• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir adam düşünün...

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Bir adam düşünün...

Tanışmışsınız çok sevmişsiniz. Evlenme teklifi etmemiş. Ama siz sevdiğiniz için o sıralar teklif falan gözünüz görmemiş. Nişanlanmışsınız.

Zaman geçmiş sevgililer günü gelmiş. Beraber ilk sevgililer günü... "Sevgililer gününü anlamsız buluyorum" demiş. o öyle dedi diye öyledir demişsiniz. Geçmiş gitmiş o gün...

Sonra evlenmişsiniz. Hemen sonrasında doğum gününüz. Sadece bir pasta almış hatta onu da başkasına aldırmış. Kırılmışsınız ama ses çıkarmamışsınız...

Aylar geçmiş yine sevgililer günü gelmiş. Bu sefer demişsiniz ki" ben kendi kendime üzülüyorum onun haberi yok. Bilse üzüldüğümü böyle yapmaz. Konuşayım derdimi anlatayım" konuşmuşsunuz da... O gün anlaşıldığınızı sanıp güzel günler hayal ederek kapatmışsınız konuyu...

Üzerinden aylar geçmiş yine doğum gününüz gelmiş. O adam bu sefer doğum gününden bir gün önce gitmiş kitapçıdan rastgele bir kitap almış getirmiş. Siz kitapları çok sevseniz de bu özensizliğe kırılmışsınız. Tepkinizi, siteminizi dile getirmişsiniz. O adam duvar gibi durmuş karşınızda. Tek bir adım atmamış. Üstüne size gösteriş meraklısı vs. Bir sürü şey söylemiş. Günlerce konuşmamış sizinle. Üzüldüğümü bilse yapmaz demişsiniz ama üzüldüğünüzü bile bile yapmış. Hiç pişmanlık da duymamış daha da üzmüş sizi...

Ara ara gelmiş bu konu gündeme. O inat etmiş. O inat ettikçe siz inat etmişsiniz. Siz "beklentim normal birşey, elinde imkanın da var. Neden üzüleceğimi bile bile ısrarla yapmıyorsun?" Dedikçe o saçma sapan açıklama yapmış ama kendinde hiç hata görmemiş beklentiniz için hep sizi suçlamış.

Tekrar sevgililer günü gelmiş. Tekrar hayal kırıklığı... Siz ne yapsanız da içinizden atamamışsınız bu kırgınlığı zaten o da bunun için bir çaba göstermemiş...

Ve doğum gününüze iki ay kala evlilik danışmanı "tekrarlanmasın endişe duyduğunuz probleminiz?" Diye sorunca bu konuyu açmışsınız. Her şey yolunda gibiyken, o adam her fırsatta sizi sevdiğini söylerken bu konu açılınca yine sizi suçlamış. Yine doğru olanı yaptığından emin geri adım atmamış. Sorunlu olan tarafın siz olduğunuzu vurgulamış ısrarla. Ve bu sefer işler iyice sarpa sarmış...

Evet hanımlar... Durum böyle. Ben böyle şeylere önem veren biriyken eşimin de ısrarla en ufak bir yumuşama göstermemesi, benim kırılmamı üzülmemi önemsememesi, bir gün olsun bana bir sürpriz yapmanın, hediye almanın içinden gelmemesi ve bundan en ufak bir pişmanlık duymadan ısrarla sürdürmesi... Bunlar mahvetti artık beni. Tahammülüm kalmadı. Altı üstü hediye diyorum ne olacak diyorum ama o hediye çok farklı anlamlara büründü artık. Kendimi tutmaya çalışıyorum ama olmuyor. Çoğu zaman bu konuyu düşündüğümde bile göz yaşlarıma hakim olamıyorum.

Geçmişte de benzer konularım var. Konu öyle ki artık boşanma lafı bile edilir oldu. Kavga ettik eşim ağır laflar söyledi. Normalde karım şöyle tatlı böyle iyi güzel diyen adam "hayatımı s.ktin" dedi. Hatta üzerime yürüdü biraz. Berbat haldeyiz. Ne yapıcam bilmiyorum. Yuvam yıkılsın istemem ama ille devam etsin ne olursa olsun gibi bir çabam yok.

