bir adam öküzse=öküzdür!

Bana siz de dogru davranmissiniz gibi gelmiyor burada okuduklarimdan. Gozunaydin derken sonunda muradina erdin demek istemis diye dusunuyorum, demek ki cocugu istemiyordu sizin zorunuzla oldu veya simdi oglunu geri plani atmanizi isteyeceksiniz diye.korkuyor . esinizle evlenirken bir.oglu oldugunu biliyordunuz, bunu bastan kabullenip ona ablalik yapmaliydiniz , hatta onun da sizin evde bir.odasi olmali mesela, cunku esiniz zaten ogluna karsi pismanlik duyuyordur, ve sizin onu pek sahiplenmediginizi goruyorum. Haftasonu dis.bugdayina gelmeyio ogluyla vakit gecirmesi de bana abarti gelmedi. Sonucta ogluyla gecirecegi vakit sınırlı. Esinizin evet uslubu kaba, hamile esine anlayisli olmali tebrik etmeli ama sizin de bunda payiniz buyuk bence.

Daha önce eşinin dövme konusunu da hatırlıyorum adamın seni sallamıyo malesef. Sen de çocukla arana inadına baya mesafe koymuşsun. Annelik değil ama ablalık yapabilirsin çocuğa. 9 yaşında bir oğlana biraz sevgi vermek iletişime geçmek bu kadar zor olmamalı. Hatta çocuğu kıskanıyosun gibime geliyo kırıcı olmak değil niyetim ama çocuk hakkındaki konuşmaların uslubun çok sert.

Eşin çocuğuna gereken yakınlığı gösteremediğin için sana yakın davranamıyo sanki. Bebeği de çok istediğini biliyorum ama erken davranmışsın.

Yapabileceğin en güzel şey öncelikle eşinin ilk çocuğu ile olan iletişimini biraz güçlendirmek olmalı.

Ben de 2. Evliliğimi yapmış olsam çocuğuma uzak, mesafeli davranan bir insandan uzaklaşırdım malesef

Gecen Cuma gebe oldugumu ogrendım.Eşim şehir dışında idi, o geldiğinde ise ben memlekete gidecektim yegenımın diş buğdayı vardı o sebeple, bende müjdeli haberi telde verdim.

Kendisine de gel dedim ama gelmedi haftasonu, oğlunu almıştı (ilk evliliğinden olan haftasonları bizimle kalıyor) gelmek istemiyor dedi, sonra param yoktu dedi hep bahane kısacası 9 yasında cocuk sen gelsen yok ben gelmem mı dıyecek ıstemese de gelecek, kı daha öncede gittiğim yere geldi-ordakileri tanıyor-insanlar fazlasıyla ilgi gösterdi kendisine, bende eşimin gelmemesine kırıldım içten içe..

Neyse dün döndüm trafik vardı arabam geç geldi 1 saate yakın beklemişler beni, oğlanı halasına bıraktık ( orda kalcaktı), bizde eve doğru yola koyulduk.

Durdu durdu cocukla konuşmuyorsun dikkatimi çekiyor dedi, halbukı ben ortaya konustum hep arabaya bındıgımden berı , bende konussamda bırsey soylemıyor hem ben ıkınıze hıtaben konusuyorum dedim-burdan konu bir açıldı adam içinde ne biriktirdi ise kustu bana..

Az kalsın bana vuracaktı bile...

Benım bır yurt dısı gorev ısım var 3 hafta sonra gıdecegım yok gıdersen benı bosa, yok nıye 2 hafta ust uste aılemın yanına gıtmısım, yok ev bakıyoruz aılem destek verecek pesınat onlardan, kredı benden olacak esım hep yarım yamalaklara bakıyor(ınsaatı bıtmemıs ya da kuru kapı pencere takılı evler) bende gecen varsa paran o zaman bakarsın onlara bıze bıtmıs ev gerek demıstım ona bozulmus ( ailemin parasını istemiyormus, benım adıma olan evde oturmazmıs.. vs.)

Aksam eve gectık ayrı takıldık, bır ara gıdeyım konusayım dedım ( o zamana kadarda dus mus aldım, esyalarımı yerlestırdım yerıne, stresten mıdem bulandı kustum bır gelıp bakmadı bıle..)maç ızlıyordu sankı karsımdakı duvar ne desem ters ters cevaplar, bende dıyecegımı dedım gıttım yattım, akşam salonda uyudu ( benım kapım açıktı kendısı gelmedı)

Sabahta kalktı bırsey yok gıbı, benı ıse bırakacaktı gıt sen dedım gıtmedı bende atladım arabaya bıraktı benı, aksam doktora gıdecegız ılk kontrolum ama ıcımde hıc heves yok-korkuyorumda bebegıme bırsey olacak dıye- dusunmemeye calısıyorum yapamıyorum- boşayacaksa boşasın ona muhtaç değilim ama ben boşanmak için evlenmedim her zorlukta arkamı donup gıtmekte bana gore degıl ama ne yapsam ta burnunu surtsem bılemedım???

