bir adam öküzse=öküzdür!

aslinda sizi elestirmek yada uzmek istemiyorum keske daha once cocuklu ve bosanmis bir adamla keske evlenmeseydiniz bir de bu adam ikinci bir cocuk istemiyor. aci ama gercek galiba iyi bir isiniz var kendinizi ve cocugunuza ilerde cok iyi bakarsiniz baktiniz ayni hareketlere devam rest cekersiniz duzelmiyorsa bosanirsiniz cunku cocugunuzu onu istemeyen bir babayla buyutmeyin derim.
bende sizin gibi düşünüyorum...

dün boşanma konusu açıldı ama ben açmadım sen beni boşa dedi bir sebepten ötürü..(yurt dısına çıkma mevzusu)

bana çocuk gibi her kavgada ayrılalım kozunu kullanmak, odaları yatakları ayırmak saçma geliyor, çözülebilecek şeyleri iletişim kuramamaktan ötürü çözememek te beni yoruyor, bır sure kendımle ılgılenecegım, evdede iş miş yapmayı dusunmuyorum , zaten 3 hafta sonra iş için yurt dışına çıkacağım bir süre ayrı kalmak ikimize iyi gelecek eminim.

döndüğüm de de bakarım gidişata göre , olmazsa da olmaz yani şu an öyle bir düşüncem yok ama tahammül sınırımı aşarsa eyvallahım yok zaten ben seni zorlamadım istemiyorsan sen boşa, ben çocuğuma bakarım, senden beklentim yok dedim dün kendisine.

ortada yapılan bir plan yok 2 koca gün evde oturdular, her haftasonu olan rutın ( evdede ikiside tabletını alır ayrı odalard atakılırlar yemek saatı harıcınde ), ben ailevi bir durumdan ötürü gittim diş buğdayı vardı yegenımın 1 hafta önceden bilinen birşeydi, çocuk daha öncede geldi bizimle gittiğim yer yazlık zaten deniz var, kum var,açık hava vs... yani bildiği bir yer , ordaki insanları da tanıyor.
ayrıca her şey çocukların istediği gibi olmaz, yetişkin olana kadar anne ve baba kontrolundedırler ve bir yere kadar söz hakları vardır , kendi evladım da olsa yetişkin olana kadar ben nereye o oraya , sonrasında ne yaparsa yapsın karışmam..
ayrıca ben eşimin gözüyle bakamam, onun gibi sevemem çünkü eşimin oğlu olmasa benim için herhangi bir çocuktan farkı yok, ben öyle her çocuğu bahrına basabilecek bir kadın değilim, bunu eşimde biliyor, ben düşüncelerimi duygularımı saklamadım hiç çocukla ilgili o nedenle benim sergileyebileceklerim sınırlı..
İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Bence eşinizde ilk başta bu kadar olumsuz olacağınızı bilseydi evliliğe daha uzak dururdu. Burada anlatılanlar hep tek taraflı oluyor ne yazık ki, birde eşiniz anlatsa kim bilir neler diyecek. Daha dün bile bunun örneğini gördük.
Henüz eşinizin çocuğunu kabullenmemişsiniz aranızda sorunlar var birde üzerine siz hamile kalmışsınız. Haliyle boşanmalar, ayrılmalar oluyor şaşırmamak lazım.

birde şunu söylemek istiyorum eşimin gereksiz gururu-bencillikleri ve sorumsuzlukları bizim sorun yaşamamıza ve benim oğluna mesafe koymama sebep oluyor.
İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Bence eşinizde ilk başta bu kadar olumsuz olacağınızı bilseydi evliliğe daha uzak dururdu. Burada anlatılanlar hep tek taraflı oluyor ne yazık ki, birde eşiniz anlatsa kim bilir neler diyecek. Daha dün bile bunun örneğini gördük.
Henüz eşinizin çocuğunu kabullenmemişsiniz aranızda sorunlar var birde üzerine siz hamile kalmışsınız. Haliyle boşanmalar, ayrılmalar oluyor şaşırmamak lazım.
boşanırsak boşanırız o sorun değil benim için , cocuguma da bakarım maddı manevı gucum ve destegım var, ben eşimin korkularını yenmesı için onu 5 yıl bekledim ve bu bebek benim hakkım..
kabullenmeme değil sadece mesafe var aramızda ve bu hep böyle olacak eşimin hoşuna gitsin yada gitmesin, çünkü nedeni eşim kaynaklı...
şu saatten sonrada benden o konuda birşey beklemesin zaten, içimdekileri de öldürdü çünkü..

öncelik kavramlarını kapıştırmayın.. İkiside evlat sonuçta.. Şimdiden hangisine daha çok ilgi gösteriyor hangisine daha cok ilgileniyor gibi düşünceler başladıysa işiniz ileride daha zor.. Eşinizi karşınıza alıp konuşun..İsteksiz/İlgisiz gördüğünüzü ve üzüldüğünüzü dile getirin..Nedenlerini sorgulayın.

