Bir annenin, Bir kadının yaşayabileceği en kötü şey...

Çok geçmiş olsun, oğlunuza acil şifalar diliyorum. Dilerim biran önce sağlığına kavuşur. Çok zor bir durum.

Lakin eşinizin, babalığını bile esirgediğini o masum yavrunun yanında olmasına hiç bir anlam veremiyorum. Oğlunun yüzüne nasıl bakıyor, o vicdanla nasıl yaşıyor, anlamak imkansız. Şuan yanınızda olmasının ne anlamı ki, oğlunuz unutacak mı hastanede babasız geçirdiği günleri, size uyguladığı şiddeti, hakaretleri?

Oğlunuzun, güvende hissedeceği, huzurlu ve mutlu bir ortamda olması lazım şuan. Sizce babasına güveni kalmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Onun gözünün önünde kavga etmiyorsunuzdur belki ama zannetmeyin ki o soğukluğu, sevgisizliği anlamaz. Öyle bir anlar ki, anladıkları onu bütün hayatı boyunca etkiler.

Çok zor bir durum yaşadıklarınız ama bence çözümü bu değildi. Belki oğlunuzu düşünerek babasının eve dönmesini kabul etmiş olabilirsiniz ama bu adamın çocuğunuza verebileceği iyi bir şey olabileceğine inanmıyorum. Tabi siz inanıyorsanız, kimseye söyleyecek bir şey kalmıyor. Umarım inandığınız gibi, oğlunuz için daha iyi olur.

Allah şifa versin, oğlun resimde çok sağlıklı, çok şirin gözüküyor maşallah. İnşallah en yakın zamanda hastalığından tamamen kurtulur. Her geçen gün tıp ilerliyor, umudunuzu kaybetmeyin lütfen. Oğluna verebileceğin en güzel şey, huzurlu, mutlu, sevgi dolu bir ortam. Senin gibi annesi var ne mutlu ona. Daha çok küçük, önünde uzun yıllar var atlatacaktır bu illeti. Eşine gelince keşke affetmeseydin ama kimse kimsenin halinden anlamaz, neler yaşamışsın, vardır elbet bir sebebi.

Çocuğunu reddetmiş bir adamın ayrı yaşarken maddi destekde bulunacağınımı sandınız...Evden ayrılmakla kalmadı bizden maddi desteğinide çekmişti ailem ve birazda benim birikimlerimle 3 ay dayanabildim...

faturalarımı ödeyemedim, kredi kartlarım icralık oldu, hastaneye gidicek param olmayıp konu komşudan borç aldığımı bilirim ben...amaç beni yıldırmak lanet olsun boşanıyorum senden dedirtmekti....

çalışsaydın diyicektin ama çocuğumun tedavisi varken nasıl çalışabilirdim...

Çok iyi beslenmeye ihtiyacı varken sayı ile meyve alıyordum

Sizde eşim gibi konuşuyorsunuz o da ''gurursuz kadın, gururun olsa boşanırdın'' derdi...

Eve döndü ve bu olayın üstünden 1.5 sene geçti, kavgamız tartışmamız yok buda benim sorgulamamdan çocuklarımın daha fazla yıpranmasını istemediğimden susuyorum...

Sırf şu evladım için, onun sağlığı için Sevmediğim hiçbişey hissetmediğim bir adamla aynı evi paylaşmak GURURSUZLUKSA BEN GURURSUZUM arkadaşım....

Allah razı olsun arkadaşım. Ben inanıyorumk evladım yeniden doğmuş gibi diğer çocuklar gibi sağlıklı olucak...

Rabbim kimseye evlat acısı vermesin.Hapşırdıklarında bile içimiz gidiyor Allah'ım kimsenin evladına dert verip derman aratmasın...

Rabbim evladınıza şifa versin.Sizlerede güç kuvvet versin...

hastane ortamı cidden çok zor ve bide söz konusu olan evlatsa acılar dayanılmaz oluyor...

