- 1 Kasım 2016
- 1.232
- 518
- 38
- Konu Sahibi Bayan mimik
-
Allah yardımcınız olsun bu çok zor benim eski eşim de bipolar vardı çok şüpheci oluyorlar evet bir süre sonra şizofreniye çeviriyor bu genetik bir hastalık değil çocuğun yaşadığı şeyler ve bünyeyle alakalı bir durum ama tedavisi yok ilaçlar yalnızca uyutuyor iyilştirmiyor asla çok zor bir durum gerçekten ..kızlar merhaba. Sizeden yine bi konuda yardım istiyorum bu hayatta herşeyden önce siz akıllı kadınlara sormak gelir aklıma iyiki varsınız.
Benim abim 27 yaşında bipolar bozukluğu var bundan 10 yıl önce abim sessizleşmeye başladı. Hep yalnız kalmayı istiyordu durumu iyi değildi yani 2013 yılıkda askere gitti ilk orda kriz geçirdi bi süre gta askeri hastanesinde kaldı. Askerden geldikten bi süre sonra bi kriz daha geçirdi askerdeyken komutan beni hipnoz etti falan diyordu ki komutanı onu çok seviyordu halada sorar. Böyle krizler hastanede yatmalar falan devam etti bugüne kadar. bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sürekli abim şüphecidir çevresine karşı. Yemeği döküp için bir şey varmı diye bakmışlığı bile var. Anemler köyde oturuyor bizim ev tam tepelerin ucunda bir keresinde abim dağlara çıkıp elinde bir taşla bağırıyordu annemin oraya kadar koşup elindeki taşı tutup yalvararak dur demesini asla unutmam, hep ağlarım annemin o çaresizliği geldimi aklıma. Bunun gibi babamı bıçaklamaya çalışmaları saldırganlaşmaları ağlamaları oturup bağıra bağıra allaha dua edip yeter allahım diye bağırmaları namaza başlaması hafatada bir gidip iyileşmesi için caminin tuvaletlerini bile temizler dualar eder ağlar kriz geçirdiğinde sonra gider annemi öper aklım başımda değildi der. Annem çok üzülüyor kahroluyor. Abim okuluda bıraktı zaten liseden sonra lise öğretmenleri çok akıllı derlerdi hep. Ispartada bir dersaneye gönderdik dersanenin sahibi abim dersaneyi bıraktığı zaman babamı arıyıp "onu benim dersaneme gönderin para da istemiyorum evde alacam" demişti. Yani gerçekten çok akıllı bir insan ama bazen ilaçlarını almak istemiyor ve bugüne kadar hiç tam olarak iyileşmedi sürekli kendi kendine konuşuyor. Eşyalarla konuşuyor. Çok kötü dönemler geçirdik. Annem büyücülere yalancı imamlara ne paralar kaptırdı bilemezsiniz. Bir anne çaresiz kaldımı her yönteme başvuruyor kızlar;(
Sizden istediğim böyle tecrübeleriniz varsa paylaşırmısınız. Bu hastalık genetikmi? sebebi nedir? nasıldır? bir gün bitermi?
Bipolar ve şizofreni birbirine çok yakın hastalıklar. Eğer abinize gta da teşhis konduysa doğrudur bence ama başka bi doktor koyduysa yanlış olabilir. Evet bipoların mani ataklarında zaman zaman manasız durumlar içinde kalabiliyor insan ama gerçeklikle bağ kopmuyor. Bence burda kritik soru abinizin gercek dünya ile bağlantısı kesiliyor mu? Eğer boylekızlar merhaba. Sizeden yine bi konuda yardım istiyorum bu hayatta herşeyden önce siz akıllı kadınlara sormak gelir aklıma iyiki varsınız.
