Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Bir Anaokulundan Beklentileriniz

Anaokulundan Beklentileriniz

• yemek yemeli

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    101

DryaSzr

Edeple gelen lütufla gider
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
2.985
1.453
Biz anneler çocuklarımız için her zaman en iyisini en mükemmelini isteriz.Hele de iş eğitim öğretim olunca daha bir başka olur her şey..

Pekii, Nedir sizin beklentileriniz bir anaokulundan?CADIARZU sadece arkadaş edinmek mi?gününü geçirmek mi?siz evde raha rahat iş yaparken o oracıkta oyalansın mı ?Hadi bakalım.kaydirigubbakcemile2

:lepi:Benim görüşüm iyi bir eğitim'den yana ama bu sadece bütün gün ders yapmak anlamında değil.oyun da bir eğitimdir ve yemek yemek de ve uyumak da hayata en iyi şekilde haızlanmaları için biz eğitimcilere çok görev düşüyor çooookkk

Acaba gerçekten de ** benim için eğitim önemli değil.boş vakitlerini değerlendirsin de ben de işime bakayım** diyen var mıdır çok merak ediyorum ? :jeyyar:

var canım var... hemde bir öğretmenden duydum ben bunu!!! benim çocuğumun mutlu olması önemli aldığı eğitim önemli değil onun için hangi öğretmende hangi sınıfta mutlu olacaksa çocuğumu o sınıfa vermek istiyorum dedi... bizde tepki gösterdik zümre olarak... sonuçta anasınıfı oyun yeri eğlence yeri değildir... biz çocuklara eğitim veriyoruz orada... dier öğretmenler gibi...

ayrıca bi kaç tane veli ise, " öğlenci olsun çocuğum, güne rahat gidip gelebileyim" dediler... çok ilginç di mi!!!!
anasınıfı ilköğretimin bir sınıfı, resmi bi kurum gündüz bakımevi mi yaa!

neden alınıyosunuz ki anlamadım anneler tabıkı cocuklarının iyi bi eğitim almasını ıster cok ıyı öğretmenlere emanet etmek ısterler arkadaslık kursun ısterler cocukları paylaşmayı öğrensın fakat bıde artık bıraz kendıne zaman ayırabılemk ıster bunun neresı ilginç ben anlamadım???

böyle düşünenlerden kastımız zaten..Elbette kendimize de zaman ayırmak gerekli ama sırf rahat edeyim diye düşünen anneler olduğunu çok iyi biliyorum asıl ilginç olan buydu

Son düzenleme:
Deryas öncelikle çok güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederim.bu konuda çok dertliyim.şöleki 5 yaşında oğlum var.(4 ay sonra 5 yaş)çok zeki,çok becerikli,acayip kabiliyetli bi çocuk,diyo doktor arkadaşlarım.sadece onlar değilde gözlem açısından ilk onlar aklıma geldi.şimdi gelelim konuya;özel okula gönderiyorum!5 yaş okul öncesi eğitim.benim derdim de öğretmenlerden yana!!!çok zor karar verdim okul konusunda versem mi vermesem mi diye uzmanınlada konusunca mecbur kaldım eşim tarafından.ilk gittik herşey süper ilgi alaka.öğretmenine tembih ettim çok hareketli terlemesin sırtına havlu koydum lütfen dikkat edelim dedim,herşeye peki siz merak etmeyin.ne desem tmm deniyo.oğlum eve geliyo mutsuz,yorgun aç.neyse öğretmenlerinle devamlı dşyolog halindeyim ben ararım kusura bakmayın dedim tmm dediler ilk hafta günde 3 kez falan arıyodum,nasıl yemek yedimi alıştımı.mükemmmel deniyo başka bişey yok!ama oğlum ne varsa tek tek anlatıyo.mesela;anne öğretmenim kolumu sıktı ağladım(stajer öğrt.)anne öğretmenim bi bağırdı ağladım ___mesela 1 tabak yedim 1 tabak daha istedim yok dediler vermediler_arkadaşım beni ısırdı_daha çooooookkk.neyse;çok hastalanıyodu acaba dedim havuz mu soğuk??sordum havuz iyide bizi soğuk suyla yıkıyorlar dedi.ben şok!!ertesi gün okula gittim durumu müdüre hanımla konuştuk haklısınız doğrudur dedi.saolsun o hafta tatil oldu havuz yaptırmışlar.en son işte bu oğlumun anlattığı şikayetlerle ilgili konuşurken davranış dersi öğretmeni geldi bana müdüre hanımın yanında şu sözleri sarf etti;(_2.mesaja geçim yetmedi)__;

