Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

Dayanamadım ve yazmak istedim.
Cidden seni anlamak çok güç.
Başka bir konu da açmıştın, bipolar eşim var boşanıyorum tarzı bir şeydi.
Ya farkında değil misin böyle bir adamla kızını büyütmenin ne kadar zarar verici olabileceği konusunda?
Küçücük kıza gece dua okuması, atak zamanı onu bunaltması, anormal tavırları falan... O kızcağız kim bilir ileride ne acılar çekecek. Sen hala boşanmış ailede büyümesin diye ayrılmıyorsun şaka gibi.
Kızını düşünüyorsun sözde ama ona büyük kötülük yapıyorsun. Sağlıksız bir aile yapısında büyümek çok yıkıcı olur asıl. Boşanmış aile çocuğu olmak değil.
Yazık ki büyüme çağında hasta babanın enteresan tavırlarıma maruz kalıyor. Allah ona yardım etsin en çok. Çok üzüldüm. Umarım büyük sıkıntılar çekmez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

slm yaz canım yazdıkça hatalarımı görüyorum ....eşim mahkemeye gelmedi ben onu şkna edicem demiş ..cebimde haplarla geziyorum aynı şeyleri bidaha yapmıcam demiş tbiki inanmıyorum..ama kızım inanmış durumda bana söz verdi içecek ben gördüm 2 tane içiyor dedi ...ben ailemin bi arada olamsını istiyorum diyor ....ileride beni suçlamasını istemiyorum babama bi şans daha verseydin söz vermişti sen ona bu şansı vermedin diyecek diye korkuyorum .mahkeme ertelendi zaten o zamana kadar kızım için uzman biriyle görüşücem bilgi almak için ....biliyorum sağlıksız bir yuva olduğunu

dışardan bakıp konuşmak çok kolay değil mi?
Allah kimsenin başına vermesin böyle bir durumu. ancak çeken anlayabiliyor. evini, alıştığın hayatını, aslında sevdiğin insanı terk etmek ne zor kim bilir? ve hasta. elinde bile değil.
ben boşandım iyi mi ettim bilmiyorum.arada 1-2 gün üzülüyordum, şimdi her dakika. tedavisi konusunda eşini yalnız bırakmazsan,ne bileyim sabah uyanınca ya da gece yatarken, sen içirirsen ilaçlarını olmaz mı?
selisya o kadar kararlı olsa zaten burada dert yanmazdı, kesitirip atar, aman bana ne derdi.
insan hep bir çare arıyor işte. umut peşinde koşuyor. evlenirken kurduğu hayalleri bırakmak istemiyor.
ve kadın hep acıyor.
kimse çekmesin bu derdi, ama ancak çeken biliyor.[/QUOTE]

Annem 30 senedir babamla bu hastalığı çekiyor. Okadar haklısınız ki yaşamayan bilemez. Evet çoğu zaman keşke ayrılsaydım dediği oldu. Ama bir sinirle dedi hep. Hep acıdı.biz destek olduk ona kardeşimle. Hala da desteğimiz. Her seferinde yine annem düşmanı oldu. Şimdi 1 ay oldu tedavisine başlayalı. Bu da bir hastalık. Böyle bakmazsan zaten bırakırsın gider. Allah hepimizin yardımcısı olsun çok zor.

Bana birisi bu hastalıpa sahip insanların çok çabuk aşık oluo duygularının ise çok sık ddeğiştiğini duyguları konusunda güven duyulamayacıpı söylemişti be kadar doğru bunlar?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Tedavi görseler bile mi?siz bunu yakınınızda birinden mi gözlemlediniz paylaşırmısımız birazcık neler yaşadınızı

Benimde erkek arkadaşım aynen böyleydi bi bakıordum deli gibi üstüme düşüyo telegonu kapatmak istemiyor gün boyu bi bakıorum bende kötüsü yok ağzına gelen laflar ayrılmak istemeler ki en sonda beni çok saçma bi şekilde bırakıp bikaç hafta içinde başkasıyla nişanlandı ve ben hala kendime gelebilmiş deiğilim tam anlamıyla bana söylediği bana olan duygularının hepsi boş yalan mıydı aklım almyor hala

Çok normal geliyor bana bu anlattıklarınız. Biz onca sene neler yaşadık anlatsam inanmazsınız. Her hastalıkta başka şeyler öğrendik ve alıştık artık. Çok zor gerçekten. Şuan yeni iyileşti babam tabii hala doktor kontrolünde ilaç içiyor. Bir de asla kabul etmezler hasta olduklarını. Size de Allah kolaylık versin çok zor bilirim.