Amin inşallah çok sağol canım benim.. Rab'bim size de acil şifalar ve güç kuvvet verir inşallah! Allah yardımcınız olur inşallah öyle yorgun öyle üzgünüm ki sizi en iyi ben anlıyorum Allah'ım size hep doğru yolu gösterir inşallah

Yazdığınız bu cevap yada yazma gereği duyduğunuz sadece kırma,yaralama,incitme dolu bu sözcükleri bir araya getirmek için keşke hiç boşuna zaman harcamasaydınız.
size gerçekten acıdım. sanırım aynı şeyleri yaşamış aynı durumla karşılaşmışsınız.
size çok ilginç,çok tuhaf gelen olayları yaşayan insanlar var bu hayatta hiç bir şeyi çok görmeyin ha yaşamadıysanız da düşmez kalkmaz bir allahtır.
neyse ben sizin kadar kırıcı olmayım.
canım arkadaşıma allahtan sabır çocuğuna şifa dilerim.

Bu konuyu actigima o kadar pismanim ki ben ne yapabilirim
Bana bir akil verin diyede yazmadim.buraya yazma sebebim diger arkadaslarin sikintilarini dertlerini okuduktan sonra kendi yasadiklarimin bir duygu patlamasi olarak degerlendirin lutfen... Kinaniyorum haklida olabilirsiniz kendi acinizdan hatta beni gurursuz olarakta adledebilirsiniz...Ayni seyleri bugunde yasamis olsam yine kararim ayni olurdu...su zaman icin benim gururumun hicbir onemi yok...Maske takiyor diye cocuklarini vebaliymis gibi oglumun yanina yaklastirmayan evlat sahibi hemcinsleride gordum ben....losemi hastasi ve maskeli oldugu icin diger velilere karsi yuvaya veremedigim egitimcileride tanidim ben...beni en kotu gunumde yuzustu birakan esimi ''ben olsam 50 tane adamla aldatirim'' diyen arkadaslarimida duydum ben... Etrafimda bu kadar olumsuzluk yasarken burdada daha fazla tepki almamak ve kinanmamak icin burda da susuyorum...Allah benim yasadiklarimi dusmanima dahi yasatmasin...Desdekte bulunan iyi temennilerini dualarini benden esirgemeyen adlarini bilmedigim yuzlerini gormedigim tum arkadaslarima tesk. ediyorum....Allah'tan evlatlarinizla,esinizle saglikli ve mutlu uzun seneler diliyorum...HOSCAKALİN

Asla kendini suçlama. bazı insanlar sınanır her insan bir sınavdan geçer senin şansızlığın mı diyim bilemiyorum sen iki sınava hazırlıksız olarak aynı anda girmişsin.
rabbim çok büyüktür sen sabır iste tevekkülü elden bırakma.
kimse kimsenin ne çektiğini neye neden katlandığını bilemez. herkesin anlayışla karşılamasını bekleme.
hak verende olur karşı çıkanda olacak. sana güzel bir hikaye yaşadıkların zor ama aşılmaz değil.
gün gelecek güneş senin için de doğacak unutma.

Hz. Eyüp’ün tıkır tıkır giden işleri ilk kez hayvanlarının peş peşe hastalanmaya başlamasıyla bozuldu. Kısa süre içinde koca sürüden bir tek sıska inek, bir tek kara keçi kalmadı; hepsi telef oldu. İnsanlar Eyüp’ün bu duruma ne diyeceğini merak ediyor; ağzını yoklayarak:

“–Nedir bu başına gelenler…!” diyor ah vah ediyorlardı. Eyüp peygamber yüksek ahlakından ödün vermeksizin:

“-Allah verdi; Allah aldı; her şey O’nun değil mi?” diyordu.

Eyüp Peygamber hayvanlarını kaybetti ama sabrını ve metanetini kaybetmedi.

Belalar geldiğinde aile ve akrabalarıyla gelirmiş...! Eyüp Peygamber bir gün dışarıda işleriyle meşgul iken acı bir haber aldı. Ani bir sarsıntıyla evleri yıkılmış, tüm çocukları göçük altında kalmıştı. Yıkıntıdan sağ kurtulan yalnızca karısıydı. Hz. Eyüp’ün gözleri evlat acısından kanlı yaşlarla doldu; ama ‘sabır’ dedi.

Eyüp Peygamber çocuklarını kaybetti ama sabrını ve metanetini kaybetmedi.

