arkadaşlar manik depresifim,,,ilk ağızdan dinleyin.....duyguları ve davranışları son derece tutarlı birini beklemeyin karşınızda,,,,bu beklenti sizi hayal kırıklığına uğratır.......kış mevsiminde bu illet azar genelde,,,,depresyon baş gösterir.....bu kısaca özetlemek gerekirse bir beyin ileticisi probleminden kaynaklanır.....biyolojiktir ve önüne geçilemez....o yüzden ilaç kullanımı genelde şarttır ama ben kendi namıma ilaç kullanmıyorum.....fakat erkek arkadaşlarınıza ilaç kullanma,kendin yen gibi gerizekalıca:) tavırlarla lütfen yaklaşmayın....böyle bişiy dünyada yok çünki,,,,hastalık ciddidir,,,sizi yorar.....manik defresif sevgilis olan üç değil beş değil 10 kez düşünsün bunu,,yıpratıcıdır,,uzun vadede sağlıklı kişinin de psikolojisi genel olarak bozulma eğilimine girer,,,,başınız çok ağrır,,,çok büük aşkla tutkuyla sevmiyorsanız bu kimseleri yolunuzu erkenden ayırın derim....ilaç kullanım zamnalrında saplantılı kişilik göstergelerinin ortaya çıkmak olasılığı oldukça yüksektir,,,, genel olarak bu rahatsızlık kısmi deliliktir....eğri oturalım doğru konuşalım derim.... ben şahsen bu hastalıktan muzdarip biri olarak,,,,,,yol yakınken erkek arkadaşınızdan ayrılın derim....çok da samimiyim...bu hastalık ciddidir ve yaşam kalitesini son derece bozar.....siz onun yerine bir gün kendinizi akıl hastanesinde bulabilirsniz:))(altyapınız müsait ve empati yeteneğiniz yüksek düzeydeyse özellikle)...iyi yanlarımız yok mu,,elbette var.....son derece zekiyizdir,,,,nerdeyse ortak tek özelliğimiz budur,,,,bizimle olursanız iş ve kariyer hayatınızda bilgi birikimimiz ve zekamız sayesinde sizlere çok ayrdımcı olabiliriz ama bence unutun bunu....:) sağlığınız daha önemli,,,,manik zamanalrda başımıza gelenleri burda anlatmıyacağım bile....:) kısaca yorulur ve ypranırsınız,,,,bizm hayatlarımız ferrari hızındadır,,normal,ortadüzey segment arabası olan bizim dışımızdaki tüm düğer canlılar hızımıza asla yetişemez,,,,bu mümkün değil...yıpranır ve çökersiniz,,,,ve sakın bizden bunu anlamamızı beklemyin,,,,böyle bir kabiliyetmiz hiçbirimizin yok....çok uzn yazmak ve detay vermek siterim ama...işlerim var.....kısacası,,,,ahhh,,,zoruz,uzak durun....