Dertleşmeye ihtiyacım var....

Not: tanışalı yaklaşık olarak 3 yıl oldu. Evleneli de 2 yıl olmak üzere

Siz belli ki böyle şeylere Önem veriyorsunuz eşiniz de biraz odun biri.
Nasıl elektrik aldınız ?
Ama şunu da eklemek istiyorum Türk erkeklerinin geneli böyle Şekerim
Kendi içinden gelmese bile sırf eşi istiyor diye yapan çok erkek gördüm. Ama ısrarla yapmaması, daha da üste çıkıp beni suçlaması artık çok kırdı beni

Birşeyler beklemen en azından öZel günlerde şımartılman seninde hakkın durumunuz olmasa anlarım ama var diyorsun bence de boşanmaya kadar gider hele de o küfürden sonra

Yani genel olarak erkekler böyle aslında, çok incelik beklememek lazım. Sıfır beklenti sıfır hayal kırıklığı bi nevi. Ben nedense inatlaşma sezdim biraz eşinizde, sanki siz konunun üzerine düştükçe o daha çok üste çıkmaya çalışır daha çok tavrını sürdürür gibi.. Açıkcası ben sadece tek sorun buysa boşanmak evliliğinizi harcamaktır diye düşünüyorum. Belki kitap konusunda o da size kırılmış bile olabilir, hani en azından bi adım atmış keşke kırmasaymışsınız belkide devamı gelecekti. Şimdi iyice inada binmiş gibi. Küfür konusunda sonuna kadar haklısınız, o şekilde tavırlar boşanmaya sebep olabilir

İnatla sevgililer günü kutlama/kutlatma isteği nedir ? Adam sevmiyor demek ki böyle anlamsız günleri .. Üstüne giderek sen zıvanadan çıkarmışsın bence . benim için de çok saçma birgün . Yılda bir kere kutla ,güzel zaman geçir ,rol yap , 364 gün özüne dön asker arkadaşı gibi takıl .. bana kalırsa aşk ,sevgi bir gune sigdirilacak kadar basit değil ..hergünü sevgililer günü gibi geçirmek mesele ..

Üstüne yürüyüp küfür etmesi çok çirkin ..Ne yaparsan yap Bu hiç hoş olmamış fakat fazlaca üstüne gitmişsin ve patlama noktası olmuş .bu nahoş durumdan ötürü bir özürü hak ediyorsun .geri kalanı senin hatan ..

Yani genel olarak erkekler böyle aslında, çok incelik beklememek lazım. Sıfır beklenti sıfır hayal kırıklığı bi nevi. Ben nedense inatlaşma sezdim biraz eşinizde, sanki siz konunun üzerine düştükçe o daha çok üste çıkmaya çalışır daha çok tavrını sürdürür gibi.. Açıkcası ben sadece tek sorun buysa boşanmak evliliğinizi harcamaktır diye düşünüyorum. Belki kitap konusunda o da size kırılmış bile olabilir, hani en azından bi adım atmış keşke kırmasaymışsınız belkide devamı gelecekti. Şimdi iyice inada binmiş gibi. Küfür konusunda sonuna kadar haklısınız, o şekilde tavırlar boşanmaya sebep olabilir
Adam zaten birşey yapmıyordu. Benim Tepkim onun işime gelmiş olabilir anca. Nerdeyse iki yılda bana aldığı tek hediye o olunca bir de geçen senenin doğum günü kırgınlığı da olunca tutamadım kendimi. Madem olan bu o da olmaz olsun dedim bir nevi

siz ısrarla bekliyorsunuz. o ısrarla yapmıyor.
siz inat ettikçe o da inat ediyor.
size göre onun yaptığı yanlış. ona göre sizin yaptığınız.

