Merhaba canım .
Kucuk olanı daha yakınında tutarak ama buyuge odaklı bıseyler yapsan kucugede farklı bıseyler versen olmazmı ? Mesel bazı yayın evlerıne yıllık uye oldugunda her ay paket gelıyor cok ta guzel seyler var ıclerınde etkınlıkler boyamalar eslestırmeler fılan . odayı toplamaya gelınce cok dagıtıldıgı zaman benımkı senınkınden 1.5 yas buyuk olmasına ragmen toplamak ıstemedıgınde, oyleyse beraber toplayalım dıyorum. Cunku gozlerı korkuyor oyuncak sepetıne atmak ıstemıyorlar hepsını bazı seylerı elının altında bırakmak ısteyebılıyorlar. Yanı benımkı bu sekılde az cok resımlerden goruyorsundur odası hep dagnık
hmm , öyleyse aynı seyler vermelısın buarada calısıyorsun temızlıkcı tutsana hafta sonu ıcın . 60 tl sende yardım edersın butun evı daha cabuk yapmıs olursunuz. Aksamları 2 saat az ama o 2 saatte yemek fılan ısı yoksa ıyı. Yemekten sonra bulasıkları annenız yıkarsa sızde bolca vakıt gecırmıs olursunuz . Degısık oyuncaklar edınsenız okula gıdıyormuydu buarada 5 yasında kı?ikisine yaşlarına göre farklı etkinlikler ayarladığım zaman kavga başlıyor birbirlerinin elindekileri çakiştirmeye başlıyorlar.. sonra bende sinirleniyorum durum içinden çıkılmaz hale geliyor.. :)))
Bence hareketli oyunlar oynayabilirsiniz.saklamvac korebe tarzi.erkek cocuklari daha cok seviyorlar.benim de 4 yadinda bir oglum var.evcilik tarzini da cok seviyor.marketcilik komsuculuk ogretmencilik.bu tarz oyunlar deneyebilirsin.cadir kurun carsafla.
Oğlum doğmadan herkes cocuk cok zor bakmak cok zor derlerdı, oğlumu dogurunca ben sandımkı ıhtıyacları bızıım tarafından karsılandıgı o surec zor, aman dedım 2 aylıkken 3 tane cocugumda olsa bakarım ben nesıne bakamıcam sunun.Çocuğunuz sizinle işbirliğine girmiyorsa çoğunlukla “ben de bir bireyim ve isteklerim var, siz de beni anlayın” demek içindir. Aslında anahtar cümle var konunuzun içinde akşamları 2 saat görüyorum demişsiniz.
Soruınun özü yeterince vakit geçiremiyorsunz, he sakın yanlış anlamayın hayat telaşı sizi anlıyorum ve takdir ediyorum.
Onu yeterince dinleyemediğinizi düşündüğü için asabi bir tavır takınıyor olabilir.
SabahCuteMom konusunda da annemiz aşırı tedirgin ve kaygılı olduğu için çocuk kendi kabuğuna çekildi diye düşünmüştüm.
Evet bir anne değilim ama kardeşimi ben büyüttüm, demek istediğim şu güzel annelerim, her şeyin başı 'dinlemek'..
Dinlemek anlamanın yarısıdır, umarım kaygılarınız düzelir.. Bol şans
Okula gıtmıyor mu ? Boyama yapıyor mu mesela ? Cızgı bırlestırme vs. Cunku okul oncesı yoksa eger cok zorlanır ılkokuldaevet bunları daha eğlenceli bulacaklar kesin :)) ama seneye ilkokula başlayacak mesela el kaslarını geliştirmek için ya da dikkatini birşeyler yapmam gerekir mi bilemedim
Ben anne olmayı çok istiyorum evet, ama ilk çocuğuma her şeyi tam anlamıyla verdiğime inanıp 'anne ben bunu istiyorum' dediğinde (gerekli bişeyse) çok rahat bir şekilde alabiliyorsam, 2. çocuga maddi manevi hazırsam yaparım.Oğlum doğmadan herkes cocuk cok zor bakmak cok zor derlerdı, oğlumu dogurunca ben sandımkı ıhtıyacları bızıım tarafından karsılandıgı o surec zor, aman dedım 2 aylıkken 3 tane cocugumda olsa bakarım ben nesıne bakamıcam sunun.
Sımdı oyle dusunmuyorum ama , egeden baska cocugum olmadı henuz. Varmıs bunda da bır hayır dıyorum , bundan sonrasına bakalım ınsallah
Okula gıtmıyor mu ? Boyama yapıyor mu mesela ? Cızgı bırlestırme vs. Cunku okul oncesı yoksa eger cok zorlanır ılkokulda
Etkinliği okulda yapıyorlar zaten çocuklar
Siz evde anne olarak okulda veya başka yerde yapılmayan bir şey yapın.
Örnek: SARILIN
Çocuğunuza bol bol sarılın.
Sarılın, sonra gıdıklamaya başlayın.
Gıdıklarken siz de gülün.
Çocuğunuzla zaman geçirirken sizin de eğlendiğinizi gösterin. Siz de eğlenin. Siz eğlenmediğinizde çocuğunuz hissediyor. Etkinlik yaparken bunu "aman çocuğumun kasları gelişsin, öğrensin, eğitilsin vs vs" şeklinde yapıyorsanız çocuk bunu hissetmiştir.
Eğitmeyi boşverin.
Sevgi gösterin. Eğlenin. Eğlenmeseniz de başlarda eğleniyor gibi yapın.
Banyosunu yaptırırken yüzüne su fışkırtın. Oyun oynayın. Siz de oyuna katılın. Onunla zaman geçirmekten keyif aldığınızı hissettirin.
Bir sevgilin/kocanız olduğunu düşünün. Bir kafeye gittiniz, adam sürekli sağa sola bakıyor veya telefonuyla ilgileniyor. Ama sizinle orada olduğu için bundan zevk aldığını gösteren herhangi bir görüntüsü yok. Sizin hoşunuza gider mi? Siz huysuzlaşmaz mısınız?
Evde yakalamacılık oynayın. Saklambaç oynayın. O yaş çocuğu bunu sever. Sokağa çıkın, yaprak toplayın. Taş toplayın.
Küveti doldurun, içine siz de girin (iç çamaşırlı). Küçük bir top alın, küvette top oynayın.
Anlatabildim mi?