• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin lutfen

Profiliniz de öğretmen yaziyor. Bir öğretmen nasıl bu şekilde sorunları şiddetle çozmeyi savunur anlayamadım .

Asla şiddete başvurmadı babam. 28 yaşındayım 1 tane bile tokat attığını bilmem. Biz yine yukarıda bir üye yazmıştı zitlasmayın erteleyin duymamazliktan gelin vs. vs diye. Bu şekilde cozucez.
Belkı de daimici esasici öğretmenimdir ne dersiniz :D

Aılenız kardesınız uzerınde otorıte kuramamıs. Bence kurulamayan otorıtenın hesabını yapmalısınız. Dedıgım son caredır. 21 yasındakı bır kızın elınde aglıyorsunuz. Zamanında saygıyla korku (otorite sağlanmıs) aşılanmıs olsa bu hareketlere cesaret edemezdi. Kardeşiniz neden boyle hıc kendınızı sorguladınız mı? Verilen eğitimin eksikliğinden kaynaklanabilir mi diye dusundunuz mu(sizi yargılayarak sormuyorum bu soruları)?
İkna edip ailecek psıkıyatrıye falan da gıdebılırsınız. Ama sanmam boyle gelmısse boyle gıder. Ha son zamanlarda boyleyse gıtmenız yararlı olur. Ama bu karakter cocukluktan berı varsa sanmam kı etkılı olsun. Ailenizi takdir ettim dövmemişler ama şımartmış da olabilirler.

Belkı de daimici esasici öğretmenimdir ne dersiniz :KK70:

Aılenız kardesınız uzerınde otorıte kuramamıs. Bence kurulamayan otorıtenın hesabını yapmalısınız. Dedıgım son caredır. 21 yasındakı bır kızın elınde aglıyorsunuz. Zamanında saygıyla korku (otorite sağlanmıs) aşılanmıs olsa bu hareketlere cesaret edemezdi. Kardeşiniz neden boyle hıc kendınızı sorguladınız mı? Verilen eğitimin eksikliğinden kaynaklanabilir mi diye dusundunuz mu(sizi yargılayarak sormuyorum bu soruları)?
İkna edip ailecek psıkıyatrıye falan da gıdebılırsınız. Ama sanmam boyle gelmısse boyle gıder. Ha son zamanlarda boyleyse gıtmenız yararlı olur. Ama bu karakter cocukluktan berı varsa sanmam kı etkılı olsun. Ailenizi takdir ettim dövmemişler ama şımartmış da olabilirler.
Beni de aynı aile yetiştirdi. Kardeşim hep daha asiydi daha bencildi yani ergenlikten bu yana böyleydi. Son 1 sene de çığırından çıktı. Tabi kendi parasını da kazandığı için buna da guveniyor sanırım.

Yine de şiddet en son çare bile olamaz. Siz konusu bile değil. Siz bir eğitimisiniz sizden daha yaratıcı öneriler bekliyorum :))

Merhaba kk nin değerli kadınları,
Sizlerin fikirlerini çok ihtiyacım var. Lütfen bir yol gösterim.

Uzatmadan konuya giriyorum. Kiz kardeşim var 21 yaşına girdi. Üniversiteden mezun oldu ve çalışıyor. Bir sürü iş değiştirdi. Şimdi asgari ucretten fazla maaş alıyor. Ayrıca yemek ücretini de şirket karşılıyor. Yol masrafı falan da yok.

Kardeşimin eve hiç katkısı yok. Yanı yiyip , içip, geziyor. (ailemin de beklentisi yok bu yönde zaten).

Fakat şöyle bir durum var seneye evlenmek istiyor. Annemlerle konuşmuş. Annem şuan çok erken olduğunu , yaşının küçük olduğunu söylemiş. Kardeşim birde düğün masraflarını babamin karşılamasını istiyor. Babam da "Sen biraz biriktir , biraz ben biriktireyim " dedi. Kardeşim buna da yanaşmıyor. Ufak tefek mutfak eşyalarını al dedik onu da kabul etmiyor. Napacagimizi şaşırdık.

Bu arada babamin kredileri var şuan ödüyor. Durumu hiç yok. Düğün masraflarının altından kalkamaz.

Ne yapsak dinlemiyor. Iyice zitlasti bizlerle eve uyumadan uyumaya geliyor. Bir akıl verin nasıl bir yol izleyelim ?

Çeyiz hesabı açın. 2 yıldan evvel evlenmeme şartı var onda.
En az 200 tl yatırmak gerekiyor her ay. Yatırdığının yarısı kadar da devlet ekliyor üstüne. Toplam tutarın %20 si kadar devlet ekliyor.
Bu şekilde biriktirin hem devletten destek almış olur. Hem 2 sene evlenmemiş olur.
Hem baban hem o rahat eder.
Bir araştırın derim.

Not: Babanızda eklerse 200+ olursa daha iyi olur. Böyle anlaşsınlar karşılıklı.

Beni de aynı aile yetiştirdi. Kardeşim hep daha asiydi daha bencildi yani ergenlikten bu yana böyleydi. Son 1 sene de çığırından çıktı. Tabi kendi parasını da kazandığı için buna da guveniyor sanırım.