Bana yardım edın..!!!

Dürüstçe yazıcam .Ben sizin evliliğinizin uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.eski konularınıza da biraz göz gezdirdim bence eşiniz sizinle evlendiğine çok pişman . Ve gerçekten iğrenç davranıyor size.

Çocuğu istemediği belli..erkeklerin korunmak istememesinin sebebi cocuk sahibi olmaktan ziyade dâha fazla zevk almak.

Bende birebir sizin durumunuzdayım.boşanmış 2 çocuklu bir adamla birliktey(di)m ama geleceğim olmayacağını kabullenip sevdiğim halde bitiriyorum ilişkiyi..üstelik çocukları sevmediğim halde onun cocuklarını çok seviyorum onlarda bana tapıyorlar..sizinki daha da imkansız yani

Konu sahibi eski konularınızı okudum okuyabildigim kadarı ile . Çoğunlukla kendi istediğinizi doğru buluyorsunuz . Karşı tarafı haksız buluyorsunuz . Bu konuda da aynı .O yüzden problemin eşinizin çocuğu yada hamileliğiniz olduğunu sanmıyorum .

Sorun başka.. Her şeyin ilk olanı sevgi yönünden olmasa da "anı" değeri yönünden daima ağır basar.. Doğunca ikinize ait olan bebek için de babalık duyguları harekete geçecek.. Olması gerektiği gibi.. İstisnalar hariç, erkekler doğum olmadan "baba" olamıyor.. Biz ikinci çocuğu bekliyoruz... Eşim büyük oğluma bakıp içleniyor ve arada tuhaf tuhaf soruyor "Hakkını mı yedik, daha çok küçük.. Acaba ikinciyi sevebilecek miyim?" gibi tuhaf ve komik çelişkileri var.. Gülümsüyor ve doğumu beklemesini söylüyorum.. Erkek çünkü.. Doğum olmadan nasıl bağ kursun.. Benim gönlüm olacak diye oynasın mı adam?..
Bu arada..
Sizce 9 yaşında ki çocuğun tercihleri olamaz, doğru mu anladım?.. İstemese de gelecek, babası onu zorla sürükleyebilir istemediği yere.. Bu pencereden mi bakıyorsunuz siz... Benim de bir yeğenim var, ablamın ilk evliliğinden olan.. Tercihleri, eğilimleri, düşünceleri ve özgür ifadeleri var.. Bir tür eşyaymış gibi annesinin yada babasının çektiği yere gitmek zorunda da değil.. Nasıl bakış açıları bunlar.. Eşiniz bunları fark ediyor bence.. Hatta sizin üslubunuzda, tavrınızda, sizin farkında olmadan yaptığınız her şeyde yakaladığı sürüyle yanlış hareket buluyor olabilir.. Siz henüz anne olmadınız ancak o bir baba şu anda.. Ve insan evladı söz konusu olunca "Öküz" olsa dahi, sinek vızıltısını dahi duyabilir...

Önceki konularınızı okumadım, yani eşinizin diğer davranışlarını bilmiyorum.
Ama "karakterim gereği başkasının çocuğunu sevemem" ifadeniz ne kadar dürüstçe gibi gözükse de bence biraz kalpsizce. İnsan her gün baktığı çiçeği bile sever, yani siz duvar örmüşsünüz.
Neden o zaman çocuğu olan bir adamla evlendiniz ki? Çocuğu sevmemek ve bunu açık açık söylemek için mi?
Şimdi de çocuğunuzu yarışa sokuyor gibisiniz, eşiniz de ondan "gözün aydın" demiştir diye düşünüyorum.
Neticede annesi babası boşanmış, yeniden evlenmiş vs. 9 yaşında bir çocuk, bir nebze sevginiz yoksa neden oraya buraya davet edip onu sürekli konu ediyorsunuz ki...

