- 5 Mayıs 2008
- 161
- 16
-
- Konu Sahibi hanxixmsultan
merak ettim doktorunuz bu yeni mezun olanlardan mı ? 16 yaşında tabiki baskıyı sevmiyorlar ama takip etmen gerek uykusu nasıl? Bu hastalık gençlerin uykusuz kalması ile ortaya çıkıyor,şunuda belirteyim her doktor iyi olmuyor,aksi ve dengesiz hareket gördüğünüzde hemen ilaca geri dönünsevgili arkadaşlar
ergen psikiyatrına gidiyoruz. Doktoru ilacı kesicem deyince ben ne yapabilirim. Çocuğumun suratına bakıp iyi diyor doktoru. En ufak sıkıntıda tekrarlayabiliyorsa nasıl ilaç kesilebilir. İlacı bitince kontrole gideceğiz ne olacak bilmiyorum. Birde sanırım hastalık çok ilerlememiş. umarım tedavi doğru şekilde ilerler. Dün yazılanları okuyunca kızıma lütfen içindekileri tek başına yaşama bizimle paylaş,o zaman sana yardımcı olabiliriz dedim. Bana çok çabuk sinirlendiğini, o an karşısındakine tekme tokat girişmek istediğini söyledi. Kesinlikle şiddet eğilimli bir çocuk değildir. Kardeşiyle sadece ağız dalaşı yaparlar. Şimdi söylediklerini not alıp doktoruna anlatacağım. Birde bana kızımz nasıl davranmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. 10 yaşında bir kızım daha var. Onun da kötü etkilenmesini istemiyorum.
merak ettim doktorunuz bu yeni mezun olanlardan mı ? 16 yaşında tabiki baskıyı sevmiyorlar ama takip etmen gerek uykusu nasıl? Bu hastalık gençlerin uykusuz kalması ile ortaya çıkıyor,şunuda belirteyim her doktor iyi olmuyor,aksi ve dengesiz hareket gördüğünüzde hemen ilaca geri dönün
bende panik atak var sanıyodum yalnızca... ama son gittiğim dr. bu teşhisi koydu bipolar bozukluk... çok ağır bi ilaç verdi ama almadım kullanmayıda düşünmüyorum... ben mani de yaşadım 3-4 gün uyumamak aşırı enerjik olma halleri bu aralar depresif dönemdeyim ağlayamıyorum gülemiyorum kafam bomboş ve yoğun anksiyete nöbetleri yaşıyorum etrafımdaki kimse anlamıyo bu halimi en saçma sapan bişeye takıp onu istemiyorum bazen konuşmak bile gelmiyo içimden hareket etmek dahi... bi kaç sefer halisilasyon gördüm eeg çekildim bişiler yazıyo ama dr. bişiy yok dedi... sanırım ömür boyu süren bi rahatsızlık bu kişilik bozukluğu kısaca benim gibi olanlarla konuşmaya çok ihtiyacım var
geçmiş olsun dr.verdiği ilacı kullanmalısın beyindeki kimyasal bozukluğu düzeltiyor eğer kullanmaz isen hastalık ilerler ve atak geçirir hastaneye yatarsın bu duruma getirme bu hastalıktan kurtulanda var duygusallıktan uzak dur
istersen git ilacın hangisinden kullanıyorsun,mor ve turuncu ambalajlı olan var kullanmanı öneririm, dr. Zaten 6 ay sonra keser başka ilaca başlarsın oda önleyici olur,sen güçlü ve biliçli kızsın hastalığın la yüzleştiğine göre ,:s5 senedir panik atak yaşıyorum çok çok farklı dr.lara gittim ama hiçbiri bana bu teşhisi koymamıştı dr. bipolar bozukluk diyince araştırdım nette evet çoğunu yaşadım... ama verdiği ilaç isim vermek istemiyorum şizofrenilere ve bipolar bozukluğu olanlara verilen bi ilaç antipsikotik bayağı bi ağır ölüm vakası fln var ve yeni bi ilaç korktum almadım bile.. bugüne kadar hep antidepresan kullandım veya sakinleştirici çünkü... sanırım bizdeki en önemli şey aşırı duygusal olmamız normal bi insanın düşündüğünden kat ve kat ince düşünmemiz bazı şeyleri... ama bazende inanılmaz umrsamaz oluyorumbaşka bi dr.a dahamı gitsem?
nasıl atlattınız siz???biraz bilgi verir misiniz ? şimdi ilaç kullanmıyor musunuz?ben eski bir manik depresif hastasıyım 4 yıl tedavi oldum şuan sağlığım gayet iyi
yalnız yan etkileri oldu ilaçların tabiki yani bu hastalığı sadece yaşayan bilir ve etrafında
onunla birlikte yaşayanlar eğer yenme konusunda sorusu olan arkadaşlar varsa elimden geldiği kadar
yardımcı olurum
ayrıca benimki genetik değildi çocukluk ve ergenlik döneminde geçirdiğim travmalar
yüzündendi.