Bir anlık gönül kayması ve pişmanlıklarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dikkatinizi çekmemiş anlaşılan "isteyen" dedim bu ortamlarda bulunanların hepsi aldatıyor demedim yada ben böyle bir ortama girsem aldatılırım yada aldatırım gibi birşeyde demedim Yanlış yanlış anlayarak konuyu çok farklı yerlere çekmişsiniz.

Hep bir araya toplanmaktan değil, gereksiz yakınlıklardan bahsediyorum.

Hangimizin ki zan? Anlamadıysanız daha açıklayıcı olsun. Yazdığım mesajda gözü kapalı güvenerek cıvık cıvık samimiyetlere girip böyle vakalarla karşı karşıya kalınabilir mesajını vermek istedim.

Mesela bu cıvığa örnek olarak ; arkadaşımın kocasının kimseden habersiz benim işyerime gelip benimle oturup ardından "teşekkür ederim" gibi düşündürücü bir mesaj atmasıdır. Bunun haricinde seviyeli, ciddi ve hepbirlikte olan görüşmelere bir lafım yok!

Bu yazdığımın ardından da güven ile alakalı olarak "Baba'nın öz çocuğunu taciz ettiği şu hayatta kimseye güvenmem tedbirimi alırım". dedim Şahsi görüşümdür..

Siz bu tarz görüşmelerin aldatmaya zemin hazırladığını söylemiş olmadınız mı?
Bu dediğiniz sizin onaylamadığınız görüşme şeklini seçen insanları zan altında bırakır.
Bu zemini oluşturan onlar olduğu için...

Ben de hayır, aldatmaya zemini hazırlayan arkadaşlık, kadın-erkek görüşmesi vs degildir.
Kişinin kendi ahlakı, kendi duyguları yada evlilikte yolunda gitmeyen şeylerdir diyorum.

Bu kadın aynı yakınlığı iş yerindeki bir erkekten görse onunla aldatacaktı.
Aynı şekilde erkekte.

Bu durumda kadın-erkek sosyal hayatta bir arada hiç bulunmamalı.
Bu da günümüzü şartlarında pek mümkün mü bilemedim...

Bir anlik gonul kaymasi degil ki bu. Baya baya aldatmak. Kadin erkek fark etmez aldatmanin karakterle alakali oldugunu dusunurum. Olan olmus. Ayrilin yolunuza bakin.

Siz bu tarz görüşmelerin aldatmaya zemin hazırladığını söylemiş olmadınız mı?
Bu dediğiniz sizin onaylamadığınız görüşme şeklini seçen insanları zan altında bırakır.
Bu zemini oluşturan onlar olduğu için...

Ben de hayır, aldatmaya zemini hazırlayan arkadaşlık, kadın-erkek görüşmesi vs degildir.
Kişinin kendi ahlakı, kendi duyguları yada evlilikte yolunda gitmeyen şeylerdir diyorum.

Bu kadın aynı yakınlığı iş yerindeki bir erkekten görse onunla aldatacaktı.
Aynı şekilde erkekte.

Bu durumda kadın-erkek sosyal hayatta bir arada hiç bulunmamalı.
Bu da günümüzü şartlarında pek mümkün mü bilemedim...

Arkadaş sana son yazdığımı okusana konuyu sana açtıkça açtım niye başa sarıyorsun?