Ben bu hikayede bi okuz degil anlasamayan bi cift goruyorum. Siz de pek uyumlu bi kadin degilsiniz yani iki taraf da huysuz gayet

Ayrica esinin cocugunu sevmedigin cok acik. Baskasinin cocugunu sevemeyen kadinlar ne diye kosa kosa cocuklu adamla evlenip o cocugun huzurunu bozar anlamam

öncelikle üvey oğul demeyelim -onun bir annesı ve babası var -ben sadece ablayım. Ona ebeveynlik yapmıyorum-yapmam da...

ikinci olarak ben onu dışlamıyorum , onun varlığını ilk günden kabul ettim, sadece eşim bazen ikimiz arasındaki dengeyi sağlayamıyor, yani evet ilgiye muhtaç bir evlat var ama bir taraftada her koşulda yanında olan bir eş ve sana armağan olarak verdiği bir bebek var.

Ve o onun oğluysa , bu da bizim bebeğimiz benim hassas olduğum bir dönem , öncelik bebeğimiz olmalıydı.[/QUOTE]

Merhaba yeni uyeyim ve ilk kez bir uyenin actigi tum basliklari okuma firsatina eristim -o da sizsiniz. Objektif bir yorum yapabilmek adina tum sorunlariniza tek tek goz attim. Maalesef ben de diger bayanlara katiliyorum. Esinizin cocugu sizde bir "takinti" olmus. Su an hamilesiniz hassassiniz ondandir, demeyi cok isterdim lakin eski konularinizda da esinizin koluna cocugunun adini yazdirip sizinkini yazdirmamasina dahi kizmissiniz.-sanki eski karisininkini yazdirmis gibi verdiginiz tepki. Cocuga cephe aldiginiz icin ve onu asiri kiskandiginizi esiniz -her ne kadar okuz oldugunu iddia etseniz de bence iyi bir baba. Hakli olarak ilk cocugunun gelecegi icin kaygili. Allah korusun ileride eski esine falan birsey olsa vay o ufakligin haline. Bir de para mevzularini surekli adamin gozune sokmussunuz ev alma konularinda falan. Dilinizi torpulemezseniz bu esinizin ilk ayriligi olmaz. Haa minnetim yok diyorsaniz da buradan 3 5 gunde bir dert yanmayi birakiniz. Kolayliklar dilerim.

Kadını kiskanclikla suçlayan arkadaşlar okudum diyorsunuz ama gözden kaçmış olmalı kadın i çocuğuna yaklastirmiyor söz söyletmiyor onun annesi babası var diyor kadın niye sevmeye calissin ki seviyordum ama eşinin davranışlarına göre şekillendirmis kendini
Herkes te biliyodun çocuğu evlenmeseydin demiş kadının çocukla derdi yok bence eşinin davranışlarına tepkisi
Boşanmış olması ve çocuğuna duyduğu vicdan azabı yeni eşinin suçu değil ki adam günah keçisi rolüne sokmuş kadını
Ayrıca gözün aydın demesi çok tuhaf kendi kendine yaptı sanki tee Allahim

Bende senin evliliğine bir omur biçemiyorum.boşanmış adamları buluyorsunuz nasılsa çocuğunu satar bana tapar diyorsunuz ama yoook evdeki hesabınız çarşıya uymuyor...o bir kere baba olmuş ikincide heyecan duymayacağı aşikar...diyoruz o kadar gidin denginizle evlenin bekarların suyu mu çıktı.

Daha önce eşinin dövme konusunu da hatırlıyorum adamın seni sallamıyo malesef. Sen de çocukla arana inadına baya mesafe koymuşsun. Annelik değil ama ablalık yapabilirsin çocuğa. 9 yaşında bir oğlana biraz sevgi vermek iletişime geçmek bu kadar zor olmamalı. Hatta çocuğu kıskanıyosun gibime geliyo kırıcı olmak değil niyetim ama çocuk hakkındaki konuşmaların uslubun çok sert.

Eşin çocuğuna gereken yakınlığı gösteremediğin için sana yakın davranamıyo sanki. Bebeği de çok istediğini biliyorum ama erken davranmışsın.

Yapabileceğin en güzel şey öncelikle eşinin ilk çocuğu ile olan iletişimini biraz güçlendirmek olmalı.

Ben de 2. Evliliğimi yapmış olsam çocuğuma uzak, mesafeli davranan bir insandan uzaklaşırdım malesef
Ben kımseyı sevmek zorunda degılım bu bır.

Eşim kafasına buyruk takılmayı seven bencıl, para konusunda sorumsuz,kıskanç herifin teki bu iki.

Ben eşimin her anında yanında oldum işsizken, parasızken, ağır bir ameliyat geçirdi o zaman, canına kıymaya kalktı çünkü o ara depresyondaydı onu ben hayata döndürdüm( tüm bunlar evlenmeden önce oldu), borçlarını ben kapadım hala da ödüyorum benim maddi gücüm olmasa biz geçinemeyiz+ mala mülke sahip olamayız.

