• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir alkış istiyorum...

Nişanlımın ailesinin bize ilk kez yatıya geleceği zaman nevresimleri ve diğer işleri halletmek üzere hummalı bir çalışma içindeydik..
Babamdan nevrsimlerin ve diğer çamaşırların yıkanması için 6 litrelik yuşatıcı istedik..
Babam kocaman eflatun renkli ve hiç açılmamış bir bidonla geldi kendi ellerimle bidonu açtım ve misler gibi kokan yumuşatıcıyı makinenin yumuşatıcı gözüne ekledim..
Amma ve lakin babamın aldığı bidonun içindeki sıvının yumuşatıcı değil de sıvı sabun olduğunu makine ve banyo diz boyu köpük olduktan sonra anlayabildik..
Bidonun üzerindeki sıvı sabun yazısını okumayan bizlere kocaman bir akış lütfen...

bir aksam dolmusdayken, yanimdaki bayan inecegi icin ayaga
kalkip yol veren ben, bir kac saniye sonra hemen arkamdaki kadinin,
"ay ay ay" diye bagirip, önünde ayakta duran ablami itmeye baslayip,
"ay ayagim ay" diye bi kac saniye daha bagirmasindan sonra,
asagiya bakip, kadinin ayagina basanin ben oldugumu farkeden bana,
ve o kadina alkis lütfen:roflol:kaydirigubbakcemile3..

(farkedince tabi cok özür diledim kadindan:utangac:, ablami iterse ben nerden bilebilirdimki
benim onun ayagina bastigimikaydirigubbakcemile3 )

en yakin arkadasimla mesajlasiyorum :
arkadasim bulusmak icin bana ne zaman bulusalim diye
soran, bense o gün "sali" günü oldugunu bilmeme ragmen,
mesajda "yarin veya carsamba günü" bulusalim diye mesaj ceken,
ve ardindan cevap olarak arkadasimdan "yarin zaten carsamba"
diye hatirlatan arkadasima ve bana alkis lütfenkaydirigubbakcemile3:roflol:..

Son düzenleme:
annesinin saçlarını röfle yaptırmasına çok şaşıran ve
(anne sen yine benim annemsin)demi diyen yeğenim.....yerimseniben
ramazanda illallah dedirten dilencilerden
kapıya en son gelene
bu günde sizden amma çok gelen oldu diyen kardeşime
dilenci başka kimler geldiki demiş
kardeşimde ne bileyim sizin şirketten
diye cevap vermiş...kaydirigubbakcemile5

geçmiş yıllarda çok mutlu bir bayram akşamı kızım damadım küçük torunum büyük oğlum küçük oğlum yani bütün aile tam kadro toplanmışız nasıl sevinçliyim anlatamam günler öncesinden hazırlıklarta başlayıp mutfakta harika yiyecekler hazırlamışım tatlıyı çok sevdikleri için özenerek çok güzel şekilli üstünde yarım ceviz bulunan birde tatlı yapmışım
eşimde gidip çarşıdan koca bir kutu içi sırf şamfıstığı olan muhteşem sarma tatlıdan getirmiş
neyse uzatmayayım yemekler yendi damadım anne kimbilir tatlı olarak ne yapmışsındır artık tatlımızı yiyelimmi dedi benden gelen cevap
tamam hemen tatlıları getiriyorum ama bir şartım var önce benimkini yiyeceksiniz babanızınkini önce yerseniz sonra benimkini beğenmezsiniz
çocukların gülüşüp kıkırdaşmaları üzerineyse
ne gülüyorsunuz yaa babanızınkinin içi fıstık dolu benimkininse üstünde küçük bir ceviz var sadece
ondan sonra ki bayramlarda neler çektiğimi tahmin edebilirsinizkaydirigubbakcemile3

çok güldürdün beni dur bi tatlı anısıda benden bayramlarda ailemiz genelde babaannemlerde toplanır yengemler ve annemler bir arefe günü:teytey: baklavaları açmış kapının önüne koymuşlar bu sırada aceleyle içeri giren dedem paaat diye tepsinin birinin tam ortasına basar ''aman baba naaptıııın ''diyen bizimkilere bakarken naaptığını anlar ve aceleyle çıkmaya çalışırken diğer ayağınıda diğer tepsiye basar...
dedeciğime ve o sene bize dedebastı tatlısı yediren yengeciklerimede alkış!......

''küçücüktüm kandırdıda aldı bu deden beni ''diyen babaanneme yüzbinlerce alkış
aslen kendisi dedemden üç yaş büyüktürde!...

''sabaha kadar uyuyamıyorum''diye hayıflanan babaanneme tonlarca alkış....
kendisi akşama kadar uyur da....

dedemin hasatalığına teşhis koyamayan doktora ''ben onun hastalığını biliyorum doktor bey oğlum seneler önce ''körolasın emi diye bir ilendim aynı sene doktorlar tek gözünü aldılar geçenlerdede dermansız dertlere tutul emi deyiverdiydim''diyen babaanneme ve ona '' teyzecim nefesin çok kuvvetliymiş bi okuyuversende bey amca iyileşse'' diyen doktorumuza alkışlar!....