Saolun gerçktn bn bikaç zmnda neler yaşadım ve hala atlatamıorm yaşadıklarımı size llah sabır versin ama bn size bişey sormak istiyorum şimdi bipolar olan bir insanın hiç mi duygularına gvenemicez ben hala aklmdaki soru işaretlerini gideremiyorum beni o kadar sevdiğini söylerken nasıl olurda bikaç hafta şnde başkasıyla sözlenebilir?

merhaba kızlar, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var... yaklaşık 2 yıldır bipolar bozukluk tedavisi görüyorum ve tedavim şimdiye kadar lityumla devam etti ancak tiroid sorun oldu ve nefroloji böbrekleri de korumaya almak lazım gerekirse böbrek koruyucu vereceğim deyince durumu psikiyatristime anlattım ve ortak bir kararla ilacı değiştirdik. şimdi depakine başlayacağız. tabi önce lityumu azaltacakmışım vs. ... doktorum ilaçla ilgili beni uyardı çok kilo yapar dedi bu da beni epey korkuttu, aslında lityum bana zaten 13 kilo aldırmıştı ama insan daha da şişmanlamaktan korkuyor gerçi başka çarem yok kilo yapsa da mecbur devam edeceğim ama gene de sormak istedim içinizde bu iki ilacı kullanmış olan varsa ikisi arasındaki kilo aldırma etkisini ve diğer etkilerini ör: sersemlik vs. kıyaslayabilecek birileri var mı ? şimdiden tşk

evet ilaçlarla kontrol altına alınan bir hastalık.
ama ilacı bırakınca daha korkunç geri geliyor.
gerçekten çok ilginç bir hastalık.
defnesabunu sen terapiye gidiyormusun faydası oldumu

kronikleşmiş bir rahatsızlık demekki , eğer durum böyleyse hiç ilaç kullanmamak daha iyi

Merhabalar,
Ben 7 yıl önce bu hastalıkla tanıştım. 2 mani atağı sayısız depresyon yaşadım. Son atağım 5 yıl önceydi. 5 yıldır atak geçirmiyorum çok şükür.
Atak nedir? Atak kişinin kendini aşırı coşkulu duygularını ve hareketlerini kontrol edemediği dönemdir. (Artık doktor olduk anasını satimmmm :)))
Mesela şarkılardan filmlerden kendine anlam ve pay çıkarmak. Onlardan mesaj almak. Yerli yersiz oynamak veya bağırmak şarkı söylemek, kendini çok önemli biri gibi hissetmek o olduguna inanmak (ben kendimi peygamber sanıyodum melek bazen de şeytan) bunun gibi şeyler. Kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor.

Kimi doktorlara göre 5 yıl kimisine göre 1 den fazla atak geçirmişsen 7 yıl süreyle atağın yoksa bu hastalığı yendin sayıyorlar.
Depresyonlar çok oldu. Ama 1- 1.5 yıldır onlar da çok azaldı diyebilirim.
Bu hastalık şizofrenden sonraki en önemli pskolojik rahatsızlık. Şizofrenlerde kişi kendi anlamıyor yakınlarına üzüntü. Ama bipolarda mani döneminde yakınlar sonrasında kişide büyük bir travma oluşuyo.
Benim talihsizliğim ben hastanede yatmadım. Bütün o rezilliği çevrem arkadaşlarım işyerindekiler gördü. Ve işin bi kötü tarafı daha var ki herşeyi unutan biz bipolar hastalar o dönemlerdeki olayları sanki yeni olmuşçasına beynimizin her anında kazılı...
Sayısını hatırlamıyorum oldukça doktor gezdim. İlk atağımda norodol ve akinaton ile başladım. Şuan zeldox ve lithum kullanıyorum.
Şuan hastalığım sönmüş durumda şükürler olsun. Bazen o güzel şarkılardan anlam çıkarıyorum tabi :) ama bu 1 haftadan uzun sürdüğü zaman sorun teşkil ediyormuş.

