Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Evet gerçekten aile dostları haklısınız belkide öyle ama çok üzüldüm çok psikolojim bozuldu ki ben bir de iki ay sonra psikolog olacak birisiyim allh gerçekten herkese sabır versin hiçbirşeye anlam veremediğin karşıdakini anlayamadığın yarın ne olacak beni ne bekleyecek diye güne başlamak çok huzursuz edici

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben olsam ben de korkardım. Gece kalkıp ne yapar belli olmaz gerçekten. Çünkü kendilerinde olmuyorlar. Allah esirgesin. Uzak dur gerçekten hastayken. Normalde atak gelince az uyur babam. Babam çok para harcamaya başlıyor. Bişey söyleyince hemen parlıyor. En son araba aldı. Sonra gezmeye verir kendini evde zor tutarız. Çoğunlukla hasta olduğunu kabul etmediği içinhastaneye yatırmak için oyun oynadık ona. Hastanedeki güvenlikle anlaştık yaka paça yatırdık hep. Çok acı gerçekten ama onun iyiliği için. Annem babamdan sonra oldu. Kardeşimde öyle. Babam galiba 25-26 yaşlarında ilk olmuş.

Babanız düzenli tedavi görmesine rağmen hastalanıyor mu veyaa duygu durumu ne sıklıkla değişiyor atak geçirmese bile etkileri oluyor sanki illa ki bu hastalıkta?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

EŞİM 20 YAŞINDA hastalanmış şimdi 31 yaşında .son atağında doktor gerçeklikten tamamen kopmuş dedi...eşimde az uyur sıkıntılı huzursuz olur para harcar ama aşırı değil biz daha çok dine yönelince anlıyoryz birden ben kuran okuyum yada namaz kılıp duatı çok ederse camilye gitmek isterse ozaman atak geliyor demektir sonra zaten hemen ilerliyor ilaçlarla da kontrol altına alınmıyor ....eşimde iddalaşmaya başlar nedersen itiraz eder zaten hasta olduğunu hiç kabul etmez ...gezmez devamlı evde ama hareketli olur konuşmaları saçma sapan ...mesela ben öldüm senin yanında ölü biri var yanında yatıyorum der ...bizde kandırp götürüyoruz hep ...aniden atak geçirdiği bile oluyor 1 saat sonra normale dönüyor ...kaç defa sereguel verip engelledim ...yani bu hastalık yaş ilerledikçe azalmıyormu sen kaç yaşındasın

Valla azaldığını görmedim hiç. Sadece 1 keresinde 10 sene hiç hastalanmadı babam. Bu hastalıktan kurtuluş yok ne yazık ki. Tek çare ilaçları düzenli almak ve en ufak bir şey sezdiğimizde doktora götürmek. Nihayetinde onlarda isteyerek bu duruma gelmiyorlar. Ben 30 yaşındayım.

Son düzenleme:

maaşallah 10 sene nasıl atak geçirmedi eşim 1 sene boyunca hiç normale dönemedi depresyondan çıktı hipomani geçirdi ondan çıktı depresyona girdi yeniden manik atak geçirdi 10 gün iyiyse 10 gün kötüydü ...bizde en ufak değişiklikte hemen doktoruyla görüşürdük son atağında şehir dışındaydık ilaçlarını yükselti doktor 2 katına çıkardı ama yine engelleyemedik gelince 15 gün sonra hastaneye yattı ..eşim şehir dışına çıkınca hemen hastalanıyor babanızda böyle bi durum varmı ....bide denize girince hastalık belirtileri ortaya çıkıyor

İlaçlarını düzenli kullandığı için galiba bilemiyorum ki. Sizin epey ağırmış yaa. Şehir dışına çıkmak ya da deniz etkiliyor mu bilmiyorum ama hayatında yaptığı değişiklikler çok etkiliyor. Mesela ben evlendim evden ayrıldım hastalandı. Çalışmıyordu çalışmaya başladı değişik ortam olunca hastalandı. Fazla değişikliğe gelemiyorlar. Ani sevinç veya aşırı üzüntü tetikliyor hastalığı. Birde genetik olabilir. Babannemde mani çünkü.

Örneğin annem benim yanıma geliyor ayrı şehirlerde yaşıyoruz. İlacını unutuyor arada işte o zaman atak geliyor bir de mevsim dönümüyse hiç affetmiyor hastalık. Hasta değilken gayet normal tepkiler veriyor herşeye. Hastalık anında herşey aşırı. Gülmesi,ağlaması vb.

eşimde birisi ölünce etkilenir dedesi ölünce atak geçirdi 2 sene sonra babaannesi ölüm döşegine düşünce atak geçirdi yakında olsun uzakta olsun birisi ölünce söylemeyiz 1 hafta sonra duyarsa o kadar etkilenmez ...eşimde işe başlasın heyecan yapar değişiklerde etkiliyor...eşim topluma çok giremez girince hemen şüpheci sıkıntılı kızarır oflamaya başlar hemen eve geliriz düzelir ..eşimin ailesinde hasta yok eşim korkuyla olmuş ...babanız kaç defa yattı hastaneye ...çok soruyorum ama eğerki devam edersem nelerle karşılaşacağımı bilim ona göre karar verim

yok çalışmıyorum.3.5 ay önce annemi kaybettim.doktorun kestiği bir ilacım vardı tekrar başlandı.ciddi bir atak geçirmedim ama korktum hastalanmaktan.şimdi yalnız mutsuz caresiz hissediyorum kendimi ne enerjim var ne istedim boşluktayım.kardeşlerim ve nişanlım destek oluyor ama ben çok mücadele ediyorum kendimle.BU HATALIĞIN BENİ ELE GEÇİRMESİNE İZİN VEREMEM TEKRAR.annemi çok özledim.evleneceğim hiç isteğim ve heyecanımda yok.İşte bir hasta depresif atakğa bu adamlarla gidiyor.

