Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

sevgili eftelya ;

benim eşimde bipolar, ilaçlarını kullanması gerek aksatmadan, hastalık geçici bir şey değil baştan kabul etmek lazım ama düzenli doktor kontrolü ve ilaç tedavisi uzun yıllar devam etmeli. ilaç kullanmazsa daha şiddetli ataklar olur yaşayan biri olarak söylüyorum, hareketleri değiştiğinde uyanık olup hemen doz artırılmalı. geçmiş olsun.
karamsar olmayın atak geçince eski haline dönecektir.

merhaba stronger,

öncelikle çok geçmiş olsun. acaba nerede yaşıyorsunuz ve hangi doktora gitdiiğinizi öğrenebilirmiyim oğlumunda piskolojik sorunları bir arkadaşım tüm manik deprosyon belirtilerini taşıdığını söyledi bizde bu konu ile ilgili doktor arıyoruz.
teşekkürler

sevgili arkadaşlar
ergen psikiyatrına gidiyoruz. Doktoru ilacı kesicem deyince ben ne yapabilirim. Çocuğumun suratına bakıp iyi diyor doktoru. En ufak sıkıntıda tekrarlayabiliyorsa nasıl ilaç kesilebilir. İlacı bitince kontrole gideceğiz ne olacak bilmiyorum. Birde sanırım hastalık çok ilerlememiş. umarım tedavi doğru şekilde ilerler. Dün yazılanları okuyunca kızıma lütfen içindekileri tek başına yaşama bizimle paylaş,o zaman sana yardımcı olabiliriz dedim. Bana çok çabuk sinirlendiğini, o an karşısındakine tekme tokat girişmek istediğini söyledi. Kesinlikle şiddet eğilimli bir çocuk değildir. Kardeşiyle sadece ağız dalaşı yaparlar. Şimdi söylediklerini not alıp doktoruna anlatacağım. Birde bana kızımz nasıl davranmam gerektiğini söylerseniz çok sevinirim. 10 yaşında bir kızım daha var. Onun da kötü etkilenmesini istemiyorum.

merak ettim doktorunuz bu yeni mezun olanlardan mı ? 16 yaşında tabiki baskıyı sevmiyorlar ama takip etmen gerek uykusu nasıl? Bu hastalık gençlerin uykusuz kalması ile ortaya çıkıyor,şunuda belirteyim her doktor iyi olmuyor,aksi ve dengesiz hareket gördüğünüzde hemen ilaca geri dönün

hayır değil. uykusu iyi bir problem görmedim. erenköye gidiyoruz. bu tür ilaçlar istediğin zaman alınabiliyormuki . bir de sık sık idrarı geldiğinden şikayet ediyor. ilacı değiştikten sonra oldu bu durum.
birde dediği içindoktoru hallederiz ona gitmek istiyor. yeni bir doktora aynı şeyleri anlatmak istemiyorum diyor.

slm eftalya ben merak ettim kızınız hangi ilacı kullanıyor hani idarara çıkıyor yazmışzınız acaba lityum mu bewniz kızım da lityum kullznmıştı doktoıra danışmadan kendim kestim ilacı çünkü sık idrar kaçırdı uykudA Bİ,le siz<e büyük geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun ...

bende panik atak var sanıyodum yalnızca... ama son gittiğim dr. bu teşhisi koydu bipolar bozukluk... çok ağır bi ilaç verdi ama almadım kullanmayıda düşünmüyorum... ben mani de yaşadım 3-4 gün uyumamak aşırı enerjik olma halleri bu aralar depresif dönemdeyim ağlayamıyorum gülemiyorum kafam bomboş ve yoğun anksiyete nöbetleri yaşıyorum etrafımdaki kimse anlamıyo bu halimi en saçma sapan bişeye takıp onu istemiyorum bazen konuşmak bile gelmiyo içimden hareket etmek dahi... bi kaç sefer halisilasyon gördüm eeg çekildim bişiler yazıyo ama dr. bişiy yok dedi... sanırım ömür boyu süren bi rahatsızlık bu kişilik bozukluğu kısaca benim gibi olanlarla konuşmaya çok ihtiyacım var

geçmiş olsun dr.verdiği ilacı kullanmalısın beyindeki kimyasal bozukluğu düzeltiyor eğer kullanmaz isen hastalık ilerler ve atak geçirir hastaneye yatarsın bu duruma getirme bu hastalıktan kurtulanda var duygusallıktan uzak dur

