Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

anladımm ama benımkının yakıstırma olmadıgı baya acık bence ya tum belırtılerı asırı derecede uyumlu ve tum hayatımı bu sekılde yonlendırıp surklı yaptıgım seylerı yarım bırakıyorum sacma bı sekılde bakıcam dedıgın sıteye hemen cok tesekkur ederımm :)

Bende de çok feci bir bağlanma problemi söz konusu olduğu için hep bir kaçma, yarım bırakma, zirvede bitirme durumları var. İlişkilerimi çok sevilmeme, ilgi görmeme rağmen berbat ediyorum. Uç noktalarda gidip geliyorum. Onu anlatınca dr. bundan bahsetmişti fakat benimki çok başka bir olay.
Senin durumun işin içinde kendine zarar verme olduğu için çok daha ciddi. O yüzden terapi lazım.
Rica ederim.=)

Bende de çok feci bir bağlanma problemi söz konusu olduğu için hep bir kaçma, yarım bırakma, zirvede bitirme durumları var. İlişkilerimi çok sevilmeme, ilgi görmeme rağmen berbat ediyorum. Uç noktalarda gidip geliyorum. Onu anlatınca dr. bundan bahsetmişti fakat benimki çok başka bir olay.
Senin durumun işin içinde kendine zarar verme olduğu için çok daha ciddi. O yüzden terapi lazım.
Rica ederim.=)

evet seninki genel ilişkilerinde olan ve daha çözülebilir problemler sanırım olsun olmaman çok daha iyi :)
evet benimki biraz daha agresif bi durumda olduğundan terapi görücem fakat işte bunu gören varmı diye merak ettim ilk gören olmucam sanırım ama olan kimseyide okumadım konulardada çok karıştı kafam iyice

bende bipolar hastasiyim ve bu hastalikla mucadele edecek gucum kalmadi artik uc cocugum var onlarda cok etkileniyo bu durumdan en kotusude esim hasta oldugumu kabul etmiyor ne yapicagimi sasirdim

bende bipolar hastasiyim ve bu hastalikla mucadele edecek gucum kalmadi artik uc cocugum var onlarda cok etkileniyo bu durumdan en kotusude esim hasta oldugumu kabul etmiyor ne yapicagimi sasirdim[/QUOTE

Canım benim öyle deme mücadele edecek gücüm kalmadı ne demek ya benim esimde bipolar rahatsız hemde çok şiddetli geçirdi manik atagini suan major depresif evresinde ilaçlarını hiç aksatmadan ve psikiyatriye sürekli giderek baya yol kat etti sürekli iyileşmek istediğini söylüyor ve çaba sarfediyor Dru ona hastalığını kabul edip ilaçlarını düzenli kullanirsan bu hastalığa dur diyebilirsin dedi inşallah Rabbim şifa bekleyen herkese şifa verir eşimin de doktoru hastaneden ayrılmış yurtdışına gidecekmis bizde doktor arayışına girdik off off

kızlar cevap yazdığınız için tşkler.
benim eşim rahatsız.bizde 2 yıl önce tanıştık bu hastalıkla.
ilk önce depresyonla başladı aynı senin gibi 3-4 ay sonra mani atağı geldi. benim eşimde bu dönemde iş konusunda taşkınlıklar yapıyodu bide illa birilerine yardım yapıcam diyodu tabi zamanla daha da ağırlaşıyo.neyse atağı atlattıktan sonra 6 ay falan ilaç kullandık ve büyük bir hata yaparak tedaviyi ve ilaçları kestik.
ve mani daha da ağır bir şekilde geri geldi.bu sefer hastaneye yatırdık.çok şükürki geçti şimdi ilaçlarımızı hiç aksatmıyoruz.daha iyi inşallah bi daha atak yaşamaz.
bizimde o zamanlar çok canımız yandı ama şimdi o günlerden espri çıkararak utanmasını önlemeye çalışıyoruz.
çok zor bi hastalık Allah hepimizin yardımcısı olsun sana da geçmiş olsun canım.
aslında başlığı bipolar bozukluk tanısı konan varmı diye açmıştım ama pek cevap yazılmadı.
Allahım sen yardım et

Bende de bipolar var. Kimseye söylemiyorum artık çünkü normal bir olaya kızsam ya da bir arkadaşıma nedenli olarak kırılsam bilen insanlar hemen hastasın diye böyle oluyor demeye başlıyor. Bende böyle olmak istemedim. Artık hangi his benim bilmiyorum. Ben bu hastalıktan muzdarip biri olarak normal bir yaklaşım bekliyorum diğer insanlardan. Bu herhangi bir bedensel hastalık gibi. Ataklarımız pek tabii olabilir. Uzaylı değiliz sonuç olarak.