Onun ne ailesi ne arkadaş çevresi yanında değil.

Eski eşi büyük ihtimalle bu anlamda eksilerini görmüş ve dayanamamış , arada sevgi saygı kalmayıncada ilk evlilik bitmiş ama kadın hala sürekli çevremde, hayatımızda, ailesinin hayatında..Çünkü kadının ailem diyeceği birileri yok, anne vefat etmiş-baba var ama yok,işi gücü burada, düzenini burada kurmuş eşimin ailesini de ailesi olarak sahiplenmiş anladığım kadarıyla ve çocukta olunca o bu durumdan etkilenmesin diye aile bağlarını koparmamış. Ama bu demek değil ki sohbet arasında bana ondan örnekler verilmeli ya da her ortamda onun adı geçmeli , ben adını duymak kendisini görmek istemem , eski eş sonuçta yaşanmışlıklar var onları hatırlamak istemem..

Çocuk mevzusunda eşimin hareketlerinden ötürü mesafe koydum , sevmiyorum diyemem ama annesi kadar babası kadar büyük bir sevgim yok , olamaz da bu çok doğal zaten çocuk eline alıp sevmiş insan değilim, erkek çocuğu olduğundan ortak bir noktamız yok, kız olsa al giydir süsle püsle büyüdükçe kadınsal şeylerden konuş falan ama onla konuşacağınız tek şey futbol-maçlar vs bende hiç sevmem bu mevzuları anlamam da... Özünde çocukta laf atmadan gelip bana yada bir başkasına yanaşacak biri değil, sessiz biri. Ve özel durumundan biraz şımartılmış , hayırı bilmiyor, kendilerince doğru bildikleri şekilde evlatlarını yetiştiriyorlar ama benim dışardan gördüğüm yanlışlar var ve ben bunu sözlü olarak dile getirdiğimde eşime bana sen karışma diyen bir adam, bu durumda ben ne yapabilirim ki , aile olunacaksa o da bizim ailemizin parçası olacaksa yeri geldiğinde üzerinde söz hakkım olmalı -yanlış olduğunu düşündüğüm konularda uyarmalıyım ama buna izin verilmiyorsa bende muhattap olmamayı tercih ederim.

Mesafe olması demek ona kötü davrandığım anlamına da gelmiyor. Evimize gelir yediği önünde yemediği arkasında, menüler ona göre hazırlanır, yemek seçer ve eşime kalsa bırak yemesin ama ben sağlığını düşündüğümden kendim veririm bazen , yer o zaman yemem dediği şeyleri. Yoksa sürekli makarna+mantı başka şey yemiyor , birde abur cubur.

Dışarı çıktığımızda üçlü onun sevdiği yerlere gidilir, istediği şeyler eksiksiz yerine getirilir.

Ne üstünden çıkardığını, ne yatagını toplamaz ki o yaşta bir çocuk bunları yapabilecek kabiliyete sahiptir ,arkasını ben toplarım. Şunu da yap demem, sadece bazen öğrensin diye işin ucundan tuttururum ki annesine de yük olmasın ilerde..

Özel gün olur mesela anneler gününde bizdeydi ben arattırdım annesini ara sevinir falan dedim... Konuşmam fazla ama ihtiyaçlarını gideririm, rahat etmesi için elimden geleni yaparım, kızsamda bazı şeylerine sesimi çıkarmam. Bağırmam, çağırmam, ona karşı kötü bir davranışım olmaz..Daha ne yapabilirim ki..??

Ayrıca evlat candır bunu her zaman söylüyorum, ama her evladın yeri ayrıdır.İlk göz ağrısı olmayabilir ama ben bu bebeği tek başıma yapmadım, istemese olmazdı ya da gider aldırırdık, çünkü bu bir kere başımıza geldi, kimse bilmedi ben içime attım duygularımı, o zaman bir başka çocuk istemiyordu, çünkü onun bir evladı vardı ama benim bu duyguyu ilk kez yasayacagımı ve benim için öneminin farkına varamadı ve içten içe benim çocuktan uzaklaşmamım en buyuk 2. etkeni de bu oldu.

Evlat cansa eşte hayat arkadaşıdır. Eşim bazen ona ve bana ayırması gereken zamanın ayrımını yapamaz, ben kimseden medet uman bir insan olmadım hayatım boyunca tek ihtiyacım duygusal anlamda ilgi ama eşim ne duygularını belli eder, ne benimle günlük yaşantısında olan biteni paylaşır, ne de bazen özel anlarda istediğim tepkileri bana verir. Benim kırgınlığım-kızgınlığım da burada başlar.

