Bir anne olarak siz ne yapardınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tengil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tengil

Anlaşılmaya çalışan bir anne
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2012
2
0
286
İstanbul
Bugün başıma bir olay geldi. Çocukları gezdirelim diye Bursa cumalıkızık köyüne gittik. İnanılmaz bir kalabalık var. Elimde 4 yaşında kızım bir tezgahta birşeyler bakıyoruz. Yanımızda bir baba ağlayan kızıyla baş etmeye çalışıyor. Adam kızını kucağına aldı ve çocuk babasının kucağından inmek için çabalarken ayağı benim kızının göğsüne geldi. Ama spor ayakkabısı olduğu için o anki tepinme hızıyla kızımın canını yaktı. Ama babası mahcup bir ifadeyle kusura bakmayın dedi. Kızımla göz göze geldiğimden korktuğunu gördüm. Ama adama da çok bişey diyemedim çünkü öncesinde kızıyla uğraştığını durdurmaya çalıştığını gördüm. Biraz sinirlendim ama bişey demedim. Aldım kızımı yürümeye devam ettim. Görmedim ama karısıydı sanırım. Çocuk o ne olacak kadına bak sinirli sinirli bakıyor diyo ben o kısmını duydum. Sonra arkama dönecektim kadına cevap vermek için kendi eşimi yanımda kavga mı çıkaracaksın dediğini duydum. Ama kadın hem suçlu olarak söyleniyor ama ben biraz uzaklaştığım ve kalabalık olduğu için ne dediğini de anlamadım. Ama sinirim ve üzüntüm birbirine karıştı. Sonra eşim yanıma geldi kadın sana söyleniyor dedi. Dedim ki ben mi suçluyum hem beni konuşturmadım. Hem benim çocuğum zarar gördü. Sen ağzını açıp bişey demedin, kadın bana bişey söylüyorsa ne demek istiyor hem zarar gören biziz hem de laf söyleyen sizsiniz demedin. Geldin benim yanıma da sana laf söyledi kadın diyorsun. Bana demedin mi ki sen kavga mı çıkartacaksın hiç bir şey söylememişken ben.
Kızıma karşı çok üzüldüm. Kendime de üzüldüm bir anne olarak kızımı korumam gerekirken eşim bana kızacak diye korktuğumdan.
Siz olsanız ne yapardınız. Böyle bir kadınla laf yarışı mı yapardınız. Benim gibi gidermiydiniz.

Ay ben otururken kadinin biri bebek arabasini dibime koymustu nedensee cocugu da bacaklarini salliyor ( bebek degil cocuktu) ayakkabisi bacagima vurdu hem vurmus oldu hem pantolonum kirlenmisti döndüm dedim cocugunuza dikkat eder misiniz!!!! Hemen cekti ama ustune o cocuk ne olcak dese cidden acayip kizardim daha da laf soylemeye devam ederdim. Yaptiysan cocugu dikkat etceksin eline ayagina sahip ciksin. 😊

Çocuğun yaptığında kasıt yoksa bir şey demezdim. Tabi üzülürdüm, dikkat edin lütfen derdim. Kasıt varsa çocuğa değil ailesine bir ton laf ederdim.

Çocuğum kazayla birine zarar vermişse laf etmek ne haddime, üzülürdüm yani. Çocuk kazayla yapmış tamamda anası arsız ve yüzsüz. İnsan azcık mahçup olur. Bu tarz ebeveynler yüzünden çocuğun topluma saygısıda olmuyor.

En basit örneği, okulda öğretmenlerine yaptıkları hadsizlikler. "Binim çıçığım üzgürdür" ağızlarına kürekle vurasım geliyor.