Sora sora öğreniyoruz birşeyleri. Babam tam tersi toplum içinde çok mutlu olur. Normal hayatında çok sevilen sayılan çevresi olan bir insan. Babam 5-6 kere yattı. 2 sinde şok tedavisi verildi. Zaten genelde küçükken olan olaylar neticesinde olurmuş bu hastalık. Dedemden çok korkarmış babam.

5 yaşında çocuk da nasıl anlaşılıyorki...çok çok geçmiş olsun

eşim hastalanmadan önce çok sosyalmiş yani hareketli neşeli nerde eğlence dans ordaymış ...şimdi çok ağır neşesiz devamlı evde uyur elleme 1 sene yatar okadar çok seviyor yani eski hayatıla alakası yok çok zekiymiş annesi doktora götürmüş uyumuyor çok hareketli diye doktor bakmış bunun ileeride ne olacağı belli değil demiş ....şok tedavisi olduğunda iyi gelmişti sonra hastanedeyken yeniden maniye girdi ilaç yan etki yapmış hırçınlık asabilik oldu ...babanız şiddet uyguluyormuydu ...eşim hiç vurmadı ...

başınız sağolsun ..annenizin durumu etkilemiş sizi inşaallah hemen atlatırsınız ...hastalığınızın bilincindesiniz siz hemen atlatacağınızı hissediyorum ...düğününüzde bi tarafınız buruk olacak ama anneniz hep sizinle olacak siz mutlu olursanız oda bunu hissder ...bu hissettikleriniz çok normal bizler bile bi yakınımızı kaybettiğimiz zaman depresyona giriyoruz etkileniyoruz ...

sağol çok teşekkürler.sanırım tek avantajımda hastalığımı tüm detaylarını biliyorum iyice bilinçlendim.depresyona doğru anlıyorum hipomanide kendini hissettiriyor ama mani ataklarının farkına varmaz hasta.etrafı anlar.ilaç ilaç ilaç.öyle kendi kendine kesmek azaltmak bi bırakıp bi başlamak asla yapılmaması gerekenler.bende bıktım hergün ilaç içmekten ama el mahkum.zaten en az 2 ilaç içiyorsun bu hastalıkta.her doktora gittiğimde sorarım daha ne kadar içeceğim diye cevap ise :içeceksin sen bipolarsın.belkide ömür boyu içilecek.doktorda önemli.hastaya defalarca anlatılmalı belkide hastalığı ciddiyeti ilaçlarını içmesi gerektiği.Allah bir sürü dert vermiş bizede bu hastalığı çareside belli.
seninde durumun zor.belki seninde bi doktora gitmen gerek yaşadıkların psikolojini bozmuştur.

bozmak ne kelime bende paranoyak oldum resmen gece kalkıyor tuvalete ben peşinden gidiyorum acaba namazmı kılacak kuranmı okucak diye 3 senedir rahat uyku uyumadım devamlı rüyamda eşimin hasta olduğunu gördüm..eşim gece uyurken birden öksürsün ben aniden korkuyorum elim ayağım boşalıyor kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor ....eşim hastalığın geldiğini anlamıyor ben ve babası anlıyoruz sadece devamlı benim bişeyim yok der ...ilaçları düzensiz içer hep ..ilk atağında 1 sene düzenli içti hiç atak geçirmedi sonra yeniden bıraktı başladı hastalık dahada ilerledi ...başka hastalığın olsaydı mesela şeker hastalığı o zaman ilaç içmicekmiydin derdin ilaç ...eşimde devamlı sorardı doktora nezaman ilaçları bırakıcam diye...

kendilerine gelince ilacı bırakıyorlar sanki zehir.ne var 2-3 tane hap at ağzına gitsin.doğru şeker tansiyon hastası olsa ne yapacaktı.kendilerine geldiklerinde normal herşey nedenki hastalığı kabul etmiyorlar acaba.sanada üzüldüm ya seninde rahata huzura ihtiyacın var bide çocuğun var.

eşim mücadele etseydi belki bu kadar yorulmazdım yapıp yapıp karşılığını göremeyince bende geri çekildim artık ..huzur en çok istediğim şey şu sıralar çocuk olmasa bu kadar çekmezdim

artık birazda kendini düşün.sende iyi olmassan çocukta etkilenir.zaten babasından etkileniyordur.

kızımı elimden geldiğince atak zamanında uzak tuttum ama ne kadar tutsamda illaki etkilendi oda ...ben kendimi düşünsem boşansam dahada huzurlu olurum ama kızım boşanmış ailenin çocuğu olucak bu beni üzüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…