Merhabalar,
Ben 7 yıl önce bu hastalıkla tanıştım. 2 mani atağı sayısız depresyon yaşadım. Son atağım 5 yıl önceydi. 5 yıldır atak geçirmiyorum çok şükür.
Atak nedir? Atak kişinin kendini aşırı coşkulu duygularını ve hareketlerini kontrol edemediği dönemdir. (Artık doktor olduk anasını satimmmm :)))
Mesela şarkılardan filmlerden kendine anlam ve pay çıkarmak. Onlardan mesaj almak. Yerli yersiz oynamak veya bağırmak şarkı söylemek, kendini çok önemli biri gibi hissetmek o olduguna inanmak (ben kendimi peygamber sanıyodum melek bazen de şeytan) bunun gibi şeyler. Kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.
Kimi doktorlara göre 5 yıl kimisine göre 1 den fazla atak geçirmişsen 7 yıl süreyle atağın yoksa bu hastalığı yendin sayıyorlar.
Depresyonlar çok oldu. Ama 1- 1.5 yıldır onlar da çok azaldı diyebilirim.
Bu hastalık şizofrenden sonraki en önemli pskolojik rahatsızlık. Şizofrenlerde kişi kendi anlamıyor yakınlarına üzüntü. Ama bipolarda mani döneminde yakınlar sonrasında kişide büyük bir travma oluşuyo.
Benim talihsizliğim ben hastanede yatmadım. Bütün o rezilliği çevrem arkadaşlarım işyerindekiler gördü. Ve işin bi kötü tarafı daha var ki herşeyi unutan biz bipolar hastalar o dönemlerdeki olayları sanki yeni olmuşçasına beynimizin her anında kazılı...
Sayısını hatırlamıyorum oldukça doktor gezdim. İlk atağımda norodol ve akinaton ile başladım. Şuan zeldox ve lithum kullanıyorum.
Şuan hastalığım sönmüş durumda şükürler olsun. Bazen o güzel şarkılardan anlam çıkarıyorum tabi :) ama bu 1 haftadan uzun sürdüğü zaman sorun teşkil ediyormuş.
Mani atağından önce de var olan ama mani den dolayı sönen şuan patlamış bir volkan olan obsesif ile uğraşmaktayım. Bi de panik atak başlangıcı anksyetelerrrrr... Offff... O anksiyeteleri ben mani zannederdim. Hemen doktora doktorlar dayardı ilacı bana... Şimdi son doktorumdan Allah razı olsun...
Son zamanlarda geçirdiğim anksiyetelerden sonra kafaya hiçbişeyin takmamak gerektiğini anladım. Çünkü hayat bir zindan oluyo.
Çok asosyelim bu ara. Burda sosyalleşicem inşaAllah beni aranıza alırsanız :)
Belki kötü olursam bu konu bana ağır gelirse giremeyebilirim bu konuya şimdiden affınıza sığınıyorum. Eğer etkilenmezsem sizinleyim.
Bilgilendirme amaçlı yazdım. Belki bi ışık olurum diye. Obsesif konusunda etkin olucam. Ve diğer kk alanlarında... Sevgilerimle... Umarım tüm yaşayan arkadaşlarım kurtulursunuz bu illetten... Ve hasta yakınları sevgili üyeler, Ben nasıl iyileştiysem onlar da iyileşicek hiç merak etmeyinnn