- 28 Ekim 2015
- 956
- 1.006
- 113
- 48
- Konu Sahibi hanxixmsultan
-
teşekkürler bende artık bi dr gitmem gerektiğini düşünüyorum
bipolar teşhisi atak geçirince koyuluyor.
bunu sen değil etrafındaki insanlar anlar zaten.
ataklar ağır oluyor ve hasta hiçbir şeyin bilincinde olmuyor.
akıl sağlığı bozuluyor kısacası. sonra doktora yakınları götürüyor hastayı.
sonra tedavi başlıyor.
şizofreni mi bipolar mı ayırt etmeye çalışıyorlar en başta.
çünkü benzer özellikleri var ikisinin de.
Arkadaşlar merhaba , bu gün bipolar hastası olan kardeşime , bipolar olduğuna dair rapor vermişler...
İlaçları alabilmesi için gerekliymiş?
Sizce de öyle mi ? Çok iyi bir işi vardı ,Şubat gibi tekrar başlamak istiyordu...
Sağlık raporu istediklerinde sorun olacağını düşünüyorum, ilerde düzelirse raporu iptal ettirebilir mi ?
Bence hiç bir sıkıntı olmaz. Hatta onun iyiliği için gerekli. Hangi sektörde çalışıyor bilmiyorum ama onun için kolaylaştırıcı bile olabilir.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
İçimi rahatlattınız , ona çaktırmadık ama tescillendim , Bi daha çalışabilir miyim ,zaten nasıl çalışacağım onu da bilmiyorum diye üzülmüştü...
Kurumsal bir firmada bilgisayar uzmanı olarak çalışıyor idi ..
Evet hiç aksattırmıyor , annem bizzat kendisi veriyor , şimdilik kontrol altında hastalığı ama bazen tanıyamıyoruz ...İlaçları düzenli kullanırsa ve iyi bir doktor da bulursa kendine daha iyiy olur. Bi polar hastası olup da güzel işlerde çalışan çok kişi var. Sıkmasın canını. Sadece dediğim gibi düzenli ilaç kullanması gerekiyor.
Kardesim 1 yi k once maniye girdi ...hastanede yatti40 gun ..sonra depresyon a girdi ...simdiyse normale dondu masallah barekallah ...ilacarinu aksatmayin ..uyku duzenine dikkat edin ,ve onu sevdiginizi yaninda oldugunuzu hissettirin ,ve bu hastaligin iaci sabir ve zaman ,acele etmeyin ,iyi olacak ,Evet hiç aksattırmıyor , annem bizzat kendisi veriyor , şimdilik kontrol altında hastalığı ama bazen tanıyamıyoruz ...
Ne isi yapiyor buna gore degisir ,Arkadaşlar merhaba , bu gün bipolar hastası olan kardeşime , bipolar olduğuna dair rapor vermişler...
İlaçları alabilmesi için gerekliymiş?
Sizce de öyle mi ? Çok iyi bir işi vardı ,Şubat gibi tekrar başlamak istiyordu...
Sağlık raporu istediklerinde sorun olacağını düşünüyorum, ilerde düzelirse raporu iptal ettirebilir mi ?
Evet çok sabırla yaklaşıyoruz , sabah 5 e doğru uyuyup akşam üstü 4 - 5 gibi kalkıyor ilaçların etkisi ile , doktoruna sorduk normal olduğunu söyledi.Ne isi yapiyor buna gore degisir ,
Sagol cnm ,ozelde calisyorsa sknti olmazEvet çok sabırla yaklaşıyoruz , sabah 5 e doğru uyuyup akşam üstü 4 - 5 gibi kalkıyor ilaçların etkisi ile , doktoruna sorduk normal olduğunu söyledi.
Bilgisayar uzmanı olarak kurumsal bir firmada çalışıyor idi ..
Bu arada sizlere de çok geçmiş olsun...
şu an iyi misiniz?kızlar cevap yazdığınız için tşkler.
benim eşim rahatsız.bizde 2 yıl önce tanıştık bu hastalıkla.
ilk önce depresyonla başladı aynı senin gibi 3-4 ay sonra mani atağı geldi. benim eşimde bu dönemde iş konusunda taşkınlıklar yapıyodu bide illa birilerine yardım yapıcam diyodu tabi zamanla daha da ağırlaşıyo.neyse atağı atlattıktan sonra 6 ay falan ilaç kullandık ve büyük bir hata yaparak tedaviyi ve ilaçları kestik.
ve mani daha da ağır bir şekilde geri geldi.bu sefer hastaneye yatırdık.çok şükürki geçti şimdi ilaçlarımızı hiç aksatmıyoruz.daha iyi inşallah bi daha atak yaşamaz.
bizimde o zamanlar çok canımız yandı ama şimdi o günlerden espri çıkararak utanmasını önlemeye çalışıyoruz.
çok zor bi hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun sana da geçmiş olsun canım.
aslında başlığı bipolar bozukluk tanısı konan varmı diye açmıştım ama pek cevap yazılmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?