fake mi diil mi bilemem, yani özellikle bu konu, ama bu tarz iliski yasayan ve sonu boyle biten veya bitmeyen her neyse boyle seyler yasayan var, bunlar gercek, ha bu sekilde aile dostu olmaz is yerinden biri olur, o olmaz baska biri olur vs. spesifik olarak bu konu fake olsa bile yasananlar herkesin basına gelebilir ve gercek de.
kocasından yeterli ilgiyi sevgiyi gormedıgı ıcın bunu baska erkeklerde arayan coook kadın var.
bana da bu yazan arkadas cok gercekci gelmedi ama yine de aynı durumda olan ve belki bir medet ummak icin burayı okuyan bir suru ınsan var. seni bilmem ne gibi ortada bıraktı, yok hak etmissin, esinin kalbi temizmis bilmem ne, allahın belası, cocuklarından utanmıyor musun vs boyle yorumlar yazarak kendinizi tatmin edip namuslu eş sıfatını en cok ben hak ediyorum diye mı dusunuyorsunuz bilmiyorum.. bu kadın kocasını aldattı baskasıyla yattı dıye kötü bir insan olmaz ki, hata veya ihtiyac veya duygusal bosluk kim ne yasıyor hicbirimiz bilemeyiz. buradan yargılayıp atıp tutmak kolay. keske insanlara hakaret ederek kendinizi tatmin edeceginize birazcık empati yapmaya calıssanız.
alnından opüp tebrik edelim demiyorum ama olan olmus zaten, konu sahibi gercek veya sahte fark etmez, o diil ama burayı okuyan aynı durumda baska insanlar olabilir. o yuzden biraz daha ılımlı ve yol gösterici seyler yazabiliriz. yollu karı yerine en azından tekrar hayata devam edebilecegini, ne bileyim destek alması gerektigi, kendini daha fazla suclamaması gerektigi.. her sey olmus bitmis gecmis sonucta. gecmise bakıp sövmek ne degistirir. hem de baska birinin hayatında yani.. cok öfke dolu bu ulkede kadınlar, herkes en namuslu benim en iyi es benim en cok alttan alan benim en su en bu benim pesimde.

Anlayışlı yaklaşma fikrine bir noktaya kadar katılıyorum
Burada yazan pişmanlıktan ölüyor falan olsa mesela...
Kadın yakalanmış, devam etmiş.
Tekrar yakalanmış, ve şu an kocasını tekrar konuşarak ikna edemediği için (çünkü kocası konuşmuyor ve fırsat vermiyor) yada diğer adamdan tekme yediği için üzgün...

He ama şahsi fikrim, evet pişmanlıktan ölüyor olsaydı da, beddua falan haddim değil, zaten bana ne.
Hayatına elbet devam etsin. Ama çocukların velayeti babada olmalı.
Çünkü insanız hata yaparız. Ve bedel öderiz.
Ağır hataların da bedeli ağır olur.
Kimi zaman hata yaptığımızda sadece kendimizi bağlar,
Kimi zamanda bu örnekteki gibi 2 kadın 2 adam, çocuklar, aileler vs şeklinde onlarca kişiyi.

Nereden nasıl başlayacağımı bilemediğim bir konu. 8 yıllık evliyim. Yada evliliğimin son zamanları desem daha uygun olur sanırım. Eşimle ayrılmanın eşiğindeyiz. Belkide çoğunuz bu yazıyı okurken her şey bitmiş olacak benim adıma. Çok değil yaklaşık 3- 4 ay öncesine kadar aslında her şey olması gerektiği gibiydi. Ev, iş çocukların kreşi, ev işleri, akraba ziyaretleri v.s.

Peki ne oldu da bu hale geldik? İlk baştan başlayayım. Ailece görüştüğümüz dostlarımız arkadaşlarımız vardı bizimde. Genelde hepsi bizim gibi evli çiftler. Benim için sıradan olan sohbetler, espriler arkadaşlıklar. Maalesef içlerinde biri için sıradan değilmiş. Ben bunu çok geç anladım. Anladığımda iş işten geçmiş oldu.

Bir gün iş yerinde çalışırken ailece görüştüğümüz arkadaşımın kocası geldi. Çok şaşırdım. Çünkü benim yaptığım işle onun hiç bir kesişme noktası yoktu. Selam, kelam, sohbet, çay kahve derken dişe dokunur bir şey sormadan gitti. Yarım saat sonra telefonuma 'teşekkür ederim' şeklinde bir mesaj gönderdi. Çok üzerinde durmasam da acaba dedim. Ertesi gün günaydın mesajı, nasılsınlar falan derken konuşmaya mesajlaşmaya başladık. O kadar çabuk gelişti ki her şey, ben ne yapıyorum diye düşünmeye bile fırsat bulamadım. Gün içinde gizli saklı mesajların yerini öğle kahvesi, öğle yemeği almaya başladı zamanla. Konuşmaları, iltifatları hoşuma gitmişti.

