Bir bakarsanız

En büyük zararı kendisine veriyor ama anlayacak kapasite nerde

kız güzel olmasın

bence veterinerlik seçmelisin üniversite de madem bu kadar hayvan sevgin var ihtiyacı var ülkenin senin gibi hayvanseverlere

Kuru mama zararli o yuzden ben hayvanlari raw ya da barf ile besliyorum desen ayakta alkislicam da
Kuru mamanin zararli oldugunu savunup kopekler icin oldurucu olan soganli salcali yemekler arti laktozlu inek sutu yararli diye haykiriyorsun
Bunca sayfadir bunca insan sana dogruyu anlatmak icin takla atiyor senin tek argumanin babaannemin koyundeki hayvanlar cok saglikli bi kere taam miii?¿¿¡
Ben kendim yemedigim seyi hayvanlara vermem diyosun. O zaman otur sen de kuru mama ye ne diyek yani? Hem hic tadina baktin mi, belki de guzeldir? Burda bile bi koru korune savunuculugun var mesela farkinda misin?
Kendim yiyemedigim seyi kopeklere vermem konusunda evet verme zaten, kendin yiyemedigin kuflenmiş ekmegi bozulmuş cigeri, tavugu, bozulmus keci sutunu verme hayvanlara.
Onun disinda senin sindirim sisteminle bi kopegin kedinin sindirim sistemi ayni degil guzel kardeşim, Allahin aşkina aç bi seyler oku bak universiteye gideceksin bu bilgisizliginle insanlari kendine güldürürsün ondan sonra yine olan bize olur bana gulduler ühü ühü diye konu acar kafamizi utulersin

Benimde evimde kedim var 1 ay oldu bizden önce alt komsudaymış artık evde ne yedirdiyse parazit oluşmuştu hayvanda. Yavru kediler için özellikle ölümcül. Bide veterinere götürdük aşısını oldu parazit için tablet aldı. Hayvan diyip geçmeyin o verilen yemekler eger ki bozuk yada çiğ olursa parazit olur. Büyük kediyi belki oldurmez ama hamile kalirsa yavruları öldürür.
Bende arada kendi yemeklerimizden veriyorum ama öyle artık falan değil bizim kontes baya tencereden taze besleniyor. Hani bebeklere anne sutu yanında ek gıda verilir ya kuru mama yanında azcık yemek veriyorum. Çünkü o kuru mamalarda ekstra vitaminler var b12 den tut folik asite kadar. Sadece suyunu eksik etmemek gerek. Benim kuzucuk3 haftada kocaman oldu. 2 hafta önce montumuzun içine sokup veterinere goturmustuk şimdi ne mümkün .boy attı kilo aldı tipi kendine geldi sıpanın. Kimseye birşey demeyin boşuna. Sizden ev yemeği yer ondan mama yer vitaninini alır. Sularını eksik etmeyin .

Hem bu zamanda onca hayvan düşmanı varken ortalıkta yemek veriyor diye birine laf edilirmi Allah aşkına.

Biz zaten baharatlı yemekleri vermiyoruz tabii ki. Balık veriyoruz, tavuk veriyoruz, etli yemek veriyoruz. Kendimizin de gönül rahatlığıyla yediği doğal yiyeceklerden veriyoruz. Hepsi bayıla bayıla yiyor.
Bizim kedide dolmaya bayılıyor. Mutfak kapısını tirmaliyor. Ama sonunda çırçır oluyor. Yani damaklarina hoş geldi diye iyi demek olmuyor. Ama yinede Allah razı olsun karınlarını doyuruyorsunuz da o kızda kötü birşey yapmıyor.

Aklıma çok iyi bir fikir getirdiniz bunu bütün hayvanseverler yapabilir. Önce nazinızın geçtiği bir kasap bulun. Bu kanat uçları yenmiyor (daha önce görmüştüm ve kasaptan istemiştim ama o zamanlar çiğ etin zararını bilmeden çöpün önüne koydum.)
Kasaba soyleyeceğim. Ve bana ayıracak. Gidip alıp evde pişirip konteyner yanına geceden bırakacağım. Yesinler kuzucuklar. İnsallah anlayışlı bir kasap bulurum. Bu kanat ucu hatta bazı insanlar tavuk derisi yemiyor. Kırmızı etin mühürlü yerlerini kesip atıyorlar. Valla çok iyi fikir oldu. Zaten işsiz kaldım evde bir işe yaramama depresyonundayken çok iyi olacak bu

