Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Ben 18 yaşındayım ve manik depresif yani bipolar hastasıyım 14 yaşımdan beri bu hastalık ile beraber yaşamaya calısıyorum size söyleyebileceğim tek şey ne olursa olsun eşiniz alışılagelmedik ne yaparsa yapsın ve yahut herhangibir konu ile ilgili aşırı duygusal yani çok sinirli,üzgün veya sevinçli yaklaşsın ne olursa olsun onu bırakmayın. ben bu hastalık yuzunden intihara teşebbüs ettim ve tedavi sürecimde 6 ay sadece ailem yanımda oldu. onun bu durumda ilaçlarını aksatmamasına ve size ihtiyacı var...

Merhaba. 35 yaşındayım. 4senedir kabul etmek istemedim. Ama kabullendim geçen ay bipolar olduğumu. 3 aydır yataktan çıkamıyorum. Başağrısı, halsizlik... İşyerimle sorun yaşıyorum. Dayanamıyorum. Benim bipolarım, depresyon ağırlıklı olanmış. Iyi olmak istiyorum ama çok halsizim.mani ataklarım çok ağır geçmiyo. Beni depresyon mahvediyor . 2 aydır ilac alıyorum ama yaramıyor sanki. Sizlerden isteğim,depresyonda iken nasıl kalkıyorsunuz yataktan, yaşama nasıl katılıyorsunuz.

Depresyo ilacı tehlikeli mani atağını tetikliyor tavsiye etmem , başka doktora git ve yeni ilaç yazdır

Duygudurum düzenleyici de kullanıyorum,antidepresanla birlikte. Ama bu halsizlik ve isteksizlik geçmiyor. Hergün dua ediyorum geçsin diye3 aydır...

Antidepresan vermemesi gerekirdi
doktorunu beğenmedim demek bünyene iyi gelmemiş ki yataktan kalkamıyorsun , başka bir hekime git bu böyle doğru ilacı bulmak zor ,deneme yanılamayla olur, başka ilaç belki sana iyl gelecek
Duygudurum düzenleyici de kullanıyorum,antidepresanla birlikte. Ama bu halsizlik ve isteksizlik geçmiyor. Hergün dua ediyorum geçsin diye3 aydır...

Antidepresan vermemesi gerekirdi
doktorunu beğenmedim demek bünyene iyi gelmemiş ki yataktan kalkamıyorsun , başka bir hekime git bu böyle doğru ilacı bulmak zor ,deneme yanılamayla olur, başka ilaç belki sana iyl gelecek

Bundan önceki 3 sene depresif ataklarımı efexor ile yendim. Bu sene de onu kullanıyoruz. Yanında depakin ve seroquel ile. Önceki seneler hep bir ay rapor aldım bu sıralar. Bu sene Dr da vermek istemedi ,bende almak istemedim rapor . Dayanmaya çalışıyorum. Ama işyerinde sorun oluyor. Çok verimsizim. Halsizlikten zor kalkıp gidiyorum işe. Herkes benim elimde olduğunu söylüyor. Ama başaramıyorum

senin elinde değil atbiki

Merhaba ...bir arkadaşım manik depresif ama tedavi için uygun bir doktor bulamadık..sadece ilaç veriyorlar ve hiç konuşmuyorlar,ikisini de uygulayanlar ise özelde çalışıyor,ücretleri çok fazla://İstanbul'da önerebileceğiniz bu hastalığa hakim hastane ve doktor ismi verebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar benim annen şuam çokkk rahatsız 3 aydır mahvolduk ailecek burda yazılanları okuyunca annemin durumuna benzettim bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar sanki hep böyle kalıcakmış gibi annem sanki o annem değil de başka biri gibi (

2 ay daha erken ilacın etkisini göstermesi için en az 6 ay kullanmalısın.
yataktayken kalkabileceğini düşün ve dene deneyince yaşama katıldığını göreceksin. depresyondayken olumsuz düşünceler denememizi engelliyor

Depresyo ilacı tehlikeli mani atağını tetikliyor tavsiye etmem , başka doktora git ve yeni ilaç yazdır

mani ilaçsız tedavi edilmez siz insanları daha zor duruma yönlendiriyorsunuz
2 ayda çeşit çeşit ilaç kullanırsa hastalık daha da artar. ben bunları yakınımdan biliyorum.

