slm:) geçmiş olsun öncelikle....bazen mani ataklarının öncesinde yoğun depresyon görülür...şahsen ben de öyle oluyordu...(20li yaşlarımda) aniden manik faza geçiş...o yüzden doktorunuz çift kutuplu olma ihtimaliniz üzerinde durmuş muhtemelen.....aniden diğer faz gelebiliyor çünki....mani fazında da anlattıklarınızın tam tersi oluyor,,,aşırı hareketlenme,huzursuzluk, saldırganlık,uykusuzluk,,aşırı hareket ve konuşma ihtiyacı,,çok hızlı düşünme,kavrama(20li yaşlarımda ben 3 basamaklı sayıları 3 basamaklılarla 10 saniyede çarpabilecek hıza erişmiştim,,,çok şükür ki şimdi daha salak ama normalim:) fakat çarçabuk unutma,,,aşırı sosyallik vs....fakat tüm bunlar olumlu görünseler bile olumlu şeyler değiller,,,,altını özellikle çizmek siterim....okul hayatınız ve iş ortamınız varsa çok sıkıntıya sebep olabilirler.....otorite ve polisle başınız belaya girebilir çünki resmen pimi çekilmiş yürüyen bir ayaklı bomba oluyorsunuz..aniden saldırganlaşmak da cabası.....benim yaşamımım bazı kesitlerinde bunlar var fakat daha normale dönmüş durumdayım şuan....lityum çok ısrar edildi bana fakat biliyorsunuz kan öçüm değerlerine sürekli endexli bir ilaç ve kullanmayı reddetmiştim...fakat siz lütfen düzenli ve kontrollü kullanın..mutlaka faydası olacaktır......bir tür denge sistemi kuruyor lityum...5-hidroksitriptamin salınım dengesizliği üzerinde(bilinen ismiyle seretonin)fakat ağır metaldir lityum....böbreklerinize dikkat edin derim......umarım manik faz yaşamazsınız....benim kendimde gözlemlediğim mani ve depresyon arasında gittiğiniz geldiğiniz süreç lduğu zaman,,depresyon ayağı daha sert geçiyor fakat sadece depresif takıldığınızda:) derecesi çok daha düşük,çift kutupluya göre........son not:korkmayın,,,yıllar içinde daha stabil bir hal alacak duygu-durumunuz.....ama başlangıç safhaları biraz sıkıntılı....