Bağcan öldüm gülmekten babannen ile dedene yaa... kaydirigubbakcemile3

Bizde de var böyle bir babanne hele hele artık unutkanlık hastalığı da var kopuyorum gülmekten ona... kaydirigubbakcemile3

Elinde bastonuyla gezerken nerde benim bastonum nereye sakladınız diye bizi fırçalayan babanneme de bir alkış kaydirigubbakcemile5

cuma günü kayınvalidem ve eltimin 5 yaşındaki kızıyla bebişimi görmeye gittik..
ultrasonda izledikten sonra ama manne ben bu günleri yaşadığımı hatırlamıyorum diyen küçük yeğenimizede ben bir alkış istiyorum..kaydirigubbakcemile3

sevgililer gününde eşine ''benim sevgililer günümü neden kutlamadı''diye küsen eltime ve ''o benim sevgilim değilki karııım''diye savunma yapan kaynımada alkışlarınızı esirgemeyin lütfen....

annen oruç tutuyomu diye sorulan 5 yaşındaki yeğenim'' annemin o taraklarda bezi yok ''
diye cevap verir
onada bir alkış....

lise yıllarında en yakın arkadaşım nihayet çok hoşlandığı çocukla konuşma fırsatı yakalar... önce kekeleyerek konuşur nezle olduğu içinde arasıra burnunu çekerve ardından hapşurmasıyla burnundan kocamaaan bir balon çıkar... biz aha çuvalladı diye bakarken o şokta balonda burnunda durmaya ısrarla devam etmektedir....çocukta bozuntuya vermez''olur böyle şeyler insanlık halidir der...valla sonrasını hatırlamıyorum...

18 li yaşlarım güzelliğim ve havam bence doruk noktasında...iş görüşmesine gidiyorum...saçlar fönlü akşamdanda ablamın güneş gözlüklerini araklamışım....ayağımda üstünde durmayı bile beceremediğim topuklu ayakkabılar..salına salına gidiyorum bir hava bir hava bulutların üstündeyim dünyanın engüzel kızı benim burun bi karış havada küçük bir yer olduğu için insanlar ismen olmasada simayen birbirini tanır... otobüs durağına ilerliyorum ama gözlerin üstümde olduğununda farkındayım...otobusün geldiğini görünce biraz hızlandım baktım yetişemiycem ufak ufak koşmaya başladım durağın yanındaki reklamı sökmüşler ama eşşek herifler altındaki demiri sökmemişler...benimse bunu farkettiğimde çok geçti....ayağım koşarken demire takılmış bense o simsiyah takımımla yüzüstü durakta ilerlemektedim gözlüğüm kulaklarımdan çıkmış kafama geçmişti...ben o utançla bi baktımki otobüsü yakalamışım giriş kapısı tam yanımda... kafayı kaldırdım,şöförde eğilip bana baktı ''Allah canını almasın gel hadi gel dedi eliylede tü Allah belanı vermesin işareti yapar gibiydi....hiç bozuntuya vermeden yok dedim sen git
gerisini hatırlamaya ihtiyaç bile duymuyorum
valla bende alkış istiyorum....

annemle halam bir ahbaba gitmek üzere otobüse binerler inecekleri durağı bilmediklerinden şoförden rica ederler ''bizi şu durakta indirirmisiniz ''diye gidecekleri yer oldukça uzaktır ama bizimkiler bunu bilmemektedir yol uzadıkça endişelenirler halam çekine çekine şöföre gider ''nereye götürüyosun bizi kardeşim indirmeyecenmi gelmedikmi''der halamla annemi baştan aşağı süzen şoför aşağılar bi tavırda diğer tarafa döner ''götürücemde napıcam ben sizi der...''
hepiciinede alkış!....

bir ara halacım kendine göre bir furya geliştirdi her konuştuğu kelimenin sonuna çığım çüğüm cığım ekliyodu fırıdan ekmek aldı bozuk para yok bozuk paran varmı yeğençüküm dedi var dedim verdim ...puskurup gülen fırıncının niye güldüğünü eve gelince anladık
alkışlar halama lütfen....

babam ,halam ,o zamanki nişanlım şimdiki kocam, bide annem akşam evde kağıt oynuyolar yere her kağıt atan yüksek sesle attığı kağıdı söylüyo kupa beş ,sinek yedi, karo üç, maça altı ve bizim dil sürçmesiyle ünlü halacık bağırıyo yaşasın bittim si_e_sekiz tabiii halacık sinek sekiz diyeceği yerde n ve k nın yerlerini değiştiriyo

bağcan şu senin halanı biraz ödünç alabilirmiyim onunla çok eğleneceğimize eminimkaydirigubbakcemile5
sevgili arkadaşımın telefonda bana aniden kapı çaldı ben üzerimde sadece don, külot öğlece kalakaldım demesi üzerine benim demek sen sütiyen yerine külot giyiyorsun
lafını bile heyecandan anlamayıp evet diyen arkadaşımada bir alkış lütfen

Son düzenleme:
Back