Ev meselesiyle ilgili araya para giren konularda erkekler bariz şekilde üstün olmalı ki kendilerini var/iyi hissedebilsinler..Doğaları gereği..Ekonomik üstünlük sizdeyse ve bunu laflarınızla belli ediyorsanız ki anlatımınızdan öyle görünüyor tribini çekersiniz. Baktığı ev için tercih ettiklerine senin tercihine saygı duymuyorum olmaz,Böyle olmak zorunda diye dik dik konuştuysanız hele.. Tabiki senin paran var tavırlarını çekmeniz normal.. Anlatımdan anladığım kadarıyla yorumluyorum.

Eşin boşanmış olabilir, boşandı diye çocuğunu da boşamamamış, boşlamamış boşanan çoğu erkek gibi.
Maalesef bu da seni maalesef rahatsız ediyor. Istiyorsun ki ilgi sende olsun. Adama yeni evli olmamakla birlikte hemen çocuk yapmışsın ki ilgisi sana kaysın.
Adam ilgi gösterecekse bile davranışların Yüzünden sevincini bile gösteremiyor.
Bu çocuğun varlığını evlendikten sonra öğrenmedin, bu Yüzden onu kabullenmek ve saymak zorundasın.
Çocuğun eşinin çocuğunun abisi olacak. Sen de ikisinin annesi...
Bu şekilde kendini telkin etmelisin.
' o çocuk eşimin oğlu benim hiçbirşeyim' mantığı size hiçbirşey kazandırmaz.

Sana hamile oldugun icin ekstra ilgi gostermesini bekliyorsun ama adam sanki bu cocugu istememis gibi geldi bana.. Ayrica ben bilgisaya basindan senin konularini okuyarak oglunu istemedigini/kiskandigini anladim kim bilir esin nasil hissediyor..

Belkide o yuzden boyle davraniyor sana, hatta demis konusmuyorsun oglumla falan diye..
Sizin sorunlarinizin ana temeli bu bence. Cocuklu biriyle evlenmissin ama bir turlu cocugu benimseyemiyorsun istemiyorsun..

Mesela en basit bir ornek veriyim.. kayinvalidemden bahsederken esime "senin annen ne yapiyor?" demem "annem ne yapiyor?" derim. Birde oglu olunca daha da hassas olmali esin ikide bir "senin oglun" diyorsun tamam senin olmayabilir "oglum" demesende olur bir annesi var cunku, ama daha guzel konusabilirsin.

Bence sonuna kadar haklısın...ilgi istemek en doğal hakkın.eşin dengeyi sağlayamamış..Yanınıza gelmemesi belki affedilebilir,ama hamilelik haberini bu kadar önemsemeyen adama öküz bile az...O bu heyecanı daha önce yaşamış olabilir,ama sen ilk.Hem ikinci hamileliğinde daha mı az heyecanlanıyor insan?

Isterseniz beni yargilayin ama esiniz konunun ilk basinda bahsettiginiz olayda hakli siz bence oglunu istemiyosunuz diger mevzuya gelicek olursak o konuda kesinlikle okuzluk etmis bosanin yada bosanmayin diye tavsiye vermicm siz bilirsiniz

ortada yapılan bir plan yok 2 koca gün evde oturdular, her haftasonu olan rutın ( evdede ikiside tabletını alır ayrı odalard atakılırlar yemek saatı harıcınde ), ben ailevi bir durumdan ötürü gittim diş buğdayı vardı yegenımın 1 hafta önceden bilinen birşeydi, çocuk daha öncede geldi bizimle gittiğim yer yazlık zaten deniz var, kum var,açık hava vs... yani bildiği bir yer , ordaki insanları da tanıyor.
ayrıca her şey çocukların istediği gibi olmaz, yetişkin olana kadar anne ve baba kontrolundedırler ve bir yere kadar söz hakları vardır , kendi evladım da olsa yetişkin olana kadar ben nereye o oraya , sonrasında ne yaparsa yapsın karışmam..
ayrıca ben eşimin gözüyle bakamam, onun gibi sevemem çünkü eşimin oğlu olmasa benim için herhangi bir çocuktan farkı yok, ben öyle her çocuğu bahrına basabilecek bir kadın değilim, bunu eşimde biliyor, ben düşüncelerimi duygularımı saklamadım hiç çocukla ilgili o nedenle benim sergileyebileceklerim sınırlı..