Bana da bu yaz Bipolar teşhisi konuldu iki ayrı doktor tarafından.ilkine inanmadığım için farklı bi şehirde farklı bir doktora göründüm ikincisi de aynı teşhisi koydu ve o da ilaç yazdı 2 ay boyunca ketiapin kullandım ancak çok kilo aldım ve açıkcası hasta olduğumu düşünmüyorum.bugun forumda dolanırken rastladım ve acaba dedim,çünkü yaklaşık bir haftadır uyuyamıyorum iki gündür herseye sinirleniyorum sürekli Konuşmak bir şeyler anlatmak istiyorum sanırım ilk mesajımı da bu Yüzden yazıyorum hala uyumadım ve hiç uykum yok manik atak geçirirsem ne yaparım ailem de uzakta bilmiyorum kafam çok karışık ya gerçekten hastaysam...

Bana da bu yaz Bipolar teşhisi konuldu iki ayrı doktor tarafından.ilkine inanmadığım için farklı bi şehirde farklı bir doktora göründüm ikincisi de aynı teşhisi koydu ve o da ilaç yazdı 2 ay boyunca ketiapin kullandım ancak çok kilo aldım ve açıkcası hasta olduğumu düşünmüyorum.bugun forumda dolanırken rastladım ve acaba dedim,çünkü yaklaşık bir haftadır uyuyamıyorum iki gündür herseye sinirleniyorum sürekli Konuşmak bir şeyler anlatmak istiyorum sanırım ilk mesajımı da bu Yüzden yazıyorum hala uyumadım ve hiç uykum yok manik atak geçirirsem ne yaparım ailem de uzakta bilmiyorum kafam çok karışık ya gerçekten hastaysam...
Canım hemen doktora git ...şuan şuurun yerindeyken ,ama hemen git ...maniye giriyorsun anlattıklarına bakılırsa

Merhaba bana da bu yaz geçirdiğim atak sonucu bipolar teşhisi konulmuştu. Ama doktorlar hiçbir zaman koydukları tanıdan emin değildir bilirsiniz. Sadece falanca hastalığın olduğunu düşünerek bir ilaca başlarlar, gözetim altında tuttukları hastanın durumuna göre tedavilerini veya tanılarını değiştirebilirler.

Uyku düzenim çok bozuk. Bu aralar tuhaf şeyler yaşıyorum. Mesela dün gece 23:00 gibi uyudum. Gece 03:00 gibi sebepsiz yere uyandım, uykum kaçtı bir türlü uyku tutmadı. O sırada odamda horlama sesleri duymaya başladım. Çok yüksek bir ses değil ama kulak kesilince tam olarak duyuluyordu. Odamda benden başkası yoktu halbuki. Bir müddet sonra da kalabalık bir grubun sohbet sesine benzer sesler duymaya başladım, cümleler seçilmiyordu, çok kişinin sesi olduğu için karışıktı. Bu karışık sesler de bir an oldu bitti, yarım dakika kadar sürdü. Bu olup bitenler beni çok korkuttu. Hala var olmayan bir şeyler duyacağım veya göreceğim diye sürekli tetikte geziyorum, gece odamdan dışarı çıkmakta zorlanıyorum, aranın ışığı yanık olmadığı müddetçe çıkmam çok zor.

Aklımı kurcalayan ise şu. Acaba doktorlar yanlış teşhis koymuş olabilirler mi? İşitsel halüsinasyonlar mı yaşiyorum, şizofreni hastalığına yakalanmış olabilir miyim?

Son düzenleme:
Merhaba bana da bu yaz geçirdiğim atak sonucu bipolar teşhisi konulmuştu. Ama doktorlar hiçbir zaman koydukları tanıdan emin değildir bilirsiniz. Sadece falanca hastalığın olduğunu düşünerek bir ilaca başlarlar, gözetim altında tuttukları hastanın durumuna göre tedavilerini veya tanılarını değiştirebilirler.

Uyku düzenim çok bozuk. Bu aralar tuhaf şeyler yaşıyorum. Mesela dün gece 23:00 gibi uyudum. Gece 03:00 gibi sebepsiz yere uyandım, uykum kaçtı bir türlü uyku tutmadı. O sırada odamda horlama sesleri duymaya başladım. Çok yüksek bir ses değil ama kulak kesilince tam olarak duyuluyordu. Odamda benden başkası yoktu halbuki. Bir müddet sonra da kalabalık bir grubun sohbet sesine benzer sesler duymaya başladım, cümleler seçilmiyordu, çok kişinin sesi olduğu için karışıktı. Bu karışık sesler de bir an oldu bitti, yarım dakika kadar sürdü. Bu olup bitenler beni çok korkuttu. Hala var olmayan bir şeyler duyacağım veya göreceğim diye sürekli tetikte geziyorum, gece odamdan dışarı çıkmakta zorlanıyorum, aranın ışığı yanık olmadığı müddetçe çıkmam çok zor.

Aklımı kurcalayan ise şu. Acaba doktorlar yanlış teşhis koymuş olabilirler mi? İşitsel halüsinasyonlar mı yaşiyorum, şizofreni hastalığına yakalanmış olabilir miyim?

