- 1 Kasım 2016
- 1.232
- 518
- 38
- Konu Sahibi Bayan mimik
Allah yardımcınız olsun bu çok zor benim eski eşim de bipolar vardı çok şüpheci oluyorlar evet bir süre sonra şizofreniye çeviriyor bu genetik bir hastalık değil çocuğun yaşadığı şeyler ve bünyeyle alakalı bir durum ama tedavisi yok ilaçlar yalnızca uyutuyor iyilştirmiyor asla çok zor bir durum gerçekten ..kızlar merhaba. Sizeden yine bi konuda yardım istiyorum bu hayatta herşeyden önce siz akıllı kadınlara sormak gelir aklıma iyiki varsınız.
Benim abim 27 yaşında bipolar bozukluğu var bundan 10 yıl önce abim sessizleşmeye başladı. Hep yalnız kalmayı istiyordu durumu iyi değildi yani 2013 yılıkda askere gitti ilk orda kriz geçirdi bi süre gta askeri hastanesinde kaldı. Askerden geldikten bi süre sonra bi kriz daha geçirdi askerdeyken komutan beni hipnoz etti falan diyordu ki komutanı onu çok seviyordu halada sorar. Böyle krizler hastanede yatmalar falan devam etti bugüne kadar. bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sürekli abim şüphecidir çevresine karşı. Yemeği döküp için bir şey varmı diye bakmışlığı bile var. Anemler köyde oturuyor bizim ev tam tepelerin ucunda bir keresinde abim dağlara çıkıp elinde bir taşla bağırıyordu annemin oraya kadar koşup elindeki taşı tutup yalvararak dur demesini asla unutmam, hep ağlarım annemin o çaresizliği geldimi aklıma. Bunun gibi babamı bıçaklamaya çalışmaları saldırganlaşmaları ağlamaları oturup bağıra bağıra allaha dua edip yeter allahım diye bağırmaları namaza başlaması hafatada bir gidip iyileşmesi için caminin tuvaletlerini bile temizler dualar eder ağlar kriz geçirdiğinde sonra gider annemi öper aklım başımda değildi der. Annem çok üzülüyor kahroluyor. Abim okuluda bıraktı zaten liseden sonra lise öğretmenleri çok akıllı derlerdi hep. Ispartada bir dersaneye gönderdik dersanenin sahibi abim dersaneyi bıraktığı zaman babamı arıyıp "onu benim dersaneme gönderin para da istemiyorum evde alacam" demişti. Yani gerçekten çok akıllı bir insan ama bazen ilaçlarını almak istemiyor ve bugüne kadar hiç tam olarak iyileşmedi sürekli kendi kendine konuşuyor. Eşyalarla konuşuyor. Çok kötü dönemler geçirdik. Annem büyücülere yalancı imamlara ne paralar kaptırdı bilemezsiniz. Bir anne çaresiz kaldımı her yönteme başvuruyor kızlar;(
Sizden istediğim böyle tecrübeleriniz varsa paylaşırmısınız. Bu hastalık genetikmi? sebebi nedir? nasıldır? bir gün bitermi?