Bipolar bozukluk:(

Bayan mimik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
783
620
103
kızlar merhaba. Sizeden yine bi konuda yardım istiyorum bu hayatta herşeyden önce siz akıllı kadınlara sormak gelir aklıma iyiki varsınız.

Benim abim 27 yaşında bipolar bozukluğu var bundan 10 yıl önce abim sessizleşmeye başladı. Hep yalnız kalmayı istiyordu durumu iyi değildi yani 2013 yılıkda askere gitti ilk orda kriz geçirdi bi süre gta askeri hastanesinde kaldı. Askerden geldikten bi süre sonra bi kriz daha geçirdi askerdeyken komutan beni hipnoz etti falan diyordu ki komutanı onu çok seviyordu halada sorar. Böyle krizler hastanede yatmalar falan devam etti bugüne kadar. bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Sürekli abim şüphecidir çevresine karşı. Yemeği döküp içinde bir şey varmı diye bakmışlığı bile var. Anemler köyde oturuyor bizim ev tam tepelerin ucunda bir keresinde abim dağlara çıkıp elinde bir taşla bağırıyordu annemin oraya kadar koşup elindeki taşı tutup yalvararak dur demesini asla unutmam, hep ağlarım annemin o çaresizliği geldimi aklıma. Bunun gibi babamı bıçaklamaya çalışmaları saldırganlaşmaları ağlamaları oturup bağıra bağıra allaha dua edip yeter allahım diye bağırmaları namaza başlaması hafatada bir gidip iyileşmesi için caminin tuvaletlerini bile temizler dualar eder ağlar kriz geçirdiğinde sonra gider annemi öper aklım başımda değildi der. Annem çok üzülüyor kahroluyor. Abim okuluda bıraktı zaten liseden sonra lise öğretmenleri çok akıllı derlerdi hep. Ispartada bir dersaneye gönderdik dersanenin sahibi abim dersaneyi bıraktığı zaman babamı arıyıp "onu benim dersaneme gönderin para da istemiyorum evde alacam" demişti. Yani gerçekten çok akıllı bir insan ama bazen ilaçlarını almak istemiyor ve bugüne kadar hiç tam olarak iyileşmedi sürekli kendi kendine konuşuyor. Eşyalarla konuşuyor. Çok kötü dönemler geçirdik. Annem büyücülere yalancı imamlara ne paralar kaptırdı bilemezsiniz. Bir anne çaresiz kaldımı her yönteme başvuruyor kızlar;(
Sizden istediğim böyle tecrübeleriniz varsa paylaşırmısınız. Bu hastalık genetikmi? sebebi nedir? nasıldır? bir gün bitermi?

bipolar şizofreniye çevirmiş olmasın ? psikiyatrisle görüşmesi gerek . Hipnoz tedavisinin yan etkisi de olabilir bu yine ... Kimse burada uzman değil o yüzden en iyi sonu abinin bir psikiyatrisle görüşmesi olur

Tecrubem yok Allah sifa versin ama bir daha doktora goturdunuzmu hic.Bipolarlar ilaclarini kullanmazsa ilerisi sizofreni sanki biraz baslamis gibi geldi bana bu anlattiklariniz kadariyla.

Bipolar olduğundan emin misiniz canım?Bana pek bipo gibi gelmedi.doktor değilim teşhis koyamam ama teyzem bipo.maalesef kalıtsal diye biliyorum.çok geçmiş olsun

Şizofreni mi bipolar bozukluk mu bilmem ama maalesef ikisi de kalıcı diye biliyorum.allah yardımcınız olsun ama yeniden Dr a gorunsun doğru ilaçları kullanması icin

10 yıldır sıkıntıları var ve askere gidip geldikten sonra 3 yıldır da bu halde diyorsunuz.
Bipolar veya değil, biz bilemeyiz. Ama lütfen bir psikiyatra gidin. Eski ilaçlarını içse de şu an yeterli gelmiyordur belki?

Abiniz zaten iyi degilken bazı şeyler bu sekilde degismesine neden olmuş, gercekten cok üzüldüm...

Bipolar hastalari kademe kademe ,abinizinki oldukca ilerlemius her ay duzenli doktor kontrolu gerekiyor ,bu hastalikta bazan sanrilar ,olmayasn seyi var gibi gormeler mevcut ,bu sebeble ailede birtine saldirabilir ,
Babasini bicaklayani ,ailesine baltasyla saldirani biliyorum ,
En yakin psikiyatri hastanesdine yatirsinlar abinizi ,
Cok gecmis olsun

Yakın akrabam sizofrendi ankarada yasiorz bu arada bi doktor var hangi hastane bilmiorm ona goturuldu ondan öncesi hacı hoca malum o doktordan sonra hayata döndü ölmek uzereydi zayıfladı bildgnz deli gibiydi cocuklrni oldurmesni söyleyen sesler duyarms işte bahsettgm doktordan sonra şuan senin benim gibi saglikli ayda 1 iğne ve düzenli ilacı var sadece

Hastaneye yatmak istemiyor. Annemde istemiyor annem onu hastaneye iki defa yatırdı en fazla bir kaç gün bırakabildi annem evde ağlama krizleri geçiriyordu annem onu hastaneye burakınca çok üzülüyor büyük oğlu bide bazı şeyleri
Kabullenmek çok zor geliyor ona yıllardır kabullenemiyor. Hep iyileşecek diye umud ediyor. Allahım herkesin bütün annelerin yardımcısı olsun allah kimseye böyle acılar yaşatmasın çok kötü;(

Dalga gecmek icin demiyorum, annenizi de aynı psikiyatra götürün, gerekirse onu da yatırın.
Oglunun halini gördügü halde aglama krizleri, göndermek istememeler vs hic normal degil.