Canım geçmiş olsun ..kardeşimde yeni atak geçirdi oda bipolarmış manideyken oda görsel işitsel hatta dokunduğunu falanda söylüyordu ...çok zor günlerdi..manisi geçti şimdi depresyonda ;şuan ilaçlarını eksiksiz kullanıyor (psikotik ilaçlar ve lityum )şuan boyle şeyler yaşamıyor ...bizler doktor değiliz cnm tanı koyamayız...ancak endişelenme kardeşimde o donemde şizofrenmym ben vs endişeleri vardı ...
Size tavsiyem doktordan randevu alın geciktirmeyin sakın ,ilaç değişimi dozda oynama vs derdinize çare olur ..

Canım geçmiş olsun ..kardeşimde yeni atak geçirdi oda bipolarmış manideyken oda görsel işitsel hatta dokunduğunu falanda söylüyordu ...çok zor günlerdi..manisi geçti şimdi depresyonda ;şuan ilaçlarını eksiksiz kullanıyor (psikotik ilaçlar ve lityum )şuan boyle şeyler yaşamıyor ...bizler doktor değiliz cnm tanı koyamayız...ancak endişelenme kardeşimde o donemde şizofrenmym ben vs endişeleri vardı ...
Size tavsiyem doktordan randevu alın geciktirmeyin sakın ,ilaç değişimi dozda oynama vs derdinize çare olur ..

öyleyse tamam demek ki bipolarda da yaşanıyor bu durumlar. ama bipolarda halüsinasyon nadirdir, o zaman kardeşiniz ilerlemiş bir bipolar vakasıydı.

öyleyse tamam demek ki bipolarda da yaşanıyor bu durumlar. ama bipolarda halüsinasyon nadirdir, o zaman kardeşiniz ilerlemiş bir bipolar vakasıydı.
Yok cnm nadir değil inan ..ağır manide oluyor bu durumlar ...kardeşim 37gün yattı hastanede ;oradaki bipolarların çoğunda vardı bu tip şeyler ..

Kardeşim gayet iyiydi 2ay oncesine kadar ..bir anda oldu anlamadık ;1ay evde yalnız kaldı ,staj yapıyordu ve yuksek lisans ikisi bir arada uykusuzluktanmı oldu bilmiyoruz

Kardeşim gayet iyiydi 2ay oncesine kadar ..bir anda oldu anlamadık ;1ay evde yalnız kaldı ,staj yapıyordu ve yuksek lisans ikisi bir arada uykusuzluktanmı oldu bilmiyoruz

Benimki aniden olan bir şey değil, yıllardır kötüyüm, yaklaşık 8-9 yıldır kendimi bildim bileli kötüyüm. Bu yaz ise doruğa ulaştı işte.

ağır olmaz mı hastanede yatacak kadar hastaymış baksana? hafif vakalar ayaktan tedavi edilir mesela.
Canım manideyken nasıl duruyorsun ..biz zapdetemedik onu ya ,en son gece ben yuksek lisansa gidicem diye tutturdu ,arabayı istiyor babamdan ,bizde başka bişi düşünmeye başlayınca kandırın hastaneye götürdük ,eve t baya kötüydü ,şimdi depresyonda akabinde hemen depresyona girdi ,siz ne zamandır hastasının

Canım manideyken nasıl duruyorsun ..biz zapdetemedik onu ya ,en son gece ben yuksek lisansa gidicem diye tutturdu ,arabayı istiyor babamdan ,bizde başka bişi düşünmeye başlayınca kandırın hastaneye götürdük ,eve t baya kötüydü ,şimdi depresyonda akabinde hemen depresyona girdi ,siz ne zamandır hastasının

ben depresyona girmiyorum sanırım ferideei, benimki hep aynı gidişat. Veya normal halim depresif olduğu için özellikle girdiğim bir depresif dönem yok gibi duruyor. Yani ne deniyor bu duygudurumuna bilmiyorum, coşkun halimde bile bir depresiflik, bir uçurum hissi var. sanırım o zaman ben manide değilim, benimki başka bir şey. anlamadım gitti. Ben 8-9 yıldır psikiyatristlerin kapısındayım ferideei, hiçbir zaman kesin bir teşhis koymadılar. Veya bana söylemediler. Bu yaz bipolar gibi görünüyor dediler.

Tabi bir gittiğime bir daha gitmeye utandığım için hep farklı farklı doktorlara göründüm öyle olunca teşhis koyamadılar galiba.

Neden utanıyorsun cnm ?cidden ne var bunda

anlattığım veya anlatacağım şeyler onlara çok saçma gelecek ve en sonunda beni kapı dışarı edecekler diye korktuğum için. o yüzden hep farklı doktorlara gitmiştim. artık utanmıyorum da şimdiye dek hep bu çekince yüzünden böyle oldu yani.

X