Kendime de öz eleştiri yapayım sinirlenince laflarım ok gibidir ama haksız yere konuşmam-bunu eşimde bilir. Ama küsmem, arkamı dönmem her koşulda sevdiğim insanın yanında olurum, burda içimi döküyorum ama ne aileme ne çevreme onu kötülemem ama onu bilen tanıyan bilir neyin ne olduğunu.. Eşime terapiste gitmeyide tavsiye ettim defalarca hep havada kaldı, çünkü o inat ben inat herkes kendi dikine gidiyor, öncelikler beklentiler farklı, karakterler ister istemez farklı orta yolu bulmakta zorlanıyoruz.

Şimdi beni anlamışşınızdır umarım.

Son Not: Bebek için yaşım geçiyor, evlilik benim için kutsal birşey olmadı hiçbir zaman, adı konsun aileler çevre rahat etsin deyip evlendim , başka bir ülkede yaşasam evlenmezdim, sevdiğim adamdan çocuğumu dogurur önüme bakardım. O nedenle evet bebek istiyorum, evet su an tek istediğim onun sağlıkla dünyaya gelmesi, eşim dogdugunda sevecek tabıkıde su an korkuları -karamsarlıkları var ama ben kendi adıma ondan birşey beklemiyorum. Bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayabilecek konumdayım- ilerde anlaşmazlık boyutumuz artarsa ayrılmaktan da korkmuyorum kimsenin kimseye muhtac olacak durumu yok, şu an sevgim bitmediğinden ilişkime devam ediyorum. Benim için sevgi biterse herşey biter... Bu kadar..

Ben kımseyı sevmek zorunda degılım bu bır.

Eşim kafasına buyruk takılmayı seven bencıl, para konusunda sorumsuz,kıskanç herifin teki bu iki.

Ben eşimin her anında yanında oldum işsizken, parasızken, ağır bir ameliyat geçirdi o zaman, canına kıymaya kalktı çünkü o ara depresyondaydı onu ben hayata döndürdüm( tüm bunlar evlenmeden önce oldu), borçlarını ben kapadım hala da ödüyorum benim maddi gücüm olmasa biz geçinemeyiz+ mala mülke sahip olamayız.

Onun ne ailesi ne arkadaş çevresi yanında değil.

Eski eşi büyük ihtimalle bu anlamda eksilerini görmüş ve dayanamamış , arada sevgi saygı kalmayıncada ilk evlilik bitmiş ama kadın hala sürekli çevremde, hayatımızda, ailesinin hayatında..Çünkü kadının ailem diyeceği birileri yok, anne vefat etmiş-baba var ama yok,işi gücü burada, düzenini burada kurmuş eşimin ailesini de ailesi olarak sahiplenmiş anladığım kadarıyla ve çocukta olunca o bu durumdan etkilenmesin diye aile bağlarını koparmamış. Ama bu demek değil ki sohbet arasında bana ondan örnekler verilmeli ya da her ortamda onun adı geçmeli , ben adını duymak kendisini görmek istemem , eski eş sonuçta yaşanmışlıklar var onları hatırlamak istemem..

Çocuk mevzusunda eşimin hareketlerinden ötürü mesafe koydum , sevmiyorum diyemem ama annesi kadar babası kadar büyük bir sevgim yok , olamaz da bu çok doğal zaten çocuk eline alıp sevmiş insan değilim, erkek çocuğu olduğundan ortak bir noktamız yok, kız olsa al giydir süsle püsle büyüdükçe kadınsal şeylerden konuş falan ama onla konuşacağınız tek şey futbol-maçlar vs bende hiç sevmem bu mevzuları anlamam da... Özünde çocukta laf atmadan gelip bana yada bir başkasına yanaşacak biri değil, sessiz biri. Ve özel durumundan biraz şımartılmış , hayırı bilmiyor, kendilerince doğru bildikleri şekilde evlatlarını yetiştiriyorlar ama benim dışardan gördüğüm yanlışlar var ve ben bunu sözlü olarak dile getirdiğimde eşime bana sen karışma diyen bir adam, bu durumda ben ne yapabilirim ki , aile olunacaksa o da bizim ailemizin parçası olacaksa yeri geldiğinde üzerinde söz hakkım olmalı -yanlış olduğunu düşündüğüm konularda uyarmalıyım ama buna izin verilmiyorsa bende muhattap olmamayı tercih ederim.

