızda bir yere koyabilirsiniz. İsterseniz ılık bir duş alabilirsiniz. Kitap okuyabilir veya eşinizle muhabbet edebilirsiniz. Sevdiğiniz bir oyunu eşinizle oynayabilirsiniz. Teknolojiden biraz uzak kalarak sizi rahatlatacak ne varsa yapabilirsiniz bu sürede.

8. Evinizi sevin. Marie Kondo'nun taktikleri çok güzel. Mutfağınızı, gardırobunuzu, kitaplığınızı gözden geçirin. Sizi rahatsız eden, kullanmadığınız, size mutluluk vermeyen ne varsa onlardan kurtulun. Sevdiğiniz eşyaları organize edip seve seve mutlu bir şekilde kullanın. Evinizde ferah bir hava olsun. Gözünüzü yoran bir atmosfer olmasın. Mutfak dolabını, buzdolabını açtığınızda bütün malzemeler görünebilir olsun ki yemek hazırlığı yaparken daha zevkli olsun her şey.

9. YouTube'da güvenilir kanallardan meditasyon dinleyebilirsiniz. Rahatlatıcı bir fon müziği, iç ferahlatan görüntüler ve rahatlatıcı yönlendirmeli konuşmalar vs iyi gelebilir. Bunu denemedim ama son zamanlarda çok dikkatimi çekti, araştırıyorum. Yine de belki faydası olur diye en sona bunu da eklemek istedim.

Stresi yenelim artık kızlar

İyi akşamlar lütfen umutsuz olmayın..Bundan 5 yıl önce aynı umutsuzlukları yaşadım doktor bana fsh lh hormonların yüksek pco lusun senin hiç çocuğun olmaz dedi ve ben günlerce ağladım..Hemen tedaviye başladık yumurtlama hapı verdi ve bu hapı ben 4 ay kullandım hep aynı hayal kırıklığını yaşadım..En sonunda doktorumu değiştirme kararı aldım doktorum bana ne kadar zamandır çocuk için çabaladığımı sordu 1 yıl denemeeden tedavi olman anlamsız dedi git jafanı rahatlat stresten arın dedi..Ve hastalarının deneyip işe yaradığını söylediği soğan suyunu önerdi ve ben o ay hamile kaldım..İkinci çocuğuma kendiliğimden hamile kaldım..Şu an 2 güzel evlat sahibiyim..Lütfen umutlu olun stresten kurtulun ve doktorunuzu iyi seçin. Artı soğan suyunu tavsiye ederim

çok teşekkür ediyorum yorumun için..
Aynen öyle benim doktorumda taksit taksit yaptı her şeyi şimdi devlette hsg için randevu aldım 2 sonra hsg çektireceğim, amh içinde yakın bir ilde üniv. hastanesi yapıyormuş oraya gideceğim. Gittiğimde diğer testlere de baktıracağım umarım hayırlı sonuçlar alırım.. rabbim dualarımızı tez zamanda kabul etsin inşallah

fsh degeri oyle olunca ne oluyor ki? Benimde cok yakin degerlerim sana fsh:8.2 lh:12.9 iki farkli doktora gosterdim ikiside iyi degerlerin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…