Ayrı ayrı odalarda tablet mi oynuyorlar ? Baba olarak ilgilenmiyor o zaman.
Kendi baba olarak ilgilenmeyip , senin bir anne gibi ilgilenmeni bekliyor . Böylece vicdanı rahatlayacak . Malesef ülkemizde bunu yapan erkekler çoğunlukta.
Çocuğun bir annesi varken annelik yapamazsın zaten ki bu onu da rahatsız eder. Abla olmam yeterli . Çocukla iletişimin nasıl ?

Ben mi yanlış anladım cuma eşin şehir dışında idi Cumartesi gelecek idi sen de haftasonu için kardeşinin yanına gidecektin bu nedenle müjdeyi telde verdin ve adam da ertesi gün atlayıp gelmediği için üzüldün

Peki bu ikinizin bebeği
Cumadan gitmeyin eşinizi bekleyip müjdeli haberi evinizde paylaşıp sonra gitseydiniz

zira anlatımınızdan Cumartesi gidilse de olacak gibi anladım
yeğeninizin diş buğdayı müjdeyi yüz yüze vermekten önemli ise 9 yaşındaki çocuğun talepleri de önemlidir

Para tartışması çirkin yine senin paran benim paramın yarattığı huzursuzluklar gibi geldi bir de buna senin çocuğun benim çocuğum tartışması da girince daha da zorlaşacak hayat

Yazilanlari biraz dha okudumda siz ciddi ciddi bu cocugu kiskaniyosunuz simdiden baslamis kayirmalar ben esinizede hak veriyorum istemedigi bi bebege aman canim yavrum askim iyiki hamile kalmissin dmesini bekleyemezsiniz kaldiki bu bebegi kendinize hak goruyosunuz ve esinizin fkride umrunuzda degil dusunce yapinizda cok bencilce siz bu kafayla devam ederseniz bu evlilik fazla uzun surmez

tatlım şimdi snei linç edecekler,oooo kız çocuğun düşer,kapat konuyu,ama ben sana söylim,sen asıl hatayı eşit olmadığın bır adamla evlenerek yapmışın,o baba,ama sen onu koca olarak görüyosun,admaın bır diğer rolu baba,şimdi adam çocuğuna düşkün olmasa bile bu olaaydan dolayı,çokkk düşkün olcak,pençelerini çıkarcak,sen uvey anneısn dıyecek,ne yapsan batacak,geçmişler olsun,paranda var,hiç doğurmam o çocuğu,bırakırım o adamı,hatandan dön tatlım

Ohooo.. Sen şimdiden başlamışsın 9 yaşındaki çocukla, 5 haftalık bebeğini kıyaslamaya...
Sorun eşin de olduğu kadar sende de var.
Biraz objektif bakmaya çalış:KK66:
Sadece tavsiye...

Gecen Cuma gebe oldugumu ogrendım.Eşim şehir dışında idi, o geldiğinde ise ben memlekete gidecektim yegenımın diş buğdayı vardı o sebeple, bende müjdeli haberi telde verdim.

Kendisine de gel dedim ama gelmedi haftasonu, oğlunu almıştı (ilk evliliğinden olan haftasonları bizimle kalıyor) gelmek istemiyor dedi, sonra param yoktu dedi hep bahane kısacası 9 yasında cocuk sen gelsen yok ben gelmem mı dıyecek ıstemese de gelecek, kı daha öncede gittiğim yere geldi-ordakileri tanıyor-insanlar fazlasıyla ilgi gösterdi kendisine, bende eşimin gelmemesine kırıldım içten içe..

Neyse dün döndüm trafik vardı arabam geç geldi 1 saate yakın beklemişler beni, oğlanı halasına bıraktık ( orda kalcaktı), bizde eve doğru yola koyulduk.

Durdu durdu cocukla konuşmuyorsun dikkatimi çekiyor dedi, halbukı ben ortaya konustum hep arabaya bındıgımden berı , bende konussamda bırsey soylemıyor hem ben ıkınıze hıtaben konusuyorum dedim-burdan konu bir açıldı adam içinde ne biriktirdi ise kustu bana..

Az kalsın bana vuracaktı bile...

Benım bır yurt dısı gorev ısım var 3 hafta sonra gıdecegım yok gıdersen benı bosa, yok nıye 2 hafta ust uste aılemın yanına gıtmısım, yok ev bakıyoruz aılem destek verecek pesınat onlardan, kredı benden olacak esım hep yarım yamalaklara bakıyor(ınsaatı bıtmemıs ya da kuru kapı pencere takılı evler) bende gecen varsa paran o zaman bakarsın onlara bıze bıtmıs ev gerek demıstım ona bozulmus ( ailemin parasını istemiyormus, benım adıma olan evde oturmazmıs.. vs.)

