- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.250
- 548
Bizim semtte bi tane kadın var, bütün sokak kedi ve köpekleri ile o ilgileniyor, hastalansalar veteriner çağırıyor falan. Ama her gün bi bebek arabası kemiği( kasaptan onlar için alıyor) getirip yediyor falan. Pişmemiş yani. E napayım şimdi söylesem olmaz.Dandik marka sucuk yapan işletmeler yapıyor zaten onu, olduğu gibi kemikle atıyor kanatlıyı.
Kıyma makinesine ihtiyaç var.
En güzeli eti sıyırmak, kalan kemikleri yeniden haşlayıp artan ekmekleri değerlendirmek
İçi boş kemik verilmiyor köpeklere. Özellikle tavuk kemikleri. Piştikten sonra ise o kemik kırılmaya daha müsait oluyor.Offfff yaaa. Hani ogutuyordu mideleri herşeyi. Olmadı suyuna ekmek dograrim. Napalım. Ama kanat ucu kemiği rahatsiz edermiki kıkırdak gibi oluyor pişnce
Kısırlaştırma esnasında değil, operasyon sonrasındaki aşama da, çok fazla acı çekiyormuş hayvanlar.Ama narkozda oluyor operasyon
Büz de ameliyat sonrası ağrı çekiyoruz, dayanılmaz değil.
Kısırlaştır bence, tam kaloriferler yanarken, bahar gelmeden
Pişmemiş kemik olur. Doğru yapıyor kadın. Sorun yok ki onda. Kediler zaten kemiği kıramaz onlarda sıkıntı yok. Köpeklerde de kalın kemik kullanıyordur benim fikrim. Onca veterinerle muhabbeti olan biri yanlış besleme yapmaz merak etmeyin.Bizim semtte bi tane kadın var, bütün sokak kedi ve köpekleri ile o ilgileniyor, hastalansalar veteriner çağırıyor falan. Ama her gün bi bebek arabası kemiği( kasaptan onlar için alıyor) getirip yediyor falan. Pişmemiş yani. E napayım şimdi söylesem olmaz.
Sokaktakiler bir şekilde sindiriyor bende anlamadım ama sanırım zamanla hayvanların doğası bozuldu. Geçende petshop sahibi ile konusuyorduk. 20 yıl önce kedim vardı ne mama bilirdim ne kedi kumu. Evde yaşar cisi gelince kapıyı tirmalar cisini yapinca gelir kapıyı tirmalardı .Gider sokakta gezer gelirdi. Bırakın versin. Demekki o kediler alışmış duruma. Valla bu zamanda kendinde baska birini heleki sessiz sedasız hayvanları düşünen birini bulmak okadar zorki.Bizim semtte bi tane kadın var, bütün sokak kedi ve köpekleri ile o ilgileniyor, hastalansalar veteriner çağırıyor falan. Ama her gün bi bebek arabası kemiği( kasaptan onlar için alıyor) getirip yediyor falan. Pişmemiş yani. E napayım şimdi söylesem olmaz.
Etrafa işaret bırakmak için işediğinde anlarsın gerekliliği.Kısırlaştırma esnasında değil, operasyon sonrasındaki aşama da, çok fazla acı çekiyormuş hayvanlar.
Bende sokağa atılacak olan bir yavruyu sahiplendim.Büyüdü ve kızışıklık dönemine girdiğinde araştırdım.Hayvanlar için çok zorlu bir operasyonmuş ve vazgeçtim.1 kedimiz vardı. sayı 5 çıktıDaha sonra 3 yavrumuz öldü
Evin içinde, Ana oğul olarak 2 kedimiz var. Oğluşumuz 5 aylık oldu ama hala anneyi emiyor.Veteriner inanamadı ve ''Bu acemi bir anneye denk gelmiş,o yüzden şımarıklık yapıyor.Anneyi emmesine engel olun'' Dedi.Anne kedi, aşırı derece oğluşuna düşkün.Devamlı yalamak istiyor.Sık sık olmasa da, belli aralıklarla da olsa emziriyorOğluşu, anneyi nerede görse, hemen emmek istiyor.Neredeyse kendinin evlenecek çağı geldi, hala anneyi emiyor.