Yine de şiddet en son çare bile olamaz. Siz konusu bile değil. Siz bir eğitimisiniz sizden daha yaratıcı öneriler bekliyorum :))
Yaratıcı öneride bulundum zaten psıkıyatrıye gıdebılırsınız dedım. Bakın benım yegenlerım de var. Buyugunun yası bana yakın aılem cok yardımcı oldu ama cocugun eğitimiyle yengem ugrastı. Cocuk cok sımartıldı. Ne dedıysek yengem kendı bıldıgını yaptı ve yegenım cocuklugundan berı kendı ıstedıgını yapmaya meyıllı. Basına buyruk anlayacagınız uzere. Yengeme suc bulmuyorum ılk cocuguydu tecrubesızdı bıraz da bu yuzden cocuk boyle oldu. Sonrakılerde daha tecrubelıydı cocuklar buyugune nazaran daha ıyıler. Sonrakılerın bakımında ben de yer aldım hıc dovmem cok duskundurler ama cekıneceklerı yerlerı bılırler. Kımı ebeveynler de son cocugu daha fazla sımartırlar. Bunu tabı kı kotuluk olsun dıye yapmazlar. Buyugunu kıstık zorluklarla buyudu barı kucuk rahat buyusun derler. Ailenız bu dengeyı kuramamıs olabılır. Kardesınız de bu durumu suıstımal etmıs olabılır.
Kendımden ornek vereyım evın en kucugu ve tek kızım. Babam kız olursa eve gelme demıs(kızları sevmemekten degıl, daha sanssız olduklarını dusunur hep). Dogdugumda fıkrı degısmıs. Şımartıldım hem de dibine kadar :D ama babamın cızgılerını bılırdım. Aılenız kasten yaptı demıyorum denge kurmak zordur umarım kendımı anlatabılmısımdır. Bu arada egıtımcı dovmez etmez dıye bır sey yok. Hepımız ınsanız hepımızın hataları mutlaka vardır. Ben aılenızın hastalıgını ve madurlugunu goz onune aldım. Hasta olmasalar belkı daha cozum odaklı olabılırdım.
Ha bakın ergenlıkten berı dıyorsunuz halen üzerinden atamamıs olabılır. Cocuklukta normalse tabi

Yaratıcı öneride bulundum zaten psıkıyatrıye gıdebılırsınız dedım. Bakın benım yegenlerım de var. Buyugunun yası bana yakın aılem cok yardımcı oldu ama cocugun eğitimiyle yengem ugrastı. Cocuk cok sımartıldı. Ne dedıysek yengem kendı bıldıgını yaptı ve yegenım cocuklugundan berı kendı ıstedıgını yapmaya meyıllı. Basına buyruk anlayacagınız uzere. Yengeme suc bulmuyorum ılk cocuguydu tecrubesızdı bıraz da bu yuzden cocuk boyle oldu. Sonrakılerde daha tecrubelıydı cocuklar buyugune nazaran daha ıyıler. Sonrakılerın bakımında ben de yer aldım hıc dovmem cok duskundurler ama cekıneceklerı yerlerı bılırler. Kımı ebeveynler de son cocugu daha fazla sımartırlar. Bunu tabı kı kotuluk olsun dıye yapmazlar. Buyugunu kıstık zorluklarla buyudu barı kucuk rahat buyusun derler. Ailenız bu dengeyı kuramamıs olabılır. Kardesınız de bu durumu suıstımal etmıs olabılır.
Kendımden ornek vereyım evın en kucugu ve tek kızım. Babam kız olursa eve gelme demıs(kızları sevmemekten degıl, daha sanssız olduklarını dusunur hep). Dogdugumda fıkrı degısmıs. Şımartıldım hem de dibine kadar :KK70: ama babamın cızgılerını bılırdım. Aılenız kasten yaptı demıyorum denge kurmak zordur umarım kendımı anlatabılmısımdır. Bu arada egıtımcı dovmez etmez dıye bır sey yok. Hepımız ınsanız hepımızın hataları mutlaka vardır. Ben aılenızın hastalıgını ve madurlugunu goz onune aldım. Hasta olmasalar belkı daha cozum odaklı olabılırdım.
Ha bakın ergenlıkten berı dıyorsunuz halen üzerinden atamamıs olabılır. Cocuklukta normalse tabi
Ya da evinize goturun arada aile gecındırmenın zor oldugunu gormesını saglayın. Bir de evlenmesını engellemenız ya da gecıktırmenızde yarar var yaşı çok küçük sizi takmayan yarın eşini de takmaz bu da evlılıgınde sorun olur. Bu da aılenızı yıpratır malum hastalarmıs

Bence aile bişey yapmamalı sonuçta kocaman insanlar evlilik kararı alıyorlar eeeee babam herşeyimi alsın daha neler niye alsın üstelikte iş güç sahibi biri. Benim kv ve kp bişeye karışmıyorlar maddi olarak (gerçi benim nişanlımın durumu iyi :) bohca geldi nişanda hepsini nişanlım aldı kv sadece hazırlamış, ev eşyası aldık onları da biz yaptık, onlar sadece düğüne takılarını alıp gelecekler (bu arada takı dediysem 1 tane bilezik değil 7 tane bilezik takacaklar, 3 tane önce taktılar, nişanlım set aldı :) böyle başka bişeye karışmadılar

Her konuda aşağılık kompleksinizi ortaya sermeseniz olmuyor mu ?
Biraz görgü biraz saygı biraz adap biraz az buldumcukluk lütfen...

Back