Gerci ulkedeki tüm anneler bence hastanelik de... neyse.

Anneniz ,abinizin durumunu kotulestiriyor ama bir uzman bunun sonuclarini annenize anlatmali ,abiniz kotulesirse suc islerse o zamasn ne yapacak ,baskasina zarar verirse vebali ustune kalir ,daha cok uzulur

Canım benim bi arkadaşımda var aynı durum. Maalesef geçmiyor, atak dönemleri var ilaçlarını kullanması çok önemli ve genetik. Dayısında da varmış. Dr ihmal etmeyin ve ilaçlarını içirin.

Cnm abinin hastalığı bipolarin ilerisinde affina siginiyorum akıl hastalığına ilerlemiş
BİKAÇ Dr daha götürün değişik tanı ve tedavi yolunda gideceklerine eminim

Bipolar her hastada aslında çok farklı ortak bazı noktalar var ve bazı hastalar bu hastalığı daha agir yaşıyor.öncelikle abinizin ilaçlarını düzenli kullanması çok önemli düzenli uyku az stres..uykusuz kalmaması lazim.doktor değişikliği yaptınız mi hic..kullandığı ilaçlar yetersiz geliyor olabilir.lityum değeri nasıl lityum kullanıyorsa.bende bipolarım psikoz donemi bende de oldu.halusulasyon sesler şüphecilik dağlara kaçma isteği insanlardan kaçma gibi.Dr un uyguladığı yanlış tedavi yöntemi ile zor ve oldukça uzun bir mani evresi atlattım.başka bir doktora gidiyorum ilaclarimi düzenli aiyorum şükür iyiyim artik.

Bu hastalgin genetik yatkınlığı var maalesef.bipolar la yaşamaya alışmaya çalışıyor insan bir sure sonra ama kabullenmek çok önemli..zor evet kafamın içinde sürekli hicdurmadan birileri hep konusuyor.ben herkeste öyle sanıyordum öyle değilmiş.sormak istediğin bir şey olursa ozelden yazabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya calisirim.abinize acil şifalar size de kolaylıklar diliyprum .geçmiş olsun..

Güzelim ben bu hastalığı az buçuk duydum her insanda farklı seyirler gösteriyor arkadaşımın ablası var senede en az 1 ay hastanede yatıyor benim kocam tarafında var 7 senede 1 defa yattı şimdi iyi ama iyi baktı annesi ilaçları hep duzenli verdi şimdi çok iyi o atak doneminden sonra evlendi 3 yaşında çocuğu var çokta iyi suan

Şizofren teşhisi o kadar kolay konulabilecek bir teşhis değil malesef.
Annem de psikolojik rahatsızlıklar geçirdi oradan biliyorum.

Konu sahibesi Bayan mimik Rabbim şifalar kolaylıklar versin inşallah faka bir kolaylığı yok.
Bunu da çok iyi biliyorum.
Annemde iki uçlu duygu bozukluğu teşhisi konuldu, ne üzülmesi ne de sevinmesi yasak.
Tüm duyguların aşırısı yasak kısaca.
Dünya yansa hasırı yanmayacak diyor doktor, tabii elde değil o ayrı mevzu...

Benim tavsiyem Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürmeniz.
İtici, korkutucu, vahşice geliyor ilk etapta kulağa.
Çünkü annem için benim son çarem bu hastane olmuştu ve mahvolmuştum annemi oraya bırakınca.
Fakat annem kıl payı çok ciddi bir saldırı atlattı komşular sayesinde.
Sabahın 5'inde kendini sokaklara atmış, 2 tane adamın gasp ve bıçaklı saldırısından annemi komşular kurtarmış.
Annem yalnız yaşıyordu normalde, eve bile girmeye çalışmışlar.
Çok dehşet verici günlerdi...

Velhasıl kelam, annem de halisünasyonlar görüyordu.
Birilerinin ona birşeyler söylediğini ve onları yapması gerektiğini söylüyordu.
Sonra hastaneye yatırmak durumunda kaldım, doktorlar çok iyi ilgilendiler.
Annem maşallah, dağlara taşlara bir daha göstermesin Allah, çok iyi şimdi.
Ama ilaçlarını düzenli kullanıyor, uyku saatlerine dikkat ediyor vs. gibi ince noktaları var tabii.
Düzenli bir hayat içerisinde.

Siz de bir deneyin.
Hiç ihmale gelmez.
Tekrardan Allah yardımcınız olsun.
Ama şizofreni teşhisi o kadar kolay değil tekrar belirteyim, anneme de çok denildi şizofren mi diye, fakat değil. Bu psikolojik rahatsızlıkların tanısı çok önemli, tedavinin sürekliliği ve etkin olması açısından....

Canım benim allah yardımcın olsun senin için dua edecem. İnşallah iyi olursun. Çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…