İyi o zaman. Bilmediğim için o da mı zararlı diye düşündüm. Evet ya biliyordur anneleri gibi sokak hayvanlarının çok tatlı bi kadın ama bşraz sert, abla yanlış yapıyosun desem yerdim kafama kemiği.Pişmemiş kemik olur. Doğru yapıyor kadın. Sorun yok ki onda. Kediler zaten kemiği kıramaz onlarda sıkıntı yok. Köpeklerde de kalın kemik kullanıyordur benim fikrim. Onca veterinerle muhabbeti olan biri yanlış besleme yapmaz merak etmeyin.
Ilk resime bittim resmen. Ama ben bakamam ışte 1 den fazla .bir bile çok zor benim için. Çok seviyorum bide aşırı alıştım. Sahiplenecek biri çıksa verirmiyim onuda bilemiyorum. Bir yanım ver der bir yanım verme. Hayvan sevmemek değil bu ama tüy konusunda gerçekten çok hassasım. Sanki topak topak boğazımdaKısırlaştırma esnasında değil, operasyon sonrasındaki aşama da, çok fazla acı çekiyormuş hayvanlar.
Bende sokağa atılacak olan bir yavruyu sahiplendim.Büyüdü ve kızışıklık dönemine girdiğinde araştırdım.Hayvanlar için çok zorlu bir operasyonmuş ve vazgeçtim.1 kedimiz vardı. sayı 5 çıktıDaha sonra 3 yavrumuz öldü
Evin içinde, Ana oğul olarak 2 kedimiz var. Oğluşumuz 5 aylık oldu ama hala anneyi emiyor.Veteriner inanamadı ve ''Bu acemi bir anneye denk gelmiş,o yüzden şımarıklık yapıyor.Anneyi emmesine engel olun'' Dedi.Anne kedi, aşırı derece oğluşuna düşkün.Devamlı yalamak istiyor.Sık sık olmasa da, belli aralıklarla da olsa emziriyorOğluşu, anneyi nerede görse, hemen emmek istiyor.Neredeyse kendinin evlenecek çağı geldi, hala anneyi emiyor.
Bu operasyonu kaldıramayıp da, ölen kedileri okuduktan sonra, vicdanım elvermedi, o acıları çekmesine.Etrafa işaret bırakmak için işediğinde anlarsın gerekliliği.
Sanki doğururken gıdıklanıyor, yine acı
Ama göze almak gerek, 8 tane doğursa hepsine ev bulacak mısın?
Kaldı ki ömürlük acı değil, biz de acı çekiyoruz.
Katlanılmaz acı olsa kalbi dururdu.
Doğru klinik seçin yeter
O kokuyu anlamamak ne mümkün. Bizim kediye kapı önüne yemek koydum başka erkek kediyle kavga ettiler sonra bu erkek kedi bizim apartmanın 4 bir yanına püskürttü o kokuyu. 1 hafta koktuk resmen :)Etrafa işaret bırakmak için işediğinde anlarsın gerekliliği.
Doğru klinik seçin yeter
O koku çiş kokusu değil ama çiş de değil. Baya asit gibi :) işaret kokusu. Ama erkek kedilerin kısırlaştırma işlemi kolay diye okudum ben hep disilerde sorun oluyormuş. Bizimkide disi çünkü.Bu operasyonu kaldıramayıp da, ölen kedileri okuduktan sonra, vicdanım elvermedi, o acıları çekmesine.
Emin olun çok fazla araştırdım.Öyle kulaktan dolma bilğiler ile, hareket etmedim.
Etrafa tuvaletini yaptığına hiç şaid olmadım.Ama yavru kedinin, çok fazla vukuatı olduTemizlemesi 5 dakikalık bir olay için, o hayvana o kadar acı çekmesine razı olamam maalesef
Sokağa göndermiyorum artık.Evde ana oğul oynuyorlar.