keşke bu konuda birbirinizi olduğunuz gibi kabullenseniz....
Olduğumuz gibi kabullenemiyoruz. Ya o kabullenecek ve benim için birşeyler yapacak ya ben kabullenicem bir daha birşey beklemiycem. İkimizin de ortak olarak kabullenebildiği bir durum yok. Sıkıntı da orda çıkıyor

Aslında birbirinizi tanıma sürecinde eşiniz nasıl biri olduğunu göstermiş.
Sonradan değişti gibi bir durum yok ortada.
Evlenince düzelir, ilerde değişir mantığı hep hüsranla sonuçlanıyor ne yazık ki.
Şuan ya birbirinizi böyle kabulleneceksiniz ya da boşanacaksınız.
Eşiniz bu saatten sonra değişmez.

Bana sanki bi sadece özel günleri hatırlamadığı için değilde başka şeylerde var gibi...yoksa bizim erkekler maşallah odunun önde gideni...kafama takmış olsaydım ohooo evin yolu bulunmazdı...hatta geçen hafta doğum günümden birgün önce hatırlattım yarın diye:oops:...dur ufaklık sen daha doğmadın belki anan düşük yapacak diyip çocuklarla beraber gülüştüler:KK57:...ama hediye alır sade özel günde almaz...pat diye herhangi birgün olur bu

S
İnatla sevgililer günü kutlama/kutlatma isteği nedir ? Adam sevmiyor demek ki böyle anlamsız günleri .. Üstüne giderek sen zıvanadan çıkarmışsın bence . benim için de çok saçma birgün . Yılda bir kere kutla ,güzel zaman geçir ,rol yap , 364 gün özüne dön asker arkadaşı gibi takıl .. bana kalırsa aşk ,sevgi bir gune sigdirilacak kadar basit değil ..hergünü sevgililer günü gibi geçirmek mesele ..

Üstüne yürüyüp küfür etmesi çok çirkin ..Ne yaparsan yap Bu hiç hoş olmamış fakat fazlaca üstüne gitmişsin ve patlama noktası olmuş .bu nahoş durumdan ötürü bir özürü hak ediyorsun .geri kalanı senin hatan ..
Aslında benim Tepkim sevgililer gününe değil. Doğum günüme. Sevgiler günüyle ilgili bir kavga dönmüyor aranızda. Sevgililer günü olsa da olur olmasa da biraz bonus gibi. Ama doğum günüm olmalıydı. Ona üzülüyorum ben. Çok mu zor sevdiğin insan için birşeyler yapmak.
Ben olayı hemen kavga boyutuna getirmedim. İlk başta çok güzel bir şekilde de konuştum ama ısrarla böyle devam edince bende ipler koptu

Kendi içinden gelmese bile sırf eşi istiyor diye yapan çok erkek gördüm. Ama ısrarla yapmaması, daha da üste çıkıp beni suçlaması artık çok kırdı beni

Karşılaştırma bu durumda iyi bir fikir olmasada malesef dediğiniz doğru sevmese bile siz mutlu olun diye ödün verebilirdi.

Hadi özel gün sevmiyor e normal zamanda düşünsün bi supriz yapsın bari .
Aslında çok şey değil istediğiniz ama inada bindirmiş eşiniz sanki ben öyle hissettim.

Bunun dışında nasıl biri evlilikte ? Bu mevzuya bu kadar takıldığınıza göre sizi duygusal açıdan doyuramadigini düşündüm.

İş inada binmiş alsa ne kıymeti olacakki bunlardan sonra normalde iyi biriyse takilmayin bence bu kadar siz abarttikca esinizde inatlasmis zamana bırakın

Aslında birbirinizi tanıma sürecinde eşiniz nasıl biri olduğunu göstermiş.
Sonradan değişti gibi bir durum yok ortada.
Evlenince düzelir, ilerde değişir mantığı hep hüsranla sonuçlanıyor ne yazık ki.
Şuan ya birbirinizi böyle kabulleneceksiniz ya da boşanacaksınız.
Eşiniz bu saatten sonra değişmez.
Malesef dediğiniz gibi o belli etti de ben göremedim görmek istemedim ya da

Back