Zorda kalmış aç ve susuz sokak hayvanlarına yemek su götürüyorum. Bakın dikkatinizi çekerim mama demedim. Yemek. Mamalara kesinlikle karşıyım. Hayvanlar için çok sağlıksız. Kendimizin yiyemeyeceği şeyleri, hayvanlara vermemeliyiz. Bizim sitede Allah razı olsun zorda kalmış sokak hayvanlarına yardımcı olunuyor, su ve yemek götürülüyor. Bizim siteye yeni taşınan benim yaşlarımda bir kız var, hazır mamalardan koyuyor, sinir oluyorum. O yapay mamaların içine tuzu basıyorlar, hayvanlar çok susuyor sonra su bulamıyorlarBiz o gün ne yediysek ayırırız, komşular da öyle. Tavuk veririz, balık veririz, makarna, çorba, süt veririz. Fark ettim ki o kız hayvanları bilinçsizce beslemeye başladıktan sonra, özellikle kediler çok susamaya başladı. Ben bu kişiyi güzel dille nasıl uyarabilirim?
Biz zaten baharatlı yemekleri vermiyoruz tabii ki. Balık veriyoruz, tavuk veriyoruz, etli yemek veriyoruz. Kendimizin de gönül rahatlığıyla yediği doğal yiyeceklerden veriyoruz. Hepsi bayıla bayıla yiyor.Şimdi sofrada yenilenlerden veriyorsanız sizinki de yanlış
Yani tuz baharat soğan vs olmayacak
Özel tavuk balık alıp mama pişirirseniz olur da evden çorba vs sağlıklı değil ki onlar için
Örneğin kediler etçil
İçinde tahıl olmayan hazır mama yiyor bizimki
Yine kedi süt içmemeli sindiremiyor tıpkı bebekler gibi yoğurt yiyebilir yine tuzsuz ev yapımı peynir yiyebilir
Yıllarca bebeklere de inek sürü verilmiş ama sonra hatalı olduğu sindirmedikleri bağırsak sıkıntıları yaşadıkları belirlenmiş
Sokaktaki Can'lar ne bulurlarsa yiyorlar
O kızın koyduğu kuru mama da sizin koyduğunuz taze yemek de onlar için bulunmaz nimet çünkü günümüzde çöpler kapalı zaten doğa yok avlanmaları mümkün değil
O kızla da konuşup paraları birleştirip hazır mama yerine kasaptan tavuk vs alıp pişirebilirsiniz kediler için deyince ucuz yerlerinden atılacaklardan vs de verir
Zira 1,5 kg mama 127 TL idi ucuz değil
Köpekler de haşlama suyuna ekmek hatta kemik suyu un çorbası vs de yerler kış için allınızda bulunsun
Hayır canım, baharatlı yemek vermiyoruz. Hem onlara uygun olan, hem de sağlıklı yemeklerden veriyoruz.Aslında durum düşündüğünün tam tersi. Bizim yediğimiz yemeklerde hayvanların günlük besin ihtiyaçları karşılanmıyor çünkü insan vücudundan daha farklı ihtiyaçları var. Veterinerler en ucuz mama ev yemeğinden iyidir diyor. Ayrıca baharatlar hayvanlar için çok sakıncalı olabiliyor
Mesele sadece baharat değil zaten. Yani tabi aç kalmalarındansa ev yemeği yemeleri daha iyi. Ama mama yemeleri daha makul. O yüzden bırak mama versinler. Zaten en iyi mamalardan yemedikleri müddetçe malesef ömürleri çok da uzun olmayacakHayır canım, baharatlı yemek vermiyoruz. Hem onlara uygun olan, hem de sağlıklı yemeklerden veriyoruz.
Asıl sen insanların yakasından düş. Seni Allah'a havale ediyorum.İç parazit nedir ne değildir haberin yok gelmiş burda ahkam kesiyorsun. Bu konuyu da iyi niyetle açtığına asla inanmıyorum önceki konularını bilenler beni anlar. Hayvanseverlerin yakasından düş artık diyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?