Katılıyorum bende sana. Kısırlaştırma için gaz anestezi sistemi kullanan bir kliniği tercih ederseniz hiç sorun olmadan atlatırsınız hatta bu dönemi. Erkek kedilerin çok kolay bir iilemi var dikiş bile atmıyorlar. Ertesi gün hiç bişey yokmuş gibi takılıyorlar.Etrafa işaret bırakmak için işediğinde anlarsın gerekliliği.
Doğru klinik seçin yeter
Allahla tek kedi yok sokaktaPişmemiş kemik olur. Doğru yapıyor kadın. Sorun yok ki onda. Kediler zaten kemiği kıramaz onlarda sıkıntı yok. Köpeklerde de kalın kemik kullanıyordur benim fikrim. Onca veterinerle muhabbeti olan biri yanlış besleme yapmaz merak etmeyin.
Seni eleştirdimKatılıyorum bende sana. Kısırlaştırma için gaz anestezi sistemi kullanan bir kliniği tercih ederseniz hiç sorun olmadan atlatırsınız hatta bu dönemi. Erkek kedilerin çok kolay bir iilemi var dikiş bile atmıyorlar. Ertesi gün hiç bişey yokmuş gibi takılıyorlar.
Dişi kedilerde bir dikiş hattı oluyor. 10 gün sonra alınıyor dikişleri yakalıkla dolaşması gerekiyor yani o sürede. Tek zorluğu o.
Operasyondan sonra antibiyotik ve kuvvetli bir ağrı kesici yapılıyor zaten. 1 gün etki ediyor. O zamana da ağrı kalmamış oluyor. Bizim gibi değiller bizimle bağdaştırarak düşünmeyin.
Annelik kutsaldor üremelerine engel olmayayım falan yanlış düşünceler. 2 ay sonra oğluyla çiftleşecek kediniz.
Ya aslında bende aynı durumdayım.Aşırı derece hayvan seviyorum.Ama apartman hayatında olup da, hayvan bakmak bir zulümmüş onu anladım.Ilk resime bittim resmen. Ama ben bakamam ışte 1 den fazla .bir bile çok zor benim için. Çok seviyorum bide aşırı alıştım. Sahiplenecek biri çıksa verirmiyim onuda bilemiyorum. Bir yanım ver der bir yanım verme. Hayvan sevmemek değil bu ama tüy konusunda gerçekten çok hassasım. Sanki topak topak boğazımda
Ben veterinerim. Öyle sanmalı falan konuşmuyorum. Bildiğimi söylüyorum. Serçenin durumuna gçre alıp almayacağıma karar veriyorum açıkçası. Bazen sapasağlam alınıyor kuşlar kedilerin ağızlarından bazen kanadını boynunu çok zedelemiş oluyor alsamda ölecek bırakıyorum.Allahla tek kedi yok sokakta
Pişmemiş, pişmiş kanatlı kemiği verilmez
Siz leşcil sanıyorsunuz, ee kuş avluyor diyorsunuz
O kendisi bilir avında neresi yenir, yenmez
O zaman koymayınca önüne yemek, bırakın avlansınlar, kedi gibi kedi olsun
Vahşi olsun pusuya yatsın
Ama siz pek duyarlılar kedinin ağzından serçeyi alıp doktora götürürsünüz.
Evet okudum ona cevap verdim. Kısırlaştırma konusunda hala katılıyorum bir şeyi değiştirmez :)Seni eleştirdim
Benimde kedim dişi kedi.Ogluşumuzun, aileye katılalı daha 5 ay oldu.O koku çiş kokusu değil ama çiş de değil. Baya asit gibi :) işaret kokusu. Ama erkek kedilerin kısırlaştırma işlemi kolay diye okudum ben hep disilerde sorun oluyormuş. Bizimkide disi çünkü.
O kedi avcıBen veterinerim. Öyle sanmalı falan konuşmuyorum. Bildiğimi söylüyorum. Serçenin durumuna gçre alıp almayacağıma karar veriyorum açıkçası. Bazen sapasağlam alınıyor kuşlar kedilerin ağızlarından bazen kanadını boynunu çok zedelemiş oluyor alsamda ölecek bırakıyorum.
Şehrin göbeğinde de bir avlanırlar ya hep mama verenler yüzünden vah vah aydınlanamamış bunca insan yıllardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?