Mesafe olması demek ona kötü davrandığım anlamına da gelmiyor. Evimize gelir yediği önünde yemediği arkasında, menüler ona göre hazırlanır, yemek seçer ve eşime kalsa bırak yemesin ama ben sağlığını düşündüğümden kendim veririm bazen , yer o zaman yemem dediği şeyleri. Yoksa sürekli makarna+mantı başka şey yemiyor , birde abur cubur.

Dışarı çıktığımızda üçlü onun sevdiği yerlere gidilir, istediği şeyler eksiksiz yerine getirilir.

Ne üstünden çıkardığını, ne yatagını toplamaz ki o yaşta bir çocuk bunları yapabilecek kabiliyete sahiptir ,arkasını ben toplarım. Şunu da yap demem, sadece bazen öğrensin diye işin ucundan tuttururum ki annesine de yük olmasın ilerde..

Özel gün olur mesela anneler gününde bizdeydi ben arattırdım annesini ara sevinir falan dedim... Konuşmam fazla ama ihtiyaçlarını gideririm, rahat etmesi için elimden geleni yaparım, kızsamda bazı şeylerine sesimi çıkarmam. Bağırmam, çağırmam, ona karşı kötü bir davranışım olmaz..Daha ne yapabilirim ki..??

Ayrıca evlat candır bunu her zaman söylüyorum, ama her evladın yeri ayrıdır.İlk göz ağrısı olmayabilir ama ben bu bebeği tek başıma yapmadım, istemese olmazdı ya da gider aldırırdık, çünkü bu bir kere başımıza geldi, kimse bilmedi ben içime attım duygularımı, o zaman bir başka çocuk istemiyordu, çünkü onun bir evladı vardı ama benim bu duyguyu ilk kez yasayacagımı ve benim için öneminin farkına varamadı ve içten içe benim çocuktan uzaklaşmamım en buyuk 2. etkeni de bu oldu.

Evlat cansa eşte hayat arkadaşıdır. Eşim bazen ona ve bana ayırması gereken zamanın ayrımını yapamaz, ben kimseden medet uman bir insan olmadım hayatım boyunca tek ihtiyacım duygusal anlamda ilgi ama eşim ne duygularını belli eder, ne benimle günlük yaşantısında olan biteni paylaşır, ne de bazen özel anlarda istediğim tepkileri bana verir. Benim kırgınlığım-kızgınlığım da burada başlar.

Kendime de öz eleştiri yapayım sinirlenince laflarım ok gibidir ama haksız yere konuşmam-bunu eşimde bilir. Ama küsmem, arkamı dönmem her koşulda sevdiğim insanın yanında olurum, burda içimi döküyorum ama ne aileme ne çevreme onu kötülemem ama onu bilen tanıyan bilir neyin ne olduğunu.. Eşime terapiste gitmeyide tavsiye ettim defalarca hep havada kaldı, çünkü o inat ben inat herkes kendi dikine gidiyor, öncelikler beklentiler farklı, karakterler ister istemez farklı orta yolu bulmakta zorlanıyoruz.

Şimdi beni anlamışşınızdır umarım.

Son Not: Bebek için yaşım geçiyor, evlilik benim için kutsal birşey olmadı hiçbir zaman, adı konsun aileler çevre rahat etsin deyip evlendim , başka bir ülkede yaşasam evlenmezdim, sevdiğim adamdan çocuğumu dogurur önüme bakardım. O nedenle evet bebek istiyorum, evet su an tek istediğim onun sağlıkla dünyaya gelmesi, eşim dogdugunda sevecek tabıkıde su an korkuları -karamsarlıkları var ama ben kendi adıma ondan birşey beklemiyorum. Bebeğimin ihtiyaçlarını karşılayabilecek konumdayım- ilerde anlaşmazlık boyutumuz artarsa ayrılmaktan da korkmuyorum kimsenin kimseye muhtac olacak durumu yok, şu an sevgim bitmediğinden ilişkime devam ediyorum. Benim için sevgi biterse herşey biter... Bu kadar..

kimseyi sevmek zorunda değilim diyorsanız neden çocuklu bir adamla evlendiniz ki? hiç çözüm odaklı yaklaşmıyorsunuz. elinizde benzin kibrit hazır bekliyorsunuz herşeyi yakmaya. bir erkekle ne konuşacağım diyorsunuz bebeğiniz erkekse anlarsınız 9 yaşına geldiğinde konuşacak ne kadar şeyin olabileceğine.