Selam. Annendr ne gibi bir rahatsızlık var. Benim annemde beni hasta edecek artık. hamileyim ve dayanamıyorum. biz çok ufakken psikolojik rahatsızlık geçirmiş. sonra düzelmiş. 1 sene önce yine tekrarladı kalp krizi geçiriyor gibi acile gidiyoruz orda kalınca iyi. eve gelince yine aynı. neyse onuda atlattık. ama inatla psikiyatrının verdiği ilacı içmiyor. aslında bırakmaması lazım. Çünkü çok değişik tavırları var. mesela bana küstü. yabancı gibi konuşmuyor arıyorum açmıyor. defalarca özür diledim. ama o kzıdı ya bir kere tamam artık ne yapsam yaranamam. insan evladına böyle tavır yapar mı diyorum. hele birde hamile halimle gecelerce anladım. bana mısın demiyor... ne olacak bizim bu halimiz...

merhabalar........
ben de bir manik depresif yakınıyım.eğer bu hastalığa sahipseniz veya bir yakınınız bu rahatsızlıktan muzdaripse deneyimlerimizi paylaşalım istiyorum.a.s.
Ben tedavi surecinde bir manik depresifim. Psikanaliz goruyorum. Her gun gunluk tutmaya basladim ve bunu blog sayfamda paylasiyorum. Belki bizim gibileri anlamakta faydali olabilir. Adresim birmanikdepresifingunlugu blogspot sayfasi...Sevgiler.

Merhaba,
Benim esim bipolar. 2 yildir cok zor donemler gecirdik. 3 aydir tedaviyi reddediyor. Bu hastaligi iyi biliyorum, yaninda olmaya calissam da yaptiklariyla, sebep oldugu olaylarla basa cikamiyorum. En zoru da cocuklarin etkilenmemesini saglamak. Bosanmak uzereyiz.

merhabalar arkadaslar bir insanın bipolar yada majör depresif gibi bir psikolojik rahatsızlığının olduğu kanısına nasıl varılır? doktora gitmemek için direndiğimden soruyorum

Nerelerdesiniz bipolar arkadaslar ben artik kabullendim ve ilacsiz hersey daha kotu oluyor..yasadim ve gordum..umud ediyorum ki artik ataklar olmasin .. sizler neler yapıyorsunuz nasilsiniz

merhabalar arkadaslar bir insanın bipolar yada majör depresif gibi bir psikolojik rahatsızlığının olduğu kanısına nasıl varılır? doktora gitmemek için direndiğimden soruyorum

Bipolar ya da major depresyon çok ağır oluyor.
Sen istemesen de ailen, yanındaki insanlar durumun ne kadar vahim olduğunu anlayıp bir şeyler yapar zaten.
Demek ki sen ikisi de değilsin.
Depresyondayken ben ayağa kalkamıyordum, boğuluyordum resmen mesela.
Hiç internet sitesine girip bir ileti yazacak gücüm dahi yoktu.
Bipolar teşhisi için atak geçirmen lazım. Genelde o şekilde hastaneye yatırılıyorlar.
Atak geçirirsen sen bilincinde olmazsın zaten olayın.

Anliyorum ama ben kendimde sürekli ikilemde kaldigimi goruyorum yani bu kararsizlik gibi birsey degil yani hayatm boyle mi olmali mutlu muyum su an bu sehirde neden varim aslinda bu bolumu okumali miydim falan gibi sorular la mesgul zihnim fakat bu hafif derecede degil yani eften puften sorular degil bunlar benim artik yasamdan zevk almami engelliyor bunlar ve kendimi cok mutsuz biri olarak goruyorum bunun cikis yolunu 3 seneyi askin suredir bulamiyorum

Kendini fazla dinlememeye çalış. Zaten bu dünyadan zevk almak hepimiz için zor.
Dünya çok kötü bir yer haline geldi. Ki bizim gördüklerimiz yaşadıklarımız hiçbir şey değil.
O yüzden çözümü olmayan konuları akışına bırakıp iyi bir bakış açısıyla yaşama tutunmak lazım.
Depresyona girersen okula da gidemezsin.
O yüzden hiç düşünme böyle şeyleri.
Gözünde büyütürsen ufacık şeyler bela gibi gelir sana.
Hayatını bile bile mahvetmeye gerek yok.
Bipolar zaten genetik bir akıl hastalığı.
Öyle ikilemlerim var demekle, ikilemlerim hafif değil demekle sahip olunan şey değil.
Benim bi yakınım hep hastaneye yatırılıyor mesela. Hayatı kaymış durumda.
Bunlar özenilecek şeyler değil. Kendinize hastalık ismi takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…