Sayın Ayşe Yılmaz,
yazdıklarınızda endişelerinizde çok çok haklısınız.
Aslında sorun evde pc olması,çocuklara telefon alınması değil,sorun ebeveynlerin denetimden ve bilinçten uzak olması,eve pc veya çocuğa telefon almamakla sorun çözülmüyor,çünkü siz bilgisayar almasanızda çocuklar ailelerin verdiği harçlıkla internet kafelere gidip her türlü siteye girebiliyor,internet kafelere belli yaş grubunun altındaki çocukların girmesi yasak sözüm ona ama denetlemeler yetersiz olduğu için her kafede birkaç İlköğrerim çağındaki çocuğu görmeniz mümkün.
Evinizde pc varsa evet kesinlikle salonda olmalı,çocuk msne de girmeli,teknolojinin nimetlerinden de faydalanmalı ama önce bizler bilinçli olmalıyız,pcyi nasıl kullanacağını,ne şekilde kullanması gerektiğini çocuğumuza öğretmeliyiz,pc olan evlerde ailelerin kesinlikle bilgisayarı kullanmayı bilmesi gerektiğine inanıyorum,çocuğunuzu yaşamın her alanında olduğu gibi teknoloji de de denetleyebilmelisiniz.
Eline verdiğimiz telefonda kimlerle görüştüğünü,ne yaptığını bilmekte önemli.
Pc,telefon kötü diye nitelendiremeyeceğimiz şeyler,aksine hayatımıza kolaylıklar sağlayan,bilgiye hemen eriştiren teknolojik ürünler,yani en azından benim görüşüm bu doğrultuda,kötü olan bizlerin kullanma amacından çıkmamız ve çocuklarımıza yeterli eğitimi veremeyişimiz.
Yazınızda bahsettiğiniz site erişkin insanlar için bile bir tehlike arz ederken çocuklara vereceği hasarları düşünemiyorum bile,yine bilinç ve denetim çıkıyor ön plana.
Ne olursa olsun aile pc için veya başka birşey için asla bilmiyorum,aklım ermiyor dememeli,öğrenmeli,öğrenmek zorunda,araştırmalı,çağa ayak uydurmalı çünkü çocuk sahibi.
Eğer çocuğunuz varsa uyanık olmalısınız,kendinizi ve çocuğunuzu eğitmek,bilinçlendirmek zorundasınız.
Biz ebeveynler olarak elimizden gelenin en mükemmelini yapmak için var gücümüzle çabalayalım,gerisi zaten alınyazısı.