:- Tembelin biri koyde yasarmis calismazmista hep dua edermis allahim ben tembelim bana rizkimi ver. Hergun ama allahim beni tembel yaptin rizkimida ver .
Gel zaman git zaman bizim tembel gece tam yatacakmis gene ; allahim beni tembel yarattin rizkimi gonderrr demis evin icine bir okuz giri vermis huncara adamda
bagira bagiira allahtan istedim verdi deyip gece uyumamis kesmis danayi neyse sabah kasap gelmis tembele demis benim okuz gece kacti buraya girmis dediler demis tembelde nereden senin oluyor o allaha dua ettim ben hergun rizkimi gonder diye ida gonderdi demis. Olurmu oyle sey diyip kasap HZ. Aliye gitmis.
Efendim sen eli yuzu huyu duzgun bi peyganbersin bu benim okuzu kesip koymus dolaba demis Hz . Alide sormus nasil olur bu diye anlatmis tembel ben dua
ettim hergun allaha rizkimi versin diye oda gonderdi o benim hakkim demis. Hz. Ali kasabi hakli gormus ver demis tembele okuzu geriye tembelde hz.ali hemen cevap verme bi dusun hocam demis Hz. Alide tamam demis. Yarin cumle alemi toplamis cagirmis kasapla tembeli demis ki Hz. Ali okuz de evinde kasap dukkaninda tembelindir demis .
Kasap cildirmis biz seni akilmiza dil tut diye cagirdik bide peyganber olacaksin benim malim.nasil onun olur demis.
Hz.ali de demiski ;
Be kasap senin bu kasap dukkani onceden tembelinin babasindi sen onun yaninda ciraktin adami zehirledin oldurdun malina çöktun demis.
Herkes sok olmus ama gercek bumu.kasabin herseyi tembele aitmis. Yani rizkin varsa bagdattan gelir gelene el cevirme :)
din kaynaklı olgan ustu olayları anlatarak ahlaki ogut dersler vermeye calısan bir rivayet buna da edebiyatta kıssa denir ,canim bu anlattigin fıkra degil uzgunum ,sadece mizacı yumusak bir rivayet
ayrıca artık dısarıda bavulunda okadar para tasıyan bir enayi varmı bilmem ama:26:
sokakta gordugum bir bavulunda icine acip bakmam
bu soruları kagıtcılara sor bence
din kaynaklı olgan ustu olayları anlatarak ahlaki ogut dersler vermeye calısan bir rivayet buna da edebiyatta kıssa denir ,canim bu anlattigin fıkra degil uzgunum ,sadece mizacı yumusak bir rivayet
ayrıca artık dısarıda bavulunda okadar para tasıyan bir enayi varmı bilmem ama:26:
sokakta gordugum bir bavulunda icine acip bakmam
bu soruları kagıtcılara sor bence