Akşam olup eve gelince sanırım suçluluk duygusundan olsa gerek eşime daha fazla ilgi alaka gösteriyordum. Olabildiğince dikkatli idim. Görüştüğüm kişiyi bir kadın ismi ile telefonuma kaydetmiştim. Mesajları aramaları siliyordum eve gelmeden önce mutlaka. Sonra hayatımın en büyük hatasını yaptım. Birlikte oldum. Neden yaptım, gerek varmıydı. Çok hırpaladım kendimi ama vazgeçemedim bir türlü. Eşimizi boşamaktan, evlenmekten bahsetmeye başlarken buldum kendimi. Pişmanlıklarım vardı tabi ki. Bulutların üstünde gibi de olsam eşimi çocuklarımı düşündükçe kahroluyordum. Bir noktada ne kadar dikkatli bir kadın olsanız da açık vermeniz kaçınılmaz oluyormuş. Eşim laptobumdan açık kalan mailime bakmış. Orada ayrıntılı gelen telefon faturamda kiminle saatlerce konuştuğumu bulması zor olmamış tabiki. Normal bir güne uyandığım günün ilerleyen saatleri ızdırap olacakmış meğer benim için.

O gün iş çıkışı eşim aldı beni. İnanılmaz sinirli, üzgün, dinlemiyor bile beni. Gerçi dinlese ne diyecektim. Sonra arabayı otoparka çekti. Onunla ne boyuttasın anlat bana dedi. Altta kalmadım. Nasıl böyle bir şeyi bana yakıştırırsın falan diye üste çıktım. Çünkü belge yoktu elinde. Güçlü durdum. Sakinleşti azda olsa. Olayın üzerinden sonra üç beş gün küs kaldı bana. Konuşmadı hiç. Sonra azda olsa daha rahat davranmaya başladı. Hiç bir daha konuyu açmadık. Yavaş yavaş normale dönmeye başladık. Sanırım yanıldığını, benim öyle biri olmadığımı düşündü. Olayın ertesi günü saçma sapan olan diğer ilişkimi bitirmek için ofis dışında bir görüşme ayarladım. Durumu anlattım. Sonuçta ikimizde evliydik sonuçta kaybedecek şeylerimiz ağır olacaktı. Bir daha görüşmemek üzere ayrıldık. Konu kapanmıştı o an için. Telefonu sildim. Engelledim.

Aradan üç hafta geçmişti. Benim için her şey normale dönmüştü. Ta ki yasak ilişkimin başrolünün 'seni özledim' mesajına kadar. Başka bir numaradan yazmış. Bana çok alıştığını bensiz mutsuz olduğunu, her şeyi göze aldığını belirtir uzun uzun cümleler. İnsan elindekine emin olunca hata yapmaktan korkmuyormuş. Ama elindekinden de bu kadar emin olmamak gerekiyormuş. Tekrar başladık. Telefon hattını kullanmadık. Daha dikkatli idik. İnternet üzerinden konuşuyor. Buluşmayı bu şekilde ayarlıyorduk. Bir ay kadar geçti böyle.

Eşim her ne kadar bana hiç belli etmese de şüpheleniyormuş. Bir gün başka bir telefondan görüştüğüm adamın, bendeki engelli telefonuna benim adıma mesaj yazmış. Ne yapıyorsun, neredesin diyerek. O da cevap olarak oldukça sıcak mesajla cevap verince dayanamayıp aramış, kavga kıyamet, küfürler derken sonrasında beni arayan eşim telefonda ettiği binbir hakaretle beni terkettiğini söyleyerek benden gitti. Ne benim aileme, nede onun ailesine hiçbir şey diyemedik. Tek taraflı boşanma isteği ile mahkemeye başvurmuş. Ne konuşuyor benimle. Ne telefonuma cevap veriyor. İş yerine gitmeye, karşısına çıkmaya cesaretim yok. Hiç bir şey konuşmadan ayrılan ilk çift olacağız sanırım. Görüştüğüm adam sıfatlı insan müsveddesi asla onu aramamı söyleyerek mutlu hayatına çoktan döndü. Bir ben kaldım kapkara bir gecenin sessiz ve yalnızlığında ve bunu fazlasıyla hakettim.
İnanmadım
Ama gercekse gönül kayması değil baya bildiğin aldatma bu