eşinizin sevdiğiniz hiçbir huyu yok sanki yani o kişi size hayatta eşlik edecek kişi değil neden evlendiğinizi de pek anlayamadım. adam zaten ilk çocuğu için vicdan azabı çekiyor belli, sizle de yürümeyeceğini hissetmiş olmalı ki 2. de böyle tepkiler veriyor.(yine de haklı bulmuyorum tabiki eşinizi keşke sizin ısrarlarınıza boyun eğmek yerine mertçe istemiyorum deseymiş başında)

siz daha çocuğunuz olmadan adamın kendi çocuğuna gösterdiği ilgi ile size gösterdiği ilgiyi kıyaslıyorsunuz bir de bebeğiniz olduğunda neler yapabileceğinizi tahmin edemiyorum:KK43:

evet sonunuz ayrılık gibi duruyor eğer biraz kendinizi törpülemezseniz, eşini değiştirmeye çalışmak yerine kendinizi değiştirmeyi deneyin bir. kaybedecek birşeyiniz yok ne de olsa boşanmaya bugünden hazırsınız zateno_O

kimseyi sevmek zorunda değilim diyorsanız neden çocuklu bir adamla evlendiniz ki? hiç çözüm odaklı yaklaşmıyorsunuz. elinizde benzin kibrit hazır bekliyorsunuz herşeyi yakmaya. bir erkekle ne konuşacağım diyorsunuz bebeğiniz erkekse anlarsınız 9 yaşına geldiğinde konuşacak ne kadar şeyin olabileceğine.

eşinizin sevdiğiniz hiçbir huyu yok sanki yani o kişi size hayatta eşlik edecek kişi değil neden evlendiğinizi de pek anlayamadım. adam zaten ilk çocuğu için vicdan azabı çekiyor belli, sizle de yürümeyeceğini hissetmiş olmalı ki 2. de böyle tepkiler veriyor.(yine de haklı bulmuyorum tabiki eşinizi keşke sizin ısrarlarınıza boyun eğmek yerine mertçe istemiyorum deseymiş başında)

siz daha çocuğunuz olmadan adamın kendi çocuğuna gösterdiği ilgi ile size gösterdiği ilgiyi kıyaslıyorsunuz bir de bebeğiniz olduğunda neler yapabileceğinizi tahmin edemiyorum:KK43:

evet sonunuz ayrılık gibi duruyor eğer biraz kendinizi törpülemezseniz, eşini değiştirmeye çalışmak yerine kendinizi değiştirmeyi deneyin bir. kaybedecek birşeyiniz yok ne de olsa boşanmaya bugünden hazırsınız zateno_O

eşim kendi hatalarını anlamadıkça, bana gereken ilgi ve alakayı göstermedikçe bu iş böyle gider. benim değiştirecek birşeyim yok, herşeyi baştan konuştuk duygu ve düşüncelerimi hiç saklamadım, bugünlere benim sayemde geldik, eşimin bana vereceği tek şey sevgisi başka birşeyi yok onu da veremiyorsa zaten sorun onda demektir....

yani çözüm bende değil, kendisinde... onun yaşadığı vicdan azabı kendi sorunu, ben çocuk olunca eşlerin arasına mesafe koymasına-çocuğu hayatın merkezi yapmasına da karşıyım eş ayrı çocuk ayrı birşey, yeri geldiğinde eş yeri geldiğinde çocuk önceliklidir.. duruma ve şartlara göre anlık değişkenlik gösterebilir.

ve dediğim gibi boşanmak benim için ölüm değil, kendisi açtı boşanma konusunu dün boşanıyorduk hani noldu dedim , eyvallahım yok ben böyleyim o bunu bilerek evlendi benimle, o nedenle şu an ne onu ne çocugunu düşünecek değilim öncelik kendim ve bebeğim...

gerisini kendisi düşünsün...

eşim kendi hatalarını anlamadıkça, bana gereken ilgi ve alakayı göstermedikçe bu iş böyle gider. benim değiştirecek birşeyim yok, herşeyi baştan konuştuk duygu ve düşüncelerimi hiç saklamadım, bugünlere benim sayemde geldik, eşimin bana vereceği tek şey sevgisi başka birşeyi yok onu da veremiyorsa zaten sorun onda demektir....

yani çözüm bende değil, kendisinde... onun yaşadığı vicdan azabı kendi sorunu, ben çocuk olunca eşlerin arasına mesafe koymasına-çocuğu hayatın merkezi yapmasına da karşıyım eş ayrı çocuk ayrı birşey, yeri geldiğinde eş yeri geldiğinde çocuk önceliklidir.. duruma ve şartlara göre anlık değişkenlik gösterebilir.