Aksam eve gectık ayrı takıldık, bır ara gıdeyım konusayım dedım ( o zamana kadarda dus mus aldım, esyalarımı yerlestırdım yerıne, stresten mıdem bulandı kustum bır gelıp bakmadı bıle..)maç ızlıyordu sankı karsımdakı duvar ne desem ters ters cevaplar, bende dıyecegımı dedım gıttım yattım, akşam salonda uyudu ( benım kapım açıktı kendısı gelmedı)

Sabahta kalktı bırsey yok gıbı, benı ıse bırakacaktı gıt sen dedım gıtmedı bende atladım arabaya bıraktı benı, aksam doktora gıdecegız ılk kontrolum ama ıcımde hıc heves yok-korkuyorumda bebegıme bırsey olacak dıye- dusunmemeye calısıyorum yapamıyorum- boşayacaksa boşasın ona muhtaç değilim ama ben boşanmak için evlenmedim her zorlukta arkamı donup gıtmekte bana gore degıl ama ne yapsam ta burnunu surtsem bılemedım???

Bana yardım edın..!!!
Keşke evlenmiş boşanmış biriyle evlenmeseydin canım . Eğer ilk evliliginse bu . Neden bu şekilde bi yaklaşım yapıyor anlamış değilim.

ben çoçuğuyla arasındaki diyaloga hiç karışmadım, ben eşime tek gelsin demedim zaten ,bu hafta oğlu bizimle kalacak birlikte gelmelerini istedim ama eşim çocuğu bahane edip gelmedi, döndüğümde de param yoktu gelemedim dedi.

Gelmek istese her gün sigaraya verdiği paradan kısar yine gelirdi (arabası var, şirket arabası + araba olmasada bır vesaıtlık 1 saatlık yol)

Ve o onun oğluysa , bu da bizim bebeğimiz benim hassas olduğum bir dönem , öncelik bebeğimiz olmalıydı.

bütün sorun,en son cümlenizde gizli.öncelik sizin bebeğinizde olmaz,olamaz.babalık,yaşanılarak öğrenilen bir şey.o çocukla,paylaşımları,yaşamışlıkları var.sizin ortak çocuğunuzu,ondan üstün tutamaz,tutmamalı da.

lakin ,haklı olduğunuz konularda var.sizin sevincinize ortak olabilirdi.daha coşkulu karşılayabilirdi.ama sanırım,sizin onun oğlunu istemediğinizi,hissediyor (ki ben bile yazdığınız birkaç cümleden,bunu anlayabildim)böyle tepkisiz kalarak,sizden intikam alıyor.

Esinizn tavri hos degil ama sizde Daha dogmamis cocugu esinizin gozunde esinizin oglundan daha kiymetli olsun diye cirpiniyosunuz ayrim yapsa o cocuga daha az sizinkine daha cok deger verse mitluluktan ucacaksiniz bence evlat evlattir ayrim yapacagini dusunmuuorm ama insanin anasi babsi bir 2. Cocugu olunca bile ilkine daha cok ilgi gosteriyo ki kiskanmasinndiye cunku o kiskancligi anlayacak yasta
esinizin cocuguna karsi kiskanclik besliyosunuz herhalinizden belli esinizde bunu hissediyor belliki cunku daha 3 gunluk hamilesiniz senin cocugun bizim cocugumz tribine girmissiniz bile esinizde budurumn farkinda cocugunun daha fazla dislanmasindan korkuyo olmali ki hamileyken boyle dusunen cocugu olsa nasil davranir kimbilir. en basta kabullenmeycktinz cocuklu adami kaldiramiyosaniz
allaha buyuk konusmayayim benim kaldiracam bir durum degildi yapim gerwgi kiskancim ilgi bolunmesini kaldiramazdim ama siz en basta kabul etmissiniz

dün boşanma konusu açıldı ama ben açmadım sen beni boşa dedi bir sebepten ötürü..(yurt dısına çıkma mevzusu)

bana çocuk gibi her kavgada ayrılalım kozunu kullanmak, odaları yatakları ayırmak saçma geliyor, çözülebilecek şeyleri iletişim kuramamaktan ötürü çözememek te beni yoruyor, bır sure kendımle ılgılenecegım, evdede iş miş yapmayı dusunmuyorum , zaten 3 hafta sonra iş için yurt dışına çıkacağım bir süre ayrı kalmak ikimize iyi gelecek eminim.

döndüğüm de de bakarım gidişata göre , olmazsa da olmaz yani şu an öyle bir düşüncem yok ama tahammül sınırımı aşarsa eyvallahım yok zaten ben seni zorlamadım istemiyorsan sen boşa, ben çocuğuma bakarım, senden beklentim yok dedim dün kendisine.
yanliz bosanirsan nafaka al hic bir seye ihtiyacim yok deme afedersin o cocugu tek basina yapmadin heralde

yanliz size bir sey soyluycem esiniz sizin hamile kalmanizi istiyormuydu yani cocuk istiyormuydu

X