Sırf içinde et var diye, artan sarımsaklı mantıyı hayvanlara mı verelim?
Ben de sokaktaki dostların önüne yemek konulmasına karşıyım, mamaya da. Kediler avlanmayı unuttu, doğasına aykırı bir kere bu, hamamböceği çoğaldı bu yüzden.
Ama su, yeşil alanı olmayan yerlerde mama vermek de gerekli.
Konun açılma amacı belli, sırf polemik.
Ciddiye alıp açıklama yapmayın, üzülüyorum emeklerinize

Bak ben de kemik istiyorum, önce fırında 30 dk, sonra düdüklüde 1 saat kaynatıp ekmek doğruyorum
Bizim evde özel sipariş ekmek pişiyor mayasız tuzsuz beyaz unsuz. Böbrek rahatsızlığımız var ailecek.
Zaten dana kemiği istese de parçalayamaz dişlerini oyalıyor köpekler

Gerçekten bende gece gece fikir yaptım kendime. Gerçi bizim azman kedilerin kiloları gayet iyi mahallede görüyorum. En son biri bizim evdeki minigi parçalıyor du. Zor korudu kendini kuzum. Baya çete gibiler ya. Zavallım sanki çukur dizisi fragmanı gibiydi o sahne.

Neyyyy böcükdemi yiyor bunlar. Aman Allahım...

Kemikleri bedava falan da veriyorlar

Tabi canım
Hamamböceği protein açısından çok zengin, leşcil değil ki kedi, avlanır
Biz misket veriyoruz ordan oraya hizlica savurup ağzı ile yakalıyor. Baya idman yaptırıyormuşuz hayvana. Hayran kalıyorum içgüdülerine. Evde ama tam bir avcı. Yerinde durmayan bir afacan. Ve inanılır gibi değil rutin oyun saatleri var. Resmen o saatlerde gelip bulaşıyor insana oynamak için. Gerçekten para verip cins kedi peşine düşme mantığınıda anlamıyorum şu haylazın zekasını görünce.
Masaya çıkmaz. Yatak odaları yasak kapının önünde bekler. Gel demezsek gelmez. Tuvaletini kumdan başka yere yapmaz. Sokaktan geldi sanırsın 10 yıllık ev kedisi. Oğlum bazen sıkıştırır ısırmaz.

Canlarına kurban olayım hepsinin
En büyük aşk onlar
Çok seviyorum hayvanları, onları seven insanlar da çok iyi yaşasın

Yaptığınız yanlış. Bir şeyleri bizim rahat şekilde tüketmemiz ve sağlıklı olması hayvanların da rahat tüketebileceği sağlıklı şeyler anlamına gelmez.
Haklı gibi yazmışsınız gıcık oldum.
Mağara nasıl soğuk mu baya?

Canlarına kurban olayım hepsinin
En büyük aşk onlar
Çok seviyorum hayvanları, onları seven insanlar da çok iyi yaşasın
Açıkçası çok severim ama evde bakmak benim için işkence gibi. Kaç haftadır yutkunurken sanki bir top tüy yutuyorum. Benimde kötü yönüm bu. Bide şimdi tüy dökmeye başladı. Bizim ufaklık kucağına alıyor alıyorum elime bantı. Daha önce bu yuzden sokaktan aldığım yavruyu sahiplendirdim. 1 hafta geçmeden getirdiler geri tatile gidicez dönüşte alırız diye ve hasta geldi geri. Hellim peyniri vermiş akılsız. Halbuki ben ona kedi sutu almıştım onuda verdim yanında. Okadar merakliydiki bakmaya. 3 gün diye gitti 1 hafta oldu aramadı. O hayvancagiz elimde öldü. Hiç unutmam bir arefe günü sabaha kadar nöbet tuttum başında her anına tanık oldum. Veteriner de çare olmadı. Bunuda sokağa bıraktım hatta baktım diğer kredilerden kendini koruyamıyor dedim bırakırsam bunuda öldürür ler. Al sana ikinci vicdan azabı. Şimdi tüy lerle hafif kafayı sıyırmış gözüm seyreye seyreye alışmaya çalışıyorum. Tövbe etmiştim o olen kediden sonra eve hayvan almaya çünkü hala atamadım ustumden. Ama eve almasam buda ölecek. Napalım tuyu içinde okuyup duruyorum daha bir çözüm bulamadım. Kendimle beraber lazer epilasyona mı götürsem acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…