Bipolar yaşam

biponaz

Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
193
3
16
34
Sakarya
kızlar merhaba, bipolar olan kişiler evlenmeli mi ?
Evlenirse çocuk sahibi olmalı mı?
Doğan çocuk, ilerde suçlama yapar mı ?
Fikriniz nedir ?

eşim bipolar... ilaçlarını düzenli alması gerekiyor bipolarlığın aşamaları var çok kötü orta başlangıç falan...eşinin ve insanların yaklaşımı çok önemli bu gönül işi bu kişiler uyku düzenine dikkat etmeli alkol çok fazla almamalı ve stresten hayatındaki olumsuz kişilerden uzak durmalıdır...benim eşimin Allahıma şükürler olsunki hiçbir sıkıntısı yok.nazara inanırım o nedenle eşim şöyle böyle demicem...bu arada bir bebeğimiz var inaılmaz tatlı eşim onda hayat buluyor...insanların psikolojisini bulunduğu ortam belirler, eğitimi sosyal hayatı vb...bu bebek içinde insnalar içinde geçerlidir...yani bebeğinin bipolar olacağını düşünme...

kızlar merhaba, bipolar olan kişiler evlenmeli mi ?
Evlenirse çocuk sahibi olmalı mı?
Doğan çocuk, ilerde suçlama yapar mı ?
Fikriniz nedir ?

Canım bu dünya da hiç bişeyin garantisi yokki. Sağlıklı evlenen çiftlerinde psikolojik dengeleri sonradan bozulabilir. Ya da ölüm diye bir gerçek var. Annesiz babasız büyüyen çocuklarda var. Doktor ile konuşmak lazım, onun bir çok evli hastasıda vardır. Ama bekarken hastalık kontrol altında tutuluyorsa, evlenince neden olmasın?

Bluğ çağından sonra çocuktada çıkma oranı çok diyorlar ama

sizde böyle bir durum varmı ?

sizde böyle bir durum varmı ?

Hayır benim kendi ailemde böyle bir durum yok. Bipolar evli,çocuklu çiftler biliyorum birkaç tane, ama yakın değiliz. Aile içi yaşamları nasıl soramam.

Umarım yardımcı olanlar çıkar burada. Ama doktorlardan fikir almak da iyi olmaz mı?

doktor suz olmaz zaten
ama yaşayanların paylaşımları da çok önemli

uç durumlarda ne gibi değişikilikler oluyor eşinizde

eşimde öyle uç durum falan yok...mesela birşeye takarsa yeter diyorum bırakıyor ya da..sinirlenirse konuşmayı deniyorum bağırmaktan çok o hasta değil bir insana sürekli hasta dersen öyle hisseder kendini ve bunu kullanır...

merhaba DRNNFRYSMN,

Benimde eşim bipolar hastası. oda şükür düzenli ilaçlarını kullanır mevsim geçişlerinde biraz uykusuzluk gibi sorunlar yaşıyoruz ama bununda üstesinden geliyoruz. artık bizde bebek sahibi olmayı ikimizde çok istiyoruz. eşime itiraf etmesem de bu durumun eşimi nasıl etkileyeceği konusunda tereddütlerim ama açıkçası yukarda yazdıkların baya içimi rahatlatı :) dilerim mutluluğunuz daim olsun :)

Eğer anlaşabiliyorsanız ve kriz dönemlerini birlikte atlatabiliyorsanız neden olmasın. Ancak parasal konularda zorluk yaşayabilirsiniz bu yüzden biriktirdiğiniz parayı güven altına alıp korumaya çalışın yoksa tüm birikim ev araba 1 günde giden çok örnek var. Ayrıca kullanılan ilaçları aksatmamasına yardım ederseniz sorun yaşamazsınız inşallah. İleride bizim de bu hastalığa yakalanmayacağımız ne malum ki. Bi de bu hastalık genetik geçişli çocuklarınızda da olabilir. Bunu da göze almalısınız.

Bluğ çağından sonra çocuktada çıkma oranı çok diyorlar ama

genetik oluyor bu hastalıklarda söyleyim yaşadık gördük onu göze alacaksan evlen ama sağlıklı insanlarda hasta olabiliyor bunuda unutma

sağlıklı bir adamla evlenirsin çocuğun engelli olur Allah korusun buişler belli olmaz

neden öyle deedin

Esimin yasadigi sehre uyum saglayamiyorum. Bir ailesi var cok problemli onlarla da gorusmuyorum, o kadar sorunlu insanlarki kendi akrabalariyla bile kusler. Bekarken bile hayat zaman zaman zordur bipolar hastasina, birde evli olup bu sorunlar olunca

Esimin yasadigi sehre uyum saglayamiyorum. Bir ailesi var cok problemli onlarla da gorusmuyorum, o kadar sorunlu insanlarki kendi akrabalariyla bile kusler. Bekarken bile hayat zaman zaman zordur bipolar hastasina, birde evli olup bu sorunlar olunca
o zamann senin hastalığın çok sorun olmamıs evlilikte. zaten onlarda sıkıntı varmıs..

Ben hava atiyodum bipolarim diye.:)hastalik iste.bipolarlar bipolar olmayi severler genelde.

merhabalar, arkadaslar ben psikolojiye biraz ilgiliyimdir, terapiste de gidiyorum. bildiğim kadarıyla bipolar biriyle evlenmek veya birliktelik çok sıkıntılı oluyor, özellikle de o kişi ağır yaşıyorsa. gerçekten de paretnerşinizin tutarsızlıklarını kaldırabilecek psikolojiye sahipseniz devam edin ama eninde sonunda çok yorulacaksınız, bunları bilerek bir yola çıkın derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…