Bugün başıma bir olay geldi. Çocukları gezdirelim diye Bursa cumalıkızık köyüne gittik. İnanılmaz bir kalabalık var. Elimde 4 yaşında kızım bir tezgahta birşeyler bakıyoruz. Yanımızda bir baba ağlayan kızıyla baş etmeye çalışıyor. Adam kızını kucağına aldı ve çocuk babasının kucağından inmek için çabalarken ayağı benim kızının göğsüne geldi. Ama spor ayakkabısı olduğu için o anki tepinme hızıyla kızımın canını yaktı. Ama babası mahcup bir ifadeyle kusura bakmayın dedi. Kızımla göz göze geldiğimden korktuğunu gördüm. Ama adama da çok bişey diyemedim çünkü öncesinde kızıyla uğraştığını durdurmaya çalıştığını gördüm. Biraz sinirlendim ama bişey demedim. Aldım kızımı yürümeye devam ettim. Görmedim ama karısıydı sanırım. Çocuk o ne olacak kadına bak sinirli sinirli bakıyor diyo ben o kısmını duydum. Sonra arkama dönecektim kadına cevap vermek için kendi eşimi yanımda kavga mı çıkaracaksın dediğini duydum. Ama kadın hem suçlu olarak söyleniyor ama ben biraz uzaklaştığım ve kalabalık olduğu için ne dediğini de anlamadım. Ama sinirim ve üzüntüm birbirine karıştı. Sonra eşim yanıma geldi kadın sana söyleniyor dedi. Dedim ki ben mi suçluyum hem beni konuşturmadım. Hem benim çocuğum zarar gördü. Sen ağzını açıp bişey demedin, kadın bana bişey söylüyorsa ne demek istiyor hem zarar gören biziz hem de laf söyleyen sizsiniz demedin. Geldin benim yanıma da sana laf söyledi kadın diyorsun. Bana demedin mi ki sen kavga mı çıkartacaksın hiç bir şey söylememişken ben.
Kızıma karşı çok üzüldüm. Kendime de üzüldüm bir anne olarak kızımı korumam gerekirken eşim bana kızacak diye korktuğumdan.
Siz olsanız ne yapardınız. Böyle bir kadınla laf yarışı mı yapardınız. Benim gibi gidermiydiniz.
Benden önce eşim kavga ederdi galiba. Keşke deseydiniz kadına içinizde kalmazdı. Ne g.rez.kalı insnalar var cidden. İnsan olan bı özür diler iyi misin diye sorar. Adam da değişik bırak kızı ağlasın yerde. Millet olarak bı çocuk terbiyesinde sorun yasıyoruz. Çocuklar ağlak sôz dinlemez mıymıy nedense .

Kadının arkanızdan konulmasına kadar herşey normaldi çünkü çocuk yani bazen durdurak bilmiyorlar tutturma krizleri çok yaşanıyor ama bana söylendiğine eminsem gel yüzüme söyle diye bi dönerdim yani sen hayırdır diye 🤣 aman olmuş bitmiş takmayın

Kalabalık ortam eşiniz de sizi başta durdurmuş. Adam da zaten kusura bakmayın demiş. Kadının ukala tavrı anlamsız. Orda muhatap olsanız ne olacaktı ki ? Boşuna sinir olacaktınız. Bence unutun gitsin. Şimdi gelip ben olsam saçını yolardım falan yazarlar ama gerçek hayatta denk gelmiyorum o kadar gergin annelere ben 😂 çocuğunuz zarar görmesin elbette ama yapan zaten özür dilemiş. Belki kadın anlamadı ne olduğunu. İçinize dert etmeyin boşverin

Adam zaten mahçup. Diğer ikisi çocuk bir şey diyemezsin.
o kadar mahçup olan çirkef karısına da iki çift laf etmiştir üzülme.
Orada çocuğun önünde bir şey desen, iyilik değil kötülük yapacaktın çocuğuna. Boşver iyi bile olmuş seviyesine düşmediğin.
:bicak:

Teknik olarak adamla yaşadıklarını normal, kendisi mahçup özür dilemiş, konu kalanmış.
Ama kadın vır vır ettiyse ve bende duyduysam bunu kadına gereken cevabı verirdim. İlle kavgaya gerek yok. Eşinizde biliyor madem size niye söylüyor gazlar gibi. Tecrübe diyin geçin. Sağlık olsun. Umarım kadının kocası gereken uyarıyı karısına yapmıştır.