müdüre hanımla konuşurken gayet normal çay içiyoruz sohbet havasında,anlatırken araya giren öğr.hanım 40 yaşlarında siz orda durun dedi???banamı dyosunuz dedim evet dedi devam etti;herşeyden önce karşınızdaki bir eğitimci saygılı olun !hep bi yağlama gürleme.hep takip,hep şikayet tek sizmi varsınız bu okulda dedi seviyeli olun dedi!!!bende bittim.ağzımı açmadan müdüre hanım konuya girdi siz ne diyosunuz siz kim oluyosunuz diye!ben sadece aynen şunları söledim.yaşınıza hitafen size hiç bişey sölemiyorum.ama benim oğlumun bu okuldaki eğitimi bitmiştir.dedim odadan çıktım oğlumu alıp eve gidicem.ağlamaktan merdiven çıkamadım.müdüre hanım benden tekrar tekrar özür diledi ama ben kafamda bitirdim.SONRA;Okulun kurumuna (özel)tel açtım aynen anlattım.ve şunları ekledim.bu okul ticaret hane değil,bende müşteri değilim dedim.benim okula vermemdeki amaç aman karnı doysun,okulda ağlensin oyuncaklarla oynasın değil değil.ben çocuğumu en iyi şekilde ellerimle doyuruyorumda,giydiriyorum da elimden geldiğince oyuncaklarını alıyorum dedim.bakımsa amaç alası bende benden güzel kim bakabilir dedim!!!kurumun başkası çok haklısınız.biz de siz gibi düşünüyoruz dedi.bi kişi için bütün kurumumuzu harcamayalım dedi.ayşe hanımlar gider fatma hanımlar gelir(öğretmen için.)siz doğru olanı yapmışsınız dedi.ama ben çocuğumu okuldan aldım.diğer öğretmen uzaklaştırıldı.kötü bir deneyim geçirdik şimdi aklıma gelenler sadece bunlar.böle eğitimci olmaz olsun!!!
AMAÇ;var olan yeteneği,beceriyi,zekayı geliştirmek.çoğaltmak.iyi nesiller yetiştirmek...

Hiç bir zaman yani ömrüm yettiği sürece oğlumun eğitiminin peşini bırakmam.hakkkım olanı yaparım hakkım olanı savunurum.küçük olduğundan dolyı değil düşüncelerim;eğitimci sonra eğitim.1.planda öğretmen rol oynyor.öğretmenin eğitim anlayışı çok önemli ne alırsa okadar ve ne isterse onu verecek.ayna olacak toplum içinde öğretmeni evladıma!!!.çocuk istenildiği gibi değil,gördüğü gibi yetişir.sonuç olarak ;şuanda yeni okulundan çok memnunum oğlumda öle.gerekli ilgi alaka aynı zmanda sevgiyi görüyor.olması gerektiği gibi.her sektörde olduğu gibi bu sektörde de dikenler çıkabiliryor.herşey bizde annelerde bitiyor!kötü tabir olacak ama;saldım çayıra mevlam kayıra!!!olmasın böyle zihniyet cahillik düpedüz..senin saygı duymadığına toplum nasıl saygı duysun!!!!okuluna gidelim görelim takip edelim nasıl önce çocuğumuzun fikrini alalım!ben hiçbişeyden pişman değilim.iyiki yaşamışım iyiki görmüşüm.iyi eğitimciler her zaman hakettiği mertebeye gelirler.gereken saygıyı hem veliden hem öğrencinin başarısından görürler.işte diğer sınıfa giren kişiler ise böyle atalanır dururlar...
Yaratıcı ve özgür düşünceli bireyler yetiştirmeye yönelik adımlar bizden gelsin !!!
eğitimcilerimize yüklemeyelim,herşeyi.
paylaşalım emek artsın.yük ikiye bölünsün.SAYGILAR.TEŞEKKÜRLER.

Canım yaşadığın kötü deneyimden dolayı çok geçmiş olsun..Ne diyebilirim ki ağzım açık okudum yazdıklarını.
ve haklısın çocuklarımızı okula göndermekle olmuyor.Takib etmek,ilgilenmek,sormak soruşturmak gerekiyor.

teşekkür ederim.sizin sayenizde dile getirdim.tekrar saolun paylaşım içina.s.