ve dediğim gibi boşanmak benim için ölüm değil, kendisi açtı boşanma konusunu dün boşanıyorduk hani noldu dedim , eyvallahım yok ben böyleyim o bunu bilerek evlendi benimle, o nedenle şu an ne onu ne çocugunu düşünecek değilim öncelik kendim ve bebeğim...

gerisini kendisi düşünsün...

yorumunuzun neresinden tutsam elimde kalıyor. hiçbir şekilde çözüme yönelik bir adımınız yok. muhtemelen eşinin de önceliği şu anda kendi ve çocuğudur,o da çözümü sizden bekliyordur.oturup konuşsanız eşinizle nötr kalarak bir dinlemeye çalışsanız, savunma yapmadan ,saldırı yapmadan sadece onu anlayabilmek adına yapılmış bir konuşma olsa belki birbirinizi anlarsınız ama eyvallahım yok denilen evlilik çok uzun sürmez. bundan sonrasında siz bence evlilik sorunlarını dert etmeyin kendinize vaktini bekleyin geldiğinde de boşanın.. yine de umarım bebeğiniz dünyaya geldiğinde toparlar bir aile olursunuz, eşinizin ilk çocuğunun yaşadıklarını sizin bebeğiniz de yaşamaz...

yorumunuzun neresinden tutsam elimde kalıyor. hiçbir şekilde çözüme yönelik bir adımınız yok. muhtemelen eşinin de önceliği şu anda kendi ve çocuğudur,o da çözümü sizden bekliyordur.oturup konuşsanız eşinizle nötr kalarak bir dinlemeye çalışsanız, savunma yapmadan ,saldırı yapmadan sadece onu anlayabilmek adına yapılmış bir konuşma olsa belki birbirinizi anlarsınız ama eyvallahım yok denilen evlilik çok uzun sürmez. bundan sonrasında siz bence evlilik sorunlarını dert etmeyin kendinize vaktini bekleyin geldiğinde de boşanın.. yine de umarım bebeğiniz dünyaya geldiğinde toparlar bir aile olursunuz, eşinizin ilk çocuğunun yaşadıklarını sizin bebeğiniz de yaşamaz...
İyi hoş söylüyorsunuz da eşim konuşmaz, dün gel dedim konuşalım dedim, susuyor. Gel terapiste gidelim sen dikine ben dikime anlaşamıyoruz dedim yok ona da sıcak bakmıyor-ona göre delilik. O içinde biriktiriyor herşeyi sonrada kusuyor, ben anında veriyorum tepkimi iyi ve kötü anlamda...
Yani size ılımlı yaklaşmayan bir adamla daha fazla ne yapabilirsiniz ki??? O nedenle düşünsün çocuğunu, ben düşüneyim kendi çocuğumu , ilerde ne olacaksa olur...

Son yorumumuz üzerine mümkünse evlilik terapisine gidin diyeceğim

Zira eşinizi bilemem ama siz sabit fikirlere sahipsiniz bu yaşıma kadar başıma buyruk yaşadım yine yaşayın tavrındasınız ama evlilik karşılıklı fedakarlıktır

Sadece beni sevsin bunu göstersin benim beklentim yok derseniz karşıdaki kendisini kullanılmış görür

Yaşım geçiyor çocuk istiyorum deyip eşinize baskı yapıp hamile kalmışsınız gibi geldi bana
bu nedenle gözün aydın demiş

Tüm hata eşimde bende hiç hata yok tavrınız maalesef çok katı

Hani diyorsunuz ya çocuk doğunca da hayatının odağı o olmaz kimi zaman eş kimi zaman çocuk olur vs vs ama yaşamadan bilemezsiniz

Bîr de demek ki eşimiz de sizinle aynı fikirde haftada birkaç gün gördüğü çocuğuna ayırdığı zamanda sizi pışpışlamak istemiyor yani eşine her zaman öncelik tanımıyor ya da doğmamış bebeğine değil oğluna öncelik veriyor

Bir de siz plan yapıyorsunuz ve eşinizin size uymasını istiyor gibisiniz zira bebek müjdesi için gezmemizden fedakarlık etmiyor ama onun atlayıp gelmesini bekliyorsunuz oysa gitmeyi peşinizi bekleyip yüz yüze müjde verseydiniz tek araba ile birlikte gitmeye de ikna edebilirsiniz

Ama siz prenses olmayı tercih ediyorsunuz gibi geldi fakat eşiniz veliaht prensi tercih etmiş bu kez

Bebeği sağlıkla kucağınıza alın hamilelikte sıkıntı artabilir o nedenle uzman tavsiyesini tekrar değerlendirin derim ben

X