Ne sebeple olursa olsu evli kadina yanasan adamdan hayir gelnez. Ona guvenipte is yapilmaz. Erkekler ozellikle boyle evli kadinlara yanasiyo niye cunku arkasini aramayacak bunaltmayacak buyuk ihtimsl arada cinsellik bedava seks. Kadinlarin cok dikkatli olmasi lazim.

şimdi eşiniz bunları mahkemede söyler kanıtlarsa ve çocukları da alırsa
o zaman yandığınızın resmidir!!

ki aklı başında her mağdur bunu yapar

insanız beşeriz şaşarız... ama herşeyden önce evlat gelir

Her zman söylerim rabbim pis nefsimize uydurmasın çünki onun hiç karnı doymaz insana her pisliği yaptırır

Kocana ve çocuklarına yazık. Allah belanı vermiş zaten senin. Utanmadan arkadaş olduğun o kadının yüzüne nasıl baktın acaba. Utanmaz arlanmazlar. Çocuklarda babalarında kalır zaten. Mahkeme böyle bir anneye evlat vermez çünkü. Midem bulandı sizden.

cocugunuz varsa onlara uzulurum. haketmissiniz. esiniz bundan sonra mutlu olur, iyi biriyle karsilasir umarim. insaallah karsilassin.

Ben en cok cocuklariniza üzuldum..onunla iliskiye de girmissiniz.girerken yediginiz damgadan haberiniz olup iciniz hicmi ciz etmedi..

Oyle bir annenin cocuklari olarak o agirlikla yasayacaklar bi ömur..
Insallah baba cocuklari size birakmaz.

Pesss. Yazılacak herşeyi yazmış zaten herkes.Siz ne cesaretle bu kadar laf işiteceğinizi bilerek yaptıklarınız marifetmiş gibi buraya konu açtınız bilemedim. Destek falan mı bekliyordunuz ? Bir kere yapmışsınız,belki de evlatlarınızın yüzü suyu hürmetine ilk seferinde atlamış geçmişsiniz.İkinci sefer niye bu ağa takılıyosunuz.Bile bile lades sizinkisi.Pişmanlık vs. hiç fayda etmez.

He o arkadaşınızın karısına da gidip anlatıp ama kadın inada bindirip meydanı size bırakmak istemeyeceğinden dolayı da zaten boşanmaz.
Yarın birgün çocuklarınız bunu öğrenmeyecek mi ? Ama kocanızı ayakta alkışlıyorum,başkası olsa sizi öldürürdü herhalde.Çok büyük bir erdem göstermiş,size tek bir kelime bile etmemiş.

Bence de cok haketmişsin, inşallah eşin seni boşar, bunu yaparken de aldatmadan dolayı tazminatı alıp seni maddi olarak da cezalandırır. Gerçeksen senin gibiler kadın ta da erkek vicdanlarında boğulsun

ne bekliyordun demek istiyorum sadece. boşanmamışsın, aldatmaya devam etmişsin. ee ne olacaktı?

ayrıca biz de bir anlık gönül kayması yaşadık. senin yaşadığın bu değil ki. baya bildiğin cinsellik de içeren bi ilişki içindesin.

Bir anlık (!) gönül kayması nedir yahu?!
Eşinizin yüzüne nasıl bakabildiniz nasıl onunla birlikte oldunuz sonrasında anlayamıyorum.
Siz gönülden bahsediyorsunuz. O adama oyuncak olmuşsunuz sadece kusura bakmayın. Adam kendi hayatına devam ediyor kaldığı yerden.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X