:enbuyukkk:

arkadaşlar bende oğlumu kreşe göndermek istiyorum fakat benim için iyi bir eğitim ve mutlu olabileceği bir yer olmalı ayrıca güvenilir bir yer ben fikir edinmek adına kreşlein içini gezebilirmiyim son zamanlarda okularda olan dikkatsizlik sonucu çocukların başına kötü şeyler geliyo mesela yeni oldu bu olay kreşin birinde 4 yaşında bir kız çocuğu kafasına dolap kapağı düşüyo yalnız büyük ve ağır bir dolap okul aileye çocuğunuz düştü diye yalan söylüyorlar çocuk komalık şuanda konuşamıyor ve bedeni felç oldu öğretmenin biri vicdan azabında duramamışl ve gerçekleri anlatmış olay böyle ortaya çıkıyor şimdi bu durumda oğlumu göndereceğim kreşin emniyetinden emin olmalıyım peki okulun içini gezebilirmiyiz

okulun içini gezebilirsin cnm ztn gezdirmiolarsa bence o kuruma güvenme...
ztn güvenlik önlemleri tam deilse kreş açılmasına izin verilmiyor... her şeyi didik didik inceliyorlar...
ama şu da bi gerçek kreşlerde veya okullarda kazalar her zmn oluyor... ama bir olay olduu ztn gündeme oturuo ve ondan sonra bu tip hbrleri arıolar... yani bunlar ne ilk ne de son olacak... bazıları basına yansıyacak bazıları yansımayacak... ayrıca şöyle bişeyde var benda öğretmenim ve okulda çalışıorum çok şükür benim sınıfımda büyük kazalar olmadı şu güne kdr umarımda olmaz... ama büyük sınıflarda da oluo... kolu kırılan kafası yarılan vs vs... ama onlar gündeme gelmior okulda olabilir başka yerde de olabilir kaza die geçiştirilio...

cnm birde çocuğunu vereceğin kurumda mutlaka yardımcı öğretmen veya bakıcı anne olmasına özel göster anaokulu kreş veya anasınıfı olması fark etmez... öyle anlar oluoki çocukları yalnız bırakman gerekio ben çoğu ztn tuvalete gidemiorum bi de şimdi hamileyim karnıma ağrılar girio bakıcı annemiz olmasına rağmen bazen ikimiz bile yetişemioz çocuklara... yani sonuçta bunlar çocuk napcakları belli olmuoki...

haklısın canım gezmek gerekir ama gezmek istediğin zaman izin vermiyolarmış disiplili okul falan diyolar demekki fazla güvenmemek gerekir verdiğin bilgiler için teşekkür ederim senide allah bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin :)

teşekkür ederim canım sağol, umarım içine sinen ve memnun kalacağın bir kuruma verirsin sende çocuğunu:)))
ben açıkçası gezmeme izin vermeyen kuruma çocuğunu vermem!!! güvenmem herşeyden önce...

eğlence yeri değildir tamamda o yaştaki bir çocuğada eğlenemeyeceği mutlu olamayacagı bir sınıfta eğitim vermek ne kadar dogrudur peki. sonuçta daha yeni 6 yaşından gün alan çocuklardan bahsediyoruz. bana göre önce çocuğumun o sınıfta arkadaşları ve öğretmeniyle mutlu olması, sonra eğitimi gelir. Eğitimi sırf iyi diye anasınıfına gitmesi,ama çocuğumun mutsuz olması tabiki beni çok üzer bir anne olarak. buna niye tepki verdiniz anlamadım.Eğlenmek o yaştaki çocuğa tamda yakışan bir kelime yaşı itibariyle.

size katılıyorum çocuk sevildiği yerde , ilgi gördüğü yerde kendini mutlu ve güvende hisseder, mutlu hissettiğinde de daha kolay öğrenir yani EĞİTİLİR, öğretmenlerin çocuklara direktif veren bir tavırla değil disiplinli bir şekilde onların benliğine kimliğine saygı göstererek eğitim vermelerinin doğru olduğu düşünüyorum , bu yaklaşım çocuktanda olumlu karşılık verir , öğretmenlerin de mesleğini icra etmesi kolaylaşır diye düşünüyorum... benim eşim lise öğretmeni öğrencilerine arkadaşça tavırlarla yaklaşıyor ve okulda dersine girmediği öğrenciler bile onu çok seviyor....

Çocuğumuzun iyi bir eğitim alması ileride nasıl biri olacağını,nasıl bir hayat yaşayacağını belirler bu açıdan bence çocuğumuza imkanlarımız dahilinde en iyi eğitimi vermek çok önemli.
Okyanus Koleji ile 4+4+4 Eğitim Sistemi Aile verdiğim linke bir göz atmanızda fayda var ,çocuğumuzun alacağı eğitime karar verirken etraflıca düşünmek ve güvenilir,profesyonel kurumları tercih etmek gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…