Mani atağından önce de var olan ama mani den dolayı sönen şuan patlamış bir volkan olan obsesif ile uğraşmaktayım. Bi de panik atak başlangıcı anksyetelerrrrr... Offff... O anksiyeteleri ben mani zannederdim. Hemen doktora doktorlar dayardı ilacı bana... Şimdi son doktorumdan Allah razı olsun...
Son zamanlarda geçirdiğim anksiyetelerden sonra kafaya hiçbişeyin takmamak gerektiğini anladım. Çünkü hayat bir zindan oluyo.
Çok asosyelim bu ara. Burda sosyalleşicem inşaAllah beni aranıza alırsanız :)
Belki kötü olursam bu konu bana ağır gelirse giremeyebilirim bu konuya şimdiden affınıza sığınıyorum. Eğer etkilenmezsem sizinleyim.
Bilgilendirme amaçlı yazdım. Belki bi ışık olurum diye. Obsesif konusunda etkin olucam. Ve diğer kk alanlarında... Sevgilerimle... Umarım tüm yaşayan arkadaşlarım kurtulursunuz bu illetten... Ve hasta yakınları sevgili üyeler, Ben nasıl iyileştiysem onlar da iyileşicek hiç merak etmeyinnn

Son düzenleme:
Merhabalar.herkese geçmiş olsun.benim bir arkadaşım da bu hastalığa sahip.şu anda çok ağır bir atak geçiriyor.hasta olduğunu kabul etmiyor,hastaneye gitmiyor ve ilaçlarını almıyor.hastaneye yatırmak istiyor ailesi ama konuşarak olmuyor. Yöntemini bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba benim eşimde bipolar II teshisiyle tedavi görüyor 1 ay oldu ama ağır geçiriyor bu dönemi yani varsanıları var iş yerinin ona araba ev vereceğine inanıyor daha öncesinde iş yerinin onu dinlediğini falan düşünüyodu kendisini çok üstün görüyo ve diğer tüm belirtileri yaşıyor benim merak ettiğim bu varsanılar ne zaman geçer eşim ne zaman bu ataktan çıkar nolur bana fikir verin ayrıca zyprexa ve lityum kullanıyo uyuyamazsada xanax kullanıyo rabbim yardımcımız olsun hepimizin yakınlarına şifa versin inşallah

genetik yatkınlıktan daha çok, depresif hallerle baş etme sorunu ile sanırım ortaya çıkıyor. en ufak birşeyde bile kendimizi düşünerek sakinliğimizi korumalıyız. çok şükür bir hastalık tanımı yapılmadı bende, ancak dönemsel olarak kötü zamanlarım oluyor. o sıralarda doktora gittiğimde ise, ilaçsız takip edelim deyip gerigönderdiler. içinize atmayın dediler, ve tabi genetik kısmı sordum, çocuklarımda olur mu diye, böyle birşey net değil, düşünmeyin dedi hep.

Manik depresif yani diğer ismi ile bipolar bozukluk sizin yaşadığınız depresif dönemler gibi değil. Genetik bir hastalık. Ve ilaç kullanmadan normal bir yaşam sürdüremiyor bu hastalar. Ve çoğusu da ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatıp tedavi görüyor. Depresyon ve manik depresif bambaşka şeyler. Sakinliğimizi korumalıyız gibi bir tavsiye ne yazık ki bu hastalıkta işe yaramaz. Kendini peygamber zannetmeler, dine takmalar, uçabileceğini zannetmeler, daha ağır vakalarda halüsinasyonlar, ajan olduğunu düşünmek gibi durumlar var bu rahatsızlıkta. Yani şizofreniden önceki basamak gibi. O denli zor ve ağır bir rahatsızlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…