:s5 senedir panik atak yaşıyorum çok çok farklı dr.lara gittim ama hiçbiri bana bu teşhisi koymamıştı dr. bipolar bozukluk diyince araştırdım nette evet çoğunu yaşadım... ama verdiği ilaç isim vermek istemiyorum şizofrenilere ve bipolar bozukluğu olanlara verilen bi ilaç antipsikotik bayağı bi ağır ölüm vakası fln var ve yeni bi ilaç korktum almadım bile.. bugüne kadar hep antidepresan kullandım veya sakinleştirici çünkü... sanırım bizdeki en önemli şey aşırı duygusal olmamız normal bi insanın düşündüğünden kat ve kat ince düşünmemiz bazı şeyleri... ama bazende inanılmaz umrsamaz oluyorum başka bi dr.a dahamı gitsem?

istersen git ilacın hangisinden kullanıyorsun,mor ve turuncu ambalajlı olan var kullanmanı öneririm, dr. Zaten 6 ay sonra keser başka ilaca başlarsın oda önleyici olur,sen güçlü ve biliçli kızsın hastalığın la yüzleştiğine göre ,

nasıl atlattınız siz???biraz bilgi verir misiniz ? şimdi ilaç kullanmıyor musunuz?

bana da manik depresyon tanısı koyulmuştu fakat ben ilaç kullanmak istemedim ve kullanmadım da.
mani ataklarından şikayetçi değilim aslında=) ama depresyon atakları çok ağır oluyor gerçekten.

bach cicekleri üzerine arastirma yapin lütfen hicbir yan etkisi olmayan 38 cicek esansindan damlalar yapiliyor hamileler ve ilac kullananlar bile kullanabilir.ingiltereli bir doktor olan bach bu zehirsiz bitki özlerinin insanlarin duygu durumuna nasil etki ettigini arastirmis.

benim bir arkadasim kullanmis ve etkisini görmüs.kendiside bu sorundan muzdarip.hicbir yan etkisi yok pahalida degil türkce bilgilerde var.

ayrica bütün psikotik ilac kullanan arkadaslar lütfen senede bir yada iki kez böbrek ve karacigerinizi temizleyin Hoşgeldiniz - Tek Tedavi da karaciger temizleme yöntemleri var avrupada kulanilan basarili bir yöntem.karacigerle insan psikolojisi baglantili.biriken hertürlü madde duygusal sagliginizada etki ediyor.karaciger ve böbrekler cok önemli ihmal etmeyin

ESIMINDE BIPOLR BOZUKLUGU HASTASI KOTU GUNLER GECIRIYORYZ İLÇLRINI KULLNMK ISTEMEDIGI ZMNLR ILCLRI KULLNMAMSININ NEDENI SERTLESME SORUNU BU KONUYU NASIL HLLEDICEZ BILEMIYORUM ONU HERHALIYLE SEVDIGIMI SOYLUYORUM AMA EKSIK HISSEDIYO BU KONUDA KENDINI :s:s

17 yaşında güzel,yetenekli,başarılı bir kız hiç sorunu olmadan neden ölmek ister ki.Allahım nasıl bir dert bu!mutluluğun bile tadına varamıyosun acaba maniğe doğru gider mi diye.En uzak olayları bile tarihleri ve saatleriyle bilirken son bir ayınız siliniyor.Hıçkırıklarla ağlıyorsunuz sabahlara kadar.İlaçları bırakıyor atak geçiriyor tekrar başlıyorsunuz.Tabletler işe yaramayınca damardan almaya başlıyorsunuz.depresyon ve mani haliyle savaşırken ortalarda olmayı amaçlarken bir de ilaçların yan etkileriyle boğuşuyorsun.

Babaannem asmış kendini ondan bana yadigar babam o yüzden bana annesine bakar gibi bakar.

