- 7 Mart 2013
- 6.175
- 18.534
Sinemaya ne icin gidildigi belli demek de en basit deyimiyle cehalettir.
Verdi cevap, o is icin gidiliyomus genelde
Ben böyle bir şey demedim, yazdığımı çarpıtıp uydurmayın.Sinemaya sevişmek için gidiyormuş çevresi.
Ortaokul zamanlarında ergen kuzenlerim ve sınıftaki bazı tipler sinemaya bazen sevgilileriyle gizlice görüşmek için gidiyorlardı. Ballandırdıkları kısım ise arka koltuklarda şahit olduklarıydı. Bana itici geliyordu da bu yüzden, ne yalan söyleyeyim. Anlatmasalardı da sinema ilgimi çekmiyordu. 14 yaş öncesinden bahsediyorum bu arada.
Biliyorum. İlgimi de çekmiyor değil ama hiç gidemedim. Bazen netten izlemeye çalışıyorum.Vizyonda sadece hollywood filmleri olmuyor yalnız. Festival filmleri, başka sinema filmlerini gösterime alan yerler de var.
Birileriyle dizi/film seyretmek bana göre değil. Filme odaklanmam lazım. Spoil verenler ve film seyrederken konuşanlar affedersiniz ama filmin içine de ediyorlar. Bu faktör elenmeli. Dikkatim çabuk dağılıyor, sahneleri kaçırıyorum. Detay kaçırmamam gerekli (Gizemli veya edebi bir film değilse bile). Seyrettiğim şey benim kontrolümde olmalı ayrıca. Anlamadığım yeri geri sarmalıyım, yeri gelince durdurmalıyım. Ufak çıtta kıyameti koparırım. Ruh hastası moduna giriyorum bir şey seyrederken ve dinlerken.Evde izlenen filmle sinemada izlenen filmde başka oluyor. Karanlıkta büyük bir ekranda izlemek elbette farkıdır.
Bu arada amfide, konferans salonunda veya projeksiyonlu sınıflarda film/belgesel seyretmişliğim var. Evet, gerçekten güzel. Sinema atmosferini de tahmin edebiliyorum ama ekranla arama başkalarının girmemesi gerekir. Son yıllarda film veya dizi seçiminde artık fazla seçiciyim. Yorumlara, puanlamalara vs bakarak seçiyorum. Sinemada da yeni gösterim olacağı için o riske giremem, seyretsem de muhtemelen beğenmeyeceğim de.
Bir gün sinemaya gitmeme sebep nostaljik filmler veya sanat filmleri olur. Popüler filmlere gitme durumum p<0,001.
Kısacası sinema salonu bana göre değil.