Benim abim 27 yaşında bipolar bozukluğu var bundan 10 yıl önce abim sessizleşmeye başladı. Hep yalnız kalmayı istiyordu durumu iyi değildi yani 2013 yılıkda askere gitti ilk orda kriz geçirdi bi süre gta askeri hastanesinde kaldı. Askerden geldikten bi süre sonra bi kriz daha geçirdi askerdeyken komutan beni hipnoz etti falan diyordu ki komutanı onu çok seviyordu halada sorar. Böyle krizler hastanede yatmalar falan devam etti bugüne kadar. bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sürekli abim şüphecidir çevresine karşı. Yemeği döküp içinde bir şey varmı diye bakmışlığı bile var. Anemler köyde oturuyor bizim ev tam tepelerin ucunda bir keresinde abim dağlara çıkıp elinde bir taşla bağırıyordu annemin oraya kadar koşup elindeki taşı tutup yalvararak dur demesini asla unutmam, hep ağlarım annemin o çaresizliği geldimi aklıma. Bunun gibi babamı bıçaklamaya çalışmaları saldırganlaşmaları ağlamaları oturup bağıra bağıra allaha dua edip yeter allahım diye bağırmaları namaza başlaması hafatada bir gidip iyileşmesi için caminin tuvaletlerini bile temizler dualar eder ağlar kriz geçirdiğinde sonra gider annemi öper aklım başımda değildi der. Annem çok üzülüyor kahroluyor. Abim okuluda bıraktı zaten liseden sonra lise öğretmenleri çok akıllı derlerdi hep. Ispartada bir dersaneye gönderdik dersanenin sahibi abim dersaneyi bıraktığı zaman babamı arıyıp "onu benim dersaneme gönderin para da istemiyorum evde alacam" demişti. Yani gerçekten çok akıllı bir insan ama bazen ilaçlarını almak istemiyor ve bugüne kadar hiç tam olarak iyileşmedi sürekli kendi kendine konuşuyor. Eşyalarla konuşuyor. Çok kötü dönemler geçirdik. Annem büyücülere yalancı imamlara ne paralar kaptırdı bilemezsiniz. Bir anne çaresiz kaldımı her yönteme başvuruyor kızlar;(
Sizden istediğim böyle tecrübeleriniz varsa paylaşırmısınız. Bu hastalık genetikmi? sebebi nedir? nasıldır? bir gün bitermi?
Merhabalar yazınızı çok geç okudum.ben size hikayemi kısaca anlatmaya çalışayım belki bir yardımım dokunur.ben doğduğumdan beri hep herkesten çok farklı bi çocuktum.ilkokul 1.sınıfta çocuk psikiyatristine götürdü ailem ve ayrıca babamda doktor.psikiyatriste gitmeden önce masanın üstünde ders çalışan amuda kalkıp ktap okuyan evde parandeler atıp gezen bi çocuktum inanılmaz zeki bi çocuktum.1.sınıfta ankarada ünü baya duyulmuş bir çocuk psikiyatristine gittik ve direk dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu tanısı kondu ve ritalin kullanmaya başladım yıllar geçtiorta son sınıfa geldiğimde değişik agrasif zarar verici tavırlar sergilemeye başladım ailem alıp ergen psikiyatristine götürdü ve ilk olarak bipolarsoru işareti kondu lise1 in başında yaşadığım tramvatik olaylarla beraber atakların şiddeti arttı ve önüne geçilemiyordu babam doktor olmasına rağmen çaresizdiler ve tekrar 2009 da psikiyatristlere gittim türkiyenin en çok bu konuda başarı sağlamış bi çok psikiyatrist te gittik ve tabi 2009 da ilk gittiim psikiyatrist bipolar dedi ama kişilik bozukluğu şizofreni bunlarda düşünüldü.her gece acile gidiyorduk sakinleştiriciler önünü alamıyoduk 2009 bahar aylarında 12 gün hastanede yattım kabustan farksızdı psikiyatrinin akla gelebilecek tüm ilaçlarını hatta fazlasını kullandım işe yaramadı.2 ay 4 gün gene hastanede yattım çok zor süreçlerdi en son camdan atlayıp hastaneden kaçmam ile hastanenin doçentleri biz çözemiyoruz ankara üniversitesine götürün dediler hastaneden taburcu oldum lise1 de bipolar soru işareti koyan doktorum ankara üniversitesindeydi tekrar ona gittik ve genelde son çare olarak lithium(lithuril)ilacı verilirdiona başladım yanında ekstra ilaçlar hatta bi ilaç 15 günde bi iğneydi hayattan soğum yaşamaktan nefret ediyordum ilaca başladım zaman