Merhabalar herkes..
kafam çok karışık..
Ablama manik depresif teşhisi konuldu tam 32 gündür ilaç tedavisi alıyor ama hala geçmedi. İlk günlerdeki kadar heyecanlı, sinirli değil.. hızlı konuşmaları vardı yavaşladı ama yine de hala saçmalamaları devam ediyo artık ne yapacağımızı şaşırdık, tv izleyemiyoruz, bilgisayarla ilgilenemiyorum, müzik dinleyemiyoruz herşeyden sinyal aldığını düşünüyor.. kimseye gidemiyoruz eve davet edemiyoruz, zil ve telefon çalınca irkiliyoruz.. ödümüz patlıyo biri anlıcak diye =( sadece bekliyoruz bide dua ediyoruz... elimizden hiçbir şey gelmiyor. bu nasıl bi şey yaaa geçer mi diye soruyorum doktor geçeceğini söylüyor. yaşamış birilerinden yardım istiyorum.. ne kadar zamanda geçiyor, bi sabah kalktığında birden düzelerek mi kalkıyor yoksa zamanla mı düzelecek bu saçmalamalar ? Bi de bazen dışarı çıkmak için okadar ısrar ediyor ki.. eski çalıştığı yerdeen bi çocuğa aşık olduğunu ve onun da ablama aşık olduğunu zannediyor.. beni buluşturun o çocukla diye tutturuyor. çocuk ta yeni askere gitti hiçbir şeyden haberi yok... cumadan beri 6 saatlik uykuyla duruyordu düne kadar... gece nişanlanacağını zannediyormuş falan... ısrarla iyi olduğunu ilaca gerek olmadığını söylüyor... çok yorulduk... ya nasıl konuşacağımızı şaşırdıkk bilemiyoruz.. bazen okadar doluyorum ki sus artık diye bağırıyorum.. tabii daha kötü oluyor... beni bilgilendirebilir misiniz rica etsem ? şimdiden teşekkür ederim

benm ablam da zyprexa kullanıyor şuan. yanında bikaç tane sakinleştirici ve uyku ilacı artı 15 günde bir iğne... Bu hastalıktan utanmıyorum da insanlara nedenini anlatamıyorsunuz yaa, direk aklını yitirmiş damgası vuruluyor bu tarz konularda o çok canımızı sıkıyor.. bu yüzden biraz soyutlandık... çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için inş çok mutlu sağlıklı gönlüne göre bi hayatı olur kızınızın :).. allah sizin kızınza ablama ve nerde varsa hepsine şifa versin inş.. ben ömrümde böyle bir acı yaşamadım bi daha da yaşamayız inş... bu arada düzelme birden mi oluyor yoksa zamanla mı çok merak ediyorum? yani bu 6 ayın içinde mantıklı konuşmalara başlaması, olmayan şeyler düşünmekten vazgeçmesi kaçıncı aydan sonra gerçekleşti ? her sabah uyanınca olmayan şeylere inanmayacak ümidiyle gidiyorum yanına..
msj limitim tutmuyo özel mesaj atamıyorum

keslka,ablanın yaşadığı şeylere ve inançlarına saçma demişsin onun içinde ne kadar anlamlı olduğunu düşünmeden...onun yanında da böyle söyleme olur mu tahmin edeceğinden daha hassasız kaldı ki o henüz durumu da kabullenmemiş sizce önemsiz olan söyleyeceğiniz herşey onda farklı anlamlar bulabilir.Şu an mani olduğunu söylüyorsunuz umarım en yakın zamanda bu durumu aşar.Size bir zaman dilimi vermemiz imkansız gibi ama ilaçlar etkili olacaktır doktorunuza güvenin.Manik ataklarda hastalık genellikle kabul edilmez depresifkense hiçbirşeye anlam yükleyemediğiniz için şokta oluyor ve bu anın geçmesi için doktora gitme zorunda kalıyorsunuz.Yani depresifkken durum tehlikeli manikken ise oldukça zor.Allah yakınları olan sizlere sabır versin.Ama sakin davranmanızı öneririm.Numaramı özelden verebilirim çok sıkıldığınızda ararsanız belki yardımcı olurum bilen ve yaşayn biri olarak bilmeyenlerle konuşmaktan daha iyi gelir belki.Tekrar Allah sabır ve sağlık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…