İyi ki dönüp laf dalaşına girmemişsiniz. Çocuğunuzun yanında gerginlik olacaktı. Saçma sapan bir insan işte, eşi kusura bakmayın dediği halde yorum yapmış. Siz zaten onların çocuklarına kızmamışsınız, bir şey dememişsiniz.

kadına bak sinirli sinirli bakıyor diyo ben o kısmını duydum
Babası kusura bakmayın demiş ve siz de kasıt olmadığını yazdınız. Niye sinirli baktınız? Ben olsam eşime kızardım, kadın sana söyleniyor diye gaz verip sonra da kavga mı çıkartacaksın diyor. Çocuğun babası da yarım yamalak anlatmış olabilir. 2 çocuğun babası da kriz yönetmeyi bilmiyor.

Susun ses çıkarmayın çocuğunuz eziklensin demek değil bu. Benim kızımın göğsüne de ergen bir çocuk banttan bavulu alırken çarpmıştı. Kimse bize kusura bakmayın demediği için güvenliği çağırmışlığım var. Havaalanı güvenliğini görünce bülbül şakır gibi özür dilendi o ayrı ama çarpan çocuğun annesi kendiliğinden gelip bizden özür dileseydi ve olayı kapatsaydık sinirli sinirli bakmazdım.

Ay şu devirde insanlarla muhatap olunur mu herkes bomba gibi hanım ablada öyle demek ki. İyi olmuş onun seviyesizligi eşi özür dilemiş en azından

Bence abartmışsınız. Ortada kasıtlı yapılan bir şey yok neticede. Babası kusura bakmayın da demiş. Bir şey demese mesela başka olurdu. Siz hala kötü kötü bakarak olayı uzatmışsınız. Kadın da gereksiz yere konuşmuş. Eşinizde de kriz yönetimi sıfır, koştur koştur gelip size anlatmasındaki amacı çözemedim. Eşiniz ne yapsın istiyorsunuz gidip kadınla kavga mı etsin? Sonra kocası da dahil olsun işin içine. Çocuğun birinin ağlarken diğer çocuğa çarptı diye tüm aile kavga mı edeceksiniz, bu size mantıklı geliyor mu? Hayır bir de kızımı korumam gerek diyorsunuz, ne yaşandı da koruyacaksınız, nasıl koruyacaksınız?

Sorunuza cevap vereyim ben olsaydım ne yapardım babası mahcup bir şekilde kusura bakmayın dediğinde kalkıpta insanlara ellerinde olmayan bir şey için sinirli sinirli bakıp mevzuyu uzatmazdım.

Korkan kızınızı sakinleştirdiniz mi? Böyle durumların olabileceğini, bilmeden yapıldığını, korkmasının normal olduğunu vs vs anlattınız mı?

Niye bu kadar abarttınız ki adam zaten özür dilemiş hala daha neden sinirli bakıyorsunuz ? bu kadar kavgacı olmanıza gerek yok zaten herkes patlamaya hazır bomba gibi

Çocuk kaza ile yapmış ve bir şey olmamışsa çocuğunuza bu konuda kızınıza karşı vicdan azabı çekmenize gerek yok çünkü sizin bir suçunuz yok. Onun dışında bende sinirli bakabilirim evet karşıdaki de çocuk ama daha dikkatli olsun ailesi kazayla diye de tepemize çıkmasın. Bende babasına bir şey demezdim ama annesi öyle derse derdim sana mı soracağım nasıl bakacağımı bana dikkat edeceğine çocuğuna dikkat et de kimse sinirli bakmasın:bicak:ama kavga etmeye gerek yok tabi ama ben kendimi tutamayabilirdim. Bir hata göremedim sizde.

Back
X