- 1 Ağustos 2014
- 5
- 4
- Konu Sahibi hanxixmsultan
arkadaşlar 7 sene önce bana bu teşhisi (MANİK DEPRESİF) koymuşlardı ama ben çevremde olup bitenlerin hiç farkında değildim intihar kafamda sadece o ve senaryolar vardı algılayamıyordum okulum vardı gitmek istemiyordum evet o dönem bittiğinde niye öyle bi dönem geçirdiğimi hiç anlayamadım ancak teyzem de panik atak lityum kullanıyorbir gün detaylı şekilde anlattı yaşadıklarını onun anlattığı kadarıyla gerçekten çok ağır bi durum ve ilaç kullanılmazsa geçecek die tekrarlamayacak die birşey de yok maaaleseffffff( kendime gelince babam hastaneye kaldırılmamı istemedi çok sert bi şekilde reddetti ve ilaç tedavisi bile olmadım.2 sene sonra (eşime anlatmıştım önceden yaşadıklarımı) evlendiğim sene gene bi depresif dönem oldu atlattım ama herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor intiharlar ölümle sonuçlanabiliyor eşim inanmadı inanmak istemedi bu derece olabildiğine hastalığımın neyse hamilelik falan derken kayınbabamı teyzemi kaybettim aynı sene içinde. bi de ilk çocuğum 4 aylıkken 2.ye hamile kaldım aldırmak istemedim ve şimdi biri 3 biri 4 yaşlarına girdiler hiç bir şekilde antideprasan lityum vb ilaçlar kullanmadım ama geçmedi de rahatsızlığım ağlama gülme sinir krizleri kavgalar tartışmalar kafamda saçma sapan hayaller kuruntular ...bazen eşimi acayip seviyorum bazen de nefret ediyorum görmek istemiyorum eve kapanıyorum. hatta boşanma aşamasına gelmiştik bir atakta evet kabul ediyorum eşimin SEVGİsi beni bu kadar süre idare etti 6.yılımıza kadar ancak çocuklarıma tahammülüm kalmadığı ve sesimi yükseltmeye başlamıştım üzülüyordum ancak yine de bağırıyordum( geceleri uyuyamıyordum eşimle de tartışmalarımız arttı ve bu ay dra gittim 4 tane test yazdı bunları yaptır beni bul dedi teslerin tarihi taaa 27 ekim ama dayanamadım başka dr gittim ve serequel xr verdi
15gün sonraya kan testi istedi bakalım hayırlısı BİR ÖLÜME ÇARE YOK ARKADAŞLAR ama çevremizdekilere zarar veriyoruz HİÇ İSTEMESEK DE bu nedenle DURUMUMUZU KABULLENİP İLAÇLARIMIZI DÜZENLİ KULLANIP sorunları sonuçlarını zararlarını en aza indirgeriz
15gün sonraya kan testi istedi bakalım hayırlısı BİR ÖLÜME ÇARE YOK ARKADAŞLAR ama çevremizdekilere zarar veriyoruz HİÇ İSTEMESEK DE bu nedenle DURUMUMUZU KABULLENİP İLAÇLARIMIZI DÜZENLİ KULLANIP sorunları sonuçlarını zararlarını en aza indirgeriz