kaybetmeden şu an 26 yaşındayım ve doktorum en çok yol kateden hastalığı yenmede çok büyük başarı gösterdiğimi söyledi hastalık genetik mi değil mi tam belli değil genetik olduğu yük oranda düşünülüyor hala genetik kodu bulunamadı.ben bipolarım hem de uzun yıllardır bi enkazdan bir mucize çıkarttım ama ilaçlarımı düzgün kullandım terapilerime düzgün gittim.ve kabullendim bn bipolarım ve genetikse gerçekten ömür boyu benimle varolacak bu hastalık yapcak bişi yok benimde küçük kardeşim var ben hastalığa yakalandığımda 4 yaşındaydı sizi çok iyi anlıyorum emin olun ben şu an iyiyim çok toparladım hakorkuyorum gene kabuslara dönersem diye ve evet bu kabuslarla yaşamak o kadar zor ki...aile,arkadaşları,sevgili,eş terapiler özellikle ilaçları düzenli kullanmak çok önemli dua edin bol bol güçlü olun size çok ihtiyacı var ve araştırın iyi psikiyatrist belirtiler şizofreni gibi durabiliyor ama bipolarlarda da aynı şeyle oluyor tedaviyi geciktirmeyin ve abiniz farkında değil onu suçlamayın sakın emin olun normalleşince kendini yeterince suçlayacak ve yaptıklarını hatırladıkça kendini asla affetmicek bir an önce iyi bir psikiyatriste götürün tahminimce şizofreni de olsa bipolarda olsa anlattığınız kadarıyla lithium denerler allahım acil şifalar versin rabbim yanında olsun korusun kollasın geciktiğiniz her gün daha da çıkılmaz bir hal alacaktır.bu arada benim ailemde bipolar kimse yok uzak akrabaları bilemiyoruz.dilerim faydam olur.kızlar merhaba. Sizeden yine bi konuda yardım istiyorum bu hayatta herşeyden önce siz akıllı kadınlara sormak gelir aklıma iyiki varsınız.
Benim abim 27 yaşında bipolar bozukluğu var bundan 10 yıl önce abim sessizleşmeye başladı. Hep yalnız kalmayı istiyordu durumu iyi değildi yani 2013 yılıkda askere gitti ilk orda kriz geçirdi bi süre gta askeri hastanesinde kaldı. Askerden geldikten bi süre sonra bi kriz daha geçirdi askerdeyken komutan beni hipnoz etti falan diyordu ki komutanı onu çok seviyordu halada sorar. Böyle krizler hastanede yatmalar falan devam etti bugüne kadar. bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sürekli abim şüphecidir çevresine karşı. Yemeği döküp içinde bir şey varmı diye bakmışlığı bile var. Anemler köyde oturuyor bizim ev tam tepelerin ucunda bir keresinde abim dağlara çıkıp elinde bir taşla bağırıyordu annemin oraya kadar koşup elindeki taşı tutup yalvararak dur demesini asla unutmam, hep ağlarım annemin o çaresizliği geldimi aklıma. Bunun gibi babamı bıçaklamaya çalışmaları saldırganlaşmaları ağlamaları oturup bağıra bağıra allaha dua edip yeter allahım diye bağırmaları namaza başlaması hafatada bir gidip iyileşmesi için caminin tuvaletlerini bile temizler dualar eder ağlar kriz geçirdiğinde sonra gider annemi öper aklım başımda değildi der. Annem çok üzülüyor kahroluyor. Abim okuluda bıraktı zaten liseden sonra lise öğretmenleri çok akıllı derlerdi hep. Ispartada bir dersaneye gönderdik dersanenin sahibi abim dersaneyi bıraktığı zaman babamı arıyıp "onu benim dersaneme gönderin para da istemiyorum evde alacam" demişti. Yani gerçekten çok akıllı bir insan ama bazen ilaçlarını almak istemiyor ve bugüne kadar hiç tam olarak iyileşmedi sürekli kendi kendine konuşuyor. Eşyalarla konuşuyor. Çok kötü dönemler geçirdik. Annem büyücülere yalancı imamlara ne paralar kaptırdı bilemezsiniz. Bir anne çaresiz kaldımı her yönteme başvuruyor kızlar;(
teşekkür ederim yarın gideceğim kontrole aşırı özgüven var atak belirtileri var hızlı konuşma yemebu hastalık diğerleri gibi değil malesef geçmeyebilir.çünkü ben böyle bir hasta gördüm çok farklı ...tedavi yatarak kesinlikle şart size ..Allah yardımcınız olsunn kardeşimyinede netten araştırın derimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?