Belalar henüz bitmemişti. Hz. Eyüp’ün vücudunda yaralar çıkmaya başladı. Küçük küçük çıbanlar, gün geçtikçe büyüdü; bütün vücuduna yayıldı. Eyüp Peygamber hekimlere gitti, ilaçlar kullandı ama nafile… Yaralar iyileşeceğine azıyordu. Eyüp Peygamber’in hastalığı arttı. Artık çalışamadığı için elde avuçta ne varsa hepsini tüketti. Karısı ona bakıyor, evi geçindirmeye çalışıyordu.

Eyüp Peygamber’in yaraları çok fenalaştı. Hastalığının bulaşıcı olması ihtimaline karşı kimse onun yanına yaklaşmak istemiyordu. Eyüp Peygamber yapayalnız kalmıştı. Acı ve ıstıraplar içindeydi… Allah’a dua etmeye ve O’ndan sabır istemeye devam etti. Ama artık bırakın vücudunu hareket ettirmeyi, dudaklarını kıpırdatacak takati kalmamıştı. Bir insanın başına gelebilecek her türlü felaket ve müsibet, onun başına gelmişti ve o, tıpkı sağlıklı ve varlıklı günlerinde olduğu gibi Allah’tan uzaklaşmamış, O’na olan bağlılığını ve güvenini kaybetmemişti. Hz. Eyüp imtihanını başarıyla geçmiş ve insanlara örnek bir kul olmuştu.

Eyüp Peygamber sağlığını kaybetti ama sabrını ve metanetini kaybetmedi.

Hastalığının şiddetlendiği bir anda:

“Ey Rabbim!” diye dua etti. Halim sana malumdur. Adını anamayacak kadar hastayım! Ey Şifa Veren! Şifana muhtacım…”

Yüce Allah, kulundan hoşnuttu. Eyüp Peygamberin makamını, katında daha da yüceltti. Ona:

“–Ayağını yere vur” diye vahyetti. Eyüp Peygamber güçlükle ayağını kaldırıp indirdi. Ayağını indirdiği yerden berrak bir su kaynamaya başladı. Eyüp Peygamber o suyla yaralarını temizledi. Yaraları kısa sürede kuruyup kayboldu; sudan doyasıya içti, içindeki dertler şifa buldu. Eyüp aleyhisselam, hastalanmadan önceki sağlığına tez zamanda kavuştu. Sağlığını kazanan Hz. Eyüp, servetini de yeniden kazandı. Böylece o, refah ve sağlık içindeyken Allah’ı unutmadığı gibi, yoksul ve hastalıktayken de O’na küsmedi, isyan etmedi. Böylece Eyüp aleyhisselam, Allah’ın sadık ve sabırlı bir kulu olarak tarihe geçti.

merhaba canim, bir duygu patlamasiyla yazdin paylastin
iyi de yaptin bir anne olarak bir kadinin nelerden fedakarlik ettigini gormus olduk
bir kez daha anlamis olduk
inan kadin olarak en iyi bizler anlariz
her ne kadar cevrende cocugun vebaliymis gibi cocuklarini yaklastirmayan kadinlar olsada
her ne kadar ben olsam 50 adamla aldatirdim diyen kadinlar olsada
her ne kadar "neden bosanmadin nedenn" diye soran kadinlar olsada
bilki her insan ayni seyi dusunmez
burda seni bir nebze anlariz ve en iyi dileklerimizle icten gelen dualarimizla sabir diler cocuguna
afiyet sihat dileriz
bir kadin olarak icimiz sizlar yasadigin adaletsizlik karsisinda
parasizligin verdigi boyun kirikliklari karsisinda
ve hemcinsimiz olarak neden bu kadar cekti diye dusunuruz
sasar kaliriz
anlatirsin anlariz veya anlamak istemeyiz
sen en azindan yasadiklarini cektiklerini mucadeleni biliyorsun
ve paylasiyorsun pisman olma lutfen
sana kizan arkadas uslubu sert ve ters olsada
eminim o'da hemcinsinin bu kadar aci cekmesine isyan ettigi icin
oyle yazdi hani demissin ya
cocugumun onunde dayak yedim diye
bu kadar asagilama dayak kufur yiyen bir kadin ister istemez cocuguna yansir
en azindan hisseder cocuk
ve kotu etkilenir diye dusundu
icim sizlayarak soyluyorum ben dahil soyluyorum
eger tek carem esimin parasiysa cocugumun tedavisi icin
ve hic bir sekilde para talep edemezsem hic bir gucum yoksa baska
kuma bile kabul ederim
ben ki aldatmanin a'sini duydugum an bosanirim diye tepinen bir insanim
ama yavrum icin tek care buysa katlanirim..
seni yargilamak kimsenin haddine degil elbet ama
gungormus cefakar fedakar bir annesin
bosandiginiz an cocugunun durumunu mahkeme goz onune bulundurup
ona gore nafaka tazminat alamazmiydin?
hani haddime degil sadece meraktan soruyorum
bir ev var kendine ait
oyle bir adami atip basindan evini satip parayi degerlendiremezmiydin?
bunlar geliyor uzaktan aklimiza
ceken goren mucadele eden kosturan sensin bu yuzden en iyi sen bilirsin
her kararina saygiliyim cunku cocugun icin savasan bir isnansin!
diyecegim o ki kirilma darilma
bu sitede aldatan aldatilan aci cekmis dayak yemis
iskence gormus hatta kendini pazarlamis nice kadinlar konu acmis
biz sadece empati yapmaya calisip dua ettik sabir diledik sorduk sorguladik
kimi zaman elestirdik ama KADINCA
cunku kadin olarak birimiz anlamazsa digerimiz anlar
sevgiyle kal lutfen uzulme yazilanlara cunku ozunde hic kimse kotu dusunmuyor
ayiplamiyor sadece kadin olarak uzuldugu icin oyel yazmistir her ne kadar haddini asssada

Lütfen kırılıp gitme, burası bir forum iyi kötü herkes fikrini söylüyor. Belki yazan arkadaş ta size bu şekilde yardımcı olacağını düşündüğü için yazdı bunları. Yaralamak olarak düşünmeyin lütfen, bazen acı sözler bizi kendimize getirir, fikri olmayan bir şey söylemekten çekinen insanlara daha çok kızarım, Çünkü seni olduğun yerde bırakır. Ben psikoloğa hiç gitmedim çok düşündüm ama fırsat olmadı, bir arkadaşım gitmişti mesela hayatını anlatırken çok sert bir şekilde neden öyle yaptın, niye fırsat verdin gibi eleştiriyormuş. Artık bilemicem arkadaşım anlattı. O yüzden sert tepkilere de alışmanız lazım, siz neler yaşamışsınız ne zorluklara katlanmışsınız, burda sizin iyiliğinizi isteyen bu nedenle eleştiren insanlara kızıp pes etmeyin lütfen. Tedavi sürecini, gelişmeleri yazın, dualarımız sizinle, Allah şifa versin. Bir gün oğlunu evlendirip burda daha gelinini çekiştireceksin Hemen gitme lütfen.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun öncelikle oğlunun tedavisinin bitmesine 1 sene kalmış bence bu 1 sene de gayret et sonra sen aç ona boşanma davasını...kusura bakma ama eşin baba olmayı bir kenara bırak insan bile olamamış çünkü bir insan yavrusu o kadar hastayken başka bir kadınla gezip tozuyor seni bırak oğlunu bile reddediyorsa onun şu dünyada aldığı nefese yazık.ne demek onun benden olduğuna dair şüphelerim var ya eşin resmen dayaklık.madem güzel bir işin var oğlunun tedavisi bitttikten sonra ailenin yanına taşın o adamdan da boşan onunla ömür mü geçer yaşadıkların ne kadar ağır aklından çıkmaz insanın Allah oğluşuna sağlık sıhhat sana da sabır versin

Vay be !! Ne kadınlar varmış oğlu can çekiştirirken oğlunun yanında destek olmak yerine koynunda gününü gün ettirecek kadar !!

Böylelerinden baba olsa ne olur olmasa ne olur !!

Rabbim evladınıza en acilinden şifalar versin, içim szıladı ya.Biz ki tanımayız etmeyzi siz, biz burdan sızladık üzüldük o nasıl bir babadır evladını atıyor ... Yazık ....

Allah sizede bol sabır versin inş hediyenizde oğlunuzun sağlığına kavuşması olsun.Dualarımla ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…