Bir arkadasimin basina gelen bir olay - yorumlarinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farklı fikirde olunacak bir konu değil ki. Birine yürümüyorsan, flört etmiyorsan, sevgilin falan değilse aşkım demezsin. Nereden arkadaş olduğunun bir önemi yok. O yüzden sevgilisi şöyle yakışıklı böyle yakışıklı güzellemesini de yemedim ben. Hatun adama yürümüş, şimdi yok karakteri öyle yok herkese öyle der diye hafifletiliyor mevzu bence. Akıl sağlığı yerinde olan her insan bunu ayırt edebilir bence.
Banada konu sahibinin arkadaşı karşı tarafa nabız yoklamış gibi gelmedi değil, bu hitapları kullanarak. Hele kadını araması tam huzur kaçırmalık hareket bana göre. Resmen kadına, bak kocan bana özelinizi anlatıyor, biz samiyiz mesajı vermiş. Yoksa böyle bir durumda kadını aramak için aşırı saf falan olmak lazım.

Arkadaşına verdiğin akıl doğru ama devamında iş yerinde veya evli bir erkeğe hitap ederken aşkım yavrum kuzum falan gibi kelimeler seçmemesi gerektiği anlamalı.
Bunun farkında olmayacak kadar sosyal becerisi düşükse sevabına öğret.
Art niyetli diyebilirsin ama etrafındaki her erkeğin kendisine hayran olmasını seven herkese nazar boncuğu dağıtan bir tip canlandı gözümde.
Kadının eşini araması tam fiyasko.
Muhtemelen adam, arkadaşının konuşmasına dikkat etmesini istedi ve arkadaşın neden neden diye üstüne gitti.
Dediğim gibi sosyal ilişki konusunda beceriksiz değilse arkadaşının bu olaylardan zevk aldığına eminim ama ispatlayamam.

Ben de çiçeğim derim sevdiğim bir erkek arkadaşıma, sevgilisi ya da benim sevgilim bu hitaptan rahatsız olsa hak veririm ama bir yandan da içten içe hitabimi normal bulurum.
bu ayrı , tatlım ayrı, minnoş ayrı, hatta canım ayrı ama "aşkım" da ayrı yani.
Ne münasebet ?
Ariza çıkartan kadın yüzde yüz haklı.
Arkadaşının arayıp birbirbir bir seyler demesi hiç önemli değil, sonuçta aldattığı kadın da yakalandığını öğrenince arayıp 'ay yanlış anladin' diyebilirdi.
Bence arkadaşın hayalet taklidi yapsin, bıraksın adam karısıyla meselesini kendi halletsin.
çocukla da beş tık daha resmi durmaya gayret etsin.

sakin ol Msspinkie :KK70:cidden aynı düşünüyorum ama eşlerimiz yapmadı başka adam bu

seni kendime çok benzettim bende bazen konuları çok içselleştiriyorum:KK14:
Şu şey konusunda da dur neydi ....size kocanız az öte kay dese bosanirsiniz....ne kıl olmuştum.

Arkadaslar bir konuda bir seyi merak ettim. Benim henuz cok genc bir arkadasim var. Tatli ve canayakin bir tiptir. Kendisinin cok asik oldugu, sevdigi bir sevgilisi de var. Bu kizin surekli is sebebiyle yazismak zorunda oldugu ama ayni zamanda yakin bir arkadasi olarak gordugu is arkadasi var, erkek. Bu kisiyi de is cevresi sebebiyle taniyorum, hani iyi efendi tatli bir cocuk. Arkadasimin ondan hoslanacagina ihtimal vermem bu arada. Bu cocuk da evli, arkadasim olan kiz cocugun esini goruntulu konusmalardan (is icin surekli birbirleriyle goruntulu konusma halindeler evden calistiklari gunlerde, bu ikisi ayni ekipte) taniyor, her zaman hal hatir soruyor selam soyluyor vs.

Bu oglanin esi bir gun arkadasimla cocugun yazismalarini gormus. Yazismalar genelde is odakli ve surekli kanka haci vb gibi hitaplar var. Ama sorun su ki arkadasim (ben dahil ve yakin arkadaslarinin tamami dahil kadin erkek ayirt etmeksizin) zaman zaman millete askim kuzum yavrum gibi hitap edebiliyor. Ben cok yadirgamiyorum cunku ben mesela askim demem, ama kadin erkek ayirt etmeksizin canim diyebilen biriyim. O sekilde agzimdan cikiyor yani anac biriyim biraz. O yuzden cok da yadirgamadim. Ama cocugun esi bunu gorunce cok uzulmus kavga etmisler. Cocuk da ne akla hizmetse bu kiza bunu anlatmis. Kiz da zaten biraz panik bir tip, cocugun esini aramis, iste yanlis anladin, cok uzgunum, X'i ben kardesim gibi goruyorum, ben herkese askim derim, cok uzuldum filan demis. Cocugun esi de "bu konuda konusmak istemiyorum" diyip kapatmis.

Bana herkese canimli cicimli konusmak cok normal geliyor ama biliyorum ki genelde cok da normal karsilanmayan bir sey. Cocugun da hic flortoz bir havasi yok, daha cok a ne iyi cocuk ne komik bir insan filan dersiniz. Arkadasimin sevgilisi de var ve sevgilisi cidden cok yakisikli. Bu yuzden kendini cok kotu hissetmis kendini sucluyor.

Ben dedim ki iyi tamam sen uzerine dusen aciklamayi yapmissin hatta hic aramasaymissin da olurmus, cunku senin bildigini bilmesi daha da sinirlendirmis olabilir. Dedim bosver bir daha dikkat et cok samimi olma, bir yerde esiyle denk gelirsen de normal davran, unut bu konuyu seninle cok alakasi yok, mevzu ikisinin arasinda bu konuda konusma bile gundeme getirme, normal davran. Bir tik daha resmi ol. Iyi demis miyim? Ben bu isleri cok bilmiyorum bu yuzden size de bir danismak istedim.
Hayır tabiki iyi dememişsin, arkadaşım aklını başına al elalemin kocasına aşkım denmez diyecektin.

Ayrıca bu hitap şekli adamın hoşuna gitmiş ki mesafe koymamış. Ne biçim iş arkadaşlığı ilişkileri bunlar ya

Mevzunun arkadaşinizla nasil "çok alakasi" yok. 😁 Arkadaşiniz mevzunun kendisi olmuş. İş arkadaşina aşkım denmez.
Hoş normal arkadaşa da denmez bence ama denilecekse de karşindaki kişiye göre kullanirsin bunu, karşilikli sorun olmayacağini bildiğin kişilere askim da dersin baska ne istiyorsan onu dersin.

Benimle konuşurken garip garip hitaplar kullanip, devamli elime koluma dokunan insanlari sevmem ben mesela ve bunu belirtince "ayy ben çok dokunsalim, ben herkese boyle derim" savunmalarina da ayri gıcık olurum. Herkese yapınca otomatik olarak kabullenilmek zorunda değil. Dikkat edecek insanlarin sinirlarına.

Ha diyeceksiniz adam rahatsizlik belirtseydi. Malesef herkes bunu kolay dile getiremiyor, iş yerinde yuz yzue bakiyoruz simdi bozulur alinir diye. 🤷 Biri sinirlarini cizemiyor, oteki "